Svar ang promenaderna

Postat den: 2014-05-10 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag har funderat lite kring att du promenerar Arragon så mycket som du gör och även skrittar fram länge. Vad är dina tankar om det? Man har ju alltid hört att skritt är bra för att hästen och även att de kommer igång med kroppen om man låter dem skritta och jogga fram länge. Sen undrar ajg lite över upplägget du har med ponnysarna, till exfmpel att Arragon inte rids ut? Du får jättegärna skriva ett inlägg om promenaderna och träningsupplägget! Bara nyfiken!
 

Hej! Tack för din kommentar! :) Arragon promeneras väldigt mycket. Jag går 30 minuter på morgonen innan jag släpper ut honom i hagen på morgonen och innan jag rider promenerar jag 30-80 minuter (så länge jag hinner). Promenerar även 2 dagar i veckan istället för att rida. Anledningen till att jag promenerar så mycket är till största del inte att han ska få röra på sig egentligen (såklart det också). Det är mer att han ska bli lugn för med honom så måste man gå utefter hur han är i huvudet. Han laddar väldigt lätt eller stressar upp sig men när man promenerar mycket så blir han lugnare. Eftersom han också står i en 10x10 hage behöver han komma ut och röra på sig mycket, det är så vi kompenserar upp att han står i en så liten hage. Under promenaderna betar vi också mycket så att han får i sig färskt gräs. Vi är även under promenaderna noga med att han inte får gå för fort utan han ska gå ganska långsamt, annars faller vitsen med det lite. Så som svar på varför vi promenerar mycket är för att han ska bli lugn och få röra lite extra på sig. Jag tror att promenader är bra för alla hästar, tusen gånger bättre än att sätta in hästen i en skrittmaskin. På så sätt kommer han även ut i skogen många timmar i veckan. 
 
Och upplägget med ponnyerna, ja vad ska man svara på det? Haha jag vet inte riktigt själv vad jag har för upplägg. Men Soccan är jag noga med att ha varierad träning på för att hon inte ska tröttna, det är också viktigt för henne att få varierat underlag. Arragon å andra sidan rider jag som du skriver inte ut på. Tidigare ägare har inte heller direkt gjort det men det betyder såklart inte att man inte KAN rida ut på honom. Men han är väldigt arbetsvillig och tycker det är roligt att jobba på banan, det är där han är lugn och tycker det är roligt. Sen går han ju 2 dagar i veckan i skogen och inte på banan, bara det att jag inte sitter på. Men jag kommer helt klart rida ut på honom men då kommer det nog mest bara bli skritt och lite trav. Men det är ju inte så att han tvingas gå på banan dag ut och dag in utan han får komma ut väldigt mycket. Det kräver ju väldigt mycket från mig eftersom jag får lägga väldigt mycket tid på alla promenader och sådär, men det tycker jag helt klart att det är värt!!
Hoppas du fick svar på dina funderingar!
 
Varför promenerar du så länge med arragon innan du rider? Är det verkligen nödvändigt? Förstår inte hur du orkar och har tid...?
 
 Varför kan du läsa över. Och ja, det är nöjdvändigt. Jag skulle säga att det är VÄLDIGT viktigt med honom för jag märker otrolig skillnad på honom i ridningen om jag promenerar 30 eller 60 minuter. Och nej, jag har väl varken ork eller tid egentligen. Men det är värt det ;)

Kommentarer

Postat av: MADDISENJ.SE

Bra när man hittar något som fungerar och gör hästen gott!

2014-05-10 @ 18:29:24
URL: http://maddisenj.se
Postat av: Molly

http://mollyyns.horseworld.se/2014/05/08/%E2%99%A1min-favorit-blogg%E2%99%A1/

2014-05-10 @ 21:17:55
URL: http://mollyyns.horseworld.se
Postat av: Vera

Tack så mycket för bra svar :D

2014-05-11 @ 13:33:20
URL: http://jagponny.blogg.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan