Längtar efter sängen

Postat den: 2013-09-30 @ 21:16:26 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag är så fruktansvärt fruktansvärt trött ikväll, jag har inte varit såhär trött på flera flera månader. Hela dagen har jag i princip bara slängt grejer runt mig för jag orkar inte lägga något på rätt plats eller vika ihop. 
 
Skrittade ut med Annabell en stund tillsammans med Carro och Lindha, hon skötte sig helt ok. Sen red jag dressyr på Soccan, mest jogging i lång form. Hon var helt okej fin, men framridningen i helgen var lite bättre. Dock vilade hon igår och då brukar det aldrig vara riktgt lika bra som när jag ridit dagen innan. 
 
Nu ikväll har jag tittat på TV med mamma och bara halvsovit i soffan typ, käkat massor av godis, jordnötter och onyttigheter. Behövde det. Nu ska jag sova redan, godnatt!
 
 

Protokoll

Postat den: 2013-09-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Protokollen från i lördags. LC:2 och LB:1. Jag tycker allting stämmer bra med både känsla och film!
LC:
 
LB:
 
 

Vecka 40

Postat den: 2013-09-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Annabell skritta 30 minuter, Soccan ska joggas lite lätt i paddocken/skritta i skogen. 
 
Tisdag: Matteprov, Soccan dressyr. 
 
Onsdag: Inlämning Svenska och Samhällskunskap, Annabell travintervaller, Soccan uteritt. 
 
Torsdag: Företagsekonomiprov, Hoppträning för Anna med Soccan
 
Fredag: Annabell skritta 30 min, Soccan dressyr. Ska eventuellt träffa Matilda oxå!
 
Lördag: Förbereda allt för tävlingen, klippa Annabell.
 
Söndag: Hopptävling i Vartofta med Soccan, travintervaller med Annabell. 
 
Det är sjukt mycket i skolan den här veckan, men jag har gjort relativt mycket under helgen, det är mest företagsekonomin jag behöver kolla lite mer på tror jag,vill vara helt säker på det mesta. 

FILM: LB:1

Postat den: 2013-09-30 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Filmen börjar efter halten, min dator ville inte samarbeta. 
Vet att inte låten passar, men det finns inga bra låtar som passar till dressyrer knappt. 
 
Men i varje fall, här är filmen från LB:n. Lite tröttare än förra klassen, men söt ponny på prisutdelningen. ♥
 
 

Bort med stallkläderna

Postat den: 2013-09-30 @ 07:06:02 | Allmänt | Kommentarer (3)

Idag kommer vi få andas höst, uuuh vad kallt det var när man gick utanför dörren. Mysigt att komma ner till stallet med varma goa kläder och ge hästarna mat. Jag har inte gått i något annat än stallkläder eller sovkläder på hela helgen sen jag kom hem från skolan i fredags, men nu ska skolkläderna på istället. 
Längsta dagen på hela veckan idag, är hemma ca kl 5, riktigt segt. Sista lektionen är idrott och det känns väldigt onödigt om ni frågar mig. Tur att vi inte har någon idrott i 3:an, något att se fram emot ;)
 
I eftermiddag när jag kommer hem ska Annabel skrittas 30 minuter, likaså Soccan fast hon ska även joggas en stund i paddocken efter lång framskrittning. 
 
världens sötaste prins innan han åkte, sjukt konstigt att han inte är min längre. 
 
 
 

Hår precis överallt

Postat den: 2013-09-29 @ 20:39:29 | Allmänt | Kommentarer (4)

Locke skötte sig superbra när jag och Malva klippte honom förut! Vet inte om han har varit klippt förut, men det spelar ju ingen roll. Det blev efter önskemål en stjärna på rumpan också, passar honom tycker jag.
Jag har klippt Soccan ikväll också, tog över 3 timmar för jag klippte både ben och ansikte och det är så sjukt svårt att få det bra, vill ju inte ha ett hack mitt på benet eller i ansiktet ;)
fullt av locke hår
 
Vi red Locke efter att han hade fått skaka av sig lite äcklig päls. Malva började rida fram, skrittade fram på en jättemysig skogsväg och man fick en sån höstkänsla med alla löv, hur mysigt som helst!! Sen red hon en stund på banan och det var verkligen enorm skillnad från förra gången jag var där, han blir bara finare och finare för varje gång jag ser honom trots att han har haft en hel del viloperioder nu. Tycker Malva gör ett riktigt bra jobb med honom. 
Jag fick sitta upp en stund också och jag kan väl inte säga att det gick bra, han är inte den lättaste. Men jag får vara nöjd ändå, det var ju inte katastrof. Han släppte rättså bra efter en stund men ville inte riktigt ta skänkeln, dock blev även det bättre efter en liten stund tills han tröttnade helt på mig ;)
Sjukt go ponny dedär
 
 
 
 
 

Utvärdering Grästorp ridklubb

Postat den: 2013-09-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Parkering: Stor parkering och bra ordnat. Vi var tvungna att koppla bort bilen och endast ha transporten stående men det fixade dom så bra!

Café: Det fanns toast, korv, godis, chips, kall och varm dryck m.m.. Fullt tillräckligt!

Framridning och collecting ring: Framridning i ridhus eller på samma underlag som på banan. Fanns även framridning på en liten utomhusbana med grus/gräs. Mycket valmöjligheter.

Tävlingsbana: De hade lagt de två banorna relativt långt ifrån varandra, plus på det! Gillar inte när banorna ligger jättenära varandra.

Funktionärer och personal: Trevlig personal överallt.
 
Priser: Det här var en riktig diss.. Väldigt små rosetter och när jag vann fick jag en svamp och ett schampo, på andra plats svamp och lite läderbalsam. Hellre anmälningsavgiften tillbaka eller något annat roligt. TIll och med en grimma hade varit roligare ;)
 
Sammanfattningsvis: Väldigt trevlig tävlingsplats och bra ordnat. Ska jag klaga på något så får det vara prisutdelningen till klass 1. Jag frågade överdomaren om jag verkligen var tvungen att ha med häst för det blev inte alls bra för min framridning till nästa klass, men jag var tvungen att ha med häst men vi stod utanför banan och fick rosetten påsatt och inget ärevarv var det inte. Det var det enda som var lite dåligt tycker jag(och priserna).. Hade lika gärna kunnat få gå till fots. 
 
 

FILM: LC:2

Postat den: 2013-09-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (10)

Lite småmissar här och där och jag är väl medveten om att hon är låg i form, jag ville ha henne lite lång. Tycker dock det är okej i en LC! 
 
Nu ska vi bara finlira på allt. Hon kommer ju aldrig ha lika bra steg som en dressyrhäst liksom, hon är ju lite trippig. Men bättre kan det nog bli ändå! Vi behöver hitta lite mer takt. 
 
 

All mat uppäten

Postat den: 2013-09-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Både idag och igår har Soccan ätit upp all kvällsmat jag har gett henne! Ännu ett välmående-tecken. Hon har knappt haft någon matlust alls sen hon blev av med borrelian, men det har kommit mer och mer efterhand och speciellt nu när vi kör igång med lite mer träning och tävling, då inser hon väl att hon faktiskt måste äta och känner sig hungrig. Så det är riktigt skönt att hon äter som hon ska. 
 
Jag märker på henne att hon är mycket stabilare i psyket också, inte sådär nervös i hanteringen som hon var för ett tag sedan. Jag kan inte annat än tacka min tränare Lisa för att hon har hjälpt mig på bara 3 lektioner att vända allting till något bra. 
 
 

Hello sunday

Postat den: 2013-09-29 @ 06:43:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Sista dagen innan en ny skolvecka, varför går alltid helgerna så fruktansvärt fort??

Ska snart iväg till bästis Malva, jag ska fota när hon rider Locke och sen ska vi klippa honom. Min kommer han bli och fluffpälsen ska bort! När jag kommer hem ska även Annabell klippas och sen blir det en hel del plugg så jag slipper det under veckan, det är inte så mycket men lika bra att ha det gjort tänker jag. 
 
Det blir en lugn dag men får ändå lite gjort, helt perfekt såhär dagen efter en lång tävlingsdag som förövrigt var jättemysig! Satt och åt lunch i transporten tillsammans med Soccan och köpte massor av chipspåsar och godis, hihi. Filmer, bilder och protokoll kommer. 
 
 

Resultat Soccan 28 september 2013

Postat den: 2013-09-28 @ 21:13:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

Dressyrtävling i Grästorp idag alltså. Det gick helt klart över förväntan! Hon var riktigt fin igår när jag red, och likaså idag. Kom dit klockan 8 imorse, hemma 18.30.. Lång dag för både mig, malva och ponnyn. 
 
Tog ut lite över en timme innan jag skulle rida och skrittade fram ute en halvtimme så hon hann att slappna av och verkligen komma igång i lugn och ro, komma bort från tävlingsplatsen en stund. 
 
LC:2: Domare: Gertrud Gustafsson. Hon var fin redan från start, tog skänkeln bra och var liksom med på noterna nästan hela tiden. Ökningarna i trav var väldigt bra och hon var absolut inte stark någon gång och gick fram bra till bettet. Allt kändes väldigt bra helt enkelt! Lät henne gå i ganska låg form för att hon skulle hålla sig avslappnad. 
Hade lite samma tänk på banan att hon fick ha lite låg form trots att det var tävling, det spelar inte så stor roll nu utan jag vill bara att hon ska ha ett bra stöd och slappna av. Det tycker jag vi fick uppnått idag! 
Hon var fin mestadels under banan och lyssnade bra. Det var såklart nåogn småmiss någon gång, men överlag tycker jag det var bra. 
 
Slutade på 67,679% här och det ledde till en förstaplacering :D
 
 
 
LB:1: Domare: Christina Hansén. Vi fick ta ut henne tidigt för prisutdelningen, så därför var hon lite loj när jag skulle sätta igång. Men jag tänkte att vi får göra det bästa utav saken och göra det vi orkar. Hon var inte riktigt med på framridningen och jag försökte vara lite konsekvent mot henne då, men det var svårt för hon var samtidigt inte lika mjuk som förra klassen. Men vi löste det bra och det blev bättre och bättre ju mer jag red! Galopperade knappa 2 varv på framridningen innan jag startade för hon blev bara stark och seg av det tycker jag. 
 
Inne på banan var det lite halv bra. Hade kunnat ta upp henne ett snäpp i formen nu när det var LB, men jag lät bli även här. Men hon gick fram relativt bra och lyssnade, kunde inte begära så mycket mer av henne. Hon höll ju galoppen! Hade önskat lite bättre ökningar bara och lite annan ridning från min sida, men men. 
 
Slutade på 65,517% och det ledde till andra plats :D
 
 
 

Helt okej alltså, bästa ponnyn <3

Postat den: 2013-09-28 @ 18:57:40 | Allmänt | Kommentarer (7)
FIlm på sista ridpasset

Postat den: 2013-09-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Här är en film från i torsdags, sista ridpasset med min underbara älskade Prins. Han är så söt! Första gången jag rider honom på väldigt länge och sista gången på väldigt länge. Stor mage har han, en liten söt köttbulle. 
Åh jag saknar honom så när jag ser filmen!!
 
 

Outfit today

Postat den: 2013-09-28 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

 
Såhär ser vi ungefär ut idag hade jag tänkt.. Inte riktigt bestämt än. Det enda som ska bytas ut är schabraket mot mitt Anna Scarpati och pannbandet mot ett silver/svart swarovski. Kanske får jag låna Malvas JW hjälm också ifall det inte börjar regna, hoppas!
 
Gillar svart, vitt och silver tillsammans. Så fint! Typiskt nog är mitt bett i mässing, förstår allt för Olivias planer ;)

God morgon väldigt långa dag

Postat den: 2013-09-28 @ 06:15:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Sitter med Malvis Palvis och äter frukost, älskade bästa bästis <3
 
Idag är det dressyrtävling! Kommer dit kl halv 9 och startar seddan 11.50 och 14.50. Anledningen till att jag kommer dit så tidigt är för att pappa börjar jobba 9 och slutar 2 så han släpper bara av oss, tror dock han hinner komma tillbak till min sista start. Får hoppas att Soccan inte blir alltför sur och trött, men kanske inte de bästa förutsättningarna. Ska tänka mycket framåt under framridningen till första klassen och sen satsa mer i andra, så är planen. Tar ut runt en timme innan för att hinna skritta fram en halvtimme så att hon riktigt slappnar av, det är det som har funkat bäst det sista nu. Jag behöver egentligen inte trava och galoppera så mycket men skritten är väldigt viktig, speciellt på långa tyglar.

Nog tjatat om det, kanske updaterar lite från tävlingen med hur det går, min outfit kommer upp snart oxå!
Blir en mysig dag ändå, hoppas inte att det börjar regna. Jag och Malva ska ta med filtar att ha med i transporten, hihi. 
Senaste dressyrtävlingen i Skövde. 
 

Tillbaka till startsidan