Sista mars

Postat den: 2014-03-31 @ 21:38:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Vilken härlig dag det har varit! Skolan var rolig och jag träffade saknade Lovisa på lunchrasten, bästa <3 Vi hade idrott sista lektionen och då hade vi volleyboll och brännboll. Alltså jag skäms verkligen över hur dålig jag är.. Det finns ingen situation som jag känner mig som dålig som i bollspel i skolan. Kunde knappt skjuta bollen i brännbollen, haha.. Men det var roligt ändå, jag får försöka att inte ta det för seriöst. Det är ju ingen som bryr sig över att man är dålig egentligen, man bara inbillar sig det. Jag får se det som så att jag bjöd på dålig underhållning, haha!!
 
Väl hemma så tog jag det lugnt någon timme innan jag gick ut och jobbade 2 timmar. Fick väldigt mycket gjort faktiskt och hade nog ett snitt på 120 kr/timmen. Inte dåligt det!! Mockade och fixade stallet efteråt och tog in hästarna. Anette red Flisan idag och det hade nog gått helt okej men hon ska fortsätta få ta det lite lugnt några dagar och så sa Anette lite grejer till mig som jag ska fokusera på. Soccan vilade. 
 
Nu ska jag strax sova, måste komma in i de nya sommartids-rutinerna. Är faktiskt lite trött.. 
 
 

Sommartid

Postat den: 2014-03-31 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag hoppas inte att ni har glömt av att ställa om klockan? Nu är det ju sommar och då drar vi fram en timme. Verkligen skönt för då är det ljust ända till 8-halv 9. Dagarna blir så långa för man märker inte att det blir kväll. Det är nu man är ute i stallet jättelänge och tror att klockan inte är alls så mycket och så när man kommer in i huset och kikar på klockan så får man sig en chock, haha. Så man får hålla bättre koll på tiden för mörkret hjälper en inte att hålla koll. Det blir också än så länge lite mörkare på morgonen, men det är mest mysigt när man ska iväg till skolan tycker jag. 
 
Det enda jobbiga är att det är så svårt att somna när det inte är så mörkt, inatt somnade jag typ inte förrän 24.. Lite väl sent med tanke på att jag gick upp ganska tidigt. Men så är det. 
 
Härligt att våren är i full gång och sommaren påväg i vilket fall :D
 
 

Clinic på LRK

Postat den: 2014-03-31 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Äntligen har min klubb, Lidköpings Ridklubb, gjort något som har med dressyr att göra. Det är en annars väldigt hoppinriktad klubb men nu äntligen!
 
Den 8 april kommer det att hållas en dressyrclinic med Charlotte och Rasmus Haid-Bondergaard. Det är ett utav paren som man kan följa i TV-programmet ryttareliten och min kompis Rebecca tränar även för Charlotte genom dressyrpoolen, riktigt coolt! Hade varit häftigt att träna för henne tycker jag också. Har dock inte riktigt koll på hennes syn på ridning och hennes ridning så jag kan ändå inte riktigt säga om jag vill träna för henne eller inte haha. Men det lär jag ju se under clinicen. 
 
Även icke medlemmar får komma så ni som bor i närheten, välkommna till våran klubb! :D Jag kommer helt klart åka dit. 
 
 

Veckan

Postat den: 2014-03-31 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Anette rider Flisan, Soccan vilar och jag ska jobba + plugga.
 
Tisdag: Engelska glosor. Flisan vilar, Soccan dressyr (rider igenom programmet)
 
Onsdag: Flisan vilar, Soccan rids ut lugnt. 
 
Torsdag: Ha gjort klart förberedelserna för svenska NP. Flisan uteritt halva och dressyr halva, Soccan dressyrträning. 
 
Fredag: Prov i naturkunskap, prov i företagsekonomi, spanska glosor. Flisan vilar, Soccan skrittas i skogen. 
 
Lördag: Flisan vilar, Soccan joggas i paddocken. Ska också jobba, ev med Natasja. 
 
Söndag: TÄVLING med Soccan. Flisan dressyr. 
 
Det blir en väldigt bra vecka tror jag, dock är det rättså mycket i skolan men det är bra att få allting gjort också. Soccan har jag lagt upp veckan lite annorlunda för eftersom det är tävling på söndag, jag hoppas att det här upplägget kommer funka. Funkar den inte bra så får jag göra om till nästa tävling. Flisan går lite halvt bara, hon får ta det lugnt nu i början. 

Måndag

Postat den: 2014-03-31 @ 05:22:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hej hej alla morgonpigga! Vilken härlig dag det är även idag, solsken ute. 
 
Pappa kör in oss tidigt idag trots att vi börjar sent men jag tänkte passa på att plugga och blogga en stund då, det behöver jag verkligen. Vi kom ju hem ganska så sent igår så då hann jag inte plugga någonting. Kände att det var bättre att jag la mig i tid så att jag var pigg idag istället och det gjorde jag nog helt rätt i känner jag nu när jag vaknar mycket piggare. 
 
Jag slutar sent idag och då ska jag direkt hem. Anette rider Flisan idag så henne behöver jag inte direkt tänka på. Soccan vilar också så det enda som är att fixa i stallet är mockningen och så tänkte jag städa lite också för efter att jag hade lite bråttom efter ridpasset igår så blev det lite stökigt. Lika bra att ta tag i det direkt innan det blir ännu stökigare ^^ Efter det tänkte jag jobba i 2 timmar. Har 20 lådor som behöver göras och sen är jag "fri" från jobbet för dagen. Kommer inte hinna jobba under veckan heller pågrund av allt plugg som vi har. Ska dock försöka plugga så mycket som möjligt idag när jag inte har så mycket med hästarna. 
 
 

30 mars

Postat den: 2014-03-30 @ 21:32:03 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hemma efter en dag i Tibro med släkten. Det har varit hur mysigt som helst och jag har träffat alla saknade ♥ När jag var liten tyckte jag att det var tråkigt att träffa släkten, haha, men nu är det bara roligt. Vi har ätit god tårta, mat och bara haft det väldigt bra. Behöver verkligen sånna här dagar då jag bara är ledig. 
 
Imorse red jag ju Soccan tidigt. Den ponnyn alltså, hon går från klarhet till klarhet för varje dag som går. I början var hon lite småjobbig men när jag gjorde rätt så gjorde hon rätt. Red fram lång och låg och var på henne hela tiden med att hon inte fick släppa stödet utan att hon skulle gå fram till ett jämnt stöd i båda tyglarna men fortfarande hålla takten och inte stressa framåt. Blev riktigt bra efter några minuter!! I skritten ville hon inte riktigt slappna av och blev lite seg också så det får vi jobba mer på. I galoppen var hon underbart mjuk och fin och relativt lätt att sätta i lite mer uppförsbacke idag. 
 
Det jag är gladast över var att jag kunde känna att hon var igenom men hon gick inte in bakom lod utan hon jobbade verkligen där hon skulle. Ingen tendens till att knäppa av och hon blev aldrig direkt stark heller förutom i galoppen någon gång. Red ju igenom LB-programmet en gång och det gick helt okej men jag är inte helt nöjd och det är lite saker som vi kommer behöva träna på inför nästa helg. Det jag måste tänka på inför nästa pass är också att inte rida så hårt så länge för hon blev väldigt trött och jag tror det är bättre att avsluta innan hon blir trött så att hon kan se fram emot nästa pass istället, ridningen får inte bli något tråkigt och jobbigt. 
 
Är hon inte superfin i nya tränset?
 
 

Ute utan täcke

Postat den: 2014-03-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår kunde jag äntligen släppa ut Soccan en stund i hagen utan att hon behövde gå med ett täcke. Det var väldigt varmt och skönt ute och hon var väldigt varm under täcket så då kändes det bara onödigt. Hon verkade tycka det var väldigt skönt att vara utan. Det har varit minst lika varmt ute idag men eftersom vi inte har varit hemma och inte kunde förutse vädret så satte jag på henne ett tunt täcke för säkerhetsskull. 
 
Men det är verkligen sommarkänsla i att kunna släppa ut hästarna utan täcke i hagen. Både Soccan och Flisan har börjat fälla rejält också. När jag borstar Flisan så har jag överdragskläder på mig bara för att det blir så mycket hår överallt annars. Tidigare har jag haft ungefär samma borstar också men det funkar inte heller speciellt bra nu, då blir Soccan en snöboll ;)
 
Välkommen vår och sommar!!
 
 

Prel. startlistor

Postat den: 2014-03-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nästa helg om exakt en vecka så är det dags för tävling för mig och Soccan! Det blir våran tävlingsdebut för iår och våran första riktiga dressyrtävling sedan november förra året. Regionalt i dressyr har vi inte startat förrän förra året i maj.. Den här tävlingen är just regional, och i essunga. 
 
Jag kommer att rida en LB:1. Det känns som en bra start att bara rida en klass och en klass som vi har ridit många gånger tidigare. Mina krav är att hon ska gå fram och att jag inte ska spänna mig, sen skiter jag i resten. Jag vill komma runt och rida ett program där vi visar upp bra ridning och inte så som vi red på tävling förra året. Jag vill visa upp ridning som jag inte behöver skämmas över, en ridning som är rättvist mot hästen. Får jag 62% är jag faktiskt nöjd. Det låter som ett lågt mål men jag känner att vi måste rida utan krav och får vi inte över 62% så får vi nog verkligen hem och träna och vänta med att tävla ett tag. Det är dock många duktiga ekipage med så någon placering kommer jag absolut inte satsa på. Vi gör det för våran egen skull och tävlar mot varandra!

Något som jag dock blev lite småtjurig på var starttiden.. Nu är det ju bara prelimenärt men blir det så så kommer jag att ha min start 08.40 på morgonen. Jag är sjukt morgontrött och som Natasja säger så blir man lite bortskämd med att ha d-ponny eftersom c-ponnyerna oftast startar innan kategori D, men den här gången ska D-ponnyerna starta först. Tröök :( Tidig morgon med andra ord, men vi taggar! Ska bli hur roligt som helst.
 
 

Natasha Bedingfield - Wild Horses

Postat den: 2014-03-30 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Den här låten kommer jag alltid tycka att den är helt otroligt fin. Jag har lyssnat på den ända sedan jag var liten och gör det än idag. Blir tårögd varje gång jag hör den. 
  

Härligt solsken

Postat den: 2014-03-30 @ 08:13:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag lyser solen upp hela morgonen och det är bara så härligt att vara utomhus. Det är en helt perfekt dag verkligen. Varmt och skönt men inte så varmt som det är på sommaren så att man svettas ihjäl. 
 
Jag tänkte gå ut och rida ett dressyrpass på Soccan i paddocken nu. Det blir mycket lösgörande och träning på det som jag och Rebecca gjorde. Tänkte också att jag skulle rida igenom ett program som avslut innan jag travar av om det känns som att hon är såpass med på noterna så att det funkar. Flisan vilar idag och jag hade inte tänkt göra något annat med henne heller utan hon får bara gå i hagen och vara häst ;)
 
Vi ska ju till Avas kalas idag! Det är min kusin, hon har fyllt år. Tror vi även ska fira min mormor som snart fyller år. Så jag kommer träffa Ava, moster, morbror, morfar och mormor vilket blir mycket roligt då det var ett tag sedan. Hoppas på mycket tårta och goda saker, hihi. På ett sätt är det skönt att åka bort såhär för då kopplar man bort allt annat men å andra sidan är söndag min fixar- och pluggdag så jag halkar efter lite nu. Hade verkligen behövt plugga och städa stallet men det får väl vänta, jag får planera in en dag i veckan till det istället. Proven är inte förrän i slutet på veckan tur nog! Hade jag varit smartare hade jag planerat in det bättre igår istället. 
 
Nu ska jag kila, ha en underbar dag i det fina vädret!
 
 
 

Work work

Postat den: 2014-03-29 @ 20:29:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Då var även den här dagen snart slut. Det är sjukt hur fort helgerna går. Har i princip levt i panik hela kvällen för att jag ska hinna med något eftersom vi inte här hemma imorgon. 
 
Natasja kom imorse och då jobbade vi en stund, myste lite med hästarna i hagen osv. Sen blev det lite fika, smoothie och så tittade vi på maaassor av fin fina hästar. Blir helt kär i alla fina storhästar. Efter en stund tog vi oss ut i stallet för en mysig skrittur i solskenet. Det var verkligen helt underbart och väldigt varmt, fick till och med lite sommarkänslor!! Jag red på Flisan och Natasja på Soccan. Så jag hade 3 godingar med mig, haha. Efter ridturen gick vi in och åt lunch och sen blev det några timmars mer jobb igen. 
 
N åkte hem vid 6-tiden och då gick jag och fixade hela stallet med mockning osv. Lekte också med Sockertopp i hagen en stund och det var så mysigt, hihi hon var superbusig och följde mig typ vart jag än gick. När jag sprang före henne så sprang hon efter och ruskade på huvudet ;) En gång när jag stod stilla så började jag sen springa jättefort och då for hon iväg och bockade som en idiot och sen sprang hon lite väl fort så jag hann inte med och när hon kom långt bort ifrån mig så stannade hon och typ bara " vart tog hon vägen??". Så sjuukt söt min lilla älskling <3
 
Nu börjar earth hour om en minut också, 20.30-21.30.
 
 
 

Ute och leker med..

Postat den: 2014-03-29 @ 18:34:12 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ute och leker med Soccan i hagen medan Flisan äter mat ^^ paus i mockandet


Hittat ett par hagskydd

Postat den: 2014-03-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår skrev jag ett inlägg om hagskydd, jag ville ha ett par till Soccan. Funderade på ett par från Globus men nu har jag hittat ett annat par, även dom från Globus!!
 
Såg igår på facebook att Lina Dolk använder dessa och jag vet att jag har sett dessa på många hästar i hagar nu när jag tänker efter också. Det är ett par strykkappor och de ser väldigt rejäla ut. Soccan trivs också bäst med strykkappor när jag rider så då antar jag att hon trivs allra bäst med att gå med det hela tiden också. 
Dessa kostar bara 139 kr så det blir väl 278 kr för runt om + frakt. Inte speciellt dyrt faktiskt :D Så ett par sånna ska jag nog klicka hem på måndag, tror det blir toppenbra till henne. 
 
Finns att köpa bland annat på Gustavall Ridsport på internet och flera andra ställen! Jag ska köpa mig ett par svarta. 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Postat den: 2014-03-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)


Resten av veckan kommer att se ut såhär: 
 
Lördag: Jag ska jobba tillsammans med Natasja i princip hela dagen. När vi pausar så blir det en uteritt i skritt på båda ponnyerna, jag tar Flisan och Natasja Soccan. Kanske blir barbacka, det är mysigt.  Blir nog ungefär 1 timmes skritt. Tycker skritt är väldigt viktigt för hästarna blir lugna av det och det är bra för dem att "gå bort" eventuell träningsvärk. 
Under kvällen vet jag inte vad jag ska hitta på, har inga direkta planer. Blir nog tråkigt nog en plugg-kväll. 
 
Söndag: Ska på kalas hos min kusin i Tibro, barnkalas ;) Det blir roligt för då träffar jag min moster, morbror, mormor och morfar också! Innan det ska jag dock rida. Soccan ska gå dressyr och Flisan vilar, Under passet med Soccan kommer jag endast att fokusera på det jag och Rebecca gjorde i torsdags. Tänkte också rida igenom LB:1 eftersom det är det jag ska starta nästa hel. 

Natasja på gång hit

Postat den: 2014-03-29 @ 08:01:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Om någon timme kommer Natasja och då ska vi jobba. Vid 6 åker hon hem och då hoppas jag att vi har hunnit jobba en hel del. Nu ska vi tjäna tjäna pengar, hihi. Vid lunch tänkte vi ta en paus och skritta ut på båda hästarna. Jag ska rida Flisan och Natasja får ta Soccan. Vi ska bara skritta på långa tyglar och låta dom gå precis hur dom vill, bara slappna av. Soccan behöver verkligen en lugn dag men jag tycker det är bättre att skritta henne än att låta vila helt, det brukar funka bättre med henne faktiskt. Vi har aldrig tidigare ridit ut med Soccan och Flisan samtidigt så det blir spännande! Tror dock inte att det kommer vara några som helst problem alls. 
 
Någon gång under dagen ska jag även plugga en hel del då jag inte hinner det imorgon. Jag tror det får bli ikväll för det känns tråkigt att plugga när Natasja är här, under dagen alltså. Har en hel drös med grejer i skolan nästa vecka så det är lika bra att börja direkt så slipper jag det under den ändå stressiga skolveckan. Känner dock att det är lite FÖR mycket just nu, jag får panik typ.. Nu drar nationella proven igång dessutom.
 
Vi har fått uppgiften för svenska nationella föredrag och vi har ämnet "olika världar". Många ska skriva om typ rika och fattiga, hur det är att vara muslim till skillnad från hur vi lever osv. Någon som har något superbra tips på vad jag kan ta? :D
 
 

Tillbaka till startsidan