Svar på fråga

Postat den: 2015-04-19 @ 17:05:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 
Hej! Det är väldigt svårt att förklara sånt här över ett inlägg, det är lättare att visa IRL ;) Men jag ska försöka att berätta lite kort. 
 
Alla hästar är olika i kroppen och behöver kollas extra noga på olika ställen, det är väldigt individuellt. Jag masserar mina hästar innan varje ridpass då jag tycker det är en viktig del i hållbarheten när man har en häst. Tar allt mellan 20-50 minuter på mig lite beroende på vad jag ska göra och hur hästarna känns. 
 
Jag börjar alltid med att lite lätt känna igenom hela kroppen, för att känna om det är extra spänt någonstans. På Arragon brukar jag sedan massera käke, nacke, bogar, bröstmusklerna, vid manken, ryggen, länden, rumpan och baklåret. Nästan hela hästen med andra ord ;). Han är väldigt mjuk och rörlig i kroppen och jag har märkt att han därför får väldigt mycket lättare spänningar till skillnad från Soccan som nästan alltid är bra i kroppen. Vid massagen lägger jag även in en hel del stretchning ibland. HUR man masserar är lite upp till en själv tycker jag, och hur hästen känns. Jag tycker det viktigaste är att man vågar prova sig fram. Ett tips är att vara med när ens häst åker till osteopat/equiterapeut och våga fråga om hur man kan massera. Det har jag gjort mycket vilket gjort att jag har lärt mig en hel del! 
 
Jag har alltid bara använt mig av mina egna händer när jag masserar, och är det extra spänt någonstans brukar jag ta lite liniment från Dr Schaette som är toppenbra! Att nämna är också att jag verkligen har märkt enormt stor skillnad på Soccan sedan jag började massera henne. Hon är mycket mer liksidig och har bättre framåtbjudning, och det tror jag massagen har en stor del i. Tyvärr ser man väldigt ofta hästar med spända bogar, ryggar eller liknande där ägarna inte ser det problemet. Sen undrar de varför hästen blir skadad.. 
 
Hoppas att du fick svar på din fråga! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Annie

Kan inte du göra en video när masserar? Skulle vara intressant att se!:)

Svar: Tycker det är lite svårt.. Alla gör så olika och jag brukar ju massera så många områden ;)
Olivia Gustavsson

2015-04-19 @ 21:26:30
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan