Första dagen på GHS

Postat den: 2014-02-28 @ 20:07:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Åh vilken underbar dag! Vi har gjort så mycket roligt!

Gick några timmar på mässan med Malva först och sen mötte vi upp Natasja för att gå med henne. Vi gick mest runt och flamsade, blev knappt att vi kollade på några grejer ;) Men jag hittade ungefär det jag skulle och saker jag är osäker på ska jag visa pappa imorgon tänkte jag. 
 
Showen började runt 1 tiden och då begav vi oss till arenan. Var verkligen roligt att se alla ryttare live men jag höll inte med domaren om bedömningen alla gånger, haha! Men men, jag är inget proffs så jag ska inte lägga mig i ;) Tycker 1:an och 2:an helt klart var rätt. Efter showen mötte vi upp Natasja igen och då hittade vi Edward Gal på läktaren, haha. Väntade jättelänge på att han skulle gå ut för att vi skulle kunna prata med honom men han gick ut någon annan väg som vi aldrig hade sett, då hade vi väntat nästan 40 min hehe. Tråkigt. 
Men precis innan jag o Malva skulle åka hem var det signering med Patrik Kittel så till min lycka fick jag i varje fall träffa honom och ta bild, det gjorde min dag ;)
 
När vi skulle åka hem var allt kaos för tågen stämde inte överens med det som stod på nätet, vi hade samma problem förra året. Men tillslut hittade vi rätt och då hade jag hunnit skälla ut både mamma i telefonen och Malva, oups.. Får verkligen panik när det blir så och jag måste lära mig att hantera stress bättre och inte bara bryta ihop. Något mer tåg för mig iår blir det iaf inte, jag slipper helst. 
 
 
 

Flisans klippning

Postat den: 2014-02-28 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

För några dagar sedan så fick Flisan bli klippt. Tidigare var hon bara klippt en bit på halsen och lite nedanför rumpan men hon blev väldigt svettig då så då bestämde vi att det var bäst att klippa henne. Jag tror hon tyckte det var väldigt skönt, hon blev så fruktansvärt varm förut. Så snyggt blev det kanske inte men jag är inte särskilt bra på att göra en halvklippning, är van att helklippa bara. 
 
 

Ryttareliten

Postat den: 2014-02-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ni har väl inte missat att det är ett ny dokumentärserie som snart kommer att dra igång? Ryttareliten heter det och där får man följa Peder & Lisen, Rasmus & Charlotte samt Daniel & Alexander. 
 
 
Serien är uppdelad i 6 program och första visas i SVT1 11 mars kl 20.00. Ska bli roligt, äntligen något utöver ponnyakuten som jag börjar tröttna på. Charlotte och Rasmus tycker jag ska bli roligast att följa eftersom de är dressyrryttare men alla ryttare överlag är ju "intressanta". 
Såhär står det i beskrivningen om programmet:
 
 

En värld där män och kvinnor tävlar på lika villkor, där äkta par balanserar familjeliv med att vara varandras största stöd och samtidigt sina värsta rivaler. En värld där minsta lilla detalj kan vara skillnaden mellan framgång och ett misslyckande.

Ridsporten är idag Sveriges näst största ungdomsidrott. När man når den absoluta toppnivån är konkurrensen knivskarp och miljontals kronor står på spel. För att lyckas måste man vara beredd på att offra allt i en av våra farligaste sporter. De enorma summor de satsar på att ta fram en tävlingshäst kan i ett slag vara förlorade då inga försäkringsbolag är villiga att försäkra hästarna. Detta ställs i kölvattnet till ett lyckat OS, där förutom framgång och erkännande för ryttaren, hästen kan värderas till över 20 miljoner kronor.

Under den här resans gång får vi följa de gifta paren Lisen & Peder, Charlotte & Rasmus samt brödraparet Daniel & Alexander i både med- och motgång, ute på tävlingarna och hemma med familjerna. Grindarna öppnades till deras gårdar och med det ges en unik inblick i vad som krävs för att nå toppen och bli en del av ryttareliten. Livet bakom champagnen i sponsortälten, prispengarna och de fina klockorna bjuder på en helt annan verklighet. Här finns en vardag där det hårda slitet på träningsbanan, det ständiga resandet och den gnagande oron över ekonomin och barnen är ett pris som måste betalas. Ett pris som inte medför några som helst garantier.

 


Tillbaka till startsidan