Valborg

Postat den: 2014-04-30 @ 23:29:07 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu ska jag gå och lägga mig efter en riktigt rolig kväll med många härliga tjejer. Vi blev nästan 13 stycken här hemma, härligt! Natasja kom hit vid 6 och de andra vid 7. 

Fick reda på ett prov och en inlämning idag med, A på båda :D så glad! 

När jag kom hem från skolan så slängde jag i mig en macka innan jag sprang ut i stallet och hämtade in Arragon. Gjorde ordning honom och masserade på en timme ungefär. Han var lite stressad i början precis som igår men sen slappnade han av. Gick sen promenad med honom o var hela tiden noga med att vi skulle gå lugnt och sakta, han fick aldrig gå ifrån mig liksom. Gjorde mycket halter så att han verkligen hade fokus på mig. Det resulterade i en väldigt lugn och avslappnad ponny!! När jag sen började rida så hade jag gramanen ifall han skulle vara laddad men jag tog av den redan efter första varvet för han var väldigt lugn. Kändes nästan precis som vanligt så det var skönt! Tränade lite på att förbättra steget lite mer genom att först ta ihop honom lite och sen släppa ut och trycka på med ett bra stöd. Han blev väldigt fin och slappnade av i alla gångarterna. Han blev fortfarande något laddad i galoppen men inte alls på den nivån som i måndags och nu visste jag att jag direkt skulle bryta det och sakta ner till skritt. Så jag är nöjd med passet för målet var att hålla honom lugn och det tycker jag att jag lyckades bra med. 

Gammal bild
LC:1

Postat den: 2014-04-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Första filmen här, filmen från LC:1! Som ni ser så lät jag henne gå lite som hon ville, red inte ihop henne så mycket utan lät henne vara mer fri och ställde inte så höga krav eftesom det var första tävlingen, men det räckte ju till vinst ändå ;) Galoppen gick långsamt långsamt också men med tanke på att hon till och med saktade av i höstas så är det mycket bättre nu. Det viktigaste är att hon är avslappnad på tävlingsbanan och det tycker jag ändå att hon var, absolut inte spänd i varje fall. 
 
Vi nådde våra mål och jag är nöjd! Nästa gång när det är LA kommer jag självklart få rida ihop henne lite mer.  Hemläxa till nästa tävling blir att vinkla om mina händer. 
 
 

Viktigt med vatten

Postat den: 2014-04-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu börjar det bli väldigt varmt på dagarna. En dag var det uppemot 28 grader i solen när det var vindstilla. Såklart påverkas även hästarna mycket av det här både när man rider, är på tävling eller bara när de är i hagen. Man får se till att hästarna dricker mycket hela tiden och att de har bra tillgång till friskt och rent vatten i hagen. Mina hästar dricker hur mycket som helst i hagen nu så jag får gå och kolla så att baljorna är fulla hela tiden. 
 
Tyvärr dricker inte Soccan något på tävling så hon blir alltid väldigt trött på sommaren. Jag lärde mig en grej att om man drar i hästens skinn eller vad man ska säga, vid halsen typ, och det långsamt åker tillbaka så har de dåligt med vätska och åker det tillbaka snabbt så har de druckit tillräckligt. 
 
Men håll verkligen koll i vattenbaljorna för vattnet är såå viktigt för hästarna precis som det är för oss! Man kan inte kräva att hästen ska prestera om den inte har druckit tillräckligt. Jag har baljan nedan till mina hästar och den är superbra. Blåser inte iväg då den är ganska tung i sig och rymmer tillräckligt mycket vatten. 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan