Dags för kisel

Postat den: 2015-02-28 @ 17:52:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

I samband med fällningen förra året fick Arragon brist på kisel och fick därför en inflammation i baklåret. Tydligen får de lätt brist på det i just fällningen. 
 
Iår ska vi självklart inte falla ner i hålet igen, utan nu börjar vi ge kisel direkt för att förebygga. Han kommer att få äta det under hela fällningsperioden vår och vinter, hellre på den säkra än den osäkra sidan. Vi köper från kisel från dr schaette. 
 
 

Sammanfattning februari

Postat den: 2015-02-28 @ 11:25:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Februari började inte särskilt bra. Arragon höll på och klapprade med tänderna varje ridpass jag red och kändes allmänt lite konstig. Det var också fruktansvärt mycket i skolan och jag var väldigt stressad hela tiden. Tränade lite för Anette med Arragon i början av månaden också och just de träningarna gick inte så värst bra, han var spänd och seg.Soccan däremot var väldigt fin hela tiden under hela månaden vilket har varit väldigt roligt! Hoppas att det fortsätter såhär nu när vi kommer in i mars. 
 
I mitten på månaden åkte jag iväg en vecka till Anna för att träna med båda ponnyerna. Det var fantastiskt roligt och jag lärde mig såklart också jättemycket. Helt klart det roligaste under hela månaden!! Både jag och ponnyerna mådde väldigt bra av ett miljöombyte. 
 
Veckan därpå hade jag lov och en skön vecka. Lördag-söndag var jag hos Anna igen med Arragon och tävlade på söndagen där vi bland annat debuterade nationellt på 64,7% vilket jag är jättenöjd med!
 
Månaden avslutades på GHS, helt perfekt med andra ord. Månaden har varit stressig (förutom mitten) men väldigt rolig. Februari 2015 har varit bra! Tack och lov blev ju Arragon mycket bättre efter träningsveckan hos Anna och klappret slutade att komma. 
 
 
 

Gårdagen och igår

Postat den: 2015-02-28 @ 07:46:30 | Allmänt | Kommentarer (2)

Gick ju upp tidigt igår, det var lite segt. Sen när jag kom till stallet fick jag inte upp stalldörren så pappa fick komma ut och hjälpa mig, han blev sådär lagom glad över att bli väckt vid 4-tiden ;) Soccan gick ett dressyrpass i mörkret och var faktiskt riktigt fin! Jag kunde rida både öppnor och slutor i båda varven och hon gick verkligen att ändra på hela tiden. Hon var också väldigt bra och lagom i handen för det mesta. Till en början var hon lite stark, sen släppte hon lite - sen blev hon perfekt! Den processen gick väldigt fort vilket såklart också var bra. Vi gjorde allt ur P1 idag förutom förvända galoppen igen, den tar vi nästa vecka.
 
Arragon svängde runt i hela boxen när jag var ute med Soccan. Han brukar kunna vara själv men inte igår tydligen, haha. Han stod och skrek efter Soccan hela ridpasset men Soccan brydde sig inte. När jag väl tog ut honom och promenerade 1 timme var han rätt lugn ändå, men jag undrar varför han stressar upp sig sådär. 
 
Sen åkte vi vidare till GHS och gick först på showen och såg den fantastiska dressyren! Så roligt! Sen strosade jag och pappa runt på mässan innan jag mötte upp Clara och gick med henne. Förövrigt helt underbar människa, haha! :D 
 
Idag är det mässan fram till kl 17. Vi hämtade Sara vid stationen igår så hon är med oss, roligt! Ikväll blir det dressyr och hoppning, ska bli roligt att se kúren. Har redan köpt rätt mycket på mässan, så nu får jag hålla lite i pengarna idag... Men har faktiskt bara gjort ett spontanköp, det är bra för att vara jag! Att det var det dyraste behöver vi väl inte säga ^^
 
 


Inköpslista GHS

Postat den: 2015-02-27 @ 17:53:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Har ett par grejer som ska köpas in nu under helgen, hoppas på att hitta det! Sen har jag en hel del grejer jag vill titta på också, men annars kommer det nog mest bli spontanköp. Det är roligast!
 
* Vita boots
* Schabrak och lindor i cremefärg
* Brun och svart huva (neutral)
* Eventuellt vitt schabrak med svart och guld kant från Mia RS om jag hittar något. 
* Gelpad
* Träningsskydd
* Någon snygg fleece/piké. 
* Pannband 
 
Har ni något speciellt som ni ska köpa under mässan?
 
 

Hopplöst med stövlar

Postat den: 2015-02-27 @ 12:35:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Som jag skrev i måndags åkte jag och pappa iväg till Skara Hästsport för att kolla på mina De Niro stövlar som jag kommit. Vi hade inte måttbeställt utan beställt en standardstorlek, tror det var MC XS. Standardhöjd och XS i vaden var det i varje fall! 
 
De var helt perfekta i höjd och vad, men på tok för stora runt vristen. Det glappade jättemycket där och det kändes som att stöveln inte satt på pågrund av det. Därför valde jag att inte köpa. Annars var de ju supersnygga verkligen, hade mer än gärna tagit med stövlarna hem om jag inte hade haft den känslan ;) Men de måste sitta helt perfekt för det är inte gratis. 
 
Har istället ett par måttbeställda Königs Comtesse nu igen, så nu hoppas jag på det bästa. Har varit petnoga med att måtten ska bli rätt nu så blir detta fel kan det nog aldrig bli rätt, haha. Sista utvägen får bli ett par måttbeställda De Niro isåfall. 
 
Suck, vad det är jobbigt med dressyrstövlar. Beställde mina första för över ett år sedan, men ändå sitter jag fortfarande här med mina hoppstövlar ^^
 
 

Fredag - mot Scandinavium

Postat den: 2015-02-27 @ 07:26:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Klockan var ställd på 04.00 imorse, därför är det rätt skönt att sitta i bilen påväg till GHS nu ;) Ska försöka att sova en stund innan vi kommer fram. 
 
Jag har ridit Soccan nu på morgonen och gått med Arragon. Det är jobbigt att skriva på mobilen så jag försöker berätta mer om det ikväll istället. 
 
Hur som helst så blir det superkul att komma till GHS idag. Vi börjar en stund på mässan och sen går vi in och kikar en stund på hoppningen innan dressyren börjar. Inte jätteintresserad av hoppningen, men det kan vara roligt att se en kort stund ändå. Ikväll blir det mässan igen. Jag ska gå med pappa och sen ska jag träffa Clara också. Får se vad mer det blir! Sara vet jag inte om hon kommer ikväll eller imorgon.
 
Någon som ska till ghs idag?
 
 

Mat <3

Postat den: 2015-02-26 @ 18:19:14 | Allmänt | Kommentarer (4)

Precis hemkommen från gymmet, var där med Filip och Agnes. Blev dock inte så mycket gjort idag, haha ;) Får köra på mer ordentligt nästa gång. 
 
Imorse innan skolan körde jag ett dressyrpass på Soccan. Hon var faktiskt rätt lat idag, för ovanlighetens skull. Men vi kom igång bättre och bättre hela tiden. Dock fick jag vara på henne väldigt med att hon skulle vara mellan hand och skänkel och pånminna henne om att ta mina hjälper, för ibland var det som att hon bara somnade ;) Men hon gjorde fina öppnor och slutor i trav, sen red jag även sluta i galopp på diagonalen och varierade mellan att gå ut och in från öppna och sluta, en jättebra övning i galopp som hon blev väldigt bra i! Den förvända galoppen idag var däremot katastrof, där blev hon bara studsig och ostabil, speciellt i högergaloppen. Så nej, det  får vi fixa till en annan dag. Men jag känner att passet blev väldigt mycket bättre efter en stunds ridning, det är alltid bra att man kan förändra trots att det börjar bra!
 
Efter skolan var jag snabb ut till stallet för att promenera med nallen, det var härligt solsken hela promenaden. Nu är den underbara våren påväg! Både jag och nalle njöt.
 
Nu ska jag ut och massera nalle, mocka och sen blir det en hel del packning inför helgen. Det ska bli så roligt!! 
 
 

Extra!

Postat den: 2015-02-26 @ 17:16:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det här var en glad överraskning när jag kikade in på ridsportsförbundets hemsida igårkväll, tjoho!
 
 

Mina dagar på GHS

Postat den: 2015-02-26 @ 11:49:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Imorgon är det ÄNTLIGEN dags för mig att åka till GHS, det ska bli så roligt!! Jag kommer att befinna mig både på mässan och showen, jag längtar självklart mest till dressyren ^^
 
Fredag: Showen på förmiddag och mässan på eftermiddag. 
Lördag: Mässan på förmiddag och showen på eftermiddag.
Söndag: Showen hela dagen och en stund på mässan (såklart)
 
Kommer att vara där med pappa fredag-lördag och vara där med Sara lördag - söndag. Självklart träffar jag många kompisar där också, det blir roligt! :D
 
 

Idag blir det skola

Postat den: 2015-02-26 @ 06:06:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Ska sälja dessa, någon som vill köpa?
 
Jag mår mycket bättre idag. Är fortfarande väldigt trött, men jag kan stå upp och det är ju alltid en fördel ^^
 
Vi har historiaprov idag, eller man ska typ sitta 4 st och diskutera några frågor medan läraren lyssnar. Vi får varsin lapp med varsin fråga. Hoppas hoppas på att jag får en lätt fråga. Det vore ju surt om man fick en fråga som man inte kunde alls medan de andra fick de frågar man kunde bäst, haha. 
 
Slutar kl 2 och då hämtar mamma mig. Jag ska ut och skritta på Arragon en timme i skogen och Soccan ska gå ett dressyrpass i paddocken med fokus på att verkligen få henne upp i fronten i övergångarna, hon har velat hänga sig lite framåt där de senaste dagarna. Det är inte bra, därför måste vi få koll på det på en gång innan det blir värre än vad det redan är. 
 
Ikväll blir det troligtvis gymmet med Agnes och FIlip. Om inte så tränar jag lite själv hemma. 

Inte mycket bättre

Postat den: 2015-02-25 @ 19:05:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag mår fortfarande inte så bra, har huvudvärk och illamåendet har suttit i nästan hela dagen. Var nog tur att jag inte gick till skolan idag, det hade jag inte klarat. Visst har jag klarat att hålla igång lite här hemma, men inte några längre stunder. 
 
Jag har passat på att plugga mycket under dagen. Vi har prov i historia imorgon och då passade jag på att extraplugga lite idag, var annars rätt klar med pluggandet inför just det. Men nu känner jag mig lite mer säker på allting. 
 
Vid 1-tiden orkade jag faktiskt gå ut och rida en tur på Soccan. Det blev litegrann i alla gångarter, vi var ute ungefär 40 minuter. Fick ta det rätt lugnt där med och när jag kom in var jag tvungen att lägga mig och sova en stund, men efter det var jag på fötterna igen som tur var. Gick då ut och skrittade på Arragon samt masserade. Båda hästarna fick komma in för kvällen efter det, klockan var ändå nästan 6. Nu är jag helt slut..
 
Har jag duschat och ska inte göra något mer idag trots att klockan bara är 7, jag ska lägga mig tidigt och hoppas på att vakna imorgon och må bättre. 
 
 

Tunn Sockertopp

Postat den: 2015-02-25 @ 17:31:00 | Allmänt | Kommentarer (11)

Soccan har varje vinter haft lite problem med vikten. Hon har blivit tunn och smal men det har alltid hjälpt att öka hömängden lite. 
 
Nu iår har vi tränat henne hårdare än vi gjort någon gång tidigare och jag ser på henne att hon börjar tappa i vikt, då följer även musklerna med på köpet. Det märks inget på henne i träningen men jag ser att hon börjar falla ur. Ryggen är inte längre lika rund och rumpan börjar bli lite kantig precis som förra vintern. Fortsätter det kommer det såklart börja märkas i ridningen också tillslut. 
 
Förutom att öka höet, vad kan man göra? Jag vill att hon snabbt ska kunna gå upp i vikt igen och komma tillbaka, för hon tappade väldigt snabbt. För 2 veckor syntes det ingenting alls. Det är svårt att fortsätta träna hårt om hon inte får upp vikten igen, man vill inte träna bort musklerna och det är så det kan bli om man fortsätter. 
 
Just nu får hon ca 5-6 kg hö, 5 dl kraft muskel samt mineraler och annat kraftfoder. Höet ska vi öka till 7-8 kg per dag och eventuellt köpa lucern. Någon som har erfarenhet av lucern och om det hjälper? Tror även hon behöver något mer täcke på sig, för hon har faktiskt varit lite kall när jag tagit in henne vissa dagar när det t.ex. blåst och då går energin till att hålla värmen. 
 
 

Film: FEI lagtävlansprogrammet

Postat den: 2015-02-25 @ 12:12:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag har ingen film från LA:P1 då det bara var jag och Anna som var på tävlingsplatsen då, pappa kom senare till kvällen, därför har jag bara film från den nationella FEI:n. 
 
Som ni ser är det en hel del missar och kommunikationsfel, men det är acceptabelt första gången och nu kan det bara bli bättre, vi har massor att träna på och det känns faktiskt roligt!. Det jag dock måste ta tag i NU på en gång och skärpa mig med är mina händer. Jag behöver korta upp tyglarna för att komma fram och ihop med handen, då får han också automatiskt en väldigt bra form sålänge vi behåller stödet, han blir lite hög i formen under hela programmet. Det syns ju extra tydligt i t.ex. halvvolterna och det gör även att mina axlar åker åt alla möjliga håll. Får träna på det extra mycket! Det jag är mest nöjd med är de sista enkla bytena. Även fast han blev något trippig var det ändå mycket bättre än dom vi har gjort förut. 
 
Min analys om programmet kan ni läsa lite längre ner. Tycker även ni borde kika på DEN HÄR filmen när fina Boyan och duktiga Sandra debuterade nationellt i söndags precis som jag och Arragon. 
 

Mår dåligt

Postat den: 2015-02-25 @ 06:45:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Mår inte alls bra idag.. Gick ut och gav hästarna mat och då kände jag ingenting, men när jag hade ätit frukost och varit uppe en stund fick jag sådan fruktansvärd huvudvärk och nästan lite illamående så jag stannar hemma idag. Vet inte varför det blev som det blev idag, jobbigt var det i varje fall. Blir yr såfort jag ställer mig upp så att gå till skolan är inget alternativ.
 
Hoppas att jag piggnar till lite senare, men jag ska ta det lugnt hela dagen så att jag helt säkert orkar med skolan imorgon när vi har prov, det är viktigt! Hästarna ska såklart skötas och jag ska plugga men annars ska jag försöka att bara vila hela dagen. Kanske är det det som behövs, sömnen har inte riktigt prioriterats den senaste veckan. 
 
Hästarna får vi se hur det blir med idag, det beror helt på hur jag mår såklart. Jag kan ju inte ta hand om hästarna sålänge jag inte kan göra annat än ligga i sängen som nu iaf ;)
 
 

Mina bästa hästisar

Postat den: 2015-02-24 @ 20:14:50 | Allmänt | Kommentarer (2)

Det fick bli promenader med båda ponnyerna idag. Soccan såg så sömnig ut när jag tog in henne och kändes inte jättebra i sina kotor idag, då kände jag att det var bättre att hon fick gå en promenad följt av en mysstund i stallet istället. Det verkade hon uppskatta väldigt mycket, då fick jag lite vila också vilket var bra. 
 
Arragon var ute dels imorse och dels nu i eftermiddag. Även han var rätt sömnig, så vi var en sömnig trio i stallet idag. Men det var väldigt mysigt! Arragon fick precis som Soccan en mysstund efteråt med massage. Han kändes inte jättebra i kroppen idag och jag fick inte riktigt loss det, så det får bli lite mer massage och en extra koll imorgon. Annars brukar han få vila lite från massagen när han har sin skrittperiod, men jag tror det kan vara bra att hålla musklerna ordentligt mjuka nu. 
 
Tanken var att åka till gymmet med Agnes ikväll men vi båda var så fruktansvärt trötta så vi skippade faktiskt det, lata som vi är ;) Haha nä men det var nog lika bra, vi hade nog inte orkat göra särskilt mycket där ändå. Istället får det bli en pluggkväll med min älskade hallonsmoothie och chips <3
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan