Felicitas - Flisan

Postat den: 2014-02-08 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Nu är det dags att skriva en liten presentation om Flisan, nu när jag har haft henne i exakt 3 veckor! 
 
Felicitas som hon heter, kallas Flisan ägs av min granne Anette. Pappa frågade Anette om hon hade någon häst jag kunde rida, och föreslog då Flisan. Jag red henne några gånger i ridhuset och sen när Annabell åkte till sina nya ägare fick vi ta hem henne. Framförallt som sällskap till Soccan såklart, men riktigt roligt för mig att ha henne här och kunna rida också! 
 
Flisan är en storhäst och är ca 155 cm hög, lite lagom stor för mig med andra ord. Sto född 2000 och skäck.
e. Weltman u. Sweet Pepina eu. Sweet Reclaim xx. 
Blev uppriktigt förvånad när jag insåg att hon var skäck, hon ser ut som en skimmel sålänge hon inte är blöt. Man kan väl dock ana lite andra färger på henne, speciellt när hon är rakad på några ställen. 
 
Hon är väldigt snäll i all hantering och välriden, en perfekt häst att börja rida storhäst på. Hon är inte så väldigt komplicerad att rida grunderna på men ska man kräva mer så får man jobba lite, men så är det väl med de flesta hästarna om man vill ha ut något av ridpassen. Det som är bra är att hon inte har alltför stora gångarter, då hade jag nog inte kunnat sitta stilla på henne, haha! I början när jag red henne visste jag inte riktigt hur det skulle kännas men efter att ha tagit lektioner för Rebecca vet jag mer och mer vilken känsla jag ska leta efter och vad jag ska jobba efter. Nu känner jag mer direkt skillnaden mellan om hon känns bra eller mindre bra. 
Har lärt mig att jag får rida med lite 'snabbare' hjälper och vara mer konsekvent mot henne, annars lägger hon av. 
Hennes negativa sidor är att hon är väldigt spänd när man rider i skogen, hittar alltid något att titta på. Hon är även rätt tjurig på andra hästar så jag får hålla mig undan en del från de andra när jag är i ridhuset. Tycker dock att just det blivit bättre ju mer jag ridit bland andra hästar! Men hennes snälla personlighet och andra fördelar med henne fyller upp det negativa. 
 
Jag tror att hon är utbildad upp till LA, men aldrig startad. TROR, jag vet inte exakt. 
 
Kort sagt så är hon en underbar häst som jag tycker väldigt mycket om, rolig att rida varje dag och jag lär mig något nytt varje gång jag rider henne :D Väldigt glad över att jag har möjligheten att få rida henne. 
Hur länge jag kommer ha henne vet jag inte, det beror på när vi hittar en ponny att köpa och när Anette behöver ha hem henne igen. Har ni några frågor om Flisan är det bara att skicka en kommentar. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anita

Trevligt att läsa :D

2014-02-08 @ 18:26:49
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Malin Ottenbäck

Hon är galet fin! :)

2014-02-08 @ 20:15:46
URL: http://tildaomalin.blogg.se
Postat av: Ida

Superfin häst!

2014-02-10 @ 16:58:43
URL: http://humlaaan.blogg.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan