Dags för kisel

Postat den: 2015-02-28 @ 17:52:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

I samband med fällningen förra året fick Arragon brist på kisel och fick därför en inflammation i baklåret. Tydligen får de lätt brist på det i just fällningen. 
 
Iår ska vi självklart inte falla ner i hålet igen, utan nu börjar vi ge kisel direkt för att förebygga. Han kommer att få äta det under hela fällningsperioden vår och vinter, hellre på den säkra än den osäkra sidan. Vi köper från kisel från dr schaette. 
 
 

Sammanfattning februari

Postat den: 2015-02-28 @ 11:25:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Februari började inte särskilt bra. Arragon höll på och klapprade med tänderna varje ridpass jag red och kändes allmänt lite konstig. Det var också fruktansvärt mycket i skolan och jag var väldigt stressad hela tiden. Tränade lite för Anette med Arragon i början av månaden också och just de träningarna gick inte så värst bra, han var spänd och seg.Soccan däremot var väldigt fin hela tiden under hela månaden vilket har varit väldigt roligt! Hoppas att det fortsätter såhär nu när vi kommer in i mars. 
 
I mitten på månaden åkte jag iväg en vecka till Anna för att träna med båda ponnyerna. Det var fantastiskt roligt och jag lärde mig såklart också jättemycket. Helt klart det roligaste under hela månaden!! Både jag och ponnyerna mådde väldigt bra av ett miljöombyte. 
 
Veckan därpå hade jag lov och en skön vecka. Lördag-söndag var jag hos Anna igen med Arragon och tävlade på söndagen där vi bland annat debuterade nationellt på 64,7% vilket jag är jättenöjd med!
 
Månaden avslutades på GHS, helt perfekt med andra ord. Månaden har varit stressig (förutom mitten) men väldigt rolig. Februari 2015 har varit bra! Tack och lov blev ju Arragon mycket bättre efter träningsveckan hos Anna och klappret slutade att komma. 
 
 
 

Gårdagen och igår

Postat den: 2015-02-28 @ 07:46:30 | Allmänt | Kommentarer (2)

Gick ju upp tidigt igår, det var lite segt. Sen när jag kom till stallet fick jag inte upp stalldörren så pappa fick komma ut och hjälpa mig, han blev sådär lagom glad över att bli väckt vid 4-tiden ;) Soccan gick ett dressyrpass i mörkret och var faktiskt riktigt fin! Jag kunde rida både öppnor och slutor i båda varven och hon gick verkligen att ändra på hela tiden. Hon var också väldigt bra och lagom i handen för det mesta. Till en början var hon lite stark, sen släppte hon lite - sen blev hon perfekt! Den processen gick väldigt fort vilket såklart också var bra. Vi gjorde allt ur P1 idag förutom förvända galoppen igen, den tar vi nästa vecka.
 
Arragon svängde runt i hela boxen när jag var ute med Soccan. Han brukar kunna vara själv men inte igår tydligen, haha. Han stod och skrek efter Soccan hela ridpasset men Soccan brydde sig inte. När jag väl tog ut honom och promenerade 1 timme var han rätt lugn ändå, men jag undrar varför han stressar upp sig sådär. 
 
Sen åkte vi vidare till GHS och gick först på showen och såg den fantastiska dressyren! Så roligt! Sen strosade jag och pappa runt på mässan innan jag mötte upp Clara och gick med henne. Förövrigt helt underbar människa, haha! :D 
 
Idag är det mässan fram till kl 17. Vi hämtade Sara vid stationen igår så hon är med oss, roligt! Ikväll blir det dressyr och hoppning, ska bli roligt att se kúren. Har redan köpt rätt mycket på mässan, så nu får jag hålla lite i pengarna idag... Men har faktiskt bara gjort ett spontanköp, det är bra för att vara jag! Att det var det dyraste behöver vi väl inte säga ^^
 
 


Tillbaka till startsidan