To the bed

Postat den: 2014-06-30 @ 22:00:56 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu ska jag på en gång slänga mig på sängen, känner mig helt utslagen. Har ju faktiskt varit vaken ända sedan lite efter 4 och varit igång  nästan hela dagen, det är med andra ord inte så konstigt om jag är trött. 
 
Vi var hemma runt 3 någon gång. Då gick jag en promenad med Arragon och sen fick han stå i boxen och vila upp sig några timmar innan han fick gå ut i sin gräshage en stund. Han tyckte det var himla gott med gräs, hade fulla munnar hela tiden. Han fick stå där medan jag red Amico! Började väldigt dåligt med Amico idag. Red på långa tyglar precis som igår men det tog väldigt lång tid för honom att slappna av, fick inte alls till det. Men tillslut så slappnade han av och då släppte verkligen allt och han blev jättefin. Fick till och med ha lite stöd i båda tyglarna, ännu lite mer än vad jag fick ha imorgon. Hittade dessutom ännu fler knappar idag, så det kändes bra. Blev kanske lite väl långt ridpass, men jag tror inte att det är hela världen. 
 
Soccan har fått vila idag faktiskt, vi myste en stund istället, mycket bättre ;) Men nu måste jag sluta skriva, måste verkligen gå och lägga mig.. Godnatt!
 
 
 
 

Tävlingsresultat 30 juni 2014

Postat den: 2014-06-30 @ 18:06:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag var målet att Arragon skulle hålla sig lugn och att vi skulle få en bekväm och avslappnad ritt, det målet uppnådde vi helt klart. Resultaten är inte särskilt bra, men det var inte heller höga procent vi var ute efter. Det är bara träning, och det är så fantastiskt roligt att sitta på min fina ponny! Anna har varit med och hjälpt till hela dagen vilket har varit sjukt betydelsefullt. Att det gick såhär var en vinst i sig! 
 
LB:1: Tog ut lite mer än 2 timmar innan. Borstade och lindade en stund innan vi började gå. Anna kom efter en stund och då gick pappa lite med honom medan hon fixade mitt hår. Han hade tydligen stressat och hållt på och snurrat runt då, kändes inte så bra inför starten.. Men sen tog Anna honom en stund och sa att han inte var stressad utan han försökte bara. Så han var lugn direkt då. Satt upp lite mer än en timme innan sen. Anna hjälpte mig hela tiden på framridningen och vi red bara i lång form hela tiden. Tillät honom aldrig att bli hög i nacken. Han var väldigt lugn hela tiden och jag kände aldrig att han började ladda, skönt! Till en början fick jag inte så bra stöd och hade lite svårt att få koll på bogen, men det blev väldigt mycket bättre sen. Väl inne på banan tog jag det superlugnt. Och han var superlugn ;) Red långoch låg hela tiden och det kändes inte som att han skulle hitta på något. Det var nästan så att det gick lite väl långsamt ibland, haha! La någon volt och lite sådär, men annars flöt det på. 
 
 
Slutade på 58,793% och på varje moment stod det " för lång form", men det gjorde ju inget eftersom det egentligen var målet ;) Skippade ju även mellangångarterna. Fick kommentaren: Snygg ponny med fin takt och elastcitet men måste visa mer nyanser i mellangångarterna. Lydig och avspänd men ofta för djup/låg i formen. Du sitter prydligt och rider mjuk men håll ihop handen och korta tygeln. Stor potentinal för utveckling, våga stämma av oftare och rida lite mer energiskt framåt. Lycka till!
 
LA:1: Här gjorde vi en kortare framridningen och började ta upp honom lite i formen. Han kändes fortsatt lugn så det var bra! Dock var han nästan lite väl trött, fick ta spöet några gånger så att han vaknade lite. Gjorde lite bakdelsvändningar, skänkelvikningar och ryggningar på framridningen som gick helt ok. Anna fortsatte hjälpa mig! 
När jag kom in på banan så lyssnade han inte riktigt framåt för skänkeln och jag blev lite feg på att driva på honom, får tänka på det nästa gång. Formen var inte heller superbra då jag inte riktigt fick igenom högerställningen ordentligt. Sen i galoppen så laddade han till en gång så då fick vi 0 på den förvända, haha! Han kändes liksom avslappnad men var lite på gränsen några gånger, även fast han var lite småseg ibland. Gick även ner till skritt en gång i galoppen och lade en volt, så det drog ner en hel del. 
 
Är helt ok nöjd med starten. Han var ändå lugn och det kändes bra. Det vi måste träna på är att få en lite rundare form och mer bjudning framåt, måste väcka benen lite men inte huvudet ;) Måste som sagt också få igenom högersidan bättre för att det ska gå och rida ordentligt.  Var också lite slarvig och fattade galopp på fel ställa och gjorde halten på fel ställe. Mer koll nästa gång Olivia ;)
 
Fick 52,368%, inte särskilt högt haha ;) Men det bedömdes rätt tycker jag, fick iaf en 8 på skritten! Höll med domaren om allt hon skrev. Kommentar här: Bra kämpat. Våga rida fram mer så han får lite utrymme. Ta för dig mer på banan och visa vilken fin ponny du har! Lycka till!
 
 
 
Så jag är nöjd med tävlingsdagen med andra ord! Verkligen inga resultat att hurra över men det spelar ingen roll alls, för nu har vi gjort två bra starter där han är lugn! Tror jag kommer få igen det till nästa gång. 
 
 
 

Amico då..

Postat den: 2014-06-30 @ 15:12:44 | Allmänt | Kommentarer (2)
Tillbaka till startsidan