Här igen!l

Postat den: 2014-11-30 @ 20:24:30 | Allmänt | Kommentarer (1)

Förlåt för världens sämsta updatering under hela helgen, det blir väldigt lätt så av någon anledning när man åker iväg och har dåligt med tillgång till uppkoppling till internet. Men nuså ska det bli bättre när jag är hemma!
 
Har ganska nyss kommit in från att ha ridit Arragon och har hunnit duscha däremellan. Annie kom och red Soccan samtidigt. Kom hem vid 5-tiden och redan då var det ju kolsvart. Dessvärre så var det dessutom stenhårt precis överallt. Vattnet var fryst och hela paddocken var som att gå på stenhård asfalt. Suck... Minsta lilla buckla märks ju nu. Därför fick det bli skritt i en halvtimme. Försökte trava lite, men det gick inte. Arragon blev väldigt försiktig också och jag märkte att han spände sig lite. Skritten blev dock bättre på slutet när jag verkligen RED, men jag tycker det är svårt att rida ordentligt i skritten men jag måste lära mig att göra det. 
 
Dagen i Göteborg har varit bra! Startade dagen med en skön sovmorgon och god frukost innan vi gav oss ut på stan en stund. Fick med mig lite smink hem som jag behövde, annars ingenting. Hittade världens finaste halsduk, men den var tokdyr så den fick inte följa med hem. Åt även lunch på ett jättefint ställe - plankstek med panacotta till efteråt. Mums! :D
 
Kolla så mycket gott vi ätit under helgen!
 
 
 

Arragon film

Postat den: 2014-11-30 @ 12:09:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Annie filmade mig och Arragon lite den 22:e när jag testade att rida i Soccans sadel. Han var ju lite spänd den här dagen och blev något kort i steget, men det tror jag beror på att jag hade padden under sadeln, det funkade inte riktigt. Var mycket bättre utan för den blev för trång med. 
 
Det är lite sån här han har varit under hösten, inte velat bli lång och låg och slappna av ärligt vilket ju gör att han tappar bakbenen och inte får energin han behöver. Men det har tack och lov till största del släppt nu, skönt! :D Det gick snabbt att rida igenom det. 
 
Som vanligt passar inte låten till, men den är så fin och jag satt och lyssnade på den när jag klippte filmen så då fick det bli den haha ;)
 

I Göteborg

Postat den: 2014-11-30 @ 06:07:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vaknade precis, kan verkligen inte sova efter 6 för jag är så van vid att gå upp vid den här tiden. Men ska försöka somna om lite senare om det går, tror att jag egentligen är väldigt trött och behöver sova bara att jag inte känner det just nu. 
 
I eftermiddag far vi i varje fall hemåt, det blev ett litet kort besök här över helgen bara vilket i och för sig känns ganska så skönt då jag redan längtar hem till hästarna och allt därhemma. Men det har varit roligt att vara här också! Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på faktiskt, vi får se om dom andra har något planerat eller något förslag. 
 
När jag kommer hem tänkte jag gå en promenad med Arragon. Kommer vi inte hem så jättesent så kanske jag rider honom, men annars får han promenera idag och så rider jag imorgon istället. Ingen panik att rida idag liksom, utan det blir som det blir. Soccan vilar. 
 
 
 

Liseberg

Postat den: 2014-11-30 @ 00:20:12 | Allmänt | Kommentarer (0)

 

Tävlingar inför nästa år

Postat den: 2014-11-29 @ 16:58:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Det kommer upp nya tävlingar på tävlingsdatabasen nästan varje dag nu, roligt! Både lokala, regionala och nationella. Ser verkligen fram emot våren och alla tävlingar, även fast det är skönt med en paus just nu och bara fokusera på att bygga upp hästarna. 
 
Kul att det verkar som att några tävlingar startar upp redan i februari, annars brukar det ibland inte bli förrän mars/april. Det är bra för mig som inte kan tävla i april/maj/juni när pappa jobbar ^^ Då hinner jag med litegrann. 
 
 

Sadeln jag provade

Postat den: 2014-11-29 @ 12:32:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Som jag nämnde efter sadelutprovningen i onsdags så provade jag två sadlar utöver min egna. Den första var en Prestige X Helen Lux, och den andra en Prestige D1K Zero Lux. 
 
D1 sadeln satt jag inte alls bra i. Åkte runt i den och den kändes allmänt obehaglig. Den låg bra på Arragon, men man märkte ändå att han inte riktigt gillade den vilket kanske berodde på att jag inte satt bra i den. 
 
Men den andra sadeln, Helen-sadeln, satt jag jättebra i! Den var otroligt skön och Arragon var väldigt fin när jag red i den, rörde sig verkligen jättebra!. Den har ett väldigt djupt säte och med mediumstora klossar, det är den prestige sadel som har absolut djupast säte. Vissa känner sig lite orörliga när de sitter i en sån, men jag tror att det är precis det jag behöver eftersom min sits på just Arragon har blivit lite ostabil av någon anledning, antagligen för att jag inte är så stark. 
 
De hade en sadel inne i exakt rätt storlek, så nästa helg eller helgen därpå ska vi få låna hem den sadeln och rida i lite hemma för att känna efter noggrant. Det är alltså en sån vi kommer byta till, om vi inte behåller våran Equipe sadel. Sen kanske det inte är en sadel som jag vill ha hela livet i och med att den inte är jätterörlig, men jag tror det skulle vara det bästa alternativet nu!
 
Inte exakt denna jag satt i, men på ett ungefär. Det är samma modell iaf!
 
 

Tidig morgon

Postat den: 2014-11-29 @ 06:07:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det är upp tidigt även idag, aldrig ledig haha ;) Vi ska till Göteborg över helgen (blev inte Stockholm), så vi ska försöka komma iväg så fort som möjligt. Dock behövde jag ju inte gå upp tidigare än vad jag behöver när jag ska till skolan, det blev ju till och med lite sovmorgon, så det var väl helt okej ändå. 
 
Hästarna står och tuggar hö nu och jag ska strax gå ut igen för att se om de har ätit färdigt. Annie kommer hit snart också för vi ska rida ner till Svalnäs för att klättra med båda hästarna. Soccan har fortfarnade ingen sko men jag tycker inte att hon har ömmat så värst nu och hela vägen förutom första biten är i princip skogsväg, och där är hon ju inte öm. Men vi får såklart ta det lite försiktigt ändå. Nalle kommer nog uppskatta lite klättring idag! Kul för honom att komma utanför banan och rida. 
 
Sen åker vi som sagt till Göteborg och stannar över helgen eftersom pappa fyller 50 år på måndag, vi ska fira lite i förväg. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men vi får se, vi ska i varje fall gå på jul på liseberg på lördag kväll - mysigt! Annie och hennes pappa sköter hästarna och även huset blir omskött. Superbra. 
 
 
 
 
 
 

Fredag kväll

Postat den: 2014-11-28 @ 18:44:17 | Allmänt | Kommentarer (0)

Så otroligt avundsjuk på alla som är uppe i Stockholm, ser updateringar om det överallt, åh!! :( Så fuskigt. Men tur att svtplay finns, vad hade man gjort annars?
 
Suttit och tittat på fälttävlan lite tidigare idag, var dock inte riktigt så roligt som när det går utomhus men det är väl ganska självklart. Kul när det händer något nytt ändå!
 
Har ridit Arragon nu under eftermiddagen. Jag skulle rida bommar, men riktigt så blev det inte. När jag hoppade upp på honom och började skritta kände jag hur energin bara rann av mig, jag vet inte riktigt varför. Han började riktigt bra men jag orkade inte hjälpa honom och jag orkade inte rida, det var en utmaning bara att hålla i tyglarna idag. Så därefter fick vi rida, blev lite slöridning haha ;) Red över bommarna några gånger men det gick inte särskilt bra utan han snubblade mest över dom, troligtvis för att jag knappt var med alls. 
 
Blir lite grinig på mig själv för han var väldigt fin och altert egentligen o vi fick en supergalopp i högervarv. Men jag hade verkligen ingen ork idag, och det får jag nog ändå acceptera för det hade jag inte kunnat göra något åt just då. 
 
 

Betyg i skolan, hur viktigt?

Postat den: 2014-11-28 @ 16:16:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Det är nog ingen nyhet att vi som håller på med hästar har ganska ont om tid om dagarna. Det är promenader, mockning, ridning och andra stallsysslor som ska skötas varje dag, det finns inga undantag. Det går inte att bara lämna hästen en dag när man inte orkar. 
 
Med andra ord så blir det ont om tid över. Jag kommer väldigt sällan in före 20.00 på kvällen och under skolveckorna går jag aldrig upp senare än 05.30 vilket gör att jag behöver gå och lägga mig i tid. Men efter stallet har man alltid allt skolarbete att tänka på. Hur viktigt är det egentligen?
 
Jag kan vara ärlig och säga att jag inte var särskilt engagerad i skolan år 7-9. Det har jag fått betala tillbaka för, i de svåra ämnena. I matte, spanska och engelska har jag alltid legat på E/D nivå (dock gränsfall att ens få E i spanska, haha) medan jag har B/A i religion, psykologi, svenska, historia, ekonomi osv just nu. De ämnen där jag låg på en låg nivå under högstadiet, är precis att jag klarar nu. Jag var dum på högstadiet och tänkte att betygen inte spelade så stor roll, men nu inser jag att det var kunskapen jag skulle ha bärt med mig. 
 
Det är sjukt svårt att ta igen när man en gång har kommit efter, det är det. Jag ångrar mig verkligen för att jag inte tog tag i ämnena jag hade svårt med. Nu under gymnasiet anser i varje fall jag att det är viktigt med höga betyg, för det är höga intagningar till vissa högskolor. Jag är sugen på att jobba med hästar, men om jag någon gång skulle ändra mig så är det väldigt värdefullt att kunna välja en bra högskola. Det öppnar fler dörrar helt enkelt! Men sen är det såklart så också, att man kan inte vara bäst i alla ämnen och på alla saker. Och man kan faktiskt lyckas i arbetslivet utan bra betyg också. Jag tycker dock att det är viktigt att ha en bra grund att stå på, och jag är väldigt besviken över att jag tillät mig själv att slarva så med vissa ämnen tidigare som gör att hela min helhetspoäng dras ner. Nu försöker jag satsa fullt ut på skolan i samband med hästarna, det funkar faktiskt - om man bara vill. 
 
Prioriterar ni skolan mycket eller kommer det i andra hand?
Be like the horse ;)
 
 

Woho, inte långt kvar!!

Postat den: 2014-11-28 @ 10:49:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Kommer sitta spikad framför TV:n ikväll, kl 19.00 kör det igång! Jag tycker det är lite synd att dom inte kommer att visa mer dressyr än küren på söndag, men hoppning är rätt okej att titta på det med. Det blir kul! Nästa år bara ska jag åka dit och se det live!!
 
 

Några timmar kvar - sen helg

Postat den: 2014-11-28 @ 06:12:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idrott och samhäll står på schemat, sen är det helg! Trots att det är mycket skolarbete och det känns lite jobbigt att gå upp på morgonen ibland, så går veckorna faktiskt förvånansvärt fort nu. På ett sätt är det bra för då kommer lovet snabbare, men på ett annat sätt är det dåligt för då blir det mindre tid för inlämningar. 
 
Kommer som vanligt hem vid 11 på fredagar, fast funderar på att äta lunch i skolan men vi får se. Hur som helst så ska jag rida cavalettibommar med Arragon när jag kommer hem, jag får passa på dom dagar som jag kommer hem tidigt när det är ljust. Ska såklart testa att rida med min sadel och padden, det blir spännande att se om det eär någon skillnad! Det borde det ju helt klart bli, eftersom den har lagt sig så fel efter en stund. Men jag kan väl inte förvänta mig någon magisk förändring heller. 
 
Annars kommer jag bara plugga under dagen och ta det hyfsat lugnt vilket känns skönt. 
 
 

Bandy, skrattattack och dålig sömn

Postat den: 2014-11-27 @ 20:18:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Skoldagen var jättechill idag. Slapp en stor del av företagsekonomin på morgonen och sen gick dagen jättefort. Hade bland annat redovisning i religion där jag fick världens skrattattack och kunde inte sluta skratta på typ 5 min, haha!! Lyckat.. Precis så man ska göra under en redovisning, eller hur? ;) Inte så passande kanske. 
 
Var även skolbandy SM idag så det var vi och tittade på en bra stund. Roligt! Jag förstår mig ju dock inte direkt på det där, fotboll är svårt bara det. Inte särskilt insatt så att säga. Jag vet att man ska göra mål för att få poäng, så mycket kan jag väl ungefär. 
 
Slutade lite tidigare så kom hem någon timme tidigare för det. Tog det lugnt en bra stund då för jag var så fruktansvärt trött, har sovit alldeles för dåligt i några dagar nu. Måste ta tag i det där med sömnen igen! Men nu har jag i varje fall varit ute och gått med Arragon och mockat boxarna så det är klart. SKulle lätt kunna somna redan nu, och klockan är knappt halv nio, vad är det här?... Får pigga upp mig med en smoothie! 
 
 

Galet snygg häst

Postat den: 2014-11-27 @ 16:43:00 | Allmänt | Kommentarer (1)


Sadelutprovningen igår

Postat den: 2014-11-27 @ 12:35:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Precis som misstänkt så var det lite problem med min sadel. När vi stod still låg den jättefint på honom, inget tryck någonstans och full bogfrihet. Därefter fick jag rida i 10-15 minuter innan hon kände på sadeln igen. Jag har upplevt ibland att det varit bra precis i början, och sen försämrats och blivit bestående så. Det var inte så konstigt.. Efter ridning hade sadeln glidit fram och lagt sig framåt nära tornutskotten samt låst bogarna ganska ordentligt på honom. Så att han har varit ovillig att röra sig och börjat ömma längre bak på ryggen är inte särskilt konstigt. Tur att vi fick svar på det!  Dock hade han faktiskt blivit 1 cm bredare på vänstersidan och några millimeter bredare på högersidan vilket såklart var bra, han var mer jämn nu. 
 

Efter ridningen i min sadel fick jag prova en annan sadel. Hade inga höga förväntningar alls på den, men oj vad bra den var! Riktigt djupt säte på den och rätt mycket stöd, men det är kanske det jag behöver nu. Han blev även väldigt bogfri och kändes mer som vanligt än vad han har gjort de senaste. Blev mycket känsligare för skänkeln direkt och det kändes bra. 
 
Jag fick sen rida i min sadel igen fast med gelpad, då gled den inte utan låg bra hela ridningen. Då kände jag att han trivdes bättre med läget direkt, men jag tyckte att jag satt bättre i den förra. Fick även rida i en D1 det sista. Superfin sadel och det var den jag hade mest förväntningar på. Han trivdes bra i den men den passade inte alls mig utan där blev jag ostadig igen. 
 
Nu är ju frågan vad man ska välja bara. Hon kunde ta våran sadel i inbyte mot en annan sadel med eventuella pengar emellan. Det som är bra med sadeln jag gillade är att den är djup och med bra stöd, men å andra sidan får jag inte känna mig fast i den. Equipen är väldigt rörlig istället. Sadelutprovaren trodde att det kunde vara så att jag inte var tillräckligt stark i mina sitsmuskler för att ha en equipe sadel eftersom den är flatare. Dock kanske jag kommer att trivas bättre i en equipe i framtiden när jag vill känna mig mer rörlig. 
 
Det tåls att fundera på det här. Jag ska rida i min i en vecka med gelpad nu och sen ska vi få låna hem en sadel under en helg och testa även den. Toppen! Det som är bra med den är att den finns hemma i rätt storlek och allt så den behöver inte beställas med väntetid. 
 
 

Bortslösad morgontid

Postat den: 2014-11-27 @ 06:20:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vad är det med mig och alla tekniska prylar? Igår fick jag spendera en halvtimme på att få min mobil att ladda, och idag har jag suttit och väntat i en halvtimme på att min dator ska sluta lagga men det slutade med att jag fick stänga av den och starta om. Suck, mobilen vill inte ladda idag heller. Borde nog köpa i varje fall en ny mobil med tanke på hur den ser ut (spräckt glas, går inte att ladda, funkar knappt att trycka på den) hehe ;)
 
Hur som helst så har hästarna fått mat nu och står nöjda ute i stallet. Jag ska fixa mig och äta frukost innan jag går ut på promenix med Arragon som vanligt. 
 
Tanken är att hästarna ska vila idag, eller ja, Arragon ska promenera i eftermiddag också. Jag som är så sugen på att rida nu efter igår!! Men jag behöver plugga idag. Dock kanske vi kommer att åka till hovis med Soccan o slå på hennes sko, hoppas hoppas. Vore så himla bra att få det gjort. 
 
liite bildbrist här va? ^^
 

Tillbaka till startsidan