Arragons plan framöver

Postat den: 2015-04-30 @ 16:43:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

V.18: Tävlingar ons-fre. Lö-sö promeneras. 
V. 19: Skrittas och promeneras
V.20: Skrittas och promeneras. I slutet på veckan börja jogga i 4 dagar.
V.21: Uppbyggande träning med klättring, bommar, lång och låg form osv. 
V.22: Uppbyggande träning med klättring, bommar, lång och låg form osv. 
V.23: Micropaus med skritt 2-3 dagar i början på veckan. Resten uppbyggande träning men med början på lite träning med lite tävlingsridning. 
V.24: Fokus på dressyren men med inslag av lite klättring och bommar
V.25: Fokus på dressyren och program
V.26: Fokus på dressyren och grunderna. Tävling fre-sön. 
 
Såhär tänkte jag att Arragons planering skulle se ut. Han får en vila, och sen blir det mycket fokus på styrkan genom att klättra och rida över bommar. Självklart kommer vi att rida dressyr de här veckorna också, men det blir inte så mycket tävlingsridning som det blir just nu när vi är mitt uppe i alla tävlingar. Tror det här kommer bli bra för honom! Det som fattas är ju styrkan, i allt vi gör egentligen. Hoppas också att få in så många träningar för Anna som möjligt efter v.20. 
 
 
 
 
 
 
 

Det största målet uppnått

Postat den: 2015-04-30 @ 11:20:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Den största framgången under tävlingen i Åstorp var inte vinsterna eller SM-kvalen. 
 
Under alla mina år som jag har tävlat i både hoppning och dressyr, är det något som alltid har satt stopp för mig. Jag har alltid varit så otroligt illamående innan start, pågrund av nervositet. Det har oftast bara varit på morgonen i stallet eller när vi kommer fram till tävlingsplatsen, men på senare tid har det istället kommit under tiden när jag rider fram. 
 
Tävlingen i Åstorp var första tävlingen då jag inte kände något utav det här. Jag var aldrig i närheten av att må illa någon utav dagarna, och på så sätt kunde jag prestera mycket bättre. Att må illa och rida är ingen hit kan jag tala om... 
 
Jag hoppas innerligt att det här kan hålla i sig. Varför jag mådde bra under den här tävlingen tror jag beror på att jag kände att jag verkligen hade kontroll tillsammans med mitt team, allting var ordning på. En annan faktor var nog faktiskt att han höll på och stökade som han gjorde, då glömde jag prestationen lite. Jag hoppas att jag kan bli psykiskt starkare i det här med tävling, och jag tror därför det är jättebra att jag nu tävlar 3 dagar irad så att det blir lite mer "vardag". Jag måste tänka att jag bara ska in på banan och göra vår grej, som vi alltid gör hemma. 
 
Är ni nervösa på tävling?
 
 

Skåne

Postat den: 2015-04-29 @ 19:14:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det är alltid något speciellt med att komma till Skåne, jag älskar det! Åka över hallandsåsen, se hur landskapet byts ut och se alla fantastiska hus som finns här. Någon gång vill jag bo i Skåne, jag känner mig alltid hemma här. 
 
Vi är framme om en stund, sitter fortfarande i bilen. Soccan var väldigt mycket bättre idag än igår, och Arragon var lite svår idag men gjorde ändå det han skulle (vi tog det ganska lugnt i en lite lägre form). 
 
Jag är så glad för att jag får åka med, stort tack till alla i familjen Wickström! <3 De här dagarna tror jag kommer bli riktigt roliga. Sandra har med Moneyboy och startar samma klasser som jag fast i grupp 1. Håller tummarna för dom! Vi startar nästan samtidigt båda dagarna. 
 
 

Starttider för Willands

Postat den: 2015-04-29 @ 17:53:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Redan när starttiderna kommer brukar jag bli lite pirrig, den där härliga tävlingskänslan kommer fram. Jag är så taggad inför helgens starter med Arragon här i Willands! 
 
Imorgon kommer vi att rida våran första start klockan 11.10 som start nummer 5. Blir lite lagom tidig morgon, för lite tidigt hör det till att man ska gå upp när man tävlar ;) Programmet som gäller för imorgon är FEI lagtävlansprogrammet och det känner vi väl igen, så jag har egentligen inget att oroa mig för (förutom att han kommer ladda som bara den för att det är första utomhustävlingen och pararella banor, haha). 
 
 
På torsdagen har vi fått start 13.41 och nästan sist. Vilka domare det är har inte kommit upp ännu. Men den här dagen är det FEI individuella mästerskapsprogrammet, som vi inte är lika bekväma och hemma med. Jag har ridit det en gång tidigare tillsammans med Arragon och då var han trött eftersom det var andra klassen. Men jag tycker att det är ett litet knepigare program när det gäller de enkla bytena - som ju är det svåraste för mig med honom just nu. Det är mycket galopp, och den får jag inte riktigt till. Vi får försöka att plocka mycket poäng på travdelarna! 
 
 

Soccans plan framöver

Postat den: 2015-04-29 @ 11:59:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

V.18 - Lugn vecka med tävling på lördagen. 
V.19 - Fokus på programridning och lösgjordhet. 
v.20 - Lugnare vecka med mycket uteritter. 
V.21 - Fokus på programridning. 
V.22 - Fokus på energin och lösgjordheten. Tävling på lördagen. Ta tag i försäljningen ordentligt med ny annons osv. 
V.23 - En veckas kort vila. 
V.24 - Uppbyggnad med mycket klättring, bommar osv. 
V.25 - Uppbyggnad med mycket klättring, bommar osv. 
V.26. Kortare paus tors-sön då vi är på ponnyderbyt med Arragon. Annars mycket dressyr. 
V.27. Tävling på lördag eller söndagen. Fokus på lösgjordheten och energin. 
 
Soccan får en lite rörig planering. Jag har inte hittat de tävlingar jag vill till henne riktigt, så det blir bara div 1 plus en vecka 27. Men sen vet jag aldrig hur länge hon är kvar heller, så jag får försöka att inte planera för långt i förväg. Hon kan bli kvar i 2 år till, eller bara 2 veckor, det vet jag inte. Dyker rätt köpare upp så är hon tillsalu... Mitt hjärta <3
 
Så mini vi var här! 3 år sedan snart. 
 

Frukost-time

Postat den: 2015-04-29 @ 05:26:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Just nu är det den lugna stunden innan dagen sätter igång i full fart. Frukost är verkligen jättegott, jag förstår inte folk som inte kan äta på morgonen? Det är det bästa med hela dagen, haha! Fil med frukt och k-special, kan det bli bättre? Tror inte det. Underbart. 
 
Alldeles strax ska jag gå ut och fodra hästarna. Sen när de har ätit upp ska jag försöka att rida Arragon ganska direkt så att jag kan börja fixa med hans utrustning sen och bära in allting så att det kan bli klart. Han ska gå ett hyfsat lugnt pass på ca en halvtimme. Vi ska kolla av stödet, halvhalterna och att formen lätt går att variera samt kanske några skolor. Men han ska ändå åka långt och sen gå tävling under två dagar så jag tänker att det är bäst att inte trötta ut honom alltför mycket. 
 
Soccan ska också ridas men vad jag gör med henne beror lite på hur hon är. Känns hon som hon gjorde igår tror jag inte det finns någon vits med att harva på banan utan då ä det bättre att vi rider ut en sväng i skogen istället, det blir ändå inte bättre av att träna dressyr i det läget. Men jag hoppas att det kan gå bättre idag! Även hennes utrustning ska fixas med sen och packas in, eftersom vi ska hämta henne snabbt på fredag kväll. 
 
Nej nu får jag ta och sätta igång. Ser jättemycket fram emot ikväll och runt 3-tiden rullar vi iväg hem till Sandra. Har längtat efter den här tävlingen så länge!! :D
 
 
 
 

Konstigt...

Postat den: 2015-04-28 @ 21:09:12 | Allmänt | Kommentarer (3)

Soccan var så lustig idag igen. När jag red ville hon inte lyssna alls (vilket verkligen inte är likt henne). Hon tog varken broms eller gas och ville bara lägga sig framåt och släppa bakbenen helt. Sen efter bara en kort stund var hon jätteanfådd, trots att vi tagit det lugnt. Jättelustigt! Jag skrittade sen av och när vi hade gått i ca 5 minuter så stannade hon, lyfte på svansen och började trycka precis som om hon skulle bajsa. Istället bara forsade det ut kiss, men det såg snarare ut som vatten. Det var mängder alltså... Och hon fortsatte att trycka hela tiden. När hon kissat färdigt slutade hon andas häftigt och var som vanligt. Men såfort vi kom in i stallet kissade hon massor igen och under kvällen har hon kissat flera gånger. Jag förstår inte? Jättekonstigt. Får hålla koll på henne. 
 
Arragon gick en promenad, Annie följde med. Han var pigg och glad, som vanligt ;)
 
Jag har packat så mycket som möjligt ikväll, men nästan allting är kvar tills imorgon. Hoppas att jag hinner fixa allt imorgon, jag har ju inte jättemycket tid men det måste gå ihop. Får försöka att vara lite effektiv och kolla på min packlista så att allt kommer med. Det är ju det här med att packa smart, så att det inte blir så bökigt när man ska använda grejerna sen. 
 
 

Mitt allt

Postat den: 2015-04-28 @ 17:06:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

 

Dags att ta ett beslut

Postat den: 2015-04-28 @ 11:05:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag har velat länge nog angående försäljningen med Soccan. När någon har visat sig intresserad har jag alltid backat lite, men nu är det dags att ta ett beslut. 
 
Jag älskar den här ponnyn över hela mitt hjärta. Hon är mitt lyckopiller. Jag älskar att stå och mysa med henne i hagen, ta en snabb galopptur ute i skogen eller leka igenom en hoppbana i paddocken. Förut älskade jag också att rida dressyr på henne, men nu är det inte längre så. Det är fortfarande underbart på flera vis, men vi har växt ifrån varandra. Jag vill mer än vad hon vill, och därför blir det bara missförstånd när jag kräver mer än vad hon klarar av. 
 
För hennes skull skulle det bästa vara att sälja. Så att hon får komma till någon med lite mindre krav och någon som verkligen har tid och kärlek att ge henne, för det är hon värd efter allt hon har gjort för mig. Jag vill ge henne det, för att jag älskar henne så innerligt mycket. 
 
Hade jag haft kvar henne hade det blivit lite mindre seriös ridning och till största del i skogen. Men det är inte vad varken jag eller hon vill, egentligen. Jag vill komma framåt i dressyren och då kan man dessvärre inte stå och betala för en ponny bara för att det är roligt att rida ute i skogen. Och hon vill inte vara bortprioriterad, och det skulle lätt bli så om jag inte hade henne i träning. Bara tanken på att sälja henne är hjärtskärande och varje gång jag ens tänker tanken börjar jag gråta. Men det är dags att ta steget ut, jag känner det mer och mer för varje dag som går. Ibland måste man våga släppa taget om det käraste man har för att komma vidare. Även fast jag knappt fattar att jag skriver det här just nu.
 
Underbara bästa ponny, det är verkligen bara en gång i livet man äger en sån här ponny. Hade jag haft pengar hade jag byggt ut stallet, slutat skolan och behållt henne tillsammans med Arragon och en storhäst. Men man får göra val i livet, man kan inte ha allting. Det här kommer bli den svåraste försäljningen och avskedet hittils. Bara av tanken slits jag i tusen bitar. 
 
 
För våran skull, min fina. ♥ Vi ska hitta det perfekta hemmet till dig, där du får all kärlek du är värd. 
 

Dålig start på dagen

Postat den: 2015-04-28 @ 06:02:53 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag har sovit jättedåligt inatt och sen hade vi ingen frukost hemma, så jag får köpa det i skolan. Sämsta starten på dagen på alla vis. Hoppas redan att den här dagen kan vara över för det verkar inte bli någon bra dag ;)
 
Jag går i skolan till ca 16 men efter skolan har jag utvecklingssamtal och därefter var mamma tvungen att handla lite (eftersom vi inte har någon frukost). Hoppas på att komma hem hyfsat tidigt ändå. Soccan ska gå ett dressyrpass i paddocken och går det bra kanske vi avslutar med en kort tur i skogen också. Arragon ska endast promeneras idag. 
 
Packa måste jag också börja göra, det är som vanligt mängder av grejer som måste med. Spån, hö, utrustning, kläder, vattenkokare osv. Dock kan jag packa lite mindre nu när vi inte ska vara uppstallade på tävlingsplatsen. Jätteskönt! Kommer nog vara lättare att ha ordning på allt då med. 
 
 

Kallt

Postat den: 2015-04-27 @ 21:52:33 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det var en seg dag i skolan idag, som toppades med äcklig mat, ;) Tur att det fanns kassler och ris som väntade på mig när jag kom hem istället! (favoriten). 
 
Arragon fick gå ett dressyrpass nu ikväll. Jag var ganska jobbig idag tyckte han. Var hela tiden på honom att han skulle vara aktiv och bjuda framåt med bra stöd samt ta halvhalterna ordentligt. Han var inte jätteglad på mig ett tag, men tillslut blev det ganska bra. Han blev aktiv och jag fick ett bra stöd framåt. När vi tog galoppen stötte vi dock på endel problem idag också. Men jag gav mig inte utan kämpade verkligen för att få honom att sätta sig ordentligt utan att han blev spänd eller gick för mycket framåt. Och tillslut blev det faktiskt riktigt bra - till och med i vänstergaloppen! Det jag måste tänka på när jag samlar är att han faktiskt blir lite stark då, det är liksom inte direkt något ärligt stöd utan han försöker dra sig framåt och ignorera mina halvhalter. Det måste jag passa! Men det kändes betydligt bättre idag och efter galoppen var traven riktigt fin. 
 
Soccan vilade idag, skönt för henne. Ikväll har jag skickat in min inlämning och tränat på lite spanskaglosor. Tänkte gå och sova nu, imorgon väntar en lång dag med mycket packning! 
 
 

Det blir en hektisk vecka

Postat den: 2015-04-27 @ 16:27:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Veckan som jag har framför mig kommer verkligen att bli hektisk. Går i skolan mån-tis, långdagar båda två + utvecklingssamtal på tisdag eftermiddag. På onsdagen har jag tagit ledigt och då ska allting packas och båda hästarna ska gå varsitt dressyrpass. Åker till Willands på onsdagkväll. 
 
På torsdagen startar jag kl 10.30, vilket betyder att jag behöver vara på tävlingsplatsen ca kl 8. Vi har lite mer än en halvtimme till tävlingsplatsen och det ska knoppas m.m. på morgonen så det blir tidigt upp den dagen för i varje fall mig, vet inte exakt när Sandra startar. Därefter har jag det ju dock ganska lugnt i några timmar, när jag väl har startat. På fredagen startar jag mitt på dagen så vi är nog hemma någon gång på fredag kväll, och på något sätt måste jag rida Soccan då eftersom det är tävling på lördagen. Vi ska också köra hem Arragon från Wickström och köra dit Soccan istället. Jag åker ju med dem både till Willands och Ulricehamn och det är verkligen jättesnällt att jag får åka med! Väldigt roligt också :D Men det blir lite tight där på fredagen. 
 
Jag tror det är lite bra träning för mig att åka utan pappa och inte kunna vara beroende av honom, samt att ha det såhär tight eftersom jag då verkligen måste planera allt i minsta detalj. Soccans grejer måste såklart packas redan på onsdagen, det hinner vi inte på fredag. 
 
Hur som helst så ska det bli väldigt roligt! Fick dock startnummer 1 på torsdagen och det är väl aldrig något som är jättepositivt. Men jag får försöka att inte bry mig om det. Vi ska bara ha roligt!! 
 
 

Veckan

Postat den: 2015-04-27 @ 11:13:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Skola 9-16. Läxa i samhäll. Arragon dressyr, Soccan vilar. 
 
Tisdag: Skola 8-16 + utvecklingssamtal. Arragon promeneras, Soccan uteritt. 
 
Onsdag: Ledig. Arragon dressyr, Soccan dressyr. Åker till Willands på kvällen. 
 
Torsdag: Arragon startar nationell FEI lagtävlansprogrammet. Soccan vilar. 
 
Fredag: Arragon startar nationell individuella mästerskapsprogrammet. Soccan motioneras på något sätt. Kommer hem från Willands på kvällen. 
 
Lördag: Soccan startar lagtävlan för ponnyallsvenskan och LA:P1 i Ulricehamn, div 1. Arragon promeneras. 
 
Söndag: Arragon joggas eller promeneras, Soccan promeneras. 
 
Skönt att det bara är skola i två dagar! Jag valde att ta ledigt på onsdag då det inte finns någon möjlighet för mig att hinna packa och rida annars. Och både ponnyerna måste verkligen gå varsitt dressyrpass den dagen. Men nu blir det nog bra! Mycket tävling i helgen och det är roligt, men nu måste jag hålla koll på 4 program bara och inte blanda ihop. LA:P1 och FEI lagtävlan sitter väldigt bra, men lagtävlan för ponnyallsvenskan och FEI mästerskap får jag träna mer på.  
 
 

Måndag morgon

Postat den: 2015-04-27 @ 08:22:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Helgen är slut och det är dags att gå till skolan igen. Hela stallet är redan fixat för jag hade sovmorgon imorse och då passade jag på under morgonen så att jag slapp det ikväll. Det är bara Arragon kvar för ikväll!
 
Arragon ska gå ett dressyrpass. Jag har verkligen noll idéer för vad vi ska göra! Vi hade behövt träna på galoppen för det känns som att han bara släpar bakbenen där och inte jobbar alls, men å andra sidan kan vi inte BARA jobba med det. Och jag samlade rätt mycket igår och då kanske han behöver ha det lite lugnare på den fronten idag. Vi får se vad vi hittar på. 
 
Soccan vilar idag. Ikväll ska jag skriva klart min idrottsinlämning som skulle varit inlämnad igår.... oups ;)
 
 

The day

Postat den: 2015-04-26 @ 21:06:52 | Allmänt | Kommentarer (0)

Är helt slut efter en lång dag i stallet, men väldigt rolig!! 
 
Började med att rida Soccan imorse. Det gick faktiskt åt skogen, precis som senaste ridpasset. Jag ställer för höga krav på både form och tryck som hon inte klarar av, och då blir allting pannkaka. Jag vill mer än henne nu, det är bara att inse det.. Därför får jag nog snart också börja inse att det är dags för henne att komma till ett nytt hem. Vi börjar liksom växa ifrån varandra lite. Inte när det gäller uteritt, hoppning o mysstunder ;) Men när det gäller dressyren, och det är trots allt det jag vill hålla på med. Red dock igenom lagtävlan för ponnyallsvenskan och det gick ganska bra!
 
Sen var det provridning. Mer om det en annan dag! Arragon reds när jag kom hem och Carro var med o fotade. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens pass. Vissa saker var bra, men ändå inte. Hade ganska mycket stöd och han var lugn och bra i steget, men vi tappar trycket i gångarterna. Jag vill ha mer aktivitet i ALLA gångarterna. I galoppen känns det som att han släpar bakbenen när jag samlar, eller så blir han bara hoppig. Det blir liksom inget av det, och det känns som att jag inte alls kan rida. Egentligen känns det inte så himla dåligt, men ändå får jag inte den där härliga känslan som man får när allt sitter. Samlingen i galoppen är svår nu och då funkar inte de enkla bytena, varför den funkar vet jag inte riktigt. Öppnorna är också väldigt vingliga nu. Slutorna börjar bli något bättre men är fortfarande lite svåra. Han blir nästan på gränsen till överböjd i höger sluta nu istället för tvärt om. Bara att träna vidare!! 
 
Mys under Soccans ridpass <3
 
 

Tillbaka till startsidan