Åh... jag vill åka!

Postat den: 2014-12-31 @ 17:55:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Den 10-11 januari har Grevagården en inbjudningstävling för både ponnyer och storhästar. Min ridklubb LRK är inte inbjuden, men vi från LRK får ändå ställa oss på en reservlista enligt tävlingsarrangör. 
 
Jag är så frukansvärt sugen på att åka dit någon utav dagarna och rida en LA:3 på Soccan. Det var så längesedan vi tävlade, och det kommer att dröja ett tag tills det blir igen. Då är det dessutom vår och då går hon alltid lite sämre. Det hade varit så roligt att åka dit nu när hon är fin och går bra.
 
Tror dock inte att jag kommer att kunna åka dit för pappa ska köra till många andra ställen den veckan så jag tror inte att han uppskattar att köra även till grevagården en dag då, haha ;) Men jag hoppas på att vi kanske hittar något annat att åka på istället, för som sagt så är hon väldigt fin nu och det vore så roligt att få komma ut och visa upp henne som hon är nu!
 
 

Arragon 29 december del l

Postat den: 2014-12-31 @ 11:44:00 | Allmänt | Kommentarer (11)


Nyårsafton

Postat den: 2014-12-31 @ 06:02:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det känns som att det var max, absolut max två månader sedan vi firade in det nya året 2014. Och nu är helt plötsligt 2014 slut? Det känns konstigt, men det känns samtidigt väldigt bra med ett nytt år. 
 
Men bara för att det är nyårsafton så betyder det inte att stallet skippas. Jag tänkte börja med att rida Soccan nu  under förmiddagen. Planen var att rida över bommar, men det kommer nog bli mer dressyr med inslag av bommar då jag känner att vi kanske behöver ett dressyrpass idag. Annie kommer dessutom och filmar en stund, så jag ska försöka lägga upp det här sen om det blir något vettigt. Jag visar bara massor av filmer på Arragon hela tiden ;) Såklart ska Arragon också ridas därefter, men han ska faktiskt gå över bommar och det är det vi lägger fokuset på under ridpasset. Blir väldigt lycklig om han är lika fin idag som han var i måndags, det vore ju inte helt fel. 
 
Ikväll ska jag iväg till några kompisar och fira nyår, woho! Vid tolvslaget åker vi in till torget. Ingen aning om när jag kommer hem, men det är nog säkrast att hästarna får komma in innan jag åker i varje fall haha^^
 
 

Snön smälter bort

Postat den: 2014-12-30 @ 19:16:58 | Allmänt | Kommentarer (3)

Pappa står och fixar kvällsmat medan jag bloggar, åh jag är så sjukligt hungrig! Hästarna kom in för en stund sedan och de verkade väldigt nöjda med det efter en lång dag ute i snön. Jag ska som vanligt sätta på en film snart, har halvt blivit beroende av det, haha. Det är så skönt att avsluta dagen på det sättet. 
 
Jag har gjort mycket idag känns det som; städat rummet, städat stallet, rullat massor av lindor, mockat, spånat, ridit, promenerat, lagat middag, måttat stövlar, tränat och pluggat. Tur att energin inte hann att ta slut innan alla saker jag skulle göra var slut ;) 
 
Soccan och jag red ut i skogen idag, pigg ponny som vanligt. Dock backade hon av något idag eftersom slasksnön gjorde att det blivit halt. Det har varit milt hela dagen och en hel del snö har redan smält bort, kan räkna med kladdväder i några dagar framöver om det inte fryser på. Fryser det på nu lär det dock bli glashalt överallt så det vill vi absolut inte att det gör. 
 
Nalle gick en promenad nu ikväll, han skötte sig som vanligt jättebra. Lite lugnare än vad han var igår, men det kanske var bra det. *Glad häst igår*
 
 

 
 

Gårdagens två ridpass

Postat den: 2014-12-30 @ 17:37:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Förmiddagen igår startade med ett ridpass på Arragon i snön. Natasja fick agera fotograf så jag har massor med härliga snöbilder på en väldigt duktig ponny! :D
 
Han var faktiskt väldigt fin igår. Lyssnade väldigt bra framåt för skänkeln, hade ett precis lagom stöd i handen och han bjöd fint framåt. Till en början red jag med spö för att kunna peta på bakbenen, men jag släppte det efter en stund då jag inte tyckte att det behövdes. Måste säga att han var förvånansvärt fin i alla gångarterna, speciellt galoppen. Pigg var han såklart, och en långsida drog han helt plötsligt iväg i ökad trav utan förvarning, haha! Men han laddade aldrig eller direkt gjorde något dumt, han var bara väldigt framåt. Ibland blir det negativt när han är framåt för han stressar upp sig själv och då släpper han istället, men det här var en ärlig bjudning framåt där bakbenen trampade på ordentligt och nosen kom fram. Verkligen jättenöjd, jag har nästan ingenting att klaga på! Duktig nalle!
 
 
På kvällen var det Soccans tur, vi hade dressyrträning för Rebecca. Det gick också bra! Hon var tyvärr inte alls så fin som hon varit hemma (typiskt när vi ska åka och träna), men jag tycker ändå att hon var väligt fin. Vi jobbade mycket med skänkelvikningar in och ut, ställningen, tempoväxlingar, att hon verkligen skulle ta i i övergångarna osv. Jag tycker att hon skötte sig bra! Det som jag inte är nöjd med och som var svårt att korrigera var att hon redan från början inte var helt framme och då la sig lite framåt och släppte i munnen, jag hade velat att hon mer bjöd framåt och tog tag i bettet och det är inte förrän hon gör det som jag kan hitta formen där hon är mer ihop där jag kan arbeta henne på ett annat sätt. För hon är sådan Soccan, hon behöver verkligen komma ihop i kroppen men det är svårt när man inte får "grepp" om henne. 
 
Vi får jobba på, men det var en jätterolig träning och jag är nöjd! 
 
 

Film Arragon 28 dec

Postat den: 2014-12-30 @ 11:55:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Här är filmen från när jag red Arragon på LRK i söndags. Som sagt så gick det inte jättebra, jag upplever att han blev lite kort i steget, hamnade lite för mycket bakom och lite spänd i skolorna (om man ens kan räkna det som skolor det som blev haha). 
 
Alla pass är inte bra, så är det bara. Han var i varje fall framåt och lyssnade bra på skänkeln men det var nog bakbenen som inte riktigt hängde med. Det jag är nöjd med är min sits, jag tycker jag har blivit lite stabilare i både sits och händer faktiskt. 
(och ja, jag red jättemycket i höger varv.. Blev visst så ;) )
 

30:e december

Postat den: 2014-12-30 @ 06:21:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ännu en ny dag. Pappa gav hästarna mat vid halv 8, tänkte därför gå och släppa ut dem alldeles strax samt gå en morgonpromenad med Arragon precis som vanligt. 
 
Arragon ska få en välförtjänt vilodag idag i form av promenad, det tror jag att han kommer tycka blir väldigt skönt och det förtjänar han verkligen nu när han har gått på banan 3 dagar irad. Soccan däremot ska ut i skogen och busa lite vilket jag vet att hon också kommer uppskatta väldigt mycket. Riktigt sugen på att rida ut och busa i snön! Får dock såklart fortfarande vara lite försiktig eftersom vi inte har några snösulor och bara 2 broddar. Hovslagaren svarar inte av någon konstig anledning, det har gått 9 veckor sedan vi skodde så jag börjar bli lite irriterad. Han skulle nämligen hört av sig innan jul och bokat tid i mellandagarna men när han inte gjorde det försökte vi ringa, men inte har vi fått något svar. Dock hade han tydligen varit hos min tränare igår och skott. Konstigt. 
 
Hur som helst, det löser sig förhoppningsvis. Ska även in till stan en sväng senare idag för att fixa någon ärenden. Annars är dagen hyfsat lugn. 
 
Och just det, titta vem jag hälsade på och borstade en stund igår. Fina Flisan <3
 
 
 
 

Dags för film

Postat den: 2014-12-29 @ 21:06:17 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hej! Är precis inkommen från stallet, hästarna har blivit omskötta och nattade efter en lång dag. 
 
Jag och Natasja vaknade rättså sent imorse, men det var skönt att få sova ut en stund. Under förmiddagen grejade vi i stallet med hästarna vilket tog sin lilla tid. Därefter var det corepass och nu ikväll har jag varit och tränat för Rebecca med Soccan. 
 
Mamma och jag har satt på en film nu (som jag sett tre kvällar irad haha), så jag hör av mig imorgon. Lovar film från ridhuset då och mer om ridpassen idag!
 
 

Ridpasset på LRK

Postat den: 2014-12-29 @ 10:52:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Igår gav jag och pappa oss iväg till LRK för att rida. Så underbart att rida i ridhus och inte behöva ora sig för att man ska halka såfort man fattar galopp. 
 
Hur som helst. Passet gick...mellanbra. Det började väldigt bra. Första galoppen var väldigt fin, han bjöd framåt och hade en väldigt bra form. Red mycket galopp och försökte samla honom lite, men det gick inte. Och då tror jag att jag fastnade där, det blev att jag galopperade för mycket så sen när jag tog traven orkade han inte riktigt. Varken öppnorna eller slutorna funkade alls, helkassa blev dem. Kände också att han la sig lite i handen och hamnade på tok för mycket bakom lod och "fastnade" där. Det gick inte riktigt att få tillbaka honom framåt då, det kom ganska snabbt dessutom så större delen av passet gick han alldeles för mycket bakom. Det var inte det att han släppte egentligen, men det kändes så trots att jag hade ganska mycket i handen. 
 
Märkte det när jag längde ut honom sen också att han la sig lite framåt, han hade inte vikten på bakbenen. Kanske måste jag väcka honom lite när han blir såhär, släppa honom lite och rida på mer framåt. Hm, svårt det där. Men första varvet i galopp är jag nöjd med haha ;)
 
 

Den här veckan

Postat den: 2014-12-29 @ 09:47:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag: Vara med Natasja, core-pass. Arragon dressyr, Soccan dressyrträning för Rebecca. 
 
Tisdag: Konditionsträning. Arragon promenad, Soccan uteritt. 
 
Onsdag: Arragon cavaletti, Soccan cavaletti. 
 
Torsdag: Arragon uteritt, Soccan promenad. 
 
Fredag: Arragon dressyr, Soccan dressyr.
 
Lördag: Arragon promenad, Soccan uteritt. 
 
Söndag: Arragon dressyr, Soccan hoppning. 
 
Jag har insett att jag väldigt sällan håller mina planeringar för veckorna, men den här veckan ska jag allt försöka att göra det om ingenting händer. Skärpning med planeringen Olivia!

Måndag

Postat den: 2014-12-29 @ 05:05:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Ny vecka - redan? Tror att det här lovet kommer gå väldigt fort, det har redan gått nästan halva lovet och det känns som att det precis började. Ångest. 
 
Jag var ju i ridhuset med Arragon igår och det gick helt ok, kommer ett inlägg om det senare. 
 
Idag ska Arragon gå ett pass i paddocken. Jag ska verkligen fokusera på att han tar alla mina hjälper och lyssnar hela tiden, samt att han verkligen trampar på framåt. Måste få fram nosen på honom, det fick jag inte alls igår tyvärr.. Han är ju och kommer säkert alltid vara, lite extra teknisk att rida och det är såklart svårt. Men det är bara att ta tag i det och lära sig rida det. Det tar tid, men jag vet att det kommer vara värt det i längden. 
 
Soccan ska jag träna för Rebecca i ridhuset ikväll. Det ska bli jätteroligt! Minns inte senaste gången jag var där med Soccan, det måste ha varit någon gång i juli? Hur som helst så var det väldigt längesedan.Jag ska be pappa filma också så kanske jag kan visa lite film. 
 
från igår
 
 

Svar på kommentar: Stövlar

Postat den: 2014-12-28 @ 17:23:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej tänkte bara höra hur du tyckte det var att rida dressyr i dina de niro och vilken modell vare du hade? 
Fördelar/nackdelar med dom? Rekommenderar du dom? Har du några tips på stövlar för tex mig nu som mest rider dressyr men även hopptränare lite och som vill kunna använda samma stövlar till både och? 
Har du lust Att svara i ett inlägg så blir jag jätte tacksam!! Läser din blogg flera ggr om dagen och shit vilka ponnysarna du har och vilken talang du har! Man blir verkligen inspirerad av dig, blogga meer! :D 
/wilma
 

Hej Wilma! Till en början, tack så jättemycket, jag blir verkligen jätteglad över det du skriver!! 
 
Jag har en De Niro stövel, Millenium Ramses 3 tror jag att de heter. Finns bland annat att köpa HÄR. Jag har haft stövlarna i över 2 år och är verkligen supernöjd! Jag tycker att det är en väldigt bra allroundstövel som funkar utmärkt till både hoppning och dressyr, stövlarna ger väldigt bra stöd för båda delar. Dessutom tycker jag att de är väldigt snygga med häftig design! 
 
Om du inte är sugen på ett par likadana som mig (som verkligen annars rekommenderas) så skulle jag ändå rekommendera ett par stövlar från märket De Niro då de verkligen håller en hög kvalitet och det finns ett stort urval att välja mellan när det gäller modeller, designer, färger osv. Tycker även Parlanti Miami utan snörning passar bra som allroundstövel (har dock ingen erfarenhet av de kvalitetsmässigt utan endast utseéndemässigt). 
 
Hoppas du är nöjd med svaret och att du hittar de perfekta stövlarna, lycka till!
 
 

 
 
 

Lugn dag för ovanlighetens skull

Postat den: 2014-12-28 @ 11:55:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Ja, idag är det faktiskt en lugn dag. Jag har nästan ingenting planerat fram till halv 3.. Det enda jag ska göra tills klockan 3 är att springa en stund, mocka och gå en kort promenad med Soccan. Sen ska jag bara sitta i soffan med min nya bok som är sååå bra, det låter väl skönt? :D
 
Vid halv 3 ska jag börja göra ordning Arragon för vid halv 4 åker jag och pappa iväg till LRK för att rida där. Ska bli skönt att åka till ridhuset och rida på ett säkert underlag, inte stenhård eller snöig paddock. Jag gissar att han säkert kommer vara lite laddad även idag eftersom han var det igår och då kunde jag inte riktigt få igenom min vilja eftersom det var halt, haha, men idag hoppas jag att vi får till det. Vi har god tid på oss så vi behöver inte stressa oss genom passet utan kan göra allting i lugn och ro. Fokuset kommer framförallt ligga på att kunna påverka honom i galoppen. Alltså med ställning, böjning, förflyttningar, tempo och steglängd. Det är viktigt att kunna ändra på mycket i varje gångart! 
 
På hemvägen plockar vi upp Natasja för hon ska sova över här, mysigt! Filmkväll med andra ord ;)
 
 

Nya handskar från Roeckl

Postat den: 2014-12-28 @ 05:37:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

När jag var på Skara Hästsport köpte jag mig ett par nya hanskar, precis lagom till när kylan precis slog till. 
 
Har ni frusna händer och är trött på alla klumphandskar? Då borde ni köpa de handksar som jag precis har köpt!
 
Jag tycker det är väldigt klumpigt att rida med thermohandskar men samtidigt alldeles för kallt för att rida med vanliga ridhandskar eller fleecehandskar. Men jag hittade ett par perfekta handskar! Ett par fodrade skinnhandskar från Roeckl. Jag red med dem idag och de höll verkligen värmen och var supersköna. Bra rörelsefrihet i hela handen, precis vad jag har letat efter. Roeckl är bäst som alltid. 
 
 

Snöig dag

Postat den: 2014-12-27 @ 21:23:20 | Allmänt | Kommentarer (3)

Det är snö överallt nu, mycket mysigt! Inte jättepraktiskt när man har hästar, men nu går det att rida! Förut var paddocken stenhård men nu när det är snö så är det inte helt omöjligt att rida. Dock blir det ganska halt att rida ändå just nu eftersom det blir styltor av all snö och då hjälper inte broddarna. 
 
Soccan reds imorse. Hon var lite jobbig ett tag i början och ville inte riktigt samarbeta. Hon testade med att inte helt gå fram och dra sig ur. Men sen blev hon verkligen jättefin! Galoppen var superbra och det var precis lagom stöd, bra framåtbjudning och fin i formen. Jättenöjd med henne! 
 
Red Arragon senare under eftermiddagen. Jan följde med när jag gick promenad och  kollade när jag red en stund. Han var sådär lagom pigg och laddad idag efter att lite oväntat fått vila i 3 dagar när de tinte har gått att rida. Märkte redan när jag gick att han var ganska pigg. Till en början gick det bra i ridningen, det kändes som att han ändå slappnade av och fick ett bra och lagom stöd. Galoppen var väldigt fin, även fast jag bara galopperade något enstaka varv. Dock började han ladda på slutet så då skrittade jag en stund och sen avslutade jag. Kände att jag inte ville riskera att rida om han var laddad när det ändå var så halt som det var. 
 
Ikväll har jag fixat i stallet en stund och jag och Jan har varit ute och gått med deras hund. Nu ser jag, Ava och Agnes på filmen frozen och vi ska snart äta räkmackor allihopa. 
 
 

Tillbaka till startsidan