Två duktiga ponnyer - men fundersam

Postat den: 2014-10-31 @ 18:25:17 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vilka fantastiska ponnyer jag har, de kan allt förvåna mig ibland!!
 
Efter en skön springtur tog jag in Soccan och hade mys jättelänge, bästa ponnyn. Massage fick hon också! Skrittade sen fram 30 min ute i skogen innan vi gick in på banan och red där ca 45 min. Åh så fin hon var idag!! Tränade mycket samling i galoppen och att rida framåt ur den samt tempoväxlingar i traven. Hon blev bra väldigt snabbt och var med mig hela tiden. Kände riktigt hur det spratt i kroppen på henne ibland och hon väntade hela tiden på att jag skulle ge henne nästa signal. Längesedan jag kände sådan energi i henne!
 
Galopphalter tränade vi faktiskt också lite idag, vilket hon gjorde hur bra som helst. Hon vinglade ingenting och var väldigt stabil. Kände verkligen att jag kunde reglera alla gångarter idag och jag hade lagom mycket i handen. Hon släppte stödet lite mot slutet när hon började bli trött, men då valde jag att istället avsluta för när det kommer pga trötthet så är det svårt att rida fram det igen. Ingen idé att pressa på mer när hon hade skött sig så bra!
 
Sen var det nalles tur. Hade inställningen till att jag bara skulle ta det lugnt idag och känna av hur han kändes, sen rida utifrån hur han kändes. Började ridpasset precis som med Soccan. Först lång och låg form på en stor åtta och stora serpentiner för att få honom att riktigt slappna av. Han var supermjuk och högerbogen var bra på plats. Han fick då gå i ett väldigt lugnt tempo. Efter en stund började jag med att bryta av till skritt i varje varvbyte eller vid varje båge. Han svarade väldigt bra på det! Tempoväxlingarna var nästa på tur när han började komma igång. Försökte ha honom väldigt uppmärksam hela tiden och berömde när han gjorde rätt - i både galopp och trav. Han svarade otroligt bra på det här idag! Kom verkligen fram och blev positiv, bjöd på väldigt bra och gav en fin känsla. Högerställningen var toppenbra och han kändes allmänt bra. Gjorde några enkla byten i lite längre form men annars inget direkt ansträngande. Hur som helst så är jag väldigt glad över att det kändes som det gjorde idag. Dock blir jag så fundersam, vad var det egentligen i början på veckan då? Det var som bortblåst idag, idag var han full med energi. 
 

Kissa måste man också göra ;)
 
 

Arragon i Länghem

Postat den: 2014-10-31 @ 14:30:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hittade lite fler bilder på Arragon sen Länghem som jag helt hade glömt bort! Det var lite dassigt väder vilket gjorde att kvaliteten på bilderna inte blev 100%, men jag gillar dom ändå. Dessutom var det en fotograf där som fotograferade, tänkte eventuellt köpa några bilder för dom var väldigt fina faktiskt. 
 
 

Spooks ridbyxor - hiss!!

Postat den: 2014-10-31 @ 10:31:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår inne på hööks passade jag på att prova ridbyxorna från Spooks. Är just nu ute efter nya ridbyxor, dock inte riktigt bestämt exakt vilka färger ännu men vill ha ett par lite ljusare och möjligtvis ett par blåa om jag säljer mina animo ridbyxor. 
 
Jag testade ett par blåa ridbyxor i strl XS - de satt hur bra som helst! Har nog i ärlighetens namn aldrig satt på mig ett par ridbyxor som suttit så bra redan från början. De satt helt perfekt och var ursköna. Priset ligger på 1295 vilket varken är dyrt eller billigt, men jag tvekar inte på att köpa ett par nu! Det blir ett par beiga tror jag, tycker det är roligt med lite annorlunda. Alternativet har ju dessutom varit pikeur, och därifrån tycker jag inte det finns några snygga ljusare byxor men däremot har de snygga blåa byxor. Så därför köper jag inte några blåa från spooks utan väntar och kikar på pikeur byxorna istället. 
 
Ni som inte har testat - prova dom!! Hade det varit helt blanka ridbyxor utan några mönster (fickorna) hade jag lätt köpt dom som tävlingsbyxor också, men jag vill ha ett par helt neutrala tävlingsbyxor. 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan