Så längesedan

Postat den: 2015-08-31 @ 16:07:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Så längesedan, men så starka minnen. På första bilden från vänster: 
Matilda och Prinsen - Jag och Niklas - Lovisa och Annabell. 
 
Alla mina fina förra ponnyer. Prinsen som är såld, Niklas som tyvärr fick somna in och Annabell som också såldes. Alla har lärt mig otroligt mycket, och tjejerna är än idag mina vänner <3 
 
 
 

Veckan

Postat den: 2015-08-31 @ 11:07:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Skola. Arragon promeneras, Flisan rids eventuellt av Anette. 
 
Tisdag: Skola 8-16. Flisan uteritt, Arragon dressyr. 
 
Onsdag: Skola 8-15. Planering för gymnasiearbete in. Flisan vilar, Arragon dressyr, Bruno dressyr. 
 
Torsdag: Skola 8-15. Flisan dressyr, Arragon promeneras. 
 
Fredag: Skola 8-11. Flisan dressyr, Arragon sadelutprovning, Bruno dressyr. 
 
Lördag: Flisan vilar, Arragon träning för Jeanna Högberg. Hawaii-fest.
 
Söndag: Flisan uteritt?, Arragon träning för Jeanna Högberg. Bruno tävling LA:1. 
 
Jag hoppas verkligen att jag kan få bli frisk så att jag kan rida den här veckan nu, för det behöver alla hästarna, speciellt Arragon. Jag vill inte komma efter för mycket i skolan heller, det är bäst att ligga i nu i början direkt. 
 
Helgen längtar jag i varje fall väldigt mycket till! Två dagars träning för Jeanna Högberg med min bästis Arragon, och sen fest på lördagkvällen för min syster som ska åka iväg och tävling med Bruno på söndagkväll. Superhärligt!! Inga jobbiga eller stressande saker, bara roligt. 
 
 

Hemma

Postat den: 2015-08-31 @ 09:52:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag känner mig inte mycket bättre idag. Snorar, hostar och har hugg i huvudet fortfarande. Men det är väl bara vila som gäller, antar jag. Ingen ridning idag utan jag ska bara försöka ta det så lugnt som möjligt så att jag blir frisk någon gång. För nu tänker jag inte längre vara sjuk. Sjukt trött på det. Det värsta är huggen i huvudet, såfort man gör något annat än att sitta eller ligga så känns det som en kniv genom huvudet. 
 
Dagen får gå åt att plugga helt enkelt, jag kan ju inte göra så mycket annat att göra, haha ;) Arragon måste väl dock komma ut på en promenad och boxarna ska mockas, men det får jag nog ta ikväll om jag har lite mer ork. 
 
Blir ju inte så rolig updatering här på bloggen nu när jag är sjuk, men jag lovar att det blir bättre när jag blir frisk!! 
 
 

Godnatt

Postat den: 2015-08-30 @ 22:04:22 | Allmänt | Kommentarer (2)

Klockan är strax 10 och det är dags för mig att gå och lägga mig. Under dagen har jag haft en fruktansvärd huvudvärk och haft ont i halsen. Något bättre när det gäller förkylningen har jag inte blivit, mer än jag kunde sova ordentligt bra inatt. Känns snarare som att jag fått ännu mer ont i halsen och jag har något konstigt tryck i övre delen av nästan och runt ena ögonbrynet, jätteskumt! Men det värsta är huggen i huvudet såfort jag ställer mig upp, usch!
 
Jag klarade av att gå en promenad med Arragon i varje fall, och Annie tog med Flisan och gick då. Båda var pigga och glada. Flisan longerade vi en stund i paddocken efteråt också så atthon fick röra lite extra. Åh, jag längtar verkligen efter att rida ordentligt nu och inte bara göra allting halvbra. Stallet är ett enda kaos just nu, för jag har inte haft någon ork att hålla ordning eller städa upp det som redan var stökigt sedan innan. Får ta tag i det såfort jag blir frisk för det är fruktansvärt som det ser ut nu, skäms. Tur att jag är ensam i stallet ;)
 
Nä, nu ska jag äta kvällsmat och sen lägga mig och sova. Hoppas på att vakna frisk imorgon! 
 
 
 

<3

Postat den: 2015-08-30 @ 15:30:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

 
 

Gårdagens resultat

Postat den: 2015-08-30 @ 09:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag och Arragon startade FEI individuella mästerskapsprogrammet igår i Torslanda. Vi åkte dit med rätt dåliga förutsättningar med tanke på att jag fortfarande är väldigt trött sedan sjukhusvistelsen, är grymt förkyld och bara har kunnat rida honom 2 dagar den här veckan. 
 
Anna var med och hjälpte mig på framridningen - guld värt! Jag kände redan efter 10 minuters ridning att jag inte orkade rida mer, och då hade vi 55 minuter kvar tills jag skulle in på banan. Framjoggingen var jättejobbig ;) Hade jag varit där själv så hade det nog bara blivit skrittpauser hela tiden då och ingenting gjort, men nu hade jag Anna som gav oss grejer att göra hela tiden och då kunde jag tänka bort det. Han var faktiskt riktigt fin på framridningen, kändes väldigt roligt!
 
Nu orkade jag ju inte riktigt sitta ordentligt i sadeln, dra bak axlarna och allt det där. Men jag red så gott jag kunde utifrån läget som var. Men inne på banan så lyckades jag inte riktigt hålla honom lösgjord i travprogrammet och det medförde en hel del småmissar. Skritten var dock ganska bra. Jag trodde sen att galoppen skulle bli väldigt bra också för det kändes som att han hade en sån dag där galoppen blir bra, men där hamnade han i någon konstig takt istället och tappade bakbenen helt och det var så svårt att påverka honom där. Jag vet inte riktigt vad som hände i galoppen för den har varit så himla bra nu ett tag. Dock fick vi till sista galoppökningen väldigt bra så det är jag glad över! 
 
Jag är nöjd med ritten för vi gjorde det bästa vi kunde just då, men jag vet ju samtidigt att vi kan väldigt mycket bättre på tävling. Nästa gång hoppas jag att jag är helt frisk så att jag orkar rida ordentligt hela programmet. 
Ritten belönades med 67,5% och VINST!
 
 
 
 

Ligger efter

Postat den: 2015-08-30 @ 06:34:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag vet att jag ligger lite efter när det gäller bloggen. Jag har varken gjort några bra inlägg, svarat på kommentarer eller varit särskilt aktiv här de senaste dagarna. Men även fast jag har försökt att ta det lite extra lugnt de senaste dagarna sen jag var på sjukhus så är jag så himla trött och matt, och det blir inte direkt bättre av min förkylning. 
 
Jag ska verkligen försöka sätta mig ner och skriva om tävlingen alldeles strax, men nu måste vi först bege oss till hovslagaren med båda hästarna. Jag ska försöka att plugga i bilen när hästarna skos och sen ska jag bara ta det väldigt lugnt hela dagen. Försöka att bli frisk, bara göra det nödvändiga. Jag tror att enda medicinen till att bli frisk är vila, vila och vila nu. Det är ingen idé att försöka vara igång nu, utan jag får vila mig frisk. 
 
Arragon ska promeneras under kvällen och FLisan får nog en lugn ridtur. Hon har fått gå väldigt lugnt den här veckan, men det har nog varit lite skönt för henne. 
 
 

Vinst!!

Postat den: 2015-08-29 @ 21:13:12 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vinst i dagens nationella klass, bästa nalle!! :D
 
 

Tankar om storhäst

Postat den: 2015-08-29 @ 11:47:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag har funderat mycket kring det här med storhäst. När jag ska köpa en storhäst, vad för storhäst, och framförallt vilken ålder. 
 
Vi har ju provridit en hel del storhästar, och dem har varit lite äldre från 11-17 år. Hästarna har varit jättefina och trevliga att rida, men det har inte riktigt känts som mig. När jag köpte Arragon så ville jag ha en häst som kunde det mesta men som behövde ridas ordentlgt så att jag verkligen lärde mig att rida. 
 
Men nu när vi tittar efter en storhäst så är jag verkligen inte sugen på att ha en häst som redan kan allting. Jag vet att övergången från ponny till storhäst är väldigt stor och alla rekommenderar att köpa en storhäst att lära sig på, vilket ju säkert egentligen borde vara klokast. 
 
Men alltså... jag känner verkligen inte för det längre! Jag är så mycket mer sugen på att köpa en häst mellan 5 och 6 år att göra resan tillsammans med, och inte bara rida en häst som redan gjort grejerna flera gånger innan. Jag förstår att jag inte kan utbilda en yngre häst helt själv, för om man jämför med andra så kan jag ingenting om ridning. Men jag är så sugen på att ta mig an en liten yngre häst och träna den tillsammans med mina tränare. 
 
Jag kanske är helt ute och cyklar enligt många, men jag tror att jag någonstans måste känna efter vad jag vill, och inte bara vad det är som vore det självklara och som alla andra tycker att jag ska göra. Och sen självklart: Det viktigaste i slutändan är nog att hitta en häst som man verkligen kommer älska att jobba med varje dag, och som matchar en på bästa sätt. Det måste kännas 110% rätt. 
 
 

Tävlingsfix

Postat den: 2015-08-29 @ 06:31:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag håller på o fixar det sista inför tävlingen nu. Jag har fått lite ändrad starttid och startar som nummer 2 klockan 15.23. Så då får vi åka lite tidigare. Anna ska med och hjälpa mig på framridningen som jag nämnt tidigare, och det känns så tryggt att ha med henne som kan hjälpa mig att lösa eventuella problem som skulle kunna uppstå. Han har ju känts lite halvbra nu i veckan pågrund av att jag inte har kunnat rida så mycket i veckan, så jag har haft väldigt svårt att lösa det själv på ett bra sätt. 
 
Vi kommer att göra vårat bästa och ha riktigt roligt! Vi har inte varken tävlat eller tränat för någon på 6 veckor, men vi ska allt visa att vi kan ändå ;) Med lagom höga krav och om jag hittar rätt dragläge så ska det nog gå ändå. Men sen gäller det ju att hitta det också såklart. Det är inte helt lätt. 
 
Flisan får vila idag eftersom vi åker ganska tidigt och kommer hem på kvällen. Hon har fått komma lite på sidan av den här veckan, men det blir mycket fokus på Arragon när han tävlar. Nästa vecka ska hon få lite mer uppmärksamhet. 
 
Nu: Ut och borsta!
Foto: Linda Andersson
 

Det är så svårt

Postat den: 2015-08-28 @ 21:00:36 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu har jag skickat in mina uppgifter till skolan som skulle in, och det mesta är fixat inför imorgon. Det enda som är kvar är att jag ska putsa sadeln och packa lite fler grejer. Annars är allting färdigt! Pappa var snäll och fixade transporten, tack! 
 
Tyvärr fick inte jag och Arragon något bra pass såhär innan tävling idag.. Vi var inte riktigt på samma sida och vi var lite för envisa båda två. Jag är ju inte riktigt pigg pågrund av min förkylning och känner mig väldigt matt, och han känner direkt om jag inte är i den sinnesstämning som jag borde vara i när jag rider. Han påverkas väldigt mycket av det. 
 
Han är så tekniskt svår den där lilla Arragon.. Man måste verkligen tänka sig för när man rider en sån här dag och det är svårt att trycka på rätt knappar. Idag var det svårt att hitta rätt form och ställning, även tempot var väldigt varierat. Halvhalterna fungerade inte alls och det var nästan ingenting som kändes bra. Men det är bara att ta nya tag, det är inte lätt att rida honom men jag ska klara det. Imorgon får jag Annas hjälp på tävlingen, det är guld värt! 
 
Min bästavän <3
 

Ponny-SM 2016

Postat den: 2015-08-28 @ 11:14:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Årets svenska mästerskap var mitt allra första mästerskap någonsin, och det var otroligt kul! Det gick i Gävle och det var en jättebra anläggning att ha SM på, men lite väl långt för oss att åka kan jag tycka. 
 
Nästa år står det nu på förbundets hemsida att det kommer att anordnas på Dagstorportens ryttarförening. Jätteroligt! Det var där jag red svenska ponnyderbyt i somras. Tyvärr fick vi väl inte till några bra starter där då han var väldigt laddad på framridningen när hopponnyerna var brevid. Men förhoppningsvis så är det ingen hoppning där samtidigt under SM ;)
 
Jag tror det blir en riktigt bra anläggning att ha SM på och jag var väldigt nöjd med allting när vi var där. Inte lika långt att åka heller, skönt!
 
 
 
 
 
 

Mycket att göra

Postat den: 2015-08-28 @ 06:19:06 | Allmänt | Kommentarer (1)

Trots att jag bara går i skolan 8-11 idag så blir det tight för att hinna med allting idag. Det är som vanligt ;) Men jag är riktigt förkyld så jag får försöka att bara göra det allra nödvändigaste. 
 
Efter skolan ska jag och mamma åka och köpa lite foder innan vi åker till Bruno för ett pass på honom. Han har blivit körd mycket nu när jag inte har kunnat rida vilket ju är toppenbra! Han har hållts igång på annat sätt med andra ord. Idag ska vi bara kolla av läget lite med lösgörande och eventuellt lite cavaletti. Det blir nog bra! Jag har inte tänkt mig något långt pass, utan lite kortare och väldigt effektivt. 
 
Arragon ska såklart också ridas ett pass eftersom vi ska tävla imorgon. Han ska också gå ett hyfsat kort pass, vi ska bara försöka göra något ur varje rörelse för att se att det funkar och fokusera mycket på halvhalterna så att jag vet att jag har lite koll på det tills imorgon. Flisan har jag inte bestämt än vad jag ska göra med. 
 
Senare ikväll ska det packas, duschas, transporten ska spånas och lite saker ska tvättas. Ingen vila här inte ;)
 
 

Blöt höstdag

Postat den: 2015-08-27 @ 21:10:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Regnet tog aldrig slut idag, det har verkligen bara regnat, regnat och regnat ännu mer. Men jag tycker faktiskt att det har varit sjukt mysigt idag när man sitter på lektioner, är lite lagom förkyld och inte ska göra något mer utomhus mer än att gå promenad. 
 
Jag hade faktiskt lite tur, för just när jag var ute och gick med Arragon så var det uppehåll från regn. Mamma följde också med på våran promenad, mysigt! Jag har gått en liten kortare promenad ikväll också innan dem fick komma in i stallet. 
 
Jag och mamma ser på repris av fångarna på fortet nu, ska sätta mig och kolla över det sista på den del av gymnasiearbetet som ska skickas in imorgon och sen ska jag lägga mig. 
 
 

Tröjor

Postat den: 2015-08-27 @ 09:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har fått två tröjor av min sponsor Peter. Tack! 
 
 Tillbaka till startsidan