Går och lägger mig

Postat den: 2014-09-30 @ 21:14:31 | Allmänt | Kommentarer (1)

Går och lägger mig besviken efter kvällens träning, framförallt på mig själv för att jag ger upp och inte ger mig tusan på att göra det jag ska istället. Mitt självförtroende i ridningen har varit på noll ett bra tag nu, och bättre blir det inte när det inte fungerar nu heller. Behöver verkligen ett ordentligt uppryck nu, känner mig helt låst och min prestationsångest tar över. Velar mellan vad som är rätt och fel, vilken väg jag ska välja för att få till ridningen. Det är svårt, riktigt svårt. 
 
Gick i skolan till halv 4 idag, hann faktiskt med den tidiga bussen idag. Tar ca 5-10 min till min busshållsplats från skolan och 15.34 frågade jag min mattelärare om jag fick springa till bussen, min buss går 15.39.. Jag var ganska så anfådd när jag väl kom fram, haha! Men jag kom faktiskt till och med före bussen! Prick 15.39 var jag där. 
 
Spanska redovisningen gick bra imorse och resten av skoldagen har varit rätt seg. Gick ut direkt till stallet när jag kom hem och mockade innan jag masserade, stretchade, borstade och promenerade med Arragon. Fixade med Arragon i nästan 2 timmar innan vi åkte iväg, supermysigt <3 Nu efter träningen fick han lite massage med liniment därbak och sitt tillskott med kiesel. Annie har ridit Soccan idag, har inte hört hur det gått men de red i skogen så jag hoppas att det gått bra. Torbjörn har även ogrässprutat paddocken, gött!
 
 
 
 

Saknar min stjärna

Postat den: 2014-09-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

 
 
 

Stövelsträckare

Postat den: 2014-09-30 @ 10:55:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hittade ingenting på Hööks när jag var där.. Täcket hade dom inte i rätt storlek och det fanns inget annat som jag direkt behövde. Men presentkortet hållet i 2 år så jag behöver absolut inte panikköpa något, är bra att ha den dagen som jag hittar något jag vill ha där. 
 
Men stövelsträckare köpte jag, för 89 kr. Har bestämt mig för att sätta som i mina dressyrstövlar för att se om dom kanske kan töja sig lite lite grann, värt ett försök iaf! Mamma sa att man kanske kan sätta på en blöt strumpa eller något på dom också och det kan säkert också hjälpa. Får testa! Annars har man ju aldrig velat köpa sånna här, just för att man har hört att dom töjer stövlarna lite.
 
 
 
 

Oboy, vilket vackert väder

Postat den: 2014-09-30 @ 06:31:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det ser faktiskt ut att bli riktigt fin väder idag, är ganska kall men solen börjar kika fram lite såhär på morgonkvisten. Hoppas temperaturen går upp oxå. Sitter med en varm oboy i handen just nu i varje fall och försöker värma mina iskalla händer efter att jag har varit ute på morgonpromenad med Arragon, jag glömde vantar.
 
En utav veckans längsta skoldagar väntar idag, eller ja, alla är ganska långa. Men det är ju faktiskt roligt att vara i skolan nu, varför vet jag inte. Idag börjar vi dock med en muntlig spanska redovisning, så jättekul kanske det inte är ;) Får läsa innantill tänker jag, satsar ändå bara på ett E för det finns ingen möjlighet att få högre för mig i Spanska, det och matte är det som verkligen är jättesvårt tycker jag. 
 
När jag kommer hem är det träning med Arragon för Rebecca. Jag tänkte fråga Rebecca om vi kan fokusera på skritten idag. I början när jag hade honom var jag supernoga med skritten, men nu har jag blivit lite slarvig och jag känner att det verkligen måste sitta perfekt i skritten innan jag kan börja med traven och galoppen för skritten är trots allt lättast för honom, speciellt när det gäller högerbogen. Sen vill jag att hon noga kollar gångarterna så att dom är rena och taktmässiga. Annie rider Soccan som vanligt på tisdagar!
 
 
 
 

Smoothie och fil

Postat den: 2014-09-29 @ 21:19:14 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hallonsmoothie och a-fil med all bran, alltså hur gott?? Verkligen det bästa som finns, mums. Om jag skulle räkna hur många smoothie jag dricker varje år, då skulle det nog bli många många. 
 
Skolan var slut 16.00, hade faktiskt en ganska mysig skoldag! Hade 4 lektioner + en föreläsning. När jag kom hem gick jag ut till stallet direkt och gjorde ordning Soccan, Annie var med mig. Skulle ju hoppa Soccan lite idag! Skrittade fram kort ute och sen in i paddocken, Annie fick gå med Soccan medan jag släpade fram lite bommar. Hade tänkt att rida noggrant idag och göra lite övningar, men det blev inte riktigt så. Hon var inte riktigt på G så jag taggade igång henne och hoppade lite slarvigt igen istället, haha ;) Tror inte att hon har styrkan att hoppa ordentligt ännu, så det får vi ta i dressyren först. Så vi hade lite roligt idag istället. Dock gick det väl inte sådär jättebra, fick inte så bra stöd i handen och sadeln åkte fram något fruktansvärt, kändes som att jag satt på halsen typ.. 
 
Till nästa gång får jag försöka sadla om på något sätt och sen tänkte jag hoppa något lite mer som en bana för det blir inte bra att bara ha ett hinder och hoppa på, blir aldrig särskilt bra. Men hon var duktig ändå, bara piloten som inte riktigt skötte sig. Men det var väl ganska okej för mig för att inte hoppat på ett tag ändå ;) Vi får träna på!
 
Sen blev det tacos som mat och jag gick en promenad med Arragon innan jag fixade stallet. Någon massage hanns inte med, la mer tid på att promenera och då blev klockan mycket. Får bli en annan dag! 
 
 

Fin ponny tillsalu

Postat den: 2014-09-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu finns det en supergullig c-ponny tillsalu för er som letar.. Min bästakompis Lovisa och hennes lillasyster Rebecca har bestämt sig för att sälja Pasja. Hon är så grymt fin! Har sett henne på flera tävlingar när Rebecca har ridit och jag tycker verkligen att det är något speciellt över henne. Riktig utstrålning har hon! 
 
Annonstexten: 
Inriktning: Dressyr  -  Typ: C-ponnier  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2005  
Namn: Vivierroland Pasja  Pris: 85 000 kr
Med sorg i hjärtat har vi nu insett att våran dotter har vuxit ur sin älskade dressyrponny. Pasja är en mycket elegant och snygg ponny. Snäll i all hantering så som lastning, klippning, skoning. En ängel på tävlingsplatsen och väldigt trafiksäker. 138 cm i mkh. 75% welsh och 25% arab. Gör fina skolor och har taktmässiga, rena och fina gångarter med utmärkt bakbensaktivitet. Pasja har placeringar och vinster i LC och LB. Startad LA och startklar för LA:P1. En ponny med mycket potential och kapacitet för de högre klasserna. För referenser kontakta tränare Jenny Olsson: 0763490088
 
Kika in på annonsen HÄR
 
 

Färg?

Postat den: 2014-09-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Ska beställa täcke till Arragon precis, ett 250 g Amigo från Strömbergsgård. Vilket är snyggast? Svart eller blått? Kan verkligen inte bestämma mig haha!
 
 
Vilken färg?
 
 
 
pollcode.com free polls
 
 

Vecka 40

Postat den: 2014-09-29 @ 11:04:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Har faktiskt lagt upp en planering för hästarna ända fram till v.44, det känns bra att ha gjort så! Då vet jag vad jag får med och jag behöver inte tänka på det, jag har perspektivet på det redan från början. Såhär ser planeringen för vecka 40 ut: 
 
Måndag: Skola 09.30-16.00. Soccan cavaletti/hoppning, Arragon promenad
Tisdag: Skola 08.00-16.00, spanska muntlig redovisning. Soccan rids av Annie, Arragon träning för Rebecca
Onsdag: Skola 08.00-15.00, engelska muntligt. Soccan vilar, Arragon cavaletti med först 4 bommar som jag rider på framåt i och därefter 4 bommar där det är lite kortare avstånd och där jag får hålla igen, kommer från olika håll. 
Torsdag: Skola 08.00-16.00, företagsekonomiprov. Soccan dressyr med fokus på halter och ryggningar, Arragon promenad.
Fredag: Skola 08.00-11.99. Soccan uteritt till Svalnäs med lite klättring, Arragon kort dressyrpass med fokus på stödet och framåtbjudningen. 
Lördag: TÄVLING med Arragon i Kristinehamn, LA:1. Soccan dressyr med fokus på skänkelvikningar och skolor.
Söndag: Soccan cavaletti/hoppning, Arragon jogging.
 
Så ser veckan ut! Nu blir det ingen klättring just den här veckan, men vi får helt enkelt börja med det nästa vecka istället. Fick inte in det någonstans i schemat där det passade.. Men sen har jag med klättring på schemat alla veckor förutom vecka 44!
 
 
 

Skol-måndag

Postat den: 2014-09-29 @ 06:55:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Då vart det måndag igen! Hemskt vad helgerna går fort, och dom går ännu fortare när man är borta. Går i skolan från halv 10 till 4 idag, hemma efter 5 någon gång. Kommer att bli en intensiv dag idag minsann!
 
När jag kommer hem ska jag direkt hoppa upp på Soccan. Framskrittning 20 min i skogen och sen går vi in i paddocken. Hade tänkt att rida upphöjda cavaletti och hoppa några skutt på 50-60 cm! Annars när jag hoppar så brukar jag låta henne springa rätt upp med huvudet och bara gasa, men idag blir hoppningen mer ett arbete och jag kommer kräva mer av henne. Sen tänkte jag att hon på slutet får ta något bushopp, men bara något. Tror det blir mer skonsamt för henne att hoppa lite lugnare, jag hoppas att hon fortfarande kommer att tycka det är roligt ändå! 
 
Sen ska jag och Arragon dra på oss en massa reflexer för att gå promenad, kommer nog vara bra mörkt när vi ger oss iväg. Kommer gå någon timme på hårt underlag, sen ska jag longera honom något varv för att verkligen se så att det inte är något med benet också, vill vara på säkra sidan och att longera ett varv åt båda hållen skadar inte. Longering är trots allt ganska så avslöjande. Därefter blir det massage med liniment!
 
 
 
 

Fina hästisarna

Postat den: 2014-09-28 @ 21:29:04 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har varit en bra dag i Ekenässjön! Vi fick gå in i fabriken Bröderna Andersson där min morbror jobbar, fick god varm choklad och noblesse dessutom, mums mums :D Sjukt vad stort det är där inne!
 
Sen kom vi ju iväg 1,5 timme senare vilket förstörde hela min planering, som vanligt.. Vi har nog aldrig kommit hem i tid. Men det löste sig hyffsat bra ändå. Istället för att hoppa Soccan så tog Annie henne och red i paddocken medan jag red Arragon. Det var kolsvart och blåste ganska mycket, men det gick hyfsat ändå. Tog spöet idag på Arragon för att få fram honom lite bättre, det blev mycket bättre, han fick mer respekt för skänkeln. Men det kändes inte riktigt bra ändå, han är inte avslappnad genom hela kroppen och rör sig så mycket som han brukar. Han känns lite tom att rida liksom. Får inte riktigt igenom högerställningen på ett bra sätt heller, han blir inte rund i formen där. Han kändes fin, men ändå så kändes det fel. Vet inte om det bara är min hjärna som spökar efter allt som varit nu eller om det fortfarande är något. Får prata med Rebecca på tisdag. Han var i varje fall väldigt arg när jag masserade där ibak där han har blivit behandlad, på båda sidorna. Stretchingen var dock inga problem alls. Men tycker han var fin ändå, galoppen kändes bra.
 
För Annie och Soccan gick det också bra! Hon var lite seg sa Annie, men annars så var det nog inga problem. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig direkt, är trött som bara den trots att jag sov länge inatt. Imorgon är det skola och upp tidigt igen.
 
 

Snart hemma..

Postat den: 2014-09-28 @ 18:25:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Såklart blev vi sena hem, men nu är vi snart hemma. Kommer väl vara inne typ 23 ikväll... 

Sadeln såld - förhoppningsvis

Postat den: 2014-09-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår åkte vi iväg till Skövde Ridsport för att hämta min Prestigesadel. Den har varit där till försäljning, men jag har ju försökt sälja den själv också. Och nu hade vi fått en intresserad av den, så därför hämtade vi den. 
 
Det var några från Danmark här igår som kom och hämtade den. Dom var väldigt inställda på att ha den så de ska bara kolla så att den passar på deras häst nu, de har öppet köp på 14 dagar så om den inte passar så gör vi ett återköp. Så vi håller tummarna för att den passar!! Vore väldigt skönt att bli av med den.
 
 
 
 
 
 

Planerade tävlingar

Postat den: 2014-09-28 @ 11:05:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Än en gång kommer planeringen inför kommande tävlingar, haha känns som att jag skriver om det var och varannan dag men det ändras hela tiden. Nu är i varje fall alla tävlingar fram tills säsongen slut, spikade. Så nu hoppas jag inte att det blir några ändringar utan att vi kan hålla oss till detta. Dock är det inte tävlingarna vi kommer fokusera på i höst, utan det får bli som ett plus bara. 
 
V.40 - Christinehamns ridklubb 4 oktober - Arragon - Lokal LA:1
V.42 - Länghems ridklubb 18 oktober - Arragon - Lokal LA:1
V.44 - Karlskoga ridklubb 2 november - Arragon - Regional LA:P1
 
Känns som en bra plan, efter tävlingarna åker vi tillbaka till Stefan och sen får det bli en lugnare period för nallen. Blir nog jättebra!
 
Så nästa tävling är om en vecka!
 
 

Godmorgon

Postat den: 2014-09-28 @ 05:57:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Åh så sjukt skönt det var att inte vakna av en väckarklocka 05.25 imorse, utan sova till klockan 8. Sovmorgon, love it!! 
 
Dagen igår var jättemysig. Började ju morgonen med att rida hästarna och sen åkte vi runt 11-tiden. Åkte då till Hööks som tyvärr inte hade täcket vi letade efter, så kom hem tomhänt därifrån. Åkte istället till A6 i Jönköping, och därifrån kom jag inte hem lika tomhänt haha. Typiskt mig. Men fick med mig flera fina grejer hem så det var ju bra! Smakade dessutom världens godaste lemon-smoothie, så god var den!! Under kvällen när vi kom till Gunilla och Jan så blev det god mat och en massa godis o chips. Ibland har man rätt att vara onyttig tycker jag. 
 
Idag då? Annie sköter hästarna hemma så hon släpper ut nu på morgonen och ger Arragon mat under dagen. Har sagt till mamma och pappa att jag måste vara hemma senast kl 5, så det är väl den tiden vi kommer hem ungefär. Båda ponnyerna ska ridas och jag har massor att plugga. Planen för hästarna idag ser lite olika ut. Arragon ska ridas ut och klättras om det inte blåser lika mycket som det gjorde igår, isåfall blir det dressyr MED STÖVLAR idag istället. Ska fokusera mycket på galoppen och trycket isåfall. Men hoppas på att kunna rida ut! Soccan ska jag rida bommar med och eventuellt hoppa lite småhinder. Tror det är väldigt bra för henne att variera lite med att hoppa, även fast det inte blir så högt. Men hon tycker det är roligt och då ska hon få göra det!
 
 

Passen imorse

Postat den: 2014-09-27 @ 19:55:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Satt på första hästen 05.55 och var klar en stund innan 10 med båda ponnyerna. 
 
Soccan var först ut att ridas i paddocken. Skrittade fram ute först och sen när jag gick in i paddocken så började jag jobba direkt. I början var hon lite tramsig av sig eftersom det blåste, ville gå iväg och titta på annat och inte fokusera på mig. Men jag arbetade så som jag och Lisa gjorde och det blev med ens väldigt bra! Hon fick verkligen jobba på med bakbenen och vara kvick. I galoppen så vägrade jag ta i innertygeln utan jag höll på ytter så att hon spårade och så struntade jag i om hon var lösgjord eller inte. Tillslut efter massa jobb med samling - öka på - samling, många galoppfattningar osv så blev hon så himla fin!! Spårade och var riktigt lösgjord i båda varven. Kunde samla sig bra och samtidigt komma framåt direkt om jag bad henne om det. Traven var densamma, gick att samla väldigt bra. Sen blev hon lite trött på slutet och då avslutade jag för jag tyckte att hon var så himla duktig. Bästa Sockertopp!
 
Sen var det dags för Arragon. Tanken var att rida bommar, och det gjorde vi väl, typ. När jag kom in i paddocken så insåg jag att jag hade glömt att ta på mig mina ridstövlar och hade joggingskor på mig. Red i det häromdagen så jag tänkte att det inte var någon fara att rida igen, för då gick det bra. Men idag alltså... Det gick inte. Tänkte ju inte på att jag bara joggade den gången, och att rida ordentligt i joggingskor var inte något bra alls. Fick inget stöd så jag for runt överallt i sadeln och hade ingen balans alls. Kunde inte sitta still och störde honom hela tiden. Tappade stigbyglarna, dom åkte in långt på foten hela tiden osv osv. Var sjukt ostabil i sitsen och jag förstår att han blev lite seg och inte kunde jobba som han skulle. 
 
Skärpning Olivia, det här var inte bra. Nu får du på med dressyrstövlarna och hem och träna. Såhär kan vi inte åka runt på hästen. Fy på dig. Inte ponnyns fel alls att det gick halvbra idag, bara mitt fel. 
 
Soccan fick testa Arragons träns idag, visst var hon fin i det? :D funkade väldigt bra på hans KK ultra bett också!
 
 
 

Tillbaka till startsidan