Två duktiga ponnyer - men fundersam

Postat den: 2014-10-31 @ 18:25:17 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vilka fantastiska ponnyer jag har, de kan allt förvåna mig ibland!!
 
Efter en skön springtur tog jag in Soccan och hade mys jättelänge, bästa ponnyn. Massage fick hon också! Skrittade sen fram 30 min ute i skogen innan vi gick in på banan och red där ca 45 min. Åh så fin hon var idag!! Tränade mycket samling i galoppen och att rida framåt ur den samt tempoväxlingar i traven. Hon blev bra väldigt snabbt och var med mig hela tiden. Kände riktigt hur det spratt i kroppen på henne ibland och hon väntade hela tiden på att jag skulle ge henne nästa signal. Längesedan jag kände sådan energi i henne!
 
Galopphalter tränade vi faktiskt också lite idag, vilket hon gjorde hur bra som helst. Hon vinglade ingenting och var väldigt stabil. Kände verkligen att jag kunde reglera alla gångarter idag och jag hade lagom mycket i handen. Hon släppte stödet lite mot slutet när hon började bli trött, men då valde jag att istället avsluta för när det kommer pga trötthet så är det svårt att rida fram det igen. Ingen idé att pressa på mer när hon hade skött sig så bra!
 
Sen var det nalles tur. Hade inställningen till att jag bara skulle ta det lugnt idag och känna av hur han kändes, sen rida utifrån hur han kändes. Började ridpasset precis som med Soccan. Först lång och låg form på en stor åtta och stora serpentiner för att få honom att riktigt slappna av. Han var supermjuk och högerbogen var bra på plats. Han fick då gå i ett väldigt lugnt tempo. Efter en stund började jag med att bryta av till skritt i varje varvbyte eller vid varje båge. Han svarade väldigt bra på det! Tempoväxlingarna var nästa på tur när han började komma igång. Försökte ha honom väldigt uppmärksam hela tiden och berömde när han gjorde rätt - i både galopp och trav. Han svarade otroligt bra på det här idag! Kom verkligen fram och blev positiv, bjöd på väldigt bra och gav en fin känsla. Högerställningen var toppenbra och han kändes allmänt bra. Gjorde några enkla byten i lite längre form men annars inget direkt ansträngande. Hur som helst så är jag väldigt glad över att det kändes som det gjorde idag. Dock blir jag så fundersam, vad var det egentligen i början på veckan då? Det var som bortblåst idag, idag var han full med energi. 
 

Kissa måste man också göra ;)
 
 

Arragon i Länghem

Postat den: 2014-10-31 @ 14:30:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hittade lite fler bilder på Arragon sen Länghem som jag helt hade glömt bort! Det var lite dassigt väder vilket gjorde att kvaliteten på bilderna inte blev 100%, men jag gillar dom ändå. Dessutom var det en fotograf där som fotograferade, tänkte eventuellt köpa några bilder för dom var väldigt fina faktiskt. 
 
 

Spooks ridbyxor - hiss!!

Postat den: 2014-10-31 @ 10:31:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår inne på hööks passade jag på att prova ridbyxorna från Spooks. Är just nu ute efter nya ridbyxor, dock inte riktigt bestämt exakt vilka färger ännu men vill ha ett par lite ljusare och möjligtvis ett par blåa om jag säljer mina animo ridbyxor. 
 
Jag testade ett par blåa ridbyxor i strl XS - de satt hur bra som helst! Har nog i ärlighetens namn aldrig satt på mig ett par ridbyxor som suttit så bra redan från början. De satt helt perfekt och var ursköna. Priset ligger på 1295 vilket varken är dyrt eller billigt, men jag tvekar inte på att köpa ett par nu! Det blir ett par beiga tror jag, tycker det är roligt med lite annorlunda. Alternativet har ju dessutom varit pikeur, och därifrån tycker jag inte det finns några snygga ljusare byxor men däremot har de snygga blåa byxor. Så därför köper jag inte några blåa från spooks utan väntar och kikar på pikeur byxorna istället. 
 
Ni som inte har testat - prova dom!! Hade det varit helt blanka ridbyxor utan några mönster (fickorna) hade jag lätt köpt dom som tävlingsbyxor också, men jag vill ha ett par helt neutrala tävlingsbyxor. 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre dagar kvar

Postat den: 2014-10-31 @ 07:03:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag visste att höstlovet skulle gå fort, men såhär fort? Det är redan fredag, bara 3 dagar kvar tills skolan börjar. Lovet man sett fram emot så länge, är snart redan över. Det har bara sagt poff och så är det fredag. 
 
Idag är det mycket på schemat. Under morgonen nu tänkte jag ut och springa en stund innan jag släpper ut hästarna och går en promenad med Arragon. Ska även tempa honom samt checka läget lite extra. Sen ska det mockas, städas och hästarna ska ridas. Därefter tänkte jag även tvätta transporten ordentligt. 
 
Arragon får jag se vad jag hittar på med. Det beror helt på hur han är! Visar han fortfarande tecken på att vara dålig så kommer jag såklart avbryta, men är han pigg så rider jag nog ett hyfsat normalt pass om jag känner att det är läge för det, dock inte så att han blir supertrött eller så. Jag får se hur han är helt enkelt! Visar tempen att han har feber kommer jag inte rida alls. Soccan ska gå ett dressyrpass i paddocken, tänkte rida igenom P1 programmet en gång. 
 
Ikväll måste jag ta tag i plugget dessutom, har en inlämning nästa vecka men har knappt hunnit börja med den (trots att det är lov). Så det är det kanske hög tid för. Men nej nu ska jag inte sitta mer här utan försöka utnyttja sista tiden av höstlovet :D
 
 

Pussat godnatt

Postat den: 2014-10-30 @ 21:23:21 | Allmänt | Kommentarer (1)

Smög mig in i stallet precis och pussade godnatt på båda pollarna, dom verkade må bra och jag tycker att Arragon såg något piggare ut än när vi åkte i onsdags. Hoppas på det bästa! 
 
Ska ta en macka nu och sen gå och lägga mig, ska försöka gå upp lite tidigare imorgon så att jag kan hinna med lite saker. Har sjukt mycket att göra nu resten av lovet, har inte hunnit särskilt mycket än så länge. 
 
Dagen i gbg har varit väldigt mysig i varje fall. Vi har strosat runt i butiker och jag fick med mig ett linne o en väska hem, precis vad jag behövde! Åkte även till hööks där det blev en ny sadelgjord till Arragon, tror det blir jättebra till honom - får testa den imorgon!
 
På hemvägen var det dessvärre världens kö, kom 3 km framåt på 35 minuter, hur seeegt? Därför kom vi hem lite senare än tänkt men Annie var snäll och tog in hästarna även nu ikväll. Sån tur att jag har henne! Vad hade jag gjort annars tro?
 
 

Saknar hästisarna där hemma

Postat den: 2014-10-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 
 
 
 

Utvärdering Lidköpings Ridklubb

Postat den: 2014-10-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Skriver alltid utvärderingar om klubbarna jag tävlar på, så då får jag väl ta och skriva om min egna klubb också! Inga undantag minsann ;)
 
Parkering: Var inte många där så man fick såklart bra plats, men den är hyfsat stor och man brukar få plats på större tävlingar också. 
 
Café: Bra café med mycket platser att sitta på. Dock dåligt med mat - mest sötsaker såsom godis, chips, kakor osv. 
 
Framridning: LRK:s ridhus är väl det som är bäst hos dom. Kanonbra underlag, ljust och fint och stor plats. 

Tävlingsbana: Även tävlingsbanan är inomhus. Samma här - väldigt bra underlag och ljust och fint ridhus. Stort ridhus. Det negativa är dörrarna in till cafeterian, de låter lite och många hästar blir lätt spända av det (t.ex. Soccan). Läktaren är lagom långt ifrån. 

Funktionärer och personal: Brukar alltid vara trevliga funktionärer på LRK, när jag är funktionär där så är jag ju alllllltid trevlig haha. 
 
Priser: Inga hederspriser på klubbtävling. 
 
Sammanfattningsvis: Tycker LRK är en väldigt bra tävlingsplats just för att underlagen är så bra, det höjer såklart en ridklubb väldigt snabbt. Ofta när man kollar på tävlingar man ska åka på, kollar man just på underlag. Alltid trevligt att komma dit!
 
 
 
 

Kolla masken

Postat den: 2014-10-30 @ 11:55:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Igår skickade vi in ett träckprov, kolla masken, för Arragon. Jag personligen tror inte att det är något sånt, men man vet såklart aldrig och det är inte fel att kolla för vi har ju faktiskt inte kollat det sen vi fick honom vilket ju var i april. Så det är ett tag sedan! Soccan skulle också behöva kollas, hon hade mask förra året så då fick vi avmaska. 
 
Hur ofta bör man egentligen kolla?
 
 

Idag åker vi hem

Postat den: 2014-10-30 @ 07:09:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hade en trevlig kväll igår, idag tror jag att vi ska gå på stan här i Göteborg och kanske hitta på något annat. Ikväll åker vi hem! Då ska Arragon ut på promenad, dock inte alltför länge. Febern har fortsatt ligga runt 38 så det är ändå stabilt vilket känns skönt. Något nytt jag upptäckt är dock att han är lite svullen i alla 4 benen. Bara pyttepytte, men ändå anmärkningsvärt. Hade det varit i ett ben hade det varit en sak, men när det är i alla 4 så är det kanske mer något allmänt som är på tok. Men jag vet inte, de kan ju bli lite svullna ibland. Soccan är t.ex. alltid lite tjock i bakbenen på morgonen om de har stått inne länge, finns inte mycket att göra åt det.
 
Ska bli väldigt skönt att komma hem till hästarna igen, såfort vi åker bort så saknar jag dom så mycket <3 Jag hör hemma i stallet helt enkelt ;)
 
 
 

I Göteborg

Postat den: 2014-10-29 @ 21:03:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu är vi på plats i gbg! Och jag saknar redan pollarna där hemma.. 
 
Arragon har visat temp runt 38-38.2 hela dagen förutom imorse kl 7 då han visade 37.2. Det var lite lustigt tycker jag? Då undrar man ju om 38 är feber, eller om det är hans normala temp. Kan ju variera en hel del också så det är svårt att bedöma. Hur som helst så tyckte veterinären och pappa att vi skulle avvakta med blodprov till fredag och se om han blir bättre/sämre eller fortsätter likadan. Red lite försitkigt imorse bara för att kolla av och han kändes ganska matt, men såg piggare ut i ögonen. Så galet svårt att bedöma om han liksom bara är lat, eller om det är något. Men igår när vi red i skogen var han ju trött liksom. 
 
Tänker att han får promenera imorgon och så sitter jag upp och bara känner på honom på fredag så får vi se då. Annie och hennes pappa skulle ta tempen på honom ikväll igen så får vi se vad den står på då. Det enda jag kan komma på om det inte är något i kroppen så sätt, så är det väl att han fortfarande har ont i höger baklår. Han tyckte det var lite obehagligt att stretcha där imorse. Men jag vet inte, det är svårt. 
 
saknar sommaren 

Arragon bilder

Postat den: 2014-10-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Carro fotade lite bilder på mig och Arragon under träningen för Lisa i måndags. Fick ju inte riktigt till ridningen, men vissa delar var bra. Hade honom lite mellanlång i formen, lät honom inte bli alltför lång i formen men heller inte direkt kort. Som ni ser så blir han ibland lite för mycket bakom. Aja, träningen gick ju helt okej iaf, ingen idé att lägga alltför stor energi på hur det gick utan träna på det vi behöver träna på istället.
 
 
 
 
 
 

Arragons artros

Postat den: 2014-10-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Är många som har frågat samma sak så jag tar upp det i ett inlägg. 
Har hans artors märkts någonting nu? Eller hur är det med den?
 
 
Ja, hur är det med den? Jag tror det var hösten 2012 som det konstaterades att han hade artros i höger kota om jag har uppfattat rätt på veterinärpapperna vi har fått, vi köpte honom ju alltså med artros i våras vilket var en ren chansning. Vi hade ingen aning om vad han skulle hålla för, han kunde lika gärna nu kunnat vara superhalt och inte ha klarat av att gå ens LB/LA. Men vi gav det en chans för vi tyckte det var värt det, vi tyckte verkligen om honom. Hans artros var väl också anledningen till att vi kunde köpa honom, vi hade aldrig haft pengarna till det annars. Tråkigt men sant. 
 
Än så länge har vi inte märkt någonting med artrosen (tror inte det är det som spökar nu heller). Det var någon gång han var lite låst i kotan hos Stefan, men då hade han precis gått omkull så det kanske inte var så konstigt. Senaste gången vi var där sa Stefan att han aldrig hade sett honom så fin i benet! Märker absolut ingenting i ridningen heller. Nu har han inte varit i hög tävlingskondition såklart, men han har ändå gått med lite tryck, tävlat och varit hyfsat igång korta perioder. Han känns väldigt fräsch  i benet och vi är noga med att alltid hålla koll på det och passa oss för underlag som inte är bra för kotan samt behandla benen på ett bra sätt (kyla efter hårda pass, promenera osv). 
 
Hur långt eller om han kommer hålla kan man inte svara på idag. Men om jag ska vara ärlig, så tror jag att han kommer hålla, det är en magkänsla bara som säger mig det.  Jag tror att han håller sålänge vi fortsätter som vi gjort nu och rider på rätt sätt. Om vi har koll på den där högerbogen, behandlar benet bra och ser till att lägga in återhämtning efter mer ansträngd träning så han inte på något sätt hinner överanstränga den. Man får helt enkelt tänka till en extra gång! Då tror inte jag att det blir några problem att ha honom igång mer träningsmässigt och göra mer avancerade grejer. 
 
Vad som än händer, så är jag så enormt lycklig över den här underbara ponnyn och jag hade aldrig ens vågat hoppats på det här. Han är verkligen en på miljonen, en helt underbar individ med en stor personlighet och vilja. Kan man annat än älska honom?
 
 

Grattis mamma!!

Postat den: 2014-10-29 @ 11:36:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag fyller världens bästa mamma 52 år, stort grattis!! :D Födelsedagen firas med att åka till Göteborg över dagen samt imorgon. 
 
Vill passa på att tacka mamma för att hon alltid stöttar mig i allt med hästarna, i skolan och för att hon kör mig fram och tillbaka till skolan hela tiden samt med hästarna. Jag älskar dig <3 
 
Soccan och Soccan i början på året. 
 
 

29 oktober

Postat den: 2014-10-29 @ 07:01:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Godmorgon!
 
Det är redan onsdag, det här lovet kommer verkligen springa iväg känner jag, speciellt nu när vi ska bort två dagar också! Skulle väldigt gärna ha lov i flera veckor till, hehe. Hur som helst så har hästarna precis fått mat och om någon timme kommer Annie hit. Vi ska rida tillsammans igen. Jag håller självklart igång Arragon nu ändå, men han får gå lite lugnare. Idag tänkte jag rida över några cavaletti bommar och rida ett hyfsat kort pass, mest bara för att checka av i hur han är, Annie rider Soccan samtidigt på banan. 
 
Sen hoppas jag verkligen att veterinären kommer hit nu idag innan vi åker, måste ta ett blodprov på Arragon. Blev ju inget igår nu så då får det bli idag istället. 
 
Annie och hennes pappa sköter hästarna när vi är borta, ska be dem att ta tempen o så samt hålla lite extra koll för säkerhetensskull. Känns ju dock inte som att det är något akut som skulle kunna vara farligt, men ändå. Alltid bäst att vara på den säkra sidan!
 
 
 
 

Nedstämd

Postat den: 2014-10-28 @ 20:59:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag försöker att ignorera alla tankar som dyker upp om Arragon, men det är klart att man känner sig nedstämd av allt. Det känns som att det alltid är något med någon utav ponnyerna, vill bara att dom ska må bra för när inte de är sig själva så mår jag så fruktansvärt dåligt. Om de ändå kunde berätta när någonting är fel! Blir så velig också.. Är det något som har med artrosen att göra, höger bak, någon infektion, mask, eller vad är det för någonting som spökar? Att han testar tror jag inte på i detta läget, inte nu när han var lat utomhus också och är så allmänt trött. Man ställer sig ju frågan, vad ska JAG göra? 
 
Hur som helst. Jag får försöka se det positiva i att Soccan är väldigt fräsch och fin istället och bara blir piggare och piggare för varje dag, det känns bra! 
 
Hade tänkt att göra en hel del idag men det har blivit till ingenting, har inte haft ork att göra något sedan uteritten förutom att rulla ihop ett par lindor och kvällsfixat i stallet. Tänkte gå ut till stallet snart igen och titta till hästarna så det är lugnt för kvällen, veterinären kommer inte förrän imorgon. 
 
 

Tillbaka till startsidan