Nu får det vara nog

Postat den: 2015-01-31 @ 20:39:32 | Allmänt | Kommentarer (3)

Nej nu är jag trött på att sitta och tjura - för det är precis vad jag har gjort hela dagen idag. Det är bara att inse att det inte alltid går bra under vissa perioder, och då får jag försöka jobba mig uppåt igen. Jag blir väldigt lätt extremt nedtryckt av minsta lilla motgång med hästarna, det tror jag många ryttare blir. Vi lägger ner flera timmar i stallet varje dag, och då vill man på något sätt få bekräftelse på att tiden man lägger ner är värdefull. Vilket den såklart är ;) Men ibland måste man ändå få sjunka till botten och få vara kvar där ett tag, innan man kan ta sig upp igen. 
 
Men nog med det nu, nu tänker jag försöka ladda upp inför morgondagen istället. Allting är putsat och klart och nalle står i stallet fin inför imorgon, båda ponnyerna har även gått promenad. 
 
Arragon gick bättre idag, men är ändå inte direkt nöjd. Joggade bara lugnt i alla gångarter men han började klappra lite med tänderna i galoppen igen, men inte lika farligt. Såfort jag krävde något så kom det dock tillbaka, trots att jag var extremt försiktig. Jag vet inte vad jag gör för fel när jag rider honom... Stödet var dock väldigt mycket bättre idag så det är jag glad över! 
 
Förlåt för dystra inlägg idag, jag lovar att komma tillbaka med mer energi imorgon! 
 
 
 

Hoppningen idag med Soccan

Postat den: 2015-01-31 @ 17:00:53 | Allmänt | Kommentarer (1)

Arragon gick bättre idag, men inte bra. Berättar mer sen. 
 
Soccan skulle jag hoppa med idag. Gick det bra? Såklart inte. Hon som har varit så glad över att hoppa det senaste bromsade upp precis innan hinderna och ville inte alls hoppa idag, hon kändes inte som sig själv riktigt. Nej, det var inte bra alls. På ett hinder hoppade hon bra, men det andra hoppade hon nästan stillastående och jättehögt över bara. Vet inte om det berodde på underlaget, hon kanske tyckte det var lite halt. 
 
Men nej, jag är inte nöjd. Fick ett bra språng på slutet men annars var väl nästan ingenting bra. Tror i och för sig inte att det var hennes fel, inte Arragons heller när det gick dåligt idag. Jag är bara så sjukligt stressad över hur jag ska få ihop nästa vecka och jag får panik när den ena ponnyn inte riktigt känns som vanligt. Jag känner inte själv att jag är stressad, men ponnyerna känner det - det är jag säker på. 
 
Helst hade jag idag velat krypa ner under ett täcke och ligga där tills nästa lördag när jag ska till Anna. Men det funkar såklart inte. Istället ska jag ut och borsta på båda ponnyerna och mysa, det enda som hjälper en sån här skitdag. För det är just vad det är - en skitdag. Så besviken på allt. Här är lite prints från den vackra hoppningen idag iaf, haha. 
 
 

Wanties och favoriter från hööks

Postat den: 2015-01-31 @ 12:13:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

För en gång skull så hittade jag faktiskt väldigt mycket fint hos Hööks, det var mycket nytt och fint som jag skulle kunna tänka mig! Jag skulle med andra ord kunna lägga upp hur många produkter som helst, men här har jag valt ut fyra favoriter. 
 
1. Benskydd från Equi-Guard. Liknar benskydden från professional choice som jag fullkomligt älskar. Pga att de är så dyra så har jag köpt ett par globus, dock ser de här ut att ha väldigt mycket bättre passform och ordentligare material. Dessa ska helt klart klickas hem! Synd att de inte fanns i vitt. 
 
Pris 379 kr, finns HÄR i svart, blått och rött. 
 
2. Fleecetröja från JH collection. Tycker att det mesta från JH är snyggt, och det var även den här!! Väldigt bra bun färg, snygg modell och ser mysig ut. Ser dock inte ut att vara så figursydd ut, men jag tror ändå att den kan sitta ganska bra och kan säkerligen passa bra till AS schabraket på bilden. 
 
Pris 449 kr, finns HÄR i marin och brunt. 
 
 
3. Dressyrschabrak från Gold Medal i färgen creme och brun kant. Väldigt likt AS-schabraken men ändå var det något speciellt med detta. Gillar modellen och passformen ser bra ut. Dock är jag lite tveksam på färgen, jag vill ha ett i creme men jag tror att jag vill ha ett som är något ljusare och inte lika gult. Får nog kika på det i verkligheten! 
 
Pris 349 kr och finns HÄR i creme, royalblå, svart och marin. 
 
4. Stalltäcke från Showmaster. 100 grams = precis vad jag behöver! Superhärlig färg som sticker ut, tänk vad fint det skulle vara på både Arragon och Soccan! Det här tvekar jag inte på att klicka hem en sekund, det ska bli mitt :D
 
Pris 399 kr och finns HÄR i royalblå. 

Ingen nyhet

Postat den: 2015-01-31 @ 08:26:02 | Allmänt | Kommentarer (2)

Tävling imorgon betyder mängder av förberedelser, ingen nyhet ;) Har massor att göra idag, likaså nästa vecka så det bästa är om jag kan få gjort så mycket som möjligt idag så att jag kan få det lite lugn i veckan. 
 
Arragon ska ridas idag, det blir ett pass i paddocken på ca 30 minuter, jag kommer BARA fokusera på stödet och på att han inte ska börja stressa. Vill ha långa och stora steg med ett bra stöd och mycket bakbensaktivitet. Det är viktigt, jag måste lägga en bra grund inför imorgon. Hoppas på det bästa idag!
 
Soccan och jag ska som planerat köra ett pass i paddocken med bommar och hinder. Jätteroligt! Nu är ju inte underlaget på topp, men hon brukar inte bry sig och är fast på foten så det ska nog gå bra. Ska göra samma som med Arragon där jag hade två bommar och ändrade galoppsprången mellan - det är jättenyttigt! Men sen ska vi hoppa lite också, tänkte sätta upp något enskilt hinder och en studsserie. Blir nog roligt! Både jag och Sockertopp tycker det är roligt att hoppa lite ibland. 
 
 
 
 

Kungen har fått sitt för dagen

Postat den: 2015-01-30 @ 21:07:04 | Allmänt | Kommentarer (0)

Efter många timmar i stallet har jag lagt beslag på soffan, och här stannar jag nog ett bra tag innan jag går och lägger mig, tillsammans med en godispåse. 
 
Hur som helst. Kom hem vid 12 och då tog jag ett ridpass nästan direkt med Soccan. Red fram en stund i skogen och avslutade sedan passt i paddocken följt av avvärmning i skogen igen. Hon var väldigt fin tycker jag! Jag red på aachennosgrimman idag och den har hon inte alltid gillat, men det gick rättså bra ändå. Dock lite försiktig eftersom det var rätt halt och knöggligt i paddocken nu när det har fryst  på igen när snön kom. Men jag är nöjd med henne! Måste få koll på hennes rumpa som gärna vill peta ut lite här och var bara ;) Men jag har ju inte ridit sen förra lördagen nu, hon har bara ridits två gånger sen dess av Annie och Carro. 
 
Arragon har fått vara kung idag, har grejat i flera flera timmar med honom. Först så började vi med att busa lite i paddocken innan vi gav oss ut på en härlig promenad i snön på 90 minuter. Han skötte sig jättebra hela promenaden och var supermysig, kände verkligen igen honom mer idag än igår. Efter promenaden blev det massage och rykt i några timmar. Han blev mjuk och fin i bogarna nu igen men jag får inte riktigt till det därbak vid baklåret, det är spänt där och det gillar jag inte. Får se vad jag kan göra åt det, kanske behöver massera lite mer några dagar irad nu. 
 
Har faktiskt haft en jättebra fredag, älskar att pyssla i stallet med hästarna. Har även hunnit skriva klart min religion och lägger nu plugget åt sidan tills imorgon. 
 
 

Ny telefon

Postat den: 2015-01-30 @ 17:50:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Efter att min mobil i onsdagskväll helt la av, en iPhone 4S, så fick jag och mamma bege oss till affären för att köpa en ny igår. Jag hade inte bestämt mig för om det skulle bli en samsung eller iphone, men tillslut så blev det iPhone ändå. Det är en bra mobil, den har mycket funktioner och jag är van vid den. Så är det bara. Punkt slut. Sen att batteritiden inte är särskilt bra och att samsung har en bättre kamera är väl en annan sak, iPhone ska det vara. 
 
Så jag har köpt mig en iPhone 5S i färgen silver, var inte alls sugen på iPhone 6 faktiskt, och dessutom blir det mycket dyrare. Men jag är nöjd med valet och jag har kvar mitt vanliga nummer. Dock har alla mina kontakter försvunnit så ni som känner mig får jättegärna skriva era nummer här eller smsa mig på 0768311313. 
 
 
 
 

Mål 15 januari - 15 april

Postat den: 2015-01-30 @ 11:59:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har satt upp enskilda mål för båda hästarna fram tills 15:e april där alla är väldigt konkreta, det vill säga att de går att mäta. Det är inga omöjliga mål, men samtidigt mål som jag kommer att få jobba för. Man måste ha en liten morot och det måste vara lite svårt. 
 
Soccan: 
- Fortsätta gå LA stadigt över 60%
- Hitta knapparna till de enkla bytena
- Debutera LA:P1
 
Arragon: 
- Få sista nationella kvalet
- Debutera FEI
- Rida FEI med godkänt resultat
- Kunna galoppera lugnt i skogen (inte studsa genom skogen ^^)
 
Det är viktigt att sätta upp delmål påväg till det stora målet och jag har flera delmål månad för månad. Jag har också ett dokument där jag har skrivit ner HUR jag ska nå målen, VARFÖR jag vill nå målen och vad som krävs av mig. 
 

Idrott på schemat

Postat den: 2015-01-30 @ 06:10:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Snön har kommit tillbaka inatt, så nu får jag en galen nallis igen ^^ Hade dock gärna sluppit snön. 
 
 
Idrott står på schemat klockan 08:00 idag i skolan. Kan man vara mer otaggad en fredag morgon? Vi ska träna maximal styrka på gymmet, jippie! ;) Nja, inte precis vad man önskar sig en fredag morgon. Men det är bara att bita ihop. 
 
Jag slutar vid 11 och då ska jag och mamma åka och hämta Arragons mineraler som har kommit från dr scheatte och sen åker vi hem.
 
Arragon ska få massor av promenad, massage och stretchning idag - tror det är väldigt välbehövligt. Han ska även få gå i sin stora hage idag, han har inte gjort det på några dagar idag. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, eller knappt ens tillåta det - men jag tror att Arragon måste få springa av sig i hagen. Jag tror han är alldeles för upp i varv för att funka i ridningen och då blir han efter han har laddat nästan lat istället. Det hjälper inte att promenera, då får jag försöka hitta en annan lösning. Han har faktiskt presterat som bäst under perioder då han gått i stor hage, så det är värt ett försök. 
 
Soccan ska jag jogga lite i paddocken. Hon har tagit det lugnt 2 dagar nu men nu ska vi försöka att köra igång igen. Det blir roligt, längtar alltid efter att rida min Sockertopp! Ikväll blir det plugg. 
 
 

Det är sååå svårt - kaotiskt ridpass

Postat den: 2015-01-29 @ 21:21:41 | Allmänt | Kommentarer (1)

Mamma körde aldrig till lrk, utan det blev pappa istället. Men idag var det svårt... Promenerade i 35 minuter och sen gick vi in i ridhuset där hoppträning var i full gång. De hade dragit över 15 minuter och höll på att hoppa. Arragon blev helt knäpp och studsade runt mig och var helt knäpp, han blev superstressad. Tillslut blev dom iaf klara och jag kunde sitta upp. 
 
Han laddade inte eller något sånt, men HELA passet klapprade han tänder och släppte stödet. Jag fick verkligen inte till det. Samtidigt som han var för hög i formen så var han för låg, och samtidigt som han var för kort i nacken så var han för lång. Allting var liksom kaos bara, det kändes så konstigt. När han är såhär så är det så svårt, jag kan inte rida igenom det. Han kommer liksom aldrig upp i fronten trots att bakbenen är med och han är spänd genom att han släpper stödet fast han inte känns spänd. Det hjälper heller inte att länga honom i formen utan hans huvud är igång ändå. 
 
Jag tycker det är svårt att rida hästar som släpper, faktiskt mycket lättare med hästar som är lite starkare. Kanske har jag också svårare att rida honom för att jag just haft hästar som varit starka i grunden från början. Men jag vill ha honom ordentligt fram till handen, men det får jag inte just nu. Åh vad det är svårt, det går bara inte och jag blir så besviken. :( Nu har han väl dessutom 10000 spänningar i kroppen efter allt idag. Får ta en ordentlig promenad och mycket massage imorgon. 
 
Går och lägger mig nu, besviken.. Men det är bara att bita ihop och köra igen, men det är svårt när man inte vet vad man själv ska ändra på. Längtar mer än någonsin tills nästa lördag när jag ska till Anna och få hjälp nu. 
 
Söt är han iaf <3 Inte hans fel att det gick som det gick idag dock, förstår honom ändå med tanke på det som var i början. 
 
 

Starttid inför helgen

Postat den: 2015-01-29 @ 17:38:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Starttiderna inför helgen har kommit upp, dock endast prelimenära då. Men ändå! Jag startar i sista klassen och sist för dagen: klockan 15:57, som det ser ut nu. Verkligen perfekt för oss då vi inte hade kunnat åka tidigt på morgonen. Dessutom så har vi en lång bit dit, lite över 3 timmar, så det är bra om vi inte behöver börja köra klockan 2 på natten liksom.. ;)
 
Hoppas vi sätter kvalet!
 
 

Hur vill jag ha det?

Postat den: 2015-01-29 @ 12:26:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

På mentalträningen för Johan Nylund fick vi diskutera i grupper hur vi själva vill ha det runt omkring oss när vi åker på tävling. Jag har aldrig riktigt funderat över precis hur jag vill ha det och hur andra ska beté sig runt omkring mig för att jag ska kunna prestera som bäst. Men nu har jag tänkt så att det knakat för att komma fram till något. 
 
Det viktigaste när jag tävlar är att de som är med mig är engagerade i mig och hästen, men utan att det blir överdrivet eller att det stör. Jag vill ha ett stadigt team med mig som vet hur jag fungerar, vad som skall göras härnäst och kunna hjälpa till med glädje samt att någon hela tiden är tillgänglig. Jag måste ha en positiv stämning när jag åker på tävling, för jag kan vara extremt långsint och en sak som sägs i bilen påväg till tävling som gör mig irriterad kan sitta i ända tills jag har ridit färdigt. Något jag självklart måste jobba på, men kan ändå vara bra för de som är med mig att veta om. 
 
Jag har också märkt att jag presterar väldigt mycket bättre på tävling när jag har en glad kompis med mig eller träffar klubbkompisar på tävlingen. Jag är faktiskt inte riktigt sån där som behöver stänga in mig i min egna bubbla för att fokusera, utan jag behöver snarare öppna den lite för att slappna av, det blir mer naturligt. Jag behöver från början en positiv stämning hos mig själv. T.ex. när jag sov över hos Sandra för att tävla dagen efter så fick jag verkligen en positiv stämning eftersom det var lite spännande och roligt att åka iväg med Soccan själv och ändra på hur det alltid annars är. Det är lite som det här att man oftast pluggar bättre när man har varit på en rolig tävling som har gått bra, haha ;)Tänk vad kul det kommer bli på lagtävlingarna iår när man har alla peppande lagkompisar med sig!!
 
 
A och O för mig är sen planering planering och än en gång planering. Jag skriver upp vad som ska göras exakt ett visst klockslag och sen följer jag det till punkt och pricka. Händer det något som gör att tidsplaneringen spricker så blir jag oftast väldigt stressad och har svårt att komma tillbaka till rätt fokus. Jag har lärt mig att planera såpass med Soccan nu så att jag vet nästan exakt på minuten hur länge jag ska rida fram, men nu när hon har förändrats och blivit så pigg har det varit svårt att avgöra ibland - DET har gjort mig nervös. Jag vill ha kontroll för att kunna hantera min nervositet, för tro det eller inte, men jag har en fruktansvärd nervositet inför tävlingar varje gång. Men jag jobbar på det, och det blir bättre och bättre hela tiden! Och lite nervöst ska det faktistk vara. 
 
Det är svårt att veta hur man vill ha det, och det är ännu svårare för de i teamet som är med en att veta hur just DU vill ha det, därför är det så viktigt att ändå försöka att tala om det så att de kan hjälpa dig till att prestera på bästa möjliga sätt. 
 
 
 Mitt tips till er är att verkligen fundera ut hur ni vill ha det, lättast är att tänka på det när ni är på tävlingen och fundera på vad det är som gör just dig ofokuserad och vad det är som gör att du hittar fokuset. Det är också viktigt att försöka lära sig att kunna vända en negativ tanke till en positiv tanke, det krävs många års träning men det går. Och en gång för alla: glöm inte att ha roligt med de fantastiska hästarna vi sitter på!!
 
 

Sovmorgon

Postat den: 2015-01-29 @ 06:46:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vi har ändrat schemat för torsdagar och lagt morgonlektionen på våran håltimme på onsdag - därför börjar jag inte förrän 09.30 vilket min syster också gör så då åker jag in med henne. Hon tog ju faktiskt körkort häromdagen! 
 
Jag ska alldeles strax ut och fixa lite med Soccan, vi ska gå en liten promenad. Arragon ska också gå en promenad, men en liten kortare (hans vanliga morgonpromenix). Sen blir det skolan med religionprov och jag slutar vid 14, mamma kommer och hämtar mig vid bussen då. Slänger i mig lite mat när jag kommer hem och sen har mamma lovat att köra mig och Arragon till LRK så att vi får rida lite ordentligt i ridhus, åh så snällt!! Det underlättar alltid att kunna rida i ett ridhus där man kan lita på underlaget (och där det inte är spöregn haha). Dessutom är det bra att få komma iväg en gång till innan tävlingen och träna på det. Nu får jag rida igenom honom ordentligt en gång innan tävlingen vilket är toppenbra. Tack igen mamma!

Soccan vilar ju idag. Dock såg hon fin ut i benen idag också så det är nog inga problem att som vanligt imorgon. Tänkte känna på henne lite imorgon i paddocken och se hur det känns. 
Saknar ju detta <3
 

Tack och lov!!

Postat den: 2015-01-28 @ 20:25:38 | Allmänt | Kommentarer (0)

Soccan var varken varm eller svullen vid kotan nu ikväll och verkade allmänt pigg och glad - så skönt!! Blev faktiskt lite orolig ett tag, man vet aldrig vad det är som kan komma. Vi har varit ute och skrittat och hon skötte sig toppenbra. 
 

Arragon däremot stod utan benskydd idag.. det gick inte så bra. Jag hade inga torra benskydd och jag tänkte att det inte skulle skada att han stod utan i 4 timmar när jag var i skolan, de har ju ändå inga brodd eller något kvar nu. Tror ni inte att han ändå hade ett blödande sår på vänster fram när jag kommer hem?? Alltså jag förstår inte, haha.. Förstår inte hur han lyckades med det ens? Det var ju minimalt, men jag är noga med att tvätta och linda det ändå så att det inte kommer in smuts. Men helt seriöst, 4 timmar - och han gör sig illa. Jaja, alltid benskydd i hagen numera då ;)
 
Han och jag red som planerat över bommar. Han var fin på uppvärmningen men jag kände att jag inte fick så mycket i handen och att han ville krulla ihop sig. Han blev inte hög i formen, men jag fick inte ut halsen och nosen och då är han så himla svår att rida. Det är egentligen inte att han släpper stödet heller, det är svårt att förklara. Hur som helst vet jag aldrig vad jag ska göra när han kommer till det läget, så jag hoppas det händer någon utav dagarna som jag är hos Anna. Dock gör han oftast så när det är dassigt väder och underlag, så kanske beror på det. Men ändå! 
 
Till en början attackerade han både trav- och galoppbommarna. Galoppbommarna verkade han tro var hinder på 110 cm för där hoppade han av flera meter innan och sen studsade som en galning efteråt. Hehe, inte riktigt vad jag hade planerat då. Blev rätt chockad då han varit väldigt lugn på uppvärmningen annars. Men travbommarna fixade han rätt bra efter en stund, när han hade lugnat ner sig. Även galoppbommarna fick vi koll på och tränade på att variera sprången vilket var supernyttigt. Tror det är bra för styrkan för honom och bra för mig så att jag kan lära mig att kontrollera honom bättre. Men i början var det inte lätt, men på slutet var det inga problem alls. Duktig nalle! Han tyckte det var vääääldigt roligt hälsar han ;)
 
smickrande bild från i somras
 
 

Laget till våren

Postat den: 2015-01-28 @ 17:45:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Mycket om tävling nu, men jag är ju så himla taggad haha ^^
Precis som vi hoppades på så LRK att få ihop ett ponnylag i div 1, det är hur roligt som helst!! Jag kommer att ha med mig Soccan till lagtävlingarna då det känns som en perfekt nivå för henne - omgångarna går i lagtävlan för ponnyallsvenskan och finalen i LA:P1. Motståndet kommer att vara snäppet högre än så, men vi får fokusera på oss själva och på att ha roligt. Det spelar ingen roll hur andra presterar sålänge vi presterar vårt bästa, det är så vi får tänka. 
 
Laget kommer att bestå av Stina Karlsson med Börsgårds Tango, Natasja Lovborn med Esse Golden Power, jag på Secret Star, Hannah Garpenrud på National Power och Sandra Andersson Wickström på någon av sina ponnyer. Det kommer att bli ett toppenlag och vi kommer att ha väldigt roligt tror jag! Längtar jättemycket!
 
I div 3 år 2012 kom laget 2:a i sista omgången och 3:a i totalen. Jag vann även individuellt LB på 71%! Då bestod laget av Stina, Natasja, Kajsa, jag och Rebecca. Det har skett både ponnybyten och en hel del utvecklingar hos oss alla sedan dess. 
 
 

Första reserv

Postat den: 2015-01-28 @ 12:29:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Såg just att jag står som första reserv i LA:P1 till tävlingen i Falköping v.10, från början stod jag som 4:e reserv! I LB och LA står jag dock som 3:e reserv (anmälde mig till alla för att få starta någon). Men kanske blir det en P1:a för oss isåfall, det vore riktigt roligt! Tror allt vi klarar det. 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan