Gott nytt år!

Postat den: 2015-12-31 @ 10:41:20 | Allmänt | Kommentarer (1)

2015 har varit helt fantastiskt med mycket förändringar, nu ser jag och hästarna fram mot 2016 med nya mål och roliga händelser! Gott nytt år!!! 
Smakprov från idag

Postat den: 2015-12-30 @ 21:36:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Annies pappa Per var supersnäll och körde mig och Arragon till ridhuset idag. Verkligen jättesnällt! Det var så skönt att kunna rida ett pass riktigt ordentligt. 
 
Han kändes mestadels fin, men lite svårt att få ut halsen och nosen stundtals. Han kändes väldigt bra i handen och för skänkeln egentligen, men jag tror att jag blev lite för fast i handen och inte red ut halsen med hjälp av halvhalter. Jag blev lite statisk och då blir han det också. Förövrigt är jag nöjd!
 
En längre film kommer, men här är två smakprov från instagram!
 
 
 

Samla, samla 😎💪🏻 Tack för lån av ridhuset @kyrkobacka #horse #equestrian #winter #canter #dressagehorse #Arragon #training

Ett filmklipp publicerat av OLIVIA GUSTAVSSON (@oliiviiagustavsson) Dec 30, 2015 kl. 10:07 PST

 

Som vanligt mycket klapp och beröm ☺️👌🏼 #happy #dressagehorse #Arragon #winter #trot #equestrian

Ett filmklipp publicerat av OLIVIA GUSTAVSSON (@oliiviiagustavsson) Dec 30, 2015 kl. 11:57 PST


Ridkjol

Postat den: 2015-12-30 @ 12:34:01 | Allmänt | Kommentarer (3)

Det är ruskigt kallt ute nu, och ännu kallare ska det bli under nästkommande vecka! Hur kunde det vända så fort från 10 plusgrader till flera minus? Br..... Underställ och ridbyxor över är inte mycket att hänga i julgranen, det känns som att det blåser rätt igenom. 
 
Personligen tycker jag att thermobyxor blir väldigt klumpigt att rida med. Jag har därför börjat titta på ridkjolarna som har blivit väldigt populära det senaste, och jag har kikat på kjolar från Uhip. Där finns det snygga matchande jackor till kjolarna dessutom. Jag provade några jackor på en mässa en gång, de var riktigt sköna!
 
 
Enda funderingen jag har, borde inte dragkedjan skava mot sadeln när man knäpper upp den för ridning? Jag tänker mig en vanlig jacka där dragkedjan sitter lite fel så skaver den väldigt lätt, det borde väl den här också göra isåfall?
 
 
Jackorna är inte mindre snygga direkt! Den här modellen och färgen är min absoluta favorit från Uhips nuvarande sortiment. 

1minuts-puts ;)

Postat den: 2015-12-30 @ 11:24:42 | Allmänt | Kommentarer (0)
Lycka!

Postat den: 2015-12-29 @ 22:01:51 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
Förstår ni lyckan? Så otroligt härligt att sitta på min fina prins Obelix igen! Han är så fantastiskt härlig och glad, och jag har verklligen längtat efteratt få börja rida honom, även fast det bara blir försiktig skritt tills vidare. 
 
Arragon har bara promenerats idag för det har inte gått att rida i paddocken. Jag hoppas på att kunna ta mig till ett ridhus några dagar den här veckan för att kunna hålla igång honom nu när han börjar bli så fin! Han skulle kunna få en viloperiod snart, men inte riktigt än för då blir det fel i förhållande till tävlingsterminen som vi har lagt upp (för att slippa meetingen och istället åka på endagarstävlingar). Men vi får se! Idag verkade han lite småtrött så det gjorde nog inte så mycket att han bara promenerades, för en gång skull ;)
 
 
 
 
 

Obelix igångsättning

Postat den: 2015-12-29 @ 15:58:31 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag har vi pratat med både våran hovslagare och veterinären som vi var hos på Husaby. Hovbölden har gått ur men han är fortfarande varm. Ibland kan det vara så länge efter en hovböld, men den kan även vara påväg tillbaka. Han är inte halt eller svullen längre. 
 
Vi har tillsammans med veterinär bestämt att vi ska börja rida honom lite försiktigt. Vi har promenerat runt en timme varje dag, men nu den här veckan kommer jag att promenera halva och skritta uppsuttet halva. Sen får vi se vart det tar vägen! Känns det bra kan vi förhoppningsvis börja trava. 
 
Sålänge han inte är halt och avbelastar ena sidan så skadar det inte att rida honom, även om hovbölden skulle vara påväg tillbaka, menar både veterinär och hovslagare. Vi märker när om han börjar kännas ojämn och isåfall får vi avbryta. Givetvis sätter vi inte igång och tränar än, utan vi testar att sätta igång försiktigt med lugn ridning och ser om det blir bättre, sämre eller oförändrat i benet. 
 
Idag skrittade jag en halvtimme i paddocken. Det var sååå roligt! Han var pigg men väldigt snäll och skötte sig jättebra. Det var så härligt att få sitta upp en stund på honom! Gramanen hade jag för säkerhetsskull, jag känner honom inte så väl än och i och med att han varit lite studsig i dagarna ville jag ha på den om han skulle börja busa. 
  

Mys i kylan

Postat den: 2015-12-29 @ 05:28:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 

Today

Postat den: 2015-12-28 @ 21:58:07 | Allmänt | Kommentarer (0)
Arragon tyckte inte alls det var roligt att bara skritta idag, han var piiiiggg!! Dock blev det lite annat för det var snö i kanten så där gick det faktiskt att trava lite. Det hade varit bättre att det var snö överallt än att hela banan var stenhård. Får hoppas att vi kan åka till ridhuset någon dag nu så att vi kan rida över cavaletti, eftersom vi antagligen inte kan göra det ute på banan som tänkt imorgon. Det är nu man skulle haft en gräsbana som inte blev stenhård (eller ett ridhus haha).

Obelix har varit jättelugn idag så det har varit väldigt skönt! Min myspojk❤️ Tappar motivationen

Postat den: 2015-12-28 @ 13:53:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det är inte ofta som min motivation går i botten, men så känns det nu. Jag tror även det märks på mina inlägg, som är ganska innehållslösa. Obelix blir smalare och smalare, och tappar mer muskler hela tiden. Han är jättevarm i benet, så att rida kan jag ju glömma. Fast förresten, jag kan ju inte ens rida ändå, för paddocken är stenhård och isig. Så Arragon fick skrittas idag, igen. 
 
Okej, det var 3 veckor sedan jag red Obelix senaste gången. Det är egentligen ingenting, men det känns som flera månader och jag vill så gärna rida och träna nu. Jag har helt slutat att kolla mitt flöde på instagram för det är rent av jobbigt att se alla andra som tränar och är igång. Det låter jättekonstigt, men hästarna är mitt liv, mitt intresse och mina vänner och när inte dem mår bra och vi inte kan träna tillsammans, då känns det bara meningslöst. Det hade varit annat om jag visste att jag kunde börja rida om några dagar, men nu vet jag inte när och det är jobbigt. Man hör ju om hovbölder som tagit upp mot ett år.. Men det hoppas jag inte är vårt fall! 
 
Nu på lovet blir det extra kännbart för det blir mycket tid ensam och tid till att fundera. Jag hade kunnat träna och göra andra grejer, men jag har inte motivationen till det nu. Jag vill inte, och jag orkar inte. Och när det känns såhär, då saknar jag Bruno och Soccan extra mycket, två hästar som alltid givit mig en enorm glädje. Men man har rätt att ha dippar, och man får ta det när det kommer.  Dessutom ligger det hos mig, och inte hos någon annan att ta tag i det.
 
Imorgon ska jag till Natasja och på fredag kommer Alma hit och stannar i några dagar. Det längtar jag efter! Och jag längtar efter tills jag får komma igång med min svarta prins Obelix, och jag längtar efter träning och tävling med båda hästarna. Det får helst komma typ nu. 
 
Delar med mig av några minnen där jag verkligen har varit lycklig, där allt har känts så bra. Jag hoppas på fler sånna här minnen, och vet att det kommer. Bara kanske inte just nu. 
 
SM 2015
Nationell vinst med Arragon, hjälp av Anna på framridningen. 
Obelix en dag hemma. 
Obelix på provridningen med hjälp av Sandra och Andreas. En utav de bästa dagarna i mitt liv, han gav mig en sån fantastisk känsla!
Bästa div 1 laget - Hannah, Sandra, jag och Stina <3
Fina Bruno på en tävling i somras. Som jag saknar den här killen!
Arragon under en träning för Jeanna, fantastiskt mycket nytt lärde jag mig!
SM 2015, precis efter ritten med bästa tränaren och vännen Anna <3
En helg hos Stina med Arragon efter SM. Det var så mysigt! Bästis-helg!
 
Jag tror jag måste komma iväg och göra lite grejer nu under lovet även fast det inte känns sm att jag vill, så att jag inte bara sitter hemma och blir mer besviken på att jag inte kan hålla igång hästarna som vanligt. Det blir bara att man gräver ner sig. Vi ska bland annat träffas alla i laget en dag, det ska bli väldigt roligt!  Sen ska jag försöka att boka in träningar och tävlingar för 2016 så att jag har det klart och har någonting att se fram emot. Hade jag fått bestämma hade jag varit 2 veckor hos Anna för träning med Arragon, och sedan 2 veckor hos Sandra för träning med Obelix, hihi ;) Det hade varit så skönt att komma iväg någonstans! 
 
Men nu: Ut och pussa på mina fina hästar. Trots allt så kan jag ju göra det i varje fall :D Och en positiv grej är att det aldrig varit så roligt att mocka och göra fint om hästarna nu, när det är nästan det enda jag kan göra ordentligt. Haha! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista veckan i 2015

Postat den: 2015-12-28 @ 08:09:44 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Arragon dressyr, Obelix promeneras. Ringa Husaby och hovis. 
 
Tisdag: Arragon cavaletti, Obelix promeneras. Till Natasja på em. 
 
Onsdag: Arragon joggas, Obelix promeneras. 
 
Torsdag: Arragon promeneras, Obelix skritta om han är bättre? NYÅR!!
 
Fredag: Arragon dressyr, Obelix?
 
Lördag: Arragon dressyr, Obelix?
 
Söndag: Arragon cavaletti, Obelix?
 
Tveksamt hur det blir med Obelix i veckan eftersom han fortfarande är varm. Men jag hoppas hoppas verkligen på ridningen om inte hovbölden är tillbaka. Arragon rullar i varje fall på precis som vanligt sålänge underlaget håller för det. 

Mycket snö

Postat den: 2015-12-27 @ 21:33:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det var inte snålt med snö idag, minsann!! Det började snöa litegrann imorse och sen har det fortsatt hela dagen. I paddocken har snön drivit så det är ingen snö i mitten och massor i ena kanten. Obelix ville absolut gå i den djupaste snön HELA tiden, haha. 

Promenaden i skogen med Obelix var ju lite spännande idag. Han var mer i luften än på marken, om man säger så. Men när vi gick till paddocken så lugnande han sig lite. Någon gillade visst snön och blev lite extra pigg! 

Även Arragon har busat på promenaderna idag. Massor av energi har de båda nu, det är roligt men lite jobbigt när det tillslut blir att dom blir för mycket uppe i varv och stressar upp sig själva istället. 

Imorgon blir det ridning! 
Gulle

Postat den: 2015-12-27 @ 13:58:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 

En vante från ingenstans 👀🐴#dressagehorse #Arragon #equestrian #horse

Ett filmklipp publicerat av OLIVIA GUSTAVSSON (@oliiviiagustavsson) Dec 26, 2015 kl. 5:26 PST


Tips vid fodring!

Postat den: 2015-12-27 @ 13:47:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Våra hästar har alltid ätit sitt hö direkt från marken utomhus, när det har blåst har vi lagt det i vindskyddet och Arragon har haft pappas jordsäckar som lite skydd. Men iår har vi organiserat hagarna på lite andra sätt och höet blåste iväg överallt, samt att Obelix även är expert på att strö ut sitt hö överallt. 
 
Så pappa tog pallunderdelar och satte brädor runt. Jättesmart eftersom vatten och liknande rinner ut då det är lite hål i botten, och höet ligger kvar. Nu har vi ställt både hö, vatten och foderhinkar där ibland. Det funkar riktigt bra!
 
 
 

Snömorgon

Postat den: 2015-12-27 @ 06:55:20 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta alltså 😉
Annandagen

Postat den: 2015-12-26 @ 21:47:58 | Allmänt | Kommentarer (0)

Släkten har varit här idag och vi har ätit god mat. Mormor och morfar som är 90 år orkade till och med komma med hit! 

Arragon gick ett pass under förmiddagen, han var riktigt fin även idag. Möjligtvis lite trött i bakbenen, jag tror jag ska lägga bort kraven på samling i några dagar nu då han gjort det väldigt bra och säkert blivit väldigt trött av det då. Men överlag var han bra för hand o skänkel, väldigt stadig, lagom på bettet och lagom känslig. Det blev mycket skolor i lägre form som han gjorde riktigt bra.

Obelix var lite väl överpigg idag, haha!! Men skötte sig bättre nu ikväll. 


Tillbaka till startsidan