Tidigare hästar del 1

Postat den: 2015-08-20 @ 11:11:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag har fått förfrågan om att skriva om tidigare hästar flertalet gånger. Misstänker att jag har skrivit om det tidigare, men jag hittar inte inlägget och det var längesedan. Så här kommer ett nytt! 
 
Niklas 1989-2011, c-ponny, valack, inköpt december 2008 och fick somna in hösten 2011. 

Niklas var en riktigt mysig c-ponny som var min allra första häst. Han var den segaste hästen man kunde tänka sig och det kunde ta flera minuter innan man fick honom att skritta, men han var också världens snällaste och den bästa första häst som man någonsin kan tänka sig att ha. Tillsammans hade vi många och otroligt roliga år tillsammans. Vi hoppade upp mot 70-80 cm, galopperade på åkrarna såfort vi fick chansen och bara hade roligt VARJE dag. Den lilla ponnyn som aldrig ville bli tränsad, eller själv gå till skogen, men som ligger mig så varmt om hjärtat. 
 
2011 fick Niklas somna in pågrund av att han inte längre kunde ta till sig näringen han behövde och dåliga tänder som gjorde att han magrade av. Tyvärr fanns det inget att göra och vi valde att låta honom gå sommaren ut och äta gräs innan han fick somna in på hösten och sluta livet när han var som lyckligast. Jag saknar honom fortfarande, han var min första egna häst och kommer alltid att vara speciell. 
 

 
Osella f.1992, d-ponny, sto, lånades 2008-2010. 
 
Osella var en jätteduktig hopphäst innan hon kom till mig, som ägdes av Lotta Björe. Men sen höll hon inte längre som hopphäst och då hamnade hon tillslut hos mig (men det hände såklart lite däremellan också). Hon var en envis och pigg häst, som jag aldrig klarade av själv utanför paddocken. Det var mycket nerv i henne och när hon blev dräktig kom det en hel del hormoner på köpet. Men på  banan var hon alltid lika snäll och försökte lära mig allt hon kunde! I hanteringen var hon världens mysigaste ponny med fantastiska ögon, precis som min nuvarande häst Arragon. Vi brukar alltid prata om Osellas ögon, dom är så snälla och vackra! 
 
Osella står numera hos min granne och har fått många fina föl. En utav hennes tidigare föl tävlar just nu på SM-nivå som d-ponny, vilket ju är jätteroligt! Ser ni förresten vem hon liknar?
 
 
Prinsen f.1993, c-ponny, valack, köptes 2010, såldes 2013. 

Prinsen var tidigare en ridskoleponny, men han passade inte riktigt för det och såldes därför. När han kom hem till oss var han rena mardrömmen och pappa ville köra tillbaka honom flera gånger. Han sprang över oss, sparkade och trängde in oss i väggarna. Ena stunden kunde han dock vara jättesnäll, och sen bara få ett utbrott. Det blev tillslut farligt för mig, så vi visste knappt vad vi skulle ta oss till. Men vi jobbade massor med hantering från marken och red så gott det gick, och någonstans där på vägen så släppte det. Jag kan bara tacka min vän Klara för all hjälp hon gav oss både i ridningen och på marken. Utan henne hade det aldrig gått varken att rida, hantera eller lasta honom så bra som vi tillslut kunde. 
 
På Prinsen lärde jag mig jättemycket. Han var otroligt mysig när han hade slutat med sina bråkfasoner och var väldigt snäll i allting. Hösten 2013 såldes han till 2 yngre tjejer där han idag har det jättebra. Han var verkligen speciell, och jag saknar honom fortfarande. Men jag vet att han har det bra och det känns skönt! Jag kommer aldrig att glömma det busfröet och våran enorma utveckling både från marken och i ridningen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Malin

Roligt inlägg! Det var jätteintressant att läsa! :)

2015-08-20 @ 17:28:38
URL: http://tildaomalin.blogg.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan