Sista januari

Postat den: 2014-01-31 @ 20:01:00 | Allmänt | Kommentarer (12)

Underbar fredag!! Varit en väldigt skön och bra dag i skolan, har känt mig glad och på bra humör hela dagen. Alla lektioner gick snabbt och min grupp kom äntligen någonstans med arbetet om hållbar utveckling, känns som vi har stått och stampat ett tag nu. Mamma hämtade mig vid 1 tiden. 
 
Åt en macka när jag kom hem coh sen vidare ut i stallet. Tog en skrittrunda med Soccan som vanligtvis tar lite mer än 1 timme, idag tog den 40 minuter. Vadå pigg ponny? haha. Hon var helt SJUKT pigg. Gick på som bara den och tyckte allt var superkul. Men det gör så fruktansvärt ont i mitt hjärta att behöva ta tag i henne när hon vill springa fort.. Jag vill verkligen inte ta bort glädjen från henne och jag vill låta henne springa i full fart och busa. Men istället för att låta henne springa måste jag bromsa och säga till henne, det känns så fel. Men jag kan inte låta henne gå på mer än vad hon redan gör, har redan börjat trava och ska egentligen inte göra det förrän om 2 veckor. Gissar att jag får en glad ponny vid första galoppen! 
I varje fall så skötte hon sig ganska bra, var lite spänd i början men som vanligt så släppte det i slutet. 
Flisan vilade idag.. Tog precis in hästarna och Anette kom för att smörja Flisans ben också. 
Hon skakade jättemycket och frös stackarn, hade snö över hela sig. Hon gick ett fleecetäcke på sig så jag hoppas det blir bättre, ska gå ut och kika till dom om en liten stund till så att hon inte fryser längre. Lät henne gå utan täcke idag eftersom hon var så varm när hon kom in igår, men det hade yrt så hon hade fått snö överallt och blivit kall av det. 
 
Äntligen skickat in min engelska inlämning också, så skönt att kunna pricka av den. Bara två inlämningar kvar till nästa vecka och så är det två prov att plugga på. En bit på vägen i varje fall!
 

Min syster är inte hemma så jag får se vad mamma och pappa hittar på resten av kvällen, meeeen nu ska jag iaf äta. Ha en bra fredagskväll allihopa!
Det här längtar jag och Sockertopp efter..
 

Hur lyckas jag?

Postat den: 2014-01-31 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag är nog den enda som lyckas göra sönder mitt objektiv på det värsta sättet.. Kika bara på bilden nedan ;) Jag har tyckt länge att den inte har fokuserat bra efter att jag tappade det i marken men tänkt att det hamnat lite grus eller något emellan. Nu när jag skulle fota en grej på marken och lutade mig över så föll halva delen av objektivet av, haha! Inte så konstigt att det inte fungerat som det ska, har ju antagligen bara blivit sämre och sämre. Tur att det var det biligaste av dem jag hade, men ändå jobbigt, det är ju inte helt gratis. 
 
Får nog ta och vara lite mer rädd om mina grejer i framtiden, annars kanske det är kameran som det händer något liknande med nästa gång och det vore inte så lyckligt. 
Känner att det här var Olivia i ett nötskal, alltid lika klantig hihih. 
 
 
 

Tävlingstermin Juni-Augusti

Postat den: 2014-01-31 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Iår har jag verkligen planerat tävlingsterminen i allra minsta detalj. Jag har finplockat de tävlingar jag verkligen vill åka på och noga valt klasser. Förra året blev det att jag tog första bästa tävling och åkte 3 helger irad ibland, det blev alldeles för mycket för både mig och Soccan. 
Nu vet jag inte hur det blir med ny ponny och allt, men såhär har jag tänkt att min tävlingstermin tillsammans med Soccan ska se ut mellan juni-augusti. Det blir en bra uppstart. Känns hon inte 100% till första tävlingen kommer jag inte starta, att tävla ska vara något positivt för oss iår och vi ska bara göra det när vi har bra förutsättningar. 
 

1/6 (söndag) - Dressyr - Skultorps Ryttarsällskap - LC:1, LB:1

29/6 (söndag) - Dressyr - Färgelanda Ridklubb - LB:1, ev LA:1

18/7 (fredag) - Dressyr - Jönköpings Fältrittklubb - LB:1, LA:1

9/8 (lördag) - Hoppning - Grästorp ridklubb - LD+5, LC

17/8 (söndag) - Dressyr - Bollebygds Ridklubb - LB:1, LA:1

 

Sen kommer jag vara med på ållympiaden och flobys kvällsdressyr om det blir något också, då kanske jag stryker någon utav tävlingarna över isåfall, vet inte exakt när de kommer hållas. Till hösten sedan är planen att fortsätta med både lite hoppning och dressyr, försöka starta LA:P1 i dressyr och rida de lägre klasserna i hoppning. 

 

Iår blir vi farliga på banan ♥

 

 

Tillbaka till startsidan