Första dagen på GHS

Postat den: 2014-02-28 @ 20:07:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Åh vilken underbar dag! Vi har gjort så mycket roligt!

Gick några timmar på mässan med Malva först och sen mötte vi upp Natasja för att gå med henne. Vi gick mest runt och flamsade, blev knappt att vi kollade på några grejer ;) Men jag hittade ungefär det jag skulle och saker jag är osäker på ska jag visa pappa imorgon tänkte jag. 
 
Showen började runt 1 tiden och då begav vi oss till arenan. Var verkligen roligt att se alla ryttare live men jag höll inte med domaren om bedömningen alla gånger, haha! Men men, jag är inget proffs så jag ska inte lägga mig i ;) Tycker 1:an och 2:an helt klart var rätt. Efter showen mötte vi upp Natasja igen och då hittade vi Edward Gal på läktaren, haha. Väntade jättelänge på att han skulle gå ut för att vi skulle kunna prata med honom men han gick ut någon annan väg som vi aldrig hade sett, då hade vi väntat nästan 40 min hehe. Tråkigt. 
Men precis innan jag o Malva skulle åka hem var det signering med Patrik Kittel så till min lycka fick jag i varje fall träffa honom och ta bild, det gjorde min dag ;)
 
När vi skulle åka hem var allt kaos för tågen stämde inte överens med det som stod på nätet, vi hade samma problem förra året. Men tillslut hittade vi rätt och då hade jag hunnit skälla ut både mamma i telefonen och Malva, oups.. Får verkligen panik när det blir så och jag måste lära mig att hantera stress bättre och inte bara bryta ihop. Något mer tåg för mig iår blir det iaf inte, jag slipper helst. 
 
 
 

Flisans klippning

Postat den: 2014-02-28 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

För några dagar sedan så fick Flisan bli klippt. Tidigare var hon bara klippt en bit på halsen och lite nedanför rumpan men hon blev väldigt svettig då så då bestämde vi att det var bäst att klippa henne. Jag tror hon tyckte det var väldigt skönt, hon blev så fruktansvärt varm förut. Så snyggt blev det kanske inte men jag är inte särskilt bra på att göra en halvklippning, är van att helklippa bara. 
 
 

Ryttareliten

Postat den: 2014-02-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ni har väl inte missat att det är ett ny dokumentärserie som snart kommer att dra igång? Ryttareliten heter det och där får man följa Peder & Lisen, Rasmus & Charlotte samt Daniel & Alexander. 
 
 
Serien är uppdelad i 6 program och första visas i SVT1 11 mars kl 20.00. Ska bli roligt, äntligen något utöver ponnyakuten som jag börjar tröttna på. Charlotte och Rasmus tycker jag ska bli roligast att följa eftersom de är dressyrryttare men alla ryttare överlag är ju "intressanta". 
Såhär står det i beskrivningen om programmet:
 
 

En värld där män och kvinnor tävlar på lika villkor, där äkta par balanserar familjeliv med att vara varandras största stöd och samtidigt sina värsta rivaler. En värld där minsta lilla detalj kan vara skillnaden mellan framgång och ett misslyckande.

Ridsporten är idag Sveriges näst största ungdomsidrott. När man når den absoluta toppnivån är konkurrensen knivskarp och miljontals kronor står på spel. För att lyckas måste man vara beredd på att offra allt i en av våra farligaste sporter. De enorma summor de satsar på att ta fram en tävlingshäst kan i ett slag vara förlorade då inga försäkringsbolag är villiga att försäkra hästarna. Detta ställs i kölvattnet till ett lyckat OS, där förutom framgång och erkännande för ryttaren, hästen kan värderas till över 20 miljoner kronor.

Under den här resans gång får vi följa de gifta paren Lisen & Peder, Charlotte & Rasmus samt brödraparet Daniel & Alexander i både med- och motgång, ute på tävlingarna och hemma med familjerna. Grindarna öppnades till deras gårdar och med det ges en unik inblick i vad som krävs för att nå toppen och bli en del av ryttareliten. Livet bakom champagnen i sponsortälten, prispengarna och de fina klockorna bjuder på en helt annan verklighet. Här finns en vardag där det hårda slitet på träningsbanan, det ständiga resandet och den gnagande oron över ekonomin och barnen är ett pris som måste betalas. Ett pris som inte medför några som helst garantier.

 


Maaat

Postat den: 2014-02-28 @ 11:17:48 | Allmänt | Kommentarer (0)
Mer bilder på Jackson

Postat den: 2014-02-28 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Här är de sista bilderna från när jag red 3-åriga Jackson för första gången. Vackert ser det ju dock inte ut, haha. Men Jackson är söt! 
 
 

GHS här kommer vi!!

Postat den: 2014-02-28 @ 05:19:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Åh vad taggad jag är nu, om 1 timme sitter jag och Malva på tåget påväg till första dagen på GHS! Vi har biljetter till förmiddagen men kommer inte gå på allting. Jag vill gå så mycket på mässan som möjligt innan vi går till showen för efter dressyren behöver vi nästan åka hem för att hinna med direkttåget och inte komma hem alltför sent. Jag är inte särskilt intresserad av att se hoppningen men jag tror Malva ville se det lite. Måste komma på någon plan att hålla henne kvar på dressyren dessutom, haha. Hon tycke det är tråkigt att titta på ;) Får muta med chips tror jag allt. 

 

Jaja, det ska bli jätteroligt iaf! 3:e året irad jag går med Malva och det var jättelängesedan vi hittade på något tillsammans så det blir mysigt. Förra året virrade vi bort oss med tåg och spårvagnar men iår ska vi nog ha lite mer koll tror jag allt. 

Nu ska det shoppas :D Årets höjdpunkt är helt klart GHS!

 

Hästarna får ju alltså vila idag, de kommer göra det nästan hela helgen med lite undantag från att Carro ska promenera båda hästarna lite. Soccan förtjänar verkligen vila efter att hon har gått så bra som hon har gjort i veckan nu, jag är så stolt över henne! Flisan har också skött sig väldigt bra och känts fin så det blir nog bra för henne med vila också. Känner dock att jag måste sätta igång lite mer ordentligt igen för det märks att hon tappat kondition, hon vill jobba men orkar inte riktigt lika mycket som hon gjorde ett tag. Vi får bygga upp sakta igen! 

 
 

Utmattad

Postat den: 2014-02-27 @ 20:50:31 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag vet inte vad som hände när jag red Flisan idag, jag vara bara totalt slutkörd och utmattad. Jag var pigg på att rida men det var nära till att jag inte klarade det för jag var så fruktansvärt trött. Men jag kom igång efter en liten stund och då körde vi på. Det gick inte i närheten av så bra som det gjorde igår men hon kändes ändå fin och slappnade av bra. I galoppen blev det lite nerförsbacke i och med att jag inte riktigt orkade rida henne där. Blev lite att jag förde över min trötthet till henne så det dåliga under ridpasset lägger jag inte på henne utan på mig. Men jag kunde inte göra något åt det. Försökte tagga upp mig med musik och verkligen tänka positivt men det var som att energin bara sugits ut, inte känt så på flera år. Men men, jag red bättre mot slutet så jag är ändå nöjd över mig och Flisan. Vi fixade det bra tillsammans!
 
Gick in och vilade mig en stund efter passet med Flisan och då fick jag ny energi. Soccan red jag ut på lite mer än en halvtimme. Jag red på hacket och krävde ingenting utan lät henne bara gå på framåt. Tog en kort galopp och då blev hon galet stark och ville springa snabbare och snabbare. Haha så söt är hon! Men jag fick stopp tillslut och vi hade riktigt roligt hela turen. Var väldigt härligt att äntligen galoppera utomhus på henne och känns hur pigg och glad hon var. Ett tag var jag nästan säker på att hon skulle börja bocka för hon taggade verkligen hur mycket som helst. 
 
 

Än en gång

Postat den: 2014-02-27 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Nu måste jag ta och sammanfatta GHS här, hur helgen ser ut. Mest för min skull så att jag inte ska bli helt virrig, haha!
 
Fredag: Tåget går 06.19, framme 07.55. Showen fm och mässan em. 
 
Lördag: Jag och pappa åker 4.00-4.30 hemifrån och är framme i gbg vid 6 tiden. Ska då åka och kolla på morgonträningen mellan 8-9. Kommer sedan till mässan antingen direkt eller runt 11 tiden, får se om vi behöver sova något mellan. Sen går vi på mässan fram till 17 och då är det kvällsshow. Sen åker pappa hem och jag stannar kvar med Sara och sover över. 
 
Söndag: Går hela dagen med Sara, vi är nog där vid öppning 08.30. Först på mässan och sen eftermiddagsshowen. Åker hem med Alma och hennes familj på kvällen. 
 
Kommer bli tre helt grymma dagar verkligen, åh vad jag längtar. Bäst blir nog lördagen, då är det mest dressyr på schemat hehe. Sen måste jag också säga att OM någon utav er som läser skulle få syn på mig så tro inte att jag är någon sur bitch, haha. Jag är bara lite blyg ;) 
 
 

Glada hästar

Postat den: 2014-02-27 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Som vanligt så hann jag inte få upp mobilen så snabbt, man står ju och kollar länge och sen kommer man på att man kanske borde ha filmat haha. 
 
Glada var de kan man säga, det började med att jag skulle fånga in Soccan och Flisan gillar inte att stå själv och då började hon jaga iväg Soccan. Sen fortsatte det, haha! Knäppa hästisar. Lite vårkänslor kanske?
Tyvärr väldigt dålig kvalité. 
 

Ingen Edward Gal, startlista

Postat den: 2014-02-27 @ 11:13:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu kommer inte heller Edward Gal till Göteborg i helgen då hans häst Glock's Undercover har känts ofräsh. 
Det blir alltså ingen Tinne, Edward, Jeanna eller Charlotte. Riktigt tråkigt tycker jag, jag hade verkligen sett fram emot att se i varje fall någon utav dom rida under helgen, men icke då :(
Tur att det fortfarande är många duktiga  ryttare som ska rida. Roligast att se ska bli Hans Peter Minderhoud, Patrik Kittel och Sofie Lexner. De andra  har jag inte så bra koll på vilka de är förutom svenskarna. 

Det blir nog kul ändå, men fortfarande väldigt synd. Är nog fler än jag som blev besvikna. 
 
Som det ser ut nu så kommer följande:
Patrik Kittel, Sverige
Marc Peter Spahn, Belgien
Nanna Skodborg Merrald, Danmark
Juliette Ramel, Sverige
Lena Leschly Aamann, Danmark
Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland
Hans Peter Minderhoud, Holland
Sofie Lexner, Sverige
Cathrine Rasmussen, Norge
Elena Sidneva, Ryssland
Caroline Darcourt, Sverige
Paulinda Friberg, Sverige
Kristian von Krusenstierna, Sverige. 
 
bild lånad från google. 
 

Dagen innan GHS

Postat den: 2014-02-27 @ 05:54:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Torsdag och tre lektioner (ekonomi, juridik och svenska). Är hemma halv 1 idag, härligt. Ska först rida Flisan en stund (inte bestämt vad vi ska hitta på ännu, funderar på att hoppa litegrann) och sen ska jag rida ut på Soccan tillsammans med Carro. 
Ska testa rida med hackamoret och hoppas på att jag får stopp, det var ett tag sedan jag red på det nu men hon har blivit mer och mer lyhörd så jag hoppas att det funkar. Förra gången jag red i grupp var hon helt galen men nu är vi bara två och då tror jag det ska gå bra, det har funkat väldigt bra tidigare. 
 
Ikväll ska jag plugga allt inför nästa vecka för det kommer det absolut inte finnas tid för i helgen, haha. Då är det fullt upp med allt möjligt roligt! Längtar som bara den och nej jag kommer inte sluta tjata om det förrän jag är på plats ;)
 
 
 
 

Två fina dressyrhästar

Postat den: 2014-02-26 @ 21:16:48 | Allmänt | Kommentarer (1)

Aj aj aj säger mina tänder.. Känner nästan inget i överkäken men underkäken värker jättemycket och jag känner att jag börjar få huvudvärk. Har kört på soppa hela dagen och nu ikväll så skulle jag ta en pizzabit men det gick inte särskilt bra. Kommer tröttna på soppa snabbt, haha.. Får hoppas värken går över snart så jag slipper det i gbg. 
 
Aja.. nog tjatat om allt negativt här i världen ;) Skolan gick snabbt och jag fick mycket gjort. 
När jag kom hem red jag Flisan och jag är väldigt nöjd över henne! Red fram ute innan jag gick in paddocken och då satte jag henne i jobb ändå. Vi började med att trava serpentiner för att lösgöra då hon kändes lite trippig först. Fortsatte med det ett bra tag men utvecklade det lite genom att sakta av till skritt på medellinjen varje gång, som det är i LC programmen. Red även igenom hela LC programmet och det gick väldigt bra! Allting satt. 
Det blev väldigt mycket galopp idag och det är bra för både mig och henne. Tränade på att korta, länga, öka, samla, göra små volter, länga formen osv. Det är i galoppen jag har dåligast koll på henne så därför lägger jag ner väldigt mycket energi på att få det bättre.
Jag är riktigt nöjd med henne, det var ett toppenpass! Började inte fullt så bra men slutade på topp. 
 
Sen var det Soccans tur. Red fram även henne ute innan jag gick in i paddocken. Direkt när jag tog tyglarna så blev jag så glad. Hon var så mjuk, avslappnad och fin. Känner verkligen att det är min ponny jag sitter på nu, ponnyn jag satt på innan alla skador och allt. Hur härligt är inte det? Jobbade mycket i skritt med förflyttningar och mjukgörande men hon var lite lat där och ville inte riktigt gå fram. Sen i traven blev hon väldigt pigg istället men jobbade fortfarande, gick in i handen precis som jag ville. Tog en kort galopp dessutom och även där var hon superfin, inte stark på något sätt. Halterna var hur bra som helst, alla övergångar helt okej och hela passet överlag var väldigt bra. Jag vågar knappt rida henne, jag är så rädd att jag ska göra minsta lilla fel och förstöra allting, haha. 
 
 

Insläpp på kvällen

Postat den: 2014-02-26 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Mina hästar är ute ganska länge om dagarna men jag tycker att det är precis lagom och det passar mina hästar väldigt bra. 
 
Utsläpp gör jag ungefär vid 7 tiden, på helger blir det ibland något senare när jag råkar ta lite sovmorgon.. De går sedan ute hela dagen och jag rider. Vid 19-20.00 ungefär så får de komma in i stallet för kvällsmat. De går alltså ute ungefär lika mycket som de står ute, halva dygnet.  På sommaren brukar de dock få komma in senare, runt 21-22 och på vintern får de komma in lite tidigare vid 5-6. Men jag försöker utgå från att ha de ute den tiden. 
På sommaren får de ju dessutom gå ute dygnet runt också, jag brukar låta de göra det när jag inte har några tävlingar inplanerade för trots allt så blir de lite tröttare av att inte få gå in och vila på kvällarna. Bättre tycker jag dock nästan är att ta in de på dagen när det är så fruktansvärt och sedan låta de gå ute på natten när det är som skönast att vara ute för dom. 
 
Jag tror hästar mår bra av att vara ute så mycket som möjligt och få frisk luft istället för att stå instängd i en box. Men är det kallt och snöit ute vill de nog hellre komma in och riktigt snöiga och blåsiga dagar brukar mina hästar få stå inne helt och hållet, de står ändå bara och trycker i ett hörn annars. 
 
 
När tar ni in era hästar på eftermiddagen / kvällen?
Innan 16.00
17-18.00
18.00-19.00
19.00-20.00
Senare än 20.00
Poll Maker

Jackson bildet

Postat den: 2014-02-26 @ 14:53:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

I helgen var jag och fick rida en 3-åring vid namn Jackson, det är min kompis Karolina som äger och har fött upp honom. Riktigt söt liten skäck och Karolina tog några foton på oss. Första gången jag rider unghäst (med undantag för när jag skrittat ut med Anette) så jag hade ju ingen aning om vad jag skulle göra, så ha lite överseénde!
Fler bilder kommer. 
 
 
 

Ännu mer dressyr

Postat den: 2014-02-26 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Nu lades det till en till grej på GHS för mig! 
 
I måndags kom eventet "morgonträning" ut, gick endast att se på ticnet då. Det innebar att man kunde se dressyrryttarna rida fram sina hästar inför kvällens starter. Hur intressant och roligt är inte det liksom?
Jag trodde aldrig det, men pappa gick med på det! Vi åker ca 04.00-04.30 hemifrån då det börjar 6 i scandinavium. Bästa pappa :D Ska bli så roligt och kameran följer självklart med. 
 
Vill ni också gå? Boka HÄR, det kostar 100 kr. 
 
 

Tillbaka till startsidan