Mer Flisan bilder

Postat den: 2014-07-31 @ 21:34:55 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hittade lite fler bilder på Flisan. Minns inte riktigt när dom är ifrån. Vi har samma outfit som de tidigare bilderna jag la upp men är osäker på om det är samma tillfälle ändå..
 
 

Nästa tävling

Postat den: 2014-07-31 @ 15:12:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nästa kommande tävling för mig och Arragon är planerad och anmäld. Blev lite tjosan när jag skulle anmäla, jag skulle anmäla till lagtävlan för ponnyallsvenskan men råkade klicka fel och anmäla till både den och LA:4. Det var inte riktigt meningen så att säga, men nu är det rätt!

Jag ska alltså rida LB:1 och lagtävlan för ponnyallsvenskan. LB blir utom tävlan eftersom man inte får ha startat LA på över 62% då det är div lll. Men det är bara bra tycker jag, då kan jag gå in och göra det jag behöver. Sen nästa klass kan jag försöka satsa lite mer på. Var lite fundersam där ett tag om jag skulle ha en förklass och vad för förklass, men jag har pratat både med Anna och Rebecca och eftersom det var utomhus så tyckte båda att jag skulle rida en klass innan. Valde då LB. LA:4 blir inge bra för då måste jag börja i galopp och LC är inte lika roligt. Då fick det bli LB helt enkelt! 
 
Hoppas att han kommer hålla sig lugn även den här gången, men man vet aldrig. Det gick ju okej i Jönköping nu men å andra sidan var det inomhus. Nu är framridningen inomhus och tävlingsbana utomhus - det värsta med Arragon ;) Jag har faktiskt varit i Ulricehamn en gång tidigare! Har dock inga bra minnen därifrån, haha.. Det fanns inte särskilt mycket personal, ingen parkeringsvakt och det var allmänt rörigt. Sen så spöregnade det massor och precis när jag skulle starta så började det åska och då försenade dom min start med 20 minuter. Jag hade då redan ridit fram lite för länge kände jag. Sen efter 20 minuter åskade det fortfarande men då fick jag starta ändå. Tror vi fick 57% i LC eller något sånt där, haha. Det var verkligen katastof ;) Men så ska det inte gå den här gången har jag bestämt!
 
 

Nya headern insatt!!

Postat den: 2014-07-31 @ 11:01:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

Nu är nya headern gjord av Thea insatt på min blogg, visst är den fin? :D Jag gillar den väldigt mycket och den passade bra till min nuvarande design. Dock är tanken att jag ska beställa en ny design av någon också, har tröttnat lite på den jag har nu. Men det är ingen brådska med det!
 
Tänkte även byta ut bilderna till höger, dom är ganska så gamla nu. Tänkte istället ha en på Soccan, en på Arragon och eventuellt en på Flisan. Funderar på att göra det till klickbara bilder så att det blir en länk till deras presentation. Får se hur jag gör! Jag är ju inte så bra på sånt där så jag får se om jag ens lyckas ändra bilderna. 
 
Vad tycks? :D
 
 

Utvilad

Postat den: 2014-07-31 @ 08:07:54 | Allmänt | Kommentarer (0)

Pappa gav hästarna mat vid halv 7-7, så jag har kunnat sova ända tills nu. Lyckades nog få ihop hela 8 timmars sömn inatt för en gång skull. Brukar bara bli 6 eller 7 annars. 
 
Det ser ut att bli lika varmt idag, dock blåser det en hel del. Jag ska rida båda hästarna idag och sen är det jobb som gäller. Tänkte rida nu snart innan det blir för varmt, hinner nog dock bara en häst så jag tar nog Soccan nu coh sen Arragon ikväll. 
 
Om jag hinner ska jag fortsätta med städandet också, det ser fortfarande lite kaos ut här och där med alla grejer. Jag är inte särskilt bra på det där med att hålla ordning altlså... Skärpning på den biten. 
 
 

Seg som kola

Postat den: 2014-07-30 @ 22:13:28 | Allmänt | Kommentarer (0)

Fil till kvällsmat är nog det godaste man kan äta, självklart tillsammans med vindruvor, mango och allbran. Är inne på min 3:e tallrik just nu, haha ;)
 
Arragon gick träning imorse och sen dess har jag inte gjort så mycket. Solade några timmar när jag kom hem och sen smsade jag Matilda och frågade om hon ville komma hit. Så det blev en dag med henne helt enkelt! Supermysigt, inte träffat henne på länge. Vi pratade massa massa, såg på en film (som förövrigt var jättebra) och gick en promenad med Arragon. Jag red även Soccan precis innan hon åkte hem. Det gick SKITdåligt. Alltså seriöst, verkligen jättedåligt. Flera månader sedan det gick så katastrofalt.. Tror dock det berodde lite på mig, jag red inte ordentligt utan jag blev för stark i handen. 
 
Det blev lite som så att om jag tog ett litet tygeltag så glömde jag lätta innan jag tog ett nytt, så då blev jag bara starkare och starkare och då blev hon jättestum och allt blev konstigt. Måste tänka på att lätta innan jag tar t.ex. en halvhalt precis som jag gör på Arragon, glömmer det på Soccan. Måste även tänka på att rida mer med skänklarna för att få henne runt. Men näe, det var ett skitpass. Berodde väl delvis på att hon inte var helt på humör men också delvis på mig för att jag red dåligt. 
 
 

Träningen idag

Postat den: 2014-07-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Åkte tidigt imorse för att åka och träna för Rebecca. Edith red först och sen var det min tur. 
 
Han har ju vilat nu så idag var det första passet, jogging stod på schemat. Har ju skrittat uppsuttet på honom, men inte direkt gjort någonting utan bara skrittat på långa tyglar. Igår så gjorde jag dock lite skänkelvikningar över vägen o sådär. 
 
Men idag kom vi igång lite igen! Vi red lite serpentiner i skritt, varierade tempot, gjorde halter osv. Blev lite trav också men det var mest för att han skulle komma igång lite och det blev inte mycket trav. På slutet så testade vi att göra lite bakdelsvändningar och i början så gick det inte så bra men med Rebeccas hjälp så gick det väldigt mycket lättare!! Blev stor skillnad på första och sista bakdelsvändningen. lättast tyckte jag det var att flytta åt vänster, till höger är det svårt att ha koll på högerbogen de sista stegen. Rebecca sa att jag skulle tänka lite öppna innan bakdelsvändningen och sen när jag flyttar till höger så ska jag tänka mer på att ta med baken istället för framdelen, då blir det bra ;)
 
Med tanke på att han har vilat så är jag nöjd med honom men jag hade velat ha lite mer sug i handen och lite mer framåtbjudning. Han var dock väldigt fin i munnen hela tiden och lyssnade fint för sitshjälperna, det är skänkelhjälperna jag vill ha honom lite mer effektv för bara. DÅ blir det bra! 
 
första ridpasset på egen hand
 

Supersnygg bränna

Postat den: 2014-07-30 @ 14:41:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag och Edith var så osmarta att vi jobbade i linnen i solen igår. Snacka om att det syns? Edith hade sport BH och ett linne och jag hade bara ett vanligt linne. Tycker att hennes supersnygga bränna slår allting alltså! På mig syns det inte lika mycket, men man ser lätt att jag har haft ett linne på mig ändå. 
 
Man får skratta ;)
 
 
 
 

Tack Thea!!

Postat den: 2014-07-30 @ 10:29:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

Thea gjorde en jättefin header till mig häromdagen! Fick den skickad på facebook och blev såklart jätteglad! :D Tycker att den var superfin, ska testa sätta in den och se hur det blir. Var så längesedan jag gjorde något sånt där så jag vet knappt om jag minns hur man gör, haha. 
 
Kika in på Thea´s fina blogg, man kan beställa headers HÄR. Tack för den jättefina headern Thea! Tycker ni jag ska byta till den här headern? Den andra är lite gammal..  
 
Byta till denna?
Ja
Nej
Poll Maker
 

Påväg till Rebecca

Postat den: 2014-07-30 @ 07:22:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 Just nu sitter jag i bilen tillsammans med Edith och hennes mamma påväg till Anderstorp där vi ska träna för Rebecca. Edith ska träna kl 8 och jag därefter. Skönt att få det så tidigt på morgonen så att man kan göra något annat resten av dagen. 
 
Arragon ska äntligen börja joggas idag :D Var först tveksam till att ta med honom på träningen idag, men tänker att jag lika gärna kan få hjälp direkt än att rida hemma idag. Nu kan vi ta ett tillfälle och träna mycket på skritten också vilket är toppenbra, det är lätt att man glömmer den annars och bara fokuserar på de övriga gångarterna. Just skritten är väldigt viktig med Arragon för att de övriga gångarterna ska fungera! Så är det väl dock med ganska många hästar. Tänkte att jag gör så att jag promenerar med honom i 45 minuter under Ediths lektion och så hoppar jag inte upp förrän jag ska börja träna och sen rider vi nog i ca 20-30 minuter. Hoppas han är fin idag! 
 
Soccan tänkte jag kombinera uteritt och paddock med. Börjar med att rida ute en stund och tänka framåt mycket. Kommer göra en hel del galoppfattningar igen och försöka att få henne att samla sig liiite men att hon ändå har tänket framåt HELA tiden. Sen ska jag in i paddocken och träna lite skänkelvikningar och rida över bommar tänkte jag! Även här fortsätta tänka framåt. 
 
I em blir det jobb igen, jippie ;)
 
 

Jag lever

Postat den: 2014-07-29 @ 21:35:08 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har haft en mycket rolig dag och det har helt enkelt inte funnits tid för att updatera här. Det har varit sjukt varmt så jag har inte känt för att sitta vid datorn utan idag istället lägga bloggen vid sidan. Men nu är jag tillbaka! :D

Edith sov här inatt och vi ställde klockan på 7. Gick då upp och började jobba direkt, vi tänkte att det var bäst att börja direkt innan det blev för varmt. Jobbade fram till kl 2 ungefär, dock inte i streck utan det blev ca 5 timmar sammanlagt då vi gjorde lite pauser med att göra hemmagjord glass och att äta lite fika. Förövrigt så blev glassen fruktansvärt äcklig, fruktansvärd helt seriöst. Vet inte riktigt vad som gick fel, vi gick precis efter receptet. 
 
När vi hade jobbat klart så cyklade vi hem till Edith och slängde oss i sjön, det var helt underbart skönt när vi var så varma som vi var då. Solade även någon timme innan vi drog hem till mig igen för att gå ut med hästarna. Jag skrittade uppsuttet på Arragon medan Edith promenerade Amico. Arragon skötte sig bra för det mesta, kändes lugn och fin. Han var inte helt avslappnad men lyssnade ändå bra och gjorde inte något han inte skulle haha ;) Efter ridturen var det fort hem igen för att byta om och sen iväg till Edith igen för att grilla hamburgare med hennes släkt. Har aldrig sett så stora hamburgare kan jag ju säga, haha. Men gott var det!
 
Nu ikväll har jag gått en promenad med Arragon igen på 30-40 minuter. Han var jättelugn på ditvägen men när vi skulle gå hem vet jag inte vad det var med honom.. Han var superstressad och hoppade omkring. Gjorde precis som jag brukar att jag ryggade honom och sen sänkte. Upprepade det flera gånger och såg till att han lyssnade och var lugn. Det var inga problem, men så fort jag började gå så började han stressa upp sig igen. Han har gjort så bara en gång innan och då var det samma sak att det aldrig riktigt gick över. Han gick bara superspänd hela tiden och nästan på tå. Vet inte alls vad det var faktiskt och det kändes som att det inte spelade någon roll vad jag gjorde. Vi kom hem tillslut i varje fall och då hade han lugnat sig lite. Men vad jag skulle ha gjort vet jag inte och vad det var som utbröt det han gjorde vet jag inte heller. Visst att han har stressat och slängt sig iväg någon gång, men det har alltid gått över när jag lugnat honom. 
 
 
 

Varmt idag med

Postat den: 2014-07-29 @ 15:48:34 | Allmänt | Kommentarer (0)
IIIIHHH :D - sadeln påväg!!

Postat den: 2014-07-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår fick jag meddelande om att min sadel har kommit in i butiken och att sadelutprovaren snart skulle ringa och boka tid. Idag ringde Rebecca min tränare (vi provade ut sadlarna där samtidigt som dom provade ut) och sa att det fanns en tid nu på fredag som hon skulle kunna komma ut om det passade oss. OM det passar? ;) Blev så himla glad, nu hinner jag rida i den några dagar innan vi åker iväg också! 
 
Just nu har jag som ni säkert redan vet en Prestige D1. Den är superskön och fin, men alldeles för stor i sitsen vilket resulterar i att jag som ryttare blir väldigt spänd = spänd häst. Jag kan heller inte riktigt sitta still i den utan åker runt lite. När jag rider lätt åker även min skänkel bak just för att jag inte får något stöd. Sadeln är helt enkelt byggd för lite längre personer. Men nu har vi provat ut en Equipe Oracle double flap special som ska funka bra för både mig och Arragon. Arragon hade en sån tidigare när Anna hade honom. Hoppas nu bara att den fortfarande passar, haha! Kan ju vara så att han har musklat om sig på något sätt sen sist. 
 
 

Work

Postat den: 2014-07-29 @ 05:32:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hej hopp! Jag och Edith är uppe tidigt idag för att gå ut  och jobba innan det blir för varmt. Vi jobbar ju med att rensa och under dagen blir jorden så varm så då bränner man sig nästan när man sitter på den. Så därför får vi jobba tidiga morgonar och sena kvällar! Passar perfekt att vi går upp tidigt egentligen, då får ponnyerna komma ut tidigt och komma ut innan det blir varmt. Bra kombination!
 
Efter att vi har jobbat så ska jag rida Arragon. Skritta en timme står på schemat! Edith sa att hon skulle promenera med Amico så då kanske vi skrittar tillsammans, får se lite hur det blir. Det är ju alltid trevligt med sällskap! Känns alltid tryggare att vara två när man rider ut också, speciellt med Arragon som jag inte har ridit ut på jättemycket tidigare. 

Soccan ska vila idag vilket jag tror blir skönt för henne. Hon har gått ganska så mycket nu i dagarna så då behöver hon en dag i hagen och bara få vara. 
 

FIlmtajm

Postat den: 2014-07-28 @ 21:06:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Skönt nog så har det inte varit riktigt lika varmt idag som det var förra veckan. Man har kunnat vara ute liksom ;)
 
Hela dagen har typ gått åt till att ta av och på dressyrstövlarna. Har just nu bara en stövelstrumpa under som jag blöter lite. Fick igen som en gång när pappa tog i allt vad han hade och jag drog upp dragkedjan. Sen kunde jag bara ha på mig dom några sekunder för det pulserade som bara den, snacka om blodstopp.. Förstår inte hur det ska gå med att få plats med ett par ridbyxor under, men jaja.. Har bara haft på mig högerstöveln nu och den går upp 15 cm högre upp än vad vänsterstöveln är, så då måste den ju ändå ha töjt sig en hel del redan. Bara att hålla ut och kämpa på helt enkelt!! Somnade i sängen förut med stövlarna på, haha det msåte sett sjukt roligt ut.. Hur som helst så var mina ben helt vita när jag vaknade. Bra där!
 
Imorse innan det blev varmt så red jag Soccan. Skrittade först fram med Edith och sen gick hon in i paddocken och jag fortsatte i skogen. Tränade mycket galoppfattningar idag och att hon inte skulle få gå iväg i skogen. Tror inte att hon är så trög på banan egentligen, det är bara det att det vi gör på banan är jobbigt. För när jag samlade galoppen i skogen så orkade hon inte heller och bröt av, precis som hon gör på banan. Så det är väl bara att träna på. Men tänker att jag ska dressyrrida mer i skogen för hon har ju ändå mer naturlig bjudning där och sen istället göra lite enklare saker på banan. Men hon var pigg och glad hela tiden och lyssnade hyfsat bra. Dock blir hon ju lite stark när jag rider på hackamore som jag gjorde idag. 
 
Arragon hade jag tänkt skritta ut på men det blev promenad idat igen istället. Mycket mysigare ;) Tror att både jag och han var på promenad-humör. Tog en promenad på lite över en timme i förmiddags och en halvtimme nu i eftermiddag. 
 
Nu är Edith här och vi ska se på film. Divergent har ju kommit ut på swefilmer, då måste man genast se på den :D Edith sover även över här inatt, supermysigt. 
 
 

Ute eller inne under dagen?

Postat den: 2014-07-28 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Hästarna går just nu ute i hagen och verkar väldigt nöjda. Såhär när kvällen börjar närma sig så blir det direkt väldigt mycket svalare ute för dom. 
 
Just nu går mina hästar inne under dagarna. Det är så fruktansvärt varmt så dom blir svettiga bara av att stå stilla i solen. Dessutom är det väldigt mycket insekter som gör att dom blir irriterade. Båda två har ett skydd att gå in i, men dom gör sällan det. Varför vet jag inte. 
 
Hur som helst så känns det skönt att kunna ta in dom i det lite svalare stallet under dagarna. Jag försöker släppa ut dom i hagen så tidigt som möjligt på morgonen och då får båda gå i gräshagen. Sen går de in igen runt 11-12 och står inne till ca 15-16 beroende på hur varmt det är. Därefter står Soccan i gräshagen och Arragon i sin lilla hage och lite senare på kvällen rider vi, om vi inte har ridit redan på morgonen då. Det märks att hästarna får väldigt mycket mer energi när dom får komma in några timmar och ta igen sig, då kan dom också gå ute längre på kvällarna. Tycker det är väldigt onödigt att ta in redan vid 6-7, man kan ju nästan ta in 9-10 nu istället. 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan