Sista oktober

Postat den: 2013-10-31 @ 21:14:28 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jättedålig updatering idag, jag vet! Har försökt lägga datorn åt sidan ett tag idag och bara vara med min bästavän och hästarna. Skönt faktiskt! Nu ikväll har jag ätit god pizza med mamma och pappa. 
 
Annabell red jag dressyr på idag och det gick helt okej! Mycket mjukare idag än vad hon var senaste gången men  å andra sidan ville hon inte gå fram lika bra. Dock så fixade galoppen till sig så fort jag ställde mig upp, då ökade hon automatiskt. Kan säkert vara så att hon inte helt orkar nu i början när jag sitter ner och jobbar henne utan jag behöver upp och stå och tänka framåt iställlet. Men hon var väldigt fin mot slutet så jag är nöjd med henne!
 
Nu ikväll var det dressyrträning med Soccan för Rebecca. Rebecca började rida henne, hon red ganska länge och sen skulle jag rida. Hon var extremt seg och tog inte riktigt skänkeln, men ganska mjuk och fin. Vi jobbade bara på att få henne avslappnad och min sits/mina händer. Och jag tycker det gick bra! Stor skillnad mot förra gången men nästa gång vill jag jobba lite mer på att hon tar skänkeln också så att vi inte kommer tillbaka dit vi var för några veckor sedan innan jag tränade för Lisa. 
 
 

Outfit ikväll

Postat den: 2013-10-31 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Till träningen ikväll blir vi svart/silver grå. 
Outfiten nedan + sprenger bow balance stigbyglar, svart/silver swarovski pannband och en svart/grå tröja. Lite tråkiga färger kanske, men jag tycker det är rätt fint ändå :D Film kommer såklart ikväll efter träningen om pappa lyckas filma något bra. 
 
 

Blöt soccan och lerig hage

Postat den: 2013-10-31 @ 15:00:14 | Allmänt | Kommentarer (1)
Mitt favoritbett

Postat den: 2013-10-31 @ 11:14:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Ett bett som jag fullkomligt älskar är mitt tredelade bett med tungfrihet. Det är det bett som både Soccan och Annabell går absolut bäst på! Vare sig de är extremt starka, inte riktigt går fram till bettet eller liknande en period så funkar det oftast att byta till detta. Att rida med det hela tiden är dock inget alternativ på Soccan då hon brukar bli lite jobbig om man rider på ett bett för länge. Annabell däremot går på detta hela tiden, vanligt tredelat är inte att tänka på att sätta i hennes mun. 
 
Jag tycker det är ett bra bett som funkar till de allra flesta hästar. Jag har aldrig tidigare tyckt att tredelat funkat så bra, men så fort jag fick det här med tungfrihet så ändrade jag inställning. Fick med detta bettet från Sara när jag köpte Soccan :D
Är dock osäker på om det är godkänt på ponnytävlingar, men jag har tävlat på det några gånger ändå.. Får ta och kolla upp det.
 
 
 
 

Soccan 30 september

Postat den: 2013-10-30 @ 20:36:08 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag blev det ett dressyrpass. Det var nästan en vecka sedan sist nu, så det behövdes. Provade det nya bettet och allting började med att det bara var kaos. Eller egentligen så var hon rätt fin i skritten, men i halterna så stretade hon som vanligt och stod och spände sig istället för att släppa efter. Vi jobbade och jobbade men inte blev det bättre. TIllslut blev jag lite hårdare på henne och tvingade henne att faktiskt bli lite uppmärksam på mig för det kändes som att hon var så ofokuserad. Visst gav det resultat!! Hon blev väldigt fin på slutet, men jag tycker det är tråkigt att vi ALLTID ska behöva börja ridpassen med att bråka. Det har varit så nästan varje ridpass nu det senaste. Får hoppas Rebecca kan hjälpa oss lite imorgon på träningen. 
 
Skönt att hon blev fin i slutet iaf och då kändes bettet väldigt bra! Ska nog fortsätta rida på det lite mer och testa mig fram. Verkar som att hon trivdes på det och vågade ta lite mer stöd än vad hon gör på de andra betten. Kanske för att detta är lite tjockare också och med fasta ringar. 
 
 

Klipp klipp

Postat den: 2013-10-30 @ 18:17:53 | Allmänt | Kommentarer (0)
Min ridning

Postat den: 2013-10-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag tycker det är väldigt viktigt att kolla över sin ridning ibland. Se vad man är bra på, vad man behöver träna mer på osv.. Jag skrev upp lite punkter som jag tyckte var bra och dåligt med min ridning. Finns säkert 100 mer saker att lägga till, men det här är mest tydligt. Fokuserade mest på att skriva ner vad jag behöver träna på. 
 
 
Saker som är bra med min ridning:
- Min grundsits är ganska bra och jag får alltid kommentarer om den, dock kommer skänkelläget in där lite och förstör. 
- Målmedveten i dressyren, ger aldrig upp innan det går bra. 
- Relativt lätt att sitta upp på nya hästar. Förut var detta en stor svaghet hos mig, men nu hittar jag snabbare och snabbare nya hästar jag sitter upp på. Det är ett stort plus när man ska provrida hästar såklart. 
- Mjuk hand (när jag kan hålla den stilla)
 
Saker som jag behöver förbättra med min ridning: 
- Få en stilla och stabil skänkel. Det blir lätt att det ser ut som att jag sitter och hackar med skänkeln fast jag inte alls vill göra det, men det är himla svårt att hålla still skänkeln ibland!
- Kan heller inte alltid vara stilla med mina händer, speciellt tydligt märks det när jag rider Annabell. 
- Jag behöver få mer tålamod och fortsätta kämpa när det går dåligt i hoppningen. 
- Jag behöver få mer mod och självförtroende i hoppningen. 
- När jag tävlar dressyr slarvar jag gärna med vägarna vilket lätt drar ner på poängen. 
- Jag har hög prestationsångest.

Inköp på Charlies

Postat den: 2013-10-30 @ 11:26:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Det fanns mycket lockande saker att köpa på Charlies, men jag fick mest med mig grejer hem som jag verkligen behövde och det tycker jag var bra. Men någon gång när jag har riktigt mycket pengar, då ska jag åka dit och shoppa loss ;) Provade ett par dressyrstövlar från DeNiro men jag får nog ta och måttbeställa för inga "orginal" modeller passar. Antingen är de långa och smala eller korta och breda. Jag behöver korta och smala ^^
 
Första inköpet blev ett bett till Soccan. Ett vanligt muffbett i metall men jag har letat länge efter det i rätt storlek och inte hittat det så det blev jag glad över att hitta! Ska prova att ha det i helgen. 
 
 
Blev lite mer välbehövliga grejer. Borstar, ett grimskaft och ett par svarta gummiboots att ha i all lera nu ^^
 
 
Pullarnosludd och slickgodis. 
 
 
Regnställ från Kingsland. Har tidigare kostat 1290 kr och låg nu på 699 kr så det var ett fynd tycker jag! Pappa i princip tvingade mig att köpa det efter alla blöta tävlingar.. Men det är rätt bra att ha faktiskt, byxorna går ju att ha som överdrag på vita byxor även på sommaren.
 
 
Fick även med mig ett dressyrspö, känns bra att ha ett extra för jag har lätt för att slarva bort spön ;) Soccan har fått ett jättefint täcke med, det var det sista jag och pappa hittade innan vi gick ut. Jag tänkte det är lättare att visa bild på det när hon har det på sig, så det kommer någon annan dag. Men supergosigt är det!

Godmorgon onsdag!!

Postat den: 2013-10-30 @ 09:30:05 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag är härligt pigg efter en utflykt igår, det var skönt att komma hemifrån ett tag. Just nu håller jag på att fota grejerna jag köpte på Charlies. Charlies är lätt min nya favoritbutik!! Fanns helt sjukt mycket grejer.
Köpte även lite andra grejer på andra ställen såsom böcker, kläder osv men det är inte lika roligt att visa. 
 
Pappa gav hästarna mat vid halv 8 så jag släppte nyss ut dom, glada var dom över att få komma ut i hagen när det inte regnade som det gjort konstant i några dagar nu. 
 
Soccan ska gå ett dressyrpass idag. Jag tänkte prova ett nytt bett på henne idag som jag köpte igår. Det är inte så stor skillnad på de jag redan har haft, men ändå ^^ Måste dessutom ta och fixa till min röra bland höet för jag har ca 7 träns och massvis med bett som jag inte fått in i sadelkammaren än och som blir hur dammigt som helst därute. I söndags när jag skulle byta bett till hoppträningen så kunde jag bara inte hitta mitt ploppbett så det måste jag leta reda på.
Annabell blir det en promenad med idag igen. Jag är så himla rädd att överanstränga henne så hellre att igångsättningen tar lite längre tid. 
 
Senare ikväll kommer bästa Matilda härö och sover över, det ska bli så roligt som vanligt!! Hon tar även med sin klippmaskin så att jag kan klippa Soccan ikväll för hon har hunnit bli riktigt långhårig igen och min maskin är ju sönder. 
Jag och Matildas häst Highway.
 

Dags för träning

Postat den: 2013-10-30 @ 07:26:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår klippte jag huvud och ben på Sockertopp, idag ska hela kroppen klippas nu när jag har Matildas klippmaskin här. Hade en mysig kväll igår med film och chips. 
 
Annabell ska sedan ridas ett dressyrpass på morgonen och ni kan vänta er bilder för jag ska be Mattan fota lite. Det är väl roligt att det går att klicka bilder på henne igen nu när hon är igång? :D Känns verkligen bra att jag får rida mer ordentligt nu. 
Soccan ska jag även gå en liten promenad med nu på morgonen eller skritta några varv i paddocken för att känna på henne. 
Ikväll är det ju dressyrträning för Rebecca, åh vad längesedan det var! Det ska bli roligt, hoppas det går bättre än vad det gjorde förra gången. 
 
Nu ska vi kila ut, hejsvejs!
 
 

Hemma

Postat den: 2013-10-29 @ 22:21:36 | Allmänt | Kommentarer (1)

Sitter äntligen i soffan efter en lång men rolig dag i Jönköping. Startade dagen med att äta på thai-restaurang och sen åkte vi från butik till butik. Hamnade tillslut på Charlies och jag fick allt med mig lite grejer hem, visar imorgon!  Amanda har ridit Soccan och gått promenad med Annabell, toppen! Boxarna var dessutom mockade och stallet fint iordning. Tack tack Amanda!!

Annabell bilder

Postat den: 2013-10-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

Vi tog några bilder i slutet av ridpasset efter att vi hade filmat förra helgen då jag red Annabell. Travade bara runt några varv just då så det blev inte så många. 
Himla söt är hon iaf, och på bilderna syns ju inte hennes humör som tur är ;) Ser dock väldigt roligt ut med klippningen, magen och halva huvudet är inte klippt än då min klippmaskin gick sönder så det ser helknas ut. 
 
 

Film dag 2

Postat den: 2013-10-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Egentligen var det bra att det gick dåligt, för då fick jag hjälp med det. Kanske löste det sig inte på direkten, men allt som Lotta sa ska jag tänka på nästa gång jag hoppar henne för det hon sa var så sant! Hon förklarade även att varför hon ibland trampade om var att jag inte riktigt fick med bogen och att hon ville gå på två spår. 
 
Jättenyttig träning, trots att det gick extremt dåligt och vi båda var trötta. Ser hur mycket grejer som helst jag hade kunnat göra annorlunda på filmen men träning ger färdighet!

Kortare dressyrgjord

Postat den: 2013-10-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Soccan har en dressyrgjord som är 40 cm lång, men den är för lång och jag får sätta nästan på innersta hålen. Jag är nu på jakt efter en dressyrgjord som är 30-35 cm lång istället. 
 
Det var dock lättare sagt än gjort att köpa en i den storleken.. Jag har letat igenom flera hemsidor med hästutrustning men alltid är den minsta storleken 40 cm eller oftast 50 cm. Kom igen alltså...
Vad använder mini ponnyer för sadelgjordar om dom har dressyrsadlar egentligen??
 
Just nu har jag en som liknar den här som är från hööks och kostar 499 kr, men den finns inte i 30 cm. 
 
Den enda som jag har hittat som finns i 30 cm är en från Equi-Gard. Priset låg på ca 350 kr och det var ju inte så farligt. Men den är inte i läder, och en sadelgjord som inte är i läder vill jag absolut inte ha.
Någonstans tycker man ju ändå att det måste finnas i mindre storlek. 
 
Sadelgjorden som fanns i 30 cm:
 

Grattis mamma!

Postat den: 2013-10-29 @ 09:06:06 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag fyller världens bästa mamma 51 år, grattis grattis!!! Jag älskar dig ♥
 
Vi ska åka till Jönköping för att fira lite och det ska bli jätteroligt. Lite shoppande, äta god mat och säkert hitta på något mer. Vi ska b.la. till Charlies häst och hund, det har jag bokat in i schemat. Jag har aldrig tidigare varit där men jag älskar deras internetbutik. 
 
 

Tillbaka till startsidan