To the bed

Postat den: 2014-06-30 @ 22:00:56 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu ska jag på en gång slänga mig på sängen, känner mig helt utslagen. Har ju faktiskt varit vaken ända sedan lite efter 4 och varit igång  nästan hela dagen, det är med andra ord inte så konstigt om jag är trött. 
 
Vi var hemma runt 3 någon gång. Då gick jag en promenad med Arragon och sen fick han stå i boxen och vila upp sig några timmar innan han fick gå ut i sin gräshage en stund. Han tyckte det var himla gott med gräs, hade fulla munnar hela tiden. Han fick stå där medan jag red Amico! Började väldigt dåligt med Amico idag. Red på långa tyglar precis som igår men det tog väldigt lång tid för honom att slappna av, fick inte alls till det. Men tillslut så slappnade han av och då släppte verkligen allt och han blev jättefin. Fick till och med ha lite stöd i båda tyglarna, ännu lite mer än vad jag fick ha imorgon. Hittade dessutom ännu fler knappar idag, så det kändes bra. Blev kanske lite väl långt ridpass, men jag tror inte att det är hela världen. 
 
Soccan har fått vila idag faktiskt, vi myste en stund istället, mycket bättre ;) Men nu måste jag sluta skriva, måste verkligen gå och lägga mig.. Godnatt!
 
 
 
 

Tävlingsresultat 30 juni 2014

Postat den: 2014-06-30 @ 18:06:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag var målet att Arragon skulle hålla sig lugn och att vi skulle få en bekväm och avslappnad ritt, det målet uppnådde vi helt klart. Resultaten är inte särskilt bra, men det var inte heller höga procent vi var ute efter. Det är bara träning, och det är så fantastiskt roligt att sitta på min fina ponny! Anna har varit med och hjälpt till hela dagen vilket har varit sjukt betydelsefullt. Att det gick såhär var en vinst i sig! 
 
LB:1: Tog ut lite mer än 2 timmar innan. Borstade och lindade en stund innan vi började gå. Anna kom efter en stund och då gick pappa lite med honom medan hon fixade mitt hår. Han hade tydligen stressat och hållt på och snurrat runt då, kändes inte så bra inför starten.. Men sen tog Anna honom en stund och sa att han inte var stressad utan han försökte bara. Så han var lugn direkt då. Satt upp lite mer än en timme innan sen. Anna hjälpte mig hela tiden på framridningen och vi red bara i lång form hela tiden. Tillät honom aldrig att bli hög i nacken. Han var väldigt lugn hela tiden och jag kände aldrig att han började ladda, skönt! Till en början fick jag inte så bra stöd och hade lite svårt att få koll på bogen, men det blev väldigt mycket bättre sen. Väl inne på banan tog jag det superlugnt. Och han var superlugn ;) Red långoch låg hela tiden och det kändes inte som att han skulle hitta på något. Det var nästan så att det gick lite väl långsamt ibland, haha! La någon volt och lite sådär, men annars flöt det på. 
 
 
Slutade på 58,793% och på varje moment stod det " för lång form", men det gjorde ju inget eftersom det egentligen var målet ;) Skippade ju även mellangångarterna. Fick kommentaren: Snygg ponny med fin takt och elastcitet men måste visa mer nyanser i mellangångarterna. Lydig och avspänd men ofta för djup/låg i formen. Du sitter prydligt och rider mjuk men håll ihop handen och korta tygeln. Stor potentinal för utveckling, våga stämma av oftare och rida lite mer energiskt framåt. Lycka till!
 
LA:1: Här gjorde vi en kortare framridningen och började ta upp honom lite i formen. Han kändes fortsatt lugn så det var bra! Dock var han nästan lite väl trött, fick ta spöet några gånger så att han vaknade lite. Gjorde lite bakdelsvändningar, skänkelvikningar och ryggningar på framridningen som gick helt ok. Anna fortsatte hjälpa mig! 
När jag kom in på banan så lyssnade han inte riktigt framåt för skänkeln och jag blev lite feg på att driva på honom, får tänka på det nästa gång. Formen var inte heller superbra då jag inte riktigt fick igenom högerställningen ordentligt. Sen i galoppen så laddade han till en gång så då fick vi 0 på den förvända, haha! Han kändes liksom avslappnad men var lite på gränsen några gånger, även fast han var lite småseg ibland. Gick även ner till skritt en gång i galoppen och lade en volt, så det drog ner en hel del. 
 
Är helt ok nöjd med starten. Han var ändå lugn och det kändes bra. Det vi måste träna på är att få en lite rundare form och mer bjudning framåt, måste väcka benen lite men inte huvudet ;) Måste som sagt också få igenom högersidan bättre för att det ska gå och rida ordentligt.  Var också lite slarvig och fattade galopp på fel ställa och gjorde halten på fel ställe. Mer koll nästa gång Olivia ;)
 
Fick 52,368%, inte särskilt högt haha ;) Men det bedömdes rätt tycker jag, fick iaf en 8 på skritten! Höll med domaren om allt hon skrev. Kommentar här: Bra kämpat. Våga rida fram mer så han får lite utrymme. Ta för dig mer på banan och visa vilken fin ponny du har! Lycka till!
 
 
 
Så jag är nöjd med tävlingsdagen med andra ord! Verkligen inga resultat att hurra över men det spelar ingen roll alls, för nu har vi gjort två bra starter där han är lugn! Tror jag kommer få igen det till nästa gång. 
 
 
 

Amico då..

Postat den: 2014-06-30 @ 15:12:44 | Allmänt | Kommentarer (2)
Plan för idag

Postat den: 2014-06-30 @ 11:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Det här är ett tidinställt inlägg som publiceras kl 11.00, 3 minuter innan min start. Antagligen får jag snart gå in på banan och efter ni läst det här inlägget finns nog mitt resultat ute på equipe!
 

Jag har verkligen ingen aning om hur det kommer gå idag, ingen aning. Det kan bli 40%, men det kan lika gärna bli något mellan 75-80%. Förra gången red vi på 56% när han flippade ur helt, haha. Minns ni? Jag TROR faktiskt att han kommer försöka med det idag också, men jag ska verkligen försöka rätta till det nu och säga till honom mer. Sen i LA tror jag han kommer vara lugnare när det är andra starten på banan, men det vet man såklart inte. 
När jag kommer in på banan ska jag i varje fall inte börja galoppera som jag gjorde förra gången. Jag ska börja med att skritta i lång och låg form och sen efter något varv börja jogga igång lite sakta, inte ha bråttom. När programmet börjat får jag inte vara rädd för att lägga volter eller gå ner till skritt, jag måste våga det. Jag tänkte exakt såhär inför förra tävlingen, men gjorde inte så. Därför får det vara skärpning nu... ;) Vi får se om jag håller det. Men jag tror att jag kommer få tillbaka på i andra starten och andra tävlingar om jag gör det ordentligt i första starten. 
 
Målet för dagen är bara att han ska vara lugn och att vi tar igenom oss programmen, inte att vi ska vinna eller något sånt där. Å andra sidan så skulle det ju gå rätt bra om han skötte sig, hehe.. Anna är med hela dagen och det känns väldigt bra, hon känner ju honom utan och innan. 
 
 

Tidsplan idag

Postat den: 2014-06-30 @ 04:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Fick lite ändrade starttider igen så jag startar lite efter 11 som första start och lite efter 13 i andra starten. Men är fortfarande sista start i första så det är bra ^^ Tidsplanen ser ut såhär: 
 
04.15 - Hästarna frukost
05.00 - Massera, hämta Amico, borsta, knoppa
06.15 - Åka
08.15 - Vara där. Anmäla, kolla runt osv. 
08.45 - Ta ut
09.00 - Promenera
10.00 - Sitta upp
11.03 - Start LB:1
- Promenera, rida fram och äta mellan starterna. 
13.? - Start LA:1
 
Ska bli väldigt roligt och det känns SÅ skönt att Anna ska följa med och hjälpa till. 
 

3 fina ponnyer

Postat den: 2014-06-29 @ 21:22:58 | Allmänt | Kommentarer (1)

Alla ponnyerna har blivit ridna idag! Först ut var ju Soccan och vi red ut tillsammans med Carro och Joppe. Hon var pigg och glad hela tiden, öronen var spikade rätt fram! I galoppen så kändes hon dock lite loj, ville inte riktigt gå fram. Men annars var allting på topp och det var himla mysigt. Så underbart att sitta på henne när hon är så glad. 
 
Sen var det Amico. Jag har suttit på honom två-tre gånger förra sommaren och en gång sommaren innan, så jag kan honom inte särskilt bra. Men jag bara red på långa tyglar precis som Edith förklarade och det gick jättebra! Han hittade formen och slappnade av själv. Sen spände han till någon gång igen men sen kom han lätt tillbaka. Började ta lite stöd på vänster sen och det gick toppenbra! Så jag är väldigt nöjd med honom just för att han vågade slappna av och sen även ta lite stöd. Red ungefär 40 minuter. 
 
Sist ut var det Arragon. Märkte i stallet att han var lite överallt så förväntade mig det även senare. Men under promenaden var han väldigt lugn, och likaså i ridningen cokså. Red i lång och låg form hela tiden, gjorde mycket övergångar. Det kändes som att jag red i typ en timme, men sen insåg jag att jag bara ridit en halvtimme, haha! Men han kändes helt okej fin. Han lyssnade inte riktigt för skänkeln och då får jag inte riktigt in högerbogen, men det blev bättre sen. Tror det kommer gå att rida program imorgon i varje fall, sålänge han håller sig lugn vill säga xD
 
Amico <3
 
 

Nallen då...

Postat den: 2014-06-29 @ 17:23:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Arragon har absolut ingen plan på att tävla imorgon verkar det som, för nu smutsar han ner sig ordentligt. Tur att vi ska åka till anderstorp och bada honom om några minuter, då kommer han bli ren och fin igen!
 
 

Outfit imorgon

Postat den: 2014-06-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

 
Vi kör på samma outfit imorgon som vi gjorde förra gången, jag tycker den är fin! Ångrar dock att jag inte köpte en luva som hade lite mindre bling på sig, det känns som att det blir lite väl mycket. Fast den är fortfarande väldigt fin! Tänkte köpa en helt vanlig brun som jag kan variera med. Såhär ser outfiten ut imorgon:
 
Pannband - Schockemöhle
Träns - Gold Medal
Schabrak - Mia RS
Luva - Anna Scarpati
Stigbyglar - Sprenger (ej de på bilden)
Sadel - Prestige D1
Bett - Sprenger
 
Kavaj - Spooks
Hjälm - Samshield
Stövlar - De Niro
Ridbyxor - Animo
Tävlingstop - Anna Scarpati
Plastrong - från skara hästsport
Handskar - Roeckl
 
 

Första ponnyn klar

Postat den: 2014-06-29 @ 11:08:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har precis varit ute på uteritt med Sockertopp i sällskap av Carro och Joppe. Skönt att rida ut såhär på morgonen, då kommer man igång lättare och hela förmiddagen går inte åt att vakna till haha. 
 
Senare ska Amico och Arragon ridas. Arragon var HELT FANTASTISK igår!! Alltså jag menar det verkligen när jag säger att det var vårat bästa pass någonsin, det slår alla andra ridpass hundra gånger om. Allt var bara så bra. Han var precis lagom känslig för skänkeln, hade bra stöd, lagom pigg, ville samarbeta och allt bara föll på plats. Traven som jag letar efter och får till lite här och där, hade vi genom nästan hela passet. Skänkelvikningarna var efter lite jobb helt klockrena. Han var verkligen helt fantastiskt fin!! När vi gjorde övergångar mellan skritt, galopp och trav så blev han något laddad, men det tog inte lång tid för honom att lugna sig då. Var så himla lätt att rida honom i galoppen för han följde ytter så väl och var helt med mig. Det enda som vi inte fick till var ryggningarna, men det får jag träna på. Det var bara en liten detalj som knappt ens var värd att nämna efter dessa passet ;) Nej men sjukt fin ponny idag, och stolt och glad ryttare uppe på ryggen :D Idag ska han ridas i paddocken, sista trimmet inför tävlingen. Idag kommer fokuset ligga på att han är lugn och ska slappna av, och kanske blir lite trött hehe. Vill inte ha någon överenergi på tävlingen imorgon. 
 
Amico ska också ridas idag. Första gången jag rider honom sen förra sommaren, hur ska detta gå? Ska fortsätta jobba som Edith gjorde igår, bara få honom avslappnad och inte sätta någon press på honom. Tänker att jag rider i paddocken såhär första dagen, sen i veckan kommer det säkert bli uteritter. 
 
Ikväll ska jag åka till Anderstorp och duscha Arragon (tror jag). Förra gången vi duschade honom, hihi söte. 
 
 

Struken

Postat den: 2014-06-29 @ 07:40:06 | Allmänt | Kommentarer (0)

Som ni säkert förstår så strök jag mig från dagens klasser i Färgelanda med Soccan. Egentligen så hade jag säkert kommit runt en LC och LB, det är ju inte så himla svårt. Men jag tror inte att någon av oss i det här skedet skulle tycka det var roligt och vi skulle inte få ut något av det. Därför känns det så ovärt att åka 2 timmar för att starta 2 klasser som nog ändå inte kommer gå så bra. 
 
Bättre att ladda upp ordentligt inför imorgon och vara pigg till det. Tävlingsbanan får vänta för mig och Sockertopp, vi har inte bråttom. Jag avskyr att starta när man inte är på topp och jag har lärt mig att det förstör mer att göra det än gör gott och ger träning. Rätt gött att vakna 07.15 istället för 04.30, ävenf ast det är roligt att tävla ;)
 
 
 
 

Trött som få....

Postat den: 2014-06-28 @ 22:44:02 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu somnar jag snart i soffan om jag inte går och lägger mig, haha. Så det är väl dags att släpa fötterna uppför trappan och gå och borsta tänderna. Arragon var helt fantastisk idag och även Soccan var fin, berättar mer imorgon när jag har vaknat till lite! ;) Godnatt godnatt!
 
 

Mycket gottigheter

Postat den: 2014-06-28 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Haha jag måste bara visa.... När vi åkte till Skåne under midsommar så fick jag och Agnes en hundralapp var att köpa massa gott för. Det blev helt sjukt mycket, äckligt mycket till och med. Det ännu sjukare var att jag åt upp allting under helgen, dock med lite hjälp ;) Det var liksom: 
 
*Exotiska
*Sprite dricka
*Chips
*Pringles
*Lösgodis
*Polly
*Choklad
 
Var det någon som sa att jag gillade godis/chips? Hehe. Vaför snåla liksom?
 
 

Välkommen Amico!

Postat den: 2014-06-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag har det blivit 3 ponnyer istället för 2 ute i hagen! 
 
I och med att Edith åker iväg 2 veckor nu så kommer jag att ta hand om Amico och rida honom. Ska bli jätteroligt! Jag har ridit honom 2-3 gånger tidigare och det har väl sett sådär ut, haha! Men jag tror att jag vet lite mer hur jag ska rida nu. Han är dessutom under igångsättning så han skrittar och travas bara så det kommer inte bli så komplicerat. Fokuset just nu har legat på att få honom avslappnad, så där får jag fortsätta. Kollade när Edith red idag. Kanske kommer jag åka till Rebecca och träna med honom också, det hoppas jag att jag kan göra. 
 
Hur som helst så ska det bli väldigt roligt att ha honom här under dessa två veckor. Hoppas att han kommer trivas! Så nu har jag 3 ponnyer att rida varje dag, mycket roligt. Sen har vi ju bara 2 boxar nu, men Soccan kommer att gå ute på nätterna nu då jag tror att det kan vara bra för henne. Skulle det bli superdåligt väder har Amico sin box bara några hundra meter härifrån så då är det bara att gå hem med honom. Det löser sig alltid på något sätt!
Amico och Edith tidigare idag, världens sötaste <3

Supersnyggt

Postat den: 2014-06-28 @ 11:12:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Dessa täcken från exclusive horsewear är så snygga, ge mig ett!! Skulle haft antingen ett brunt, blått, mörkgrönt eller vinrött ifall jag köpte ett, det skulle passa båda ponnyerna dessutom. Synd att dom kostar över 1000 kr ;)
 
 

Helg

Postat den: 2014-06-28 @ 06:14:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Helger och vardag går ihop nu när det är sommarlov, ingen skillnad på det förutom att det är tävling på helgerna. Förut såg man fram emot helgerna men nu får man nästan panik när det blir helg för då inser man att det har gått ännu en vecka på sommarlovet.
 
Idag åker Edith hem. Kommer bli sjukt ensamt. Trots att vi har varit väldigt trötta och jag har haft ont i min tand hela tiden så har vi haft så himla roligt, världens bästa bästa vän <3 Men innan det så ska vi rida Amico! Tror att Edith ska rida lite först och sen jag. 
 
När hon har åkt hem ska jag jobba några timmar för att sen rida. Soccan ska gå halva passet ute i skogen och halva passet i paddocken, kommer inte rida särskilt länge. Arragon ska ridas i paddocken, ett helt vanligt pass. Kommer fortsätta träna lite skänkelvikningar och ryggningar tror jag, och sen avsluta när det känns bra. Måste hitta en bra LB form också.. Det är så svårt med honom för antingen så hamnar han i en väldigt hög form eller den långa och avslappnade formen. Jag har svårt att hitta ett bra mellanläge i speciellt traven. Träna träna! 
bild lånad från annie
 
 
 

Tillbaka till startsidan