Valborg

Postat den: 2014-04-30 @ 23:29:07 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu ska jag gå och lägga mig efter en riktigt rolig kväll med många härliga tjejer. Vi blev nästan 13 stycken här hemma, härligt! Natasja kom hit vid 6 och de andra vid 7. 

Fick reda på ett prov och en inlämning idag med, A på båda :D så glad! 

När jag kom hem från skolan så slängde jag i mig en macka innan jag sprang ut i stallet och hämtade in Arragon. Gjorde ordning honom och masserade på en timme ungefär. Han var lite stressad i början precis som igår men sen slappnade han av. Gick sen promenad med honom o var hela tiden noga med att vi skulle gå lugnt och sakta, han fick aldrig gå ifrån mig liksom. Gjorde mycket halter så att han verkligen hade fokus på mig. Det resulterade i en väldigt lugn och avslappnad ponny!! När jag sen började rida så hade jag gramanen ifall han skulle vara laddad men jag tog av den redan efter första varvet för han var väldigt lugn. Kändes nästan precis som vanligt så det var skönt! Tränade lite på att förbättra steget lite mer genom att först ta ihop honom lite och sen släppa ut och trycka på med ett bra stöd. Han blev väldigt fin och slappnade av i alla gångarterna. Han blev fortfarande något laddad i galoppen men inte alls på den nivån som i måndags och nu visste jag att jag direkt skulle bryta det och sakta ner till skritt. Så jag är nöjd med passet för målet var att hålla honom lugn och det tycker jag att jag lyckades bra med. 

Gammal bild
LC:1

Postat den: 2014-04-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Första filmen här, filmen från LC:1! Som ni ser så lät jag henne gå lite som hon ville, red inte ihop henne så mycket utan lät henne vara mer fri och ställde inte så höga krav eftesom det var första tävlingen, men det räckte ju till vinst ändå ;) Galoppen gick långsamt långsamt också men med tanke på att hon till och med saktade av i höstas så är det mycket bättre nu. Det viktigaste är att hon är avslappnad på tävlingsbanan och det tycker jag ändå att hon var, absolut inte spänd i varje fall. 
 
Vi nådde våra mål och jag är nöjd! Nästa gång när det är LA kommer jag självklart få rida ihop henne lite mer.  Hemläxa till nästa tävling blir att vinkla om mina händer. 
 
 

Viktigt med vatten

Postat den: 2014-04-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu börjar det bli väldigt varmt på dagarna. En dag var det uppemot 28 grader i solen när det var vindstilla. Såklart påverkas även hästarna mycket av det här både när man rider, är på tävling eller bara när de är i hagen. Man får se till att hästarna dricker mycket hela tiden och att de har bra tillgång till friskt och rent vatten i hagen. Mina hästar dricker hur mycket som helst i hagen nu så jag får gå och kolla så att baljorna är fulla hela tiden. 
 
Tyvärr dricker inte Soccan något på tävling så hon blir alltid väldigt trött på sommaren. Jag lärde mig en grej att om man drar i hästens skinn eller vad man ska säga, vid halsen typ, och det långsamt åker tillbaka så har de dåligt med vätska och åker det tillbaka snabbt så har de druckit tillräckligt. 
 
Men håll verkligen koll i vattenbaljorna för vattnet är såå viktigt för hästarna precis som det är för oss! Man kan inte kräva att hästen ska prestera om den inte har druckit tillräckligt. Jag har baljan nedan till mina hästar och den är superbra. Blåser inte iväg då den är ganska tung i sig och rymmer tillräckligt mycket vatten. 
 
 
 
 

Nalle älskling <3

Postat den: 2014-04-30 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Han är så fin den här ponnyn, helt sinnessjukt fin verkligen. Och han är min bara min. Helt otroligt. Alla bilderna är fotade av Sara under påsklovet på kvällen. 
 
Och just det! Under morgonpromenaden med Arragon imorse så var han väldigt lugn och mer sig själv igen. Han slappnade av och brydde sig inte om att titta på så mycket annat. Jag var noga med att själv vara lugn hela tiden och när han stannade och tittade fick han göra det lite längre stund och jag stannade honom själv om jag kände att han började titta på något. Jag var också noga med att han inte fick börja gå fort utan att han gick i en lugn takt. Verkade funka bra för han slappnade av och var precis som vanligt. Hoppas det håller i sig i eftermiddag med!
 
 

Sista dagen i skolan

Postat den: 2014-04-30 @ 05:40:23 | Allmänt | Kommentarer (1)

Börjar få ont i halsen känner jag, hoppas inte att jag blir sjuk nu eller något sånt där dumt.. Det vore oturligt. 
Det är sista skoldagen för veckan idag och sen är vi lediga 4 dagar i och med 1 maj. Känns inte helt fel. Dock är torsdag och fredagar de lugnaste dagarna i skolan, men ledighet som ledighet ändå. Som vanligt ska all ledig till spenderas på hästisarna. 
 
Jag kommer hem vid 4-halv 5 och då hinner jag nog inte ens äta något innan jag ska ut i stallet. Kl 19 kommer det folk hit för vi ska ha grillkväll här och jag vet inte hur jag ska hinna fixa hela stallet, rida Arragon, promenera Soccan, duscha och göra ordning mig på 3 timmar? Med andra ord så kommer jag inte hinna. Men jag tänker att jag prioriterar Arragon idag och försöker att inte stressa för det funkar inte med honom som han är nu. Och sen får jag snabbduscha helt  enkelt.. Vet inte om det kommer gå ihop sig men jaja, det brukar alltid finnas någon lösning tillslut ändå. Soccan får tyvärr vila men å andra sidan tror jag inte det gör så mycket eftersom hon ändå bara skulle skrittas ut en kort stund. Sällan det blir såhär att jag inte hinner men nu får det vara så idag..
 
 

Tisdag kväll

Postat den: 2014-04-29 @ 21:14:45 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hjälp vilken DAG. Känns som att det var flera veckor sedan jag gjorde nationella prov imorse, men det var bara några timmar sedan. Provet gick hur som helst helt okej, godkänd blir jag i varje fall ;) Resten av skoldagen sov jag mig igenom (bokstavligt talat), var så trött så jag kunde verkligen inte hålla ögonen öppna.
 
När jag kom hem gick jag direkt ut till Arragon för att gå promenad med honom. Planerade att gå lite mer i en timme ungefär. Men det gick inte alls som tänkt... Han har ju varit väldigt lugn ända sedan vi fick hem honom förutom igår då han var lite laddad. Men idag så var han helt tokig, jag har ingen aning om vad det var med honom. Han var jättestressad hela tiden, flög iväg flera gånger och stressade upp sig. Varje gång försökte jag rygga honom, sänka honom och vänta på att han skulle slappna av. Och visst ryggade han och sänkte sig, men inte slappnade han av eller blev lugnare.. Värst var det när vi gick förbi några hästar som kom skrittande, då var det som att han fick fullkomlig panik bara. Jag vet inte vad det tog åt honom. Han lugnade sig lite efter en stund men kände ändå att han var väldigt på tårna och inte alls tillfreds. Han var spänd och stressad. Blev så ledsen av att se honom så stressad och jag visste inte heller vad jag skulle göra. Jag försökte verkligen att själv vara lugn och lugna honom men ingenting hjälpte. Har aldrig upplevt den sidan av honom. 
 
Sen var det träning med Soccan för Rebecca. Hon kändes lite lat, men fin! Vi fortsatte träna på att jag skulle ha stödet på ytter, ha koll på henne och ställa till nya varvet innan jag kommer ut till hörnet. Gjorde också en hel del galoppfattningar. Dom fick jag inte alls till, men det blev bättre på slutet. Jag är nöjd med träningen för det kändes ändå bra och hon kämpade på. Mer kondition och muskler så blir det bra, hon behöver slappna av något mer också men det är svårt för henne att göra det på nya ställen. 
 
När vi kom hem stod Arragon först lugnt i sin hage. Sen helt plötsligt började han studsa runt, sparka bakut och tvärvända i sin lilla hagen. Försökte stoppa honom men han blev sådär som i panik nästan som jag upplevde i skogen, gick inte att få kontakt med honom. Tillslut lugnade han sig och då gick jag in och tog honom och tog in honom i boxen istället och då lugnade han sig direkt när jag började borsta på honom. Men jag förstår inte vad det är... Om det är något vi gör fel med honom eller några rutiner som han inte trivs med? Jag vet inte :( Men såhär kan det inte fortsätta, jag vill att han ska känna sig trygg och lugn. 
 
lilla älsklingen <3
 

Jin Stirrup Carat - sjukt dyra

Postat den: 2014-04-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Många har tidigare köpt JIN stigbyglar i alla dess färger. Det har funnit i orange, rött, guld, svart osv. Jag själv har ett par svarta och ett par i guld men de i guld ska jag sälja nu då jag inte har någon användning för dom.
 
Nu har det kommit ett par nya som heter Carat. Priset ligger på 7800 kr.... rättså saftigt pris alltså. Såhär står det om produkten: Carat är en lyxprodukt för en utvald mer exklusiv kundgrupp. En värdefull och effektfull present med 24 K guldplätering med en tjocklek på 30 mikron och dekorerad med äkta SWAROVSKI® DETALJER. - 
 
Och ja, snacka om att det är en lyxprodukt. Jag tyckte att soft up stigbyglar var dyrt som låg lite över 2000 kr, men vad är då inte det här? Tycker det blir lite väl överdrivet och helt ärligt så tycker jag knappt att stigbyglarna är snygga. De ser lite plastiga ut med allt, det blir för mycket krimskrams med pärlorna. Jag gillar stigbyglar i svart eller silver, det är helt klart snyggast. Stigbyglarna finns att köpa HÄR.
 
 

Fler rosettbilder

Postat den: 2014-04-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Nu blir det mycket bilder hit och dit. Hoppas inte det är alltför tjatigt ;) isåfall får ni hojta till. Jag ha så svårt för att bara välja ut de allra finaste och lägga i ett inlägg så istället blir det många bilder i flera inlägg. Känns också bra att ha de på bloggen ifall min hårdisk skulle paja eller något sånt, då har jag de någonstans trots att kvalitén kanske inte är den bästa. Bättre än inget!
 
 

Svar på fråga

Postat den: 2014-04-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 
Vad går du för program och vilken skola? Svara gärna i ett inlägg :)
Svar: Jag går Ekonomiprogrammet på gymnasiet De La Gardie (DLG) som är en utav Sveriges största gymnasieskolor. Det är jättebra där tycker jag!

Godmorgon nationellt prov

Postat den: 2014-04-29 @ 06:09:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Klockan 8 har vi nationellt prov i engelska, skrivning är det. Rolig start på dagen. Å andra sidan är det väldigt skönt att ha det gjort istället för att gå och vara nervös för det hela dagen. Det är nästan värre. Men på morgonen är jag som met okoncentrerad och trött och det är då jag presterar som sämst, men får försöka göra det bästa jag kan ändå! 
 
Kommer hem vid 3 och då ska jag ut och gå med Arragon i 1 timme innan jag börjar göra ordning Soccan för träning. Ska dressyrträna för Rebecca och det ska bli jätteroligt för det var flera veckor sedan jag tränade med Soccan för henne. Ingen har tid att följa med så pappa dumpar mig, Soccan och transporten på Anderstorp och åker hem igen. Får binda henne i kroken på transporten när jag fixar henne. Lite roligt att vara själv på ett sätt, hoppas hon sköter sig bara ^^ Men det brukar inte vara några problem, jag känner mig trygg med henne. Men tyvärr blir det ju ingen film eller liknande. Har ju dock redan massa ovisade filmer från tävlingar och träningar så det är väl ingen vits med att ha ännu mer ovisade grejer, eller hur? Hur som helst så blir det nog bra, får se vad Rebecca tycker om Soccan nu! Hoppas hon är piggare och mjukare än vad hon var igår.
 
 
 
 
 
 
 
 

Två helt olika ponnyer

Postat den: 2014-04-28 @ 21:19:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Skoldagen gick hur fort som helst, sjukt vad fort det gick. Ändå var jag nära på att somna på alla lektioner haha.. Idrotten var dessutom inställd så istället för att komma hem 5 så kom jag hem halv 3. Sjukt skönt! Hämtade ut ett paket när mamma hämtat mig och sen åkte vi hem.
 
Pannkakor blev det till lunch hemma och en bra uppladdning till ridningen. Började med Arragon och promenerade ungefär 40 minuter. Han var väldigt lugn och harmonisk hela tiden. Satt upp och skrittade länge, nästan en halvtimme. Han slappnade av bra men ville inte riktigt ta stöd. Stödet har varit rätt bra det senaste nu men idag ville det sig inte. Jobbade länge med det men det var klurigt, riktigt klurigt. Tillslut så blev det rätt bra ändå och då började jag trava. Jobbade mycket övergångar mellan skritt och trav och att han skulle tänka mer neråt i övergångarna än uppåt, att han slappnade av. Det gick jättebra och jag kände direkt hur hans steg förbättrades betydligt. Sen blev det lite galopp och även det gick bra. Dock märkte jag att han började ladda lite. Han var inte direkt pigg på det sättet men han blev känsliga och känsligare för skänkeln hela tiden. Men alla fattningar gick bra och han var fin hela tiden så jag tänkte inte så mycket på det. Sen när jag bytte varv och skulle ta högergaloppen så tränade jag lite på att samla och sen öka på, samla och öka på osv. Och då bara exploderade han.. Blev typ ett luftsprång och så började han ladda massor. Gick direkt ner till skritt i lång och låg form igen och lugnade ner honom. Det är sånt jag måste lära mig att känna med honom, jag måste känna när gränsen är nådd och avbryta tidigare innan han laddar upp. Idag var det inte att han var spänd eller något sånt utan det kändes mer som att han blev lite överambitiös istället. Men som sagt, jag får lära mig att känna INNAN han börjar ladda för mycket så att jag snabbt kan bryta det. 
 
När han lugnat sig sen gick det dock väldigt bra, så då blev piloten på ryggen väldigt nöjd. 
 
Red Soccan efteråt och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag var trött, Soccan var trött, det var varmt och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Hade inget direkt mål med ridpasset så jag avslutade ganska snart och red ut istället, kändes inte som att jag skulle få ut något av passet. Blev bara kort ridning och sen massa mys och massage inne i stallet istället, mycket bättre när man är trött tyckte både jag och Sockertopp. ♥
 
puss på trött nalle
 
 

Nästa tävling

Postat den: 2014-04-28 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nästa tävling är om ungefär 2 veckor, 10 april. Den hålls på min absoluta favoritanläggning i Tidaholm! Jag har tävlat där två gånger tidigare och det är verkligen toppen där. Dessutom hålls båda klasserna inomhus och Soccan går alltid mycket bättre inomhus än inomhus. 
 
Jag hade anmält mig till LB som förklass och LA som lagklass för väldigt längesedan. Sen så häromdagen hade jag tänkt gå in och avanmäla mig till LA:n för jag kände att det var roligare att rida en klass som det gick bra i. Velade mellan att rida bara LA eller båda klasserna. Tänkte att väljer jag bara LB kan jag lika gärna rida LA med. Men sen fegade jag ur och ville bara rida LB, var väl antagligen rädd för att det skulle gå dåligt i LA. 
Men icke då.. Nu när jag gick in och kollade så var båda klasserna redan betalda, så nu antar jag att det inte finns någon återvändo. 
 
Så nästa gång blir det både LB och LA. I LA vet jag inte hur det kommer gå. Vi har tidigare startat det 3 gånger och då har vi fått 63%, 56% och 57%. Inte sådär jättebra resultat med andra ord. Å andra sidan så känns hon tusen gånger finare just nu än vad hon gjorde när jag red dom starterna. Men nu måste jag då börja rida henne i lite högre form för den formen vi hade på senaste tävlingen kan vi INTE ha i en LA, det går icke. Så nu blir det bara att träna på. Men vi tar det som en träning, inte på så blodigt allvar. Efter den här tävlingen blir det en lång tävlingspaus för Sockertopp sen, ända till slutet på juni. 
 
 
 

Rosettbilder Sockertopp

Postat den: 2014-04-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Alltså hur söt kan man inte vara egentligen? Söt som socker är hon, lilla Sockertoppen. Tycker det var himlans roligt att fota bild med två blågula rosetter dessutom, det har aldrig hänt oss förut ;) 
 
 
 
 

Vecka 18

Postat den: 2014-04-28 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Skola 9-14. Arragon paddocken och Soccan uteritt/paddocken.
 
Tisdag: Skola 8-15. Arragon promenad och Soccan träning för Rebecca
 
Onsdag: Skola 8-17. Naturkunskapsinlämning. Prov. Arragon paddocken och Soccan skritt. 
 
Torsdag: Ledig. Arragon träning för Rebecca och Soccan paddocken.
 
Fredag: Ledig. Arragon promenad och Soccan uteritt. 
 
Lördag: Arragon joggas och Soccan uteritt/paddocken. 
 
Söndag: Anna kommer ev hit och isåfall tränar jag för henne med båda ponnyerna. Om inte så ska båda gå i paddocken. 
 
Har inte så mycket i skolan den här veckan vilket är väldigt skönt. Nästa vecka exploderar det dock.. Men jag får ta och njuta av den här veckan helt enkelt. Behövligt med långhelg dessutom, helt underbart!! Tycker också det är roligt att det blir så mycket träningar och jag hoppas verkligen Anna hinner komma hit, ska försöka få ihop ett par stycken till som vill träna också. 
 

Några timmar extra sömn

Postat den: 2014-04-28 @ 07:16:22 | Allmänt | Kommentarer (0)

Gick och la mig i skapligt bra tid igår för en gång skull, kände att jag behövde sova. Egentligen skulle jag åkt med bussen kl 7 (börjar 09.20) och väntat i skolan tills vi började. Men mamma var så snäll och sa att hon kunde köra mig så istället för att gå upp 5 så kunde jag gå upp 7. Pappa gav dessutom hästarna mat kl 6 innan han åkte till jobbet så det är bara för mig att promenera med A nu och sen släppa ut båda hästarna. 
 
Den här helgen har varit riktigt rolig och jag är nästan lite taggad inför skolveckan. Det där med Soccan i helgen, det behövde jag verkligen för att få ny energi. Idag tänkte jag rida henne och då börja med att rida framåt i skogen precis som förra veckan och sen övergå till ridbanan. Idag till skillnad från förra veckan kommer hon få gå i en lång och låg form istället, förra veckan red jag (i varje fall de sista dagarna) i en liten högre form då jag red programmen mycket. Kommer variera lite med att träna programdelar och inte nu, vill ha de båda ihop lite liksom. Men det viktigaste vad jag än gör är framåtläget, det måste vara tänk framåt i allt vi gör. Punkt. 
 
Arragon ska ridas ett lugnare pass i paddocken idag. I galoppen kommer jag träna på fattningar och övergångar för det är där både jag och han spänner oss. VI kommer också träna en hel del på halterna, det tycker JAG är det svåraste med honom. Inte att han inte stannar utan han stannar så tvärt och spänner sig. Jag vill att han ska slappna av och sänka istället. Blev tusen gånger bättre igår så jag hoppas vi kan börja där vi slutade och att han är lite avslappnad idag som han var då. 
 
Men nu måste jag ta och äta frukost, magen kurrar som bara den och jag hinner inte sitta här längre. Skolan väntar. Ha en jättebra dag!!
 
 

Tillbaka till startsidan