Veterinärbesöket igår

Postat den: 2013-11-29 @ 11:05:00 | Allmänt | Kommentarer (8)

Jaha, vart ska jag börja? Egentligen finns det ingenting alls att säga. För det fanns i princip ingenting. 
 
Vi började med böjprov och veterinären tyckte att hon reagerade på vänster fram och var lite stum på den. Longerade i ridhuset och sprang på gången flera gånger, sen bedövade vi kotleden. Ingen direkt skillnad. 
Fick även rida lite och som vanligt stod hon emot jättemycket vilket veterinären också såg, hon såg precis vad jag menade med att hon var seg, tung och stel. 
 
Röntgade och inget syntes, på ultraljudet syntes det en liten liten eventuell inflammation i kotleden. Troligtvis en gammal skada, men hon behandlades för det så att vi isåfall kan utesluta att det är det. 
Så nu ska hon på återbesök 7 januari och tills dess ska hon promeneras 20min/dag. 
Känns rätt trist och hopplöst.. Ingen ridning under vintern alltså. 
 
Är hon fortfarande konstig i ridningen efter det så får vi gå vidare har vi bestämt. Så det är så planen ser ut. Känns som att det kommer bli en lång och jobbig process.
 
Kollade även luftvägar och hon kände igenom ryggen och det såg bra ut, dock är hon ju omusklad i ryggen. 
Tänder kollade vi också och där hittade vi faktiskt en grej, men tyvärr är det nog inte anledningen till att hon är som hon är heller. Emaljen var som nedslipad eftersom hon har gått och bitit på bettet, så det var som porslin och jättekänsligt. Så i framtiden kommer jag inte att få rida på bett, isåfall rakt bett och helst gummibett då det inte ger lika stor skada om hon biter i det då. Men de rekommenderade bettlöst helt och hållet och endast bett på tävling där jag verkligen behövde det. Så även om hon inte funkar bra på det, så får jag lära mig att rida henne på det. Fortsätter jag rida med bett kan det bli tuggproblem i framtiden. 
 
Så ja, det mesta känns hopplöst nu. 
drogad ponni, hihi <3
 
 

Kommentarer

Postat av: Emelie

Husaby ser jag ;) var där i onsdags jag :)

2013-11-29 @ 11:09:41
URL: http://horsesandwe.blogg.se
Postat av: Mirjam

Hej, se det inte som hopplöst utan se det som en utmaning. En av mina hästar blev precis som du beskrivit Soccan, som seg, ovillig och inga muskler. Hon är också kollad på klinik och inget fel hittades, hon lullade i skogen hela hösten i skritt och trav varvat med vila och har nu ca. 4 -5 månader börjat komma tillbaka till sig själv. Detta kanske inte hjälper dig men vill ge dig en push och stöd så ge inte upp :)

Svar: Hej! Jag förstår hur du tänker, och tack så mycket! Men det känns som att jag har provat allt.. Men vi får ta nya tag om hon blir friskförklarad :)
Olivia Gustavsson

2013-11-29 @ 12:23:08
Postat av: Erika Pettersson

Va tråkigt. :(
Men hoppas det löser sig.

Hackamore går säkert bra o lära in att rida på. :)
De tycker jag bäst om iallafall.

2013-11-29 @ 12:23:54
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Madde

Ring till Björn Rahm han är väldigt duktig när man har konstiga problem med hästen. Lan beskriva om honom mer....

Svar: vem är han? :)
Olivia Gustavsson

2013-11-29 @ 14:30:59
Postat av: Malin

Vad tråkigt.. Hoppas hon blir bra snart.

2013-11-29 @ 17:39:25
URL: http://malinottenback.blogg.se
Postat av: Madde

Jag har blivit tipsad om honom av min tränare. Han ska tydligen vara väldigt noggrann och vara duktig på att hitta små problem hos hästar, och har fått mycket bra lovord från många har jag sett på nätet. Min ponny är väldigt konstig. Han viftar med huvudet och gör det när som och inte vid några speciella tillfällen. Han ger sig sällan och om han inte hittar problemet så skickar han frågan till landslags veterinären Jonas Tornell. Jag ska ringa och råd höra med honom om vad det kan vara för fel på min ponny. Han och hans fru har kliniken ihop. Dom ska vara svåra att få tag i men man kan ju tala in ett meddelande. :)

Svar: ja men det verkar ju jättebra :D
Olivia Gustavsson

2013-11-29 @ 18:30:03
Postat av: isasriddagbok.blogg.se

För vad det är värt så vet jag precis hur det känns. 2011 skulle bli mitt sista tävlings år på ponny. i början på April blir ponny skadad och opererades sen. 9 MÅNADERS skritt blev det för oss. vår första dressyrträning blev i maj 2012. Sen fick han en senskada i maj i år, nu är vi på gång igen lite lätt för att se om han håller. Men hela sommaren och hösten gick bort. Och min erfarenhet säger att det är mycket lättare att tampas med skrittpromenader vinter tid. Inte lika mycket träningar och tävlingar. Men det är ju aldrig kul. Men lycka till och hoppas att det inte är något långvarit! Det kommer säkert att bli bra igen så att ni är igång lagom till tävlingsäsongen drar igång!

2013-12-02 @ 00:06:55
URL: http://isasriddagbok.blogg.se/
Postat av: isasriddagbok.blogg.se

Kämpa kämpa och håll modet uppe! Det är värt det alla gånger!

2013-12-02 @ 00:08:44
URL: http://isasriddagbok.blogg.se/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan