Arragons plan framöver

Postat den: 2015-04-30 @ 16:43:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

V.18: Tävlingar ons-fre. Lö-sö promeneras. 
V. 19: Skrittas och promeneras
V.20: Skrittas och promeneras. I slutet på veckan börja jogga i 4 dagar.
V.21: Uppbyggande träning med klättring, bommar, lång och låg form osv. 
V.22: Uppbyggande träning med klättring, bommar, lång och låg form osv. 
V.23: Micropaus med skritt 2-3 dagar i början på veckan. Resten uppbyggande träning men med början på lite träning med lite tävlingsridning. 
V.24: Fokus på dressyren men med inslag av lite klättring och bommar
V.25: Fokus på dressyren och program
V.26: Fokus på dressyren och grunderna. Tävling fre-sön. 
 
Såhär tänkte jag att Arragons planering skulle se ut. Han får en vila, och sen blir det mycket fokus på styrkan genom att klättra och rida över bommar. Självklart kommer vi att rida dressyr de här veckorna också, men det blir inte så mycket tävlingsridning som det blir just nu när vi är mitt uppe i alla tävlingar. Tror det här kommer bli bra för honom! Det som fattas är ju styrkan, i allt vi gör egentligen. Hoppas också att få in så många träningar för Anna som möjligt efter v.20. 
 
 
 
 
 
 
 

Det största målet uppnått

Postat den: 2015-04-30 @ 11:20:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Den största framgången under tävlingen i Åstorp var inte vinsterna eller SM-kvalen. 
 
Under alla mina år som jag har tävlat i både hoppning och dressyr, är det något som alltid har satt stopp för mig. Jag har alltid varit så otroligt illamående innan start, pågrund av nervositet. Det har oftast bara varit på morgonen i stallet eller när vi kommer fram till tävlingsplatsen, men på senare tid har det istället kommit under tiden när jag rider fram. 
 
Tävlingen i Åstorp var första tävlingen då jag inte kände något utav det här. Jag var aldrig i närheten av att må illa någon utav dagarna, och på så sätt kunde jag prestera mycket bättre. Att må illa och rida är ingen hit kan jag tala om... 
 
Jag hoppas innerligt att det här kan hålla i sig. Varför jag mådde bra under den här tävlingen tror jag beror på att jag kände att jag verkligen hade kontroll tillsammans med mitt team, allting var ordning på. En annan faktor var nog faktiskt att han höll på och stökade som han gjorde, då glömde jag prestationen lite. Jag hoppas att jag kan bli psykiskt starkare i det här med tävling, och jag tror därför det är jättebra att jag nu tävlar 3 dagar irad så att det blir lite mer "vardag". Jag måste tänka att jag bara ska in på banan och göra vår grej, som vi alltid gör hemma. 
 
Är ni nervösa på tävling?
 
 

Skåne

Postat den: 2015-04-29 @ 19:14:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det är alltid något speciellt med att komma till Skåne, jag älskar det! Åka över hallandsåsen, se hur landskapet byts ut och se alla fantastiska hus som finns här. Någon gång vill jag bo i Skåne, jag känner mig alltid hemma här. 
 
Vi är framme om en stund, sitter fortfarande i bilen. Soccan var väldigt mycket bättre idag än igår, och Arragon var lite svår idag men gjorde ändå det han skulle (vi tog det ganska lugnt i en lite lägre form). 
 
Jag är så glad för att jag får åka med, stort tack till alla i familjen Wickström! <3 De här dagarna tror jag kommer bli riktigt roliga. Sandra har med Moneyboy och startar samma klasser som jag fast i grupp 1. Håller tummarna för dom! Vi startar nästan samtidigt båda dagarna. 
 
 

Tillbaka till startsidan