Fällning - vad gör ni?

Postat den: 2015-04-01 @ 11:19:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Arragon har fått massor med päls i vinter och vi har valt att inte klippa honom eftersom han aldrig tidigare har blivit klippt. Då har han dock heller aldrig fått såhär mycket päls, så jag vet inte varför det har exploderat iår ;) Han har fått se ut som en liten hårboll hela vintern. Inte sådär jättesnyggt kanske..
 
Jag hade hoppats på att pälsen skulle försvinna nu till Filipstad men den verkar sitta fast. På ryggen och rumpan fäller han som bara den, men vid halsen där han är som lurvigast släpper han ingenting alls. Kanske är för att han inte har täcke där då? Jag vet inte vad det beror på. Så det blir till att tävla med en lurvboll än en gång!

 
Det enda som hittils har funkat att borsta bort alla hår med på mina hästar är magic brush. Att borsta med vanlig borste är nästan inte att tänka på, då hamnar håren överallt. Tar man en ryktsten får man visserligen med sig håren bra, men pälsen blir väldigt ful. Magic brush däremot tar verkligen upp håret och gör samtidigt pälsen väldigt fin. Så för er med fällande hästar: använd magic brush!!
 
Arragon får även kiesel som tillskott nu under fällningen, det är viktigt och bra!
 

Kommentarer

Postat av: Lollo

Ett tips som jag har på mina nordsvenskar, som ser ut som islandshästar denna årstid, är att jag använder en vattenskrapa. En sådan som är en lång metallstång med små piggar på och handtag på bägge sidor. Piggarna gör inte ont på hästarna och håret lossnar super! En fördel är att man inte behöver rensa borsten utan håret trillar ner på marken/golvet på en gång och är bara att sopa upp :)

Svar: Ska absolut testa det, tack så mycket för tipset :D
Olivia Gustavsson

2015-04-01 @ 12:49:49
Postat av: Sofie

Dom är ju jättemysiga när de har mycket päls :D

2015-04-01 @ 19:29:59
URL: http://ponnylycka.horseworld.se
Postat av: Alice

Min medryttarponny fäller som bara den. Jag blir typ galen på allt hår och det känns som om det aldrig tar slut. När vi rider flyger det typ päls överallt som ett moln runt oss XD

2015-04-01 @ 20:35:26
URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se
Postat av: Malin

Min ponny fäller också hur mycket som helst. Jag skrev precis ett inlägg om vad jag brukar göra. Jag brukar ge henne tillskott av B-vitamin som gör att dom tappar pälsen lättare och sen använder jag även en ryktsten. Jag tycker det funkar super bra! :)

2015-04-02 @ 06:16:58
URL: http://tildaomalin.blogg.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan