Dålig ryttare

Postat den: 2014-08-31 @ 20:14:16 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag önskar att jag kunde logga in här nu och skriva ett positivt kvällsinlägg, men tyvärr kommer det inte bli så. Är så fruktansvärt besviken på dagens pass med Arragon. det kändes som att ingenting funkade - pågrund av mig. Jag var så taggad när jag satt upp och det började helt okej och gick väl egentligen helt okej också, men nej det kändes ändå inte bra. Just nu går han fram hyffsat för skänkeln, det är bara det att han dör direkt när jag inte är på honom och har aldrig något eget sug framåt. Sa till honom ordentligt ibland och då funkade det typ ett varv, sen var vi tillbaka igen. Det är framförallt galoppen. Kan inte samla honom där för då blir han superseg i benen. Och det är just det, jag måste kunna snabba på honom mer för han tar bara så långa och sega steg hela tiden. Får liksom inget tryck eller någon energi i det! Dom enkla bytena och den förvända galoppen funkade inte alls, han var inte i balans. Högerbogen åkte också ut hela tiden lite överallt. 
 
Blir bara så besviken. Jag tappar alltid humöret under sånna här ridpass och idag blev ridpasset dessutom alldeles för långt och krävande (tror jag) vilket inte är så bra för hans kota. Jag känner mig som en usel ryttare idag, helt ärligt. Men å andra sidan så vet jag inte vad jag skulle ha ändrat på, och det är det som stör mig - att jag inte kan. Jag hatar att inte kunna, att inte veta vad jag ska göra. Jag vet att det inte alltid kan gå bra, men då brukar man oftast lista ut något som man kan göra åt det. Men nu har jag ingen aning. Det är inte ofta jag ger upp som jag gjorde idag, men jag blev bara så besviken. Varken mitt eller Arragons fel egentligen, bara fel på kommunikationen och samarbetet idag. Fel på oss tillsammans, idag. Så var det helt enkelt. 
 
Annars har dagen varit bra! Var med Matilda på tävling i förmiddags och nu ikväll har jag proppat i mig med onyttigheter, haha ;) Gött gött. 
 
 

Pastasallad på tävling gillas

Postat den: 2014-08-31 @ 14:52:43 | Allmänt | Kommentarer (1)
 

Världens finaste Arragon

Postat den: 2014-08-31 @ 11:04:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

Tävlingsmorgon - men inte för mig!

Postat den: 2014-08-31 @ 05:44:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Hejsan svejsan alla morgonpigga! Jag är uppe tidigt idag för att hinna fixa stallet för klockan halv 8 åker jag till Matilda! Hon ska tävla med sin häst Highway i Floby idag, LC och LB ska dom rida. Det ska bli jätteroligt att se dom då jag inte har sett Matilda rida honom på snart ett år (förutom enstaka tillfällen på film då). Så det är planeringen för idag, får agera lite hästskötare och fotograf antar jag ;) Ni får hålla tummarna för att det går bra för dom!
 
Vet inte exakt när vi kommer hem men det blir väl någon gång i eftermiddag. Då ska Arragon ridas. Jag tänkte rida igenom galoppdelarna ur LA:P1. Fokuserade ju mycket på traven i fredags och då fokuserar jag mer på galoppen idag. Kommer träna enkla byten, förvänd osv. Dock inte alltför mycket, kommer bli ett kort pass på ca 30 minuter men det känns som att det är bättre med kort och lite intensivt och korta micropauser än långa pass som bara sliter på dom och gör dom trötta. Har en bra plan inför dagens ridpass i varje fall :D har lagt upp bommar så att banan är 20x40 istället för 20x60 nu, den känns ju pytteliten, man får inte plats... Skulle så mycket hellre rida på långbana. Även fast det i sig säkert också är svårt så förmodar jag att man får känsla av att man får mer utrymme och säkert vågar rida på lite mer. 
 
Sen ikväll blir det plugg, ser verkligen fram emot det ^^ Nä, det är väl det tråkiga som händer idag, men jag får vara glad att jag har så mycket annat roligt framför mig under dagen och inte bara plugg! Bjuder på en film på mig och Highway från förra året. Hästen var fin men hur jag red kan man ju fråga sig??
 

Sen filmkväll

Postat den: 2014-08-30 @ 22:10:45 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har det varit en sån där lite segdag, dagen har liksom gått utan att något speciellt har hänt och man har varit sådär lördags-trött. Ganska gött ;) Har bara ridit, pluggat och ätit massor med onyttigheter. 
 
Red Arragon på åkern idag som planerat! Det var inte jättebra underlag där så vi tog det lite försiktigt. Mycket skritt och lite trav. Han var väldigt pigg och på gränsen till stark några gånger, men han höll sig ändå väldigt lugn och avslappnad för det mesta. Dock tog han inte riktigt skänkeln idag heller, han testar mig VARJE dag nu. Minns att Soccan också gjorde det ett tag i början. Det var liksom inte så att man kom över det en gång, utan det upprepades flera gånger. Så det är bara att kämpa på! Men han var fin ändå. Sen gick vi in i paddocken och så fick Agnes skritta på honom några varv på långa tyglar, första gången som hon satt på honom. Agnes brukar inte direkt rida men tycker det är roligt någon gång ibland.
 
Nu ikväll har Agnes bakat muffins och maränger och pappa och mamma köpte hem pizza. Jag och Agnes såg på filmen endless love, den var jättebra faktiskt! Nu ska jag sova för imorgon blir det upp tidigt ;)
 
 

Mina tränare

Postat den: 2014-08-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Innan jag åkte till Turkiet så fick jag önskemål om att skriva om mina tränare - vilket jag helt har glömt av! Men det kommer nu istället! Bättre sent än aldrig
 
Jag har tre tränare för tillfället. En huvudtränare och så två som jag rider för lite då och då. Det känns som ett väldigt bra upplägg och jag skulle absolut inte vilja ändra på något i träningsfronten nu. Är så nöjd med mina tränare!
 
Rebecca Ragnarsson - Rebecca är min huvudtränare som jag rider för en gång i veckan och planerar och lägger upp mål tillsammans med. Jag har tränat för henne sedan början på 2013 men innan dess så red jag för henne när dom hade en shettisridskola (dock var jag ju väldigt liten då så jag minns inte särskilt mycket). Men sen början på 2013 så har jag tränat för henne regelbundet varje vecka, mer eller mindre. Har haft både Flisan, Arragon, Annabell och Soccan där men just nu har vi lagt fokuset på Arragon. Rebecca är verkligen jätteduktig och jag litar på hennes kunskap till 110%. Hon är bäst helt enkelt ;) 
 
Rebecca har tidigare tävlat upp till FEI och deltagit i SM för ponny. Just nu har hon två storhästar, superfina båda två!
 
 
 
Lisa Sigurd - Lisa träffade jag genom ridklubben och hon började hjälpa mig hösten 2011 (tror jag) när jag hade problem med Annabell. Hon kom då ut till mig varje torsdag fram tills hon fick jobb på ridskolan inne i stan hösten 2012. Då började jag hoppträna för henne med Soccan. Sen blev det ett litet uppehåll under våren och sommaren 2013 men sen började jag att rida lite dressyr för henne hösten 2013 igen. Nu är jag igång igen och tränar för henne här hemma! Hon pluggar just nu i Göteborg och kommer hem lite då och då vilket passar oss väldigt bra. 
 
Lisa har tävlat upp till 130 hoppning med sin storhäst och är hoppryttare, men det har alltid funkat väldigt bra att rida dressyr för henne. Hon har hjälpt mig helt otroligt mycket under åren i både hoppningen och dressyren, när det går som sämst så hittar Lisa alltid en lösning som gör det så himla bra! Lisa ser alltid positivt på saker och passar mig perfekt som tränare, framförallt har hon hjälpt mig mycket med hur jag ska tänka. 
 
Anna Drugge - Anna är Arragons förra ägare och hon har hjälpt mig att komma igång med Arragon nu i början! Jag har bara tränat för Anna ett par gånger och hon har varit med mig på en tävling, men jag har lärt mig väldigt mycket varje gång! Känner igen mig väldigt mycket i hennes ridsätt, vilket känns tryggt och bra. Anna är ju otroligt duktig och det är jätteroligt att rida för henne, speciellt eftersom hon känner Arragon utan och innan och vet precis vad som behöver göras.  Anna har jag tränat för ungefär en gång i månaden för nu, tyvärr blir det inte oftare då det är en bit att åka. Men hoppas på att få ihop det snart igen! Vi får köra på lite facebook-informations-träning istället, haha! Funkar bra det med. 
 
Anna rider just nu i young rider landslaget på storhäst och har tidigare ridit flera SM på ponny, bland annat på Arragon då ^^ 
 
 
Skulle aldrig kunna peka ut vem som är bäst utav dom, utan alla är bäst på sitt sätt helt enkelt! Som jag skrev förut, det är en superkombo tycker jag som både jag och hästarna trivs med. Vad hade man gjort utan grymma tränare liksom?? Superviktigt med tränare tycker jag är att man har en relation med dom också, så att man kan diskutera tävlingar, upplägg och bara slå en signal när som helst. 
 
 

Så gulligt!!

Postat den: 2014-08-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)


Arragon igår

Postat den: 2014-08-30 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Började med att gå en promenad på 35 minuter och sen var det dags! Beslöt mig för att rida utan både spö och sporrar (har ridit lite med spö ibland några dagar) så att jag verkligen kan hitta det där trycket utan det, han ska svara på skänkeln såpass bra så att det går, annars är han inte tillräckligt framme. 
 
Började med att jogga runt lite och då var han inte helt med mig. Gjorde många trav-halt-trav för att få igång honom och när han inte tog skänkeln direkt så passade jag på att säga till honom. Jag nästan provecerade fram lite att jag skulle behöva säga till honom för jag vet att säger jag till honom några gånger så försöker han inte sen. Jag vill att han ska gå framåt SJÄLV, inte att jag ska behöva driva. När han är i den här testperioden nu så kan jag aldrig låta honom komma undan. Minsta lilla jag missar så får jag börja om igen, han är lurig han ;)
 
Men efter en stund när jag tyckte att han svarade hyffsat så började vi att köra lite tempoväxlingar i trav. Red inte på så mycket framåt när jag skulle göra det, men samlade traven mycket och försökte hela tiden fortsätta hålla honom aktiv. Det gick jättebra och då blev även traven när jag red framåt, mycket bättre. En gång när jag red på framåt lite mer än de andra gångerna så gjorde han väääärldens ökning på volten! Tänkte inte så mycket på att det skulle bli så, men det blev verkligen jättebra. Men jag tror det kan vara lite som så att jag spänner mig i ökningarna, men här satt jag avslappnad när jag inte tänkte så mycket på det och då blev det bra. 
 
Traven var väldigt aktiv och bra hela passet sen. Öppnorna gick super, slutorna till vänster var skitsvårt som vanligt. I galoppen sen var han också ganska fin men jag märkte att han började bli trött så jag gjorde inte så mycket mer där. 
 
 
 

Krångel med bloggen

Postat den: 2014-08-30 @ 07:25:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Har varit många som inte kommit in på bloggen under gårdagen och idag. Det är för att domänen har krånglat, jättejobbigt.. Bara funkat genom att skriva blogg.se i slutet istället för se, men nu ska det vara fixat (TROR JAG??) Att allting alltid ska krångla ;)

Men nu är vi igång igen! Igår var jag ute och red på superfina Arragon, han var fantastisk! Berättar mer senare. Var även ute och sprang i 40 minuter vilket var väldigt skönt, är inte så van att springa nu så jag har lite träningsvärk idag. Men det är skönt att ha det med ibland, då känner man att man har gjort någonting. Dagen igår gick i ett kör igår.. Dock gillar jag att ha det så, hehe.
 
Idag då? Då är det en lite lugnare dag. Soccan fortsätter med sin vila (även fast jag är extremt sugen på att ta ut henne och galoppera på den galet stora åkern som precis är tröskad). Men Arragon ska ridas, och vi ska hitta på något "nytt"! Vi ska rida på åkern idag, spännande va? Har funderat på det i många dagar men det har aldrig blivit av. Men idag när vi bara ska jogga lite lugnt så tänkte jag att det kunde passa bra. Åkern är som sagt väldigt stor, så det kan hända att han börjar ladda, men jag ser det som ett väldigt bra träningstillfälle att träna på just det och att hitta ridningen snabbt om han blir lite överallt. Bara skritt och trav som gäller idag! 
 
Hoppas alla kommer in på bloggen nu och att det inte krånglar. Annars får jag väl försöka rätta till det på något sätt ;)
 
 
 
 

Hahah!!

Postat den: 2014-08-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hittade den här bilden på Linn´s blogg. Tyckte den var himla bra ;)
 
 

Äntligen fredag!

Postat den: 2014-08-29 @ 05:53:46 | Allmänt | Kommentarer (0)

Då var dagen här, min absoluta favoritdag! :D FÖr hur skönt är det inte att komma hem från skolan vid halv 12 liksom? Idrott och samhällskunskap står på schemat. Kan ju inte säga att man är riktigt så taggad på att ha idrott klockan 8 som att sluta tidigt, man är rättså morgontrött i kroppen då haha.. Får se till att äta rejält med frukost!
 
Idag står detta på schemat: 
- Rida dressyr på Arragon, kort men intensivt pass. 
- Putsa stövlarna
- Promenera Soccan
- Se på VM (hehe)
- Mocka
- Promenera Arragon
- Putsa sadeln
 
Det var allt! Min stackars sadel har inte fått bli putsad sedan tävlingen så den ser ju ut hur som helst.. Det är typ lera på den på ett ställe för det skvätte upp när vi red. INTE okej... Likaså med stövlarna, dom blev ganska så ordentligt leriga även dom. 
 
 

Godkväll!

Postat den: 2014-08-28 @ 21:06:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 Jag vet inte vad det är med mig ikväll, men jag är så fruktansvärt trött. Sådär så att hela kroppen är en blandning av spagetti och soppa, haha. Skolan var inte särskilt jobbig, men lång såklart. Förstår dock inte riktigt  hur jag kunde bli SÅ trött. 
 
Red Arragon i paddocken förut. Blev längre pass än vad jag hade tänkt mig då det inte riktigt funkade. Det började med att Soccan galopperade runt i hagen brevid, som tröskade på åkern och pappa klippte gräset. Bra kombo? Näe.. Tror han blev trött i hjärnan och det slutade med att han blev trött i kroppen. Han var inte riktigt med mig och krånglade lite fram och tillbaka. Galoppen var hyffsad men i alla gångarterna hamnade han lite för mycket framåt, var svårt att hitta uppförsbacken. Att flytta till vänster går inte alls heller, likaså med öppnorna. Helkasst är det ;) Max en 3:a på öppnorna idag, haha... Dock så gjorde vi ju inte det så seriöst eftersom vi mest joggade men jag tycker ändå att det alltid ska funka hyfsat. Han ville gärna krypa in bakom och inte ta stöd på bettet, då blir det svårt att rida när han dessutom går lite "neråt". 
 
Nej det kändes inte så bra.. Nya tag imorgon istället, då ska vi träna program! Soccan vilade ju idag med. 
 
 

Protokoll

Postat den: 2014-08-28 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Här är protokollet för tävlingen i lördags. Jag håller med om domarens kommentarer och det hon satte lågt på, det skulle varit lågt. Har alltid tyckt om henne just för att jag alltid håller med henne oavsett om det går bra eller dåligt. Har ridit för henne flera gånger med Soccan. Synd att vi missade i galoppen, det drog ner mycket när det var koeff och allt på det! Men många 8:or annars :D
 
 
 
 

Utvärdering

Postat den: 2014-08-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Parkering: Parkering på asfalt/gräs. Inte jättestor men alla fick plats! Dock ingen parkeringsvakt men det höll sig bra ändå.

Café: Mysigt café med bra grejer. Fanns tacotallrik, korv, godis osv. Väldigt bra! Lagom dyrt var det också och maten kom snabbt. 

Framridning: Ridhus. Helt okej underlag, lagom stort. Det negativa var att man inte red på samma underlag på framridning och bana, men det är väl inte alltid det lättaste att fixa. Tycker den var bra!

Tävlingsbana: Bana nr 1 (som jag inte red på) såg väldigt bra ut trots att det hade regnat en hel del. Inte en enda pöl. Bana nr 2 däremot var katastrof. Vattenpölar överallt och hela underlaget var blött, det var samma sak när jag var där för 2 år sedan. 

Funktionärer och personal: Stor diss till det här med funktionärer måste jag säga.. Dom som var var jättetrevliga, men det fanns ju ingen där?? Såg ingen funktionär knappt under hela dagen. När banan var helt full av vatten så gick pappa och frågade om han fick gräva ut längs banan så att vattnet rann ner. Pölen försvann på bara 10-20 minuter. Sen hann han inte mer för vi skulle gå ut och göra ordning Arragon men det var ingen annan funktionär som fortsatte med de andra pölarna. Hade varit hur enkelt som helst att fixa banan så den blev hyffsad, men det var ingen som brydde sig. 
 
Priser: Inte koll på priserna. 
 
Sammanfattningsvis: Tävlingsplatsen hade kunnat bli så mycket bättre än vad den nu är. Jag har bara varit där i regn nu men samma sak har upprepats två år irad och det har varit dåligt med funktionärer. Kan man inte få ihop tillräckligt med personal så att tävlingen blir bra, då ska man inte ha tävling. Jag tänker inte åka dit igen om det är sånt här väder, tyvärr. Tycker man får en tråkig bild av tävlingsplatsen i och med att det inte är några funktionärer där. Det här är bara min åsikt, men jag tycker att det ska finnas funktionärer på plats. Men personalen i caféet var väligt bra! Det var bara det där med att vattnet var så lätt att fixa som gjorde mig irriterad. Hade det inte funnits något att göra hade det varit en annan sak. 
 
 
 
 

saknar sommaren redan<3

Postat den: 2014-08-28 @ 11:14:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

 

Tillbaka till startsidan