Lång varm mysig dag

Postat den: 2013-05-31 @ 21:25:26 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vi 6 tjejer i klassen som "Hållt ihop" under högstadiet nu åt pizza tillsammans eftersom det var sista fredagen. Mysigt och roligt som vanligt!
 
Var sjukt varmt när jag kom hem så jag bestämde mig för att rida senare på kvällen istället. Låg ute i solen någon timme men sen klarade jag inte mer för det var så sjukt varmt så jag bara svettades som en gris, haha! Gick in och gjorde smoothie och frukttallrik igen istället och sen la jag mig och sov i sängen några timmar, så skönt! Var sjukt trött. Vaknade igen vid halv 7 och då gick jag ut o red Soccan. Galoppträning var det ju idag, men jag fick ta det lite lugnare än vad jag hade tänkt eftersom det var så väldigt varmt ute. Svetten bara rann efteråt, men Soccan var pigg och glad! 
Skrittade fram först 30 min och sen på hemvägen tog det 20 minuter. Hon lyssnade mycket bättre idag än vad hon gjort under hela veckan iaf!
 
Annabell gick jag en promenad med, inte så lång. Men hon verkar inte så halt längre, men det kanske är för att jag bara har skrittat jag vet inte..
 

Presentation Annabell

Postat den: 2013-05-31 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

Jag har slarvat bort presentationerna jag skrivit till både mig och hästarna, så jag får ta och göra nya och lägga i kategorin presentationer så vet jag vart jag har dom. Börjar med Annabell!
 
Annabell är ett c-ponny sto mätt till 136 cm i mnkh född 1999 av rasen tysk ridponny, har en hel del arab i sig. Annabell är även kallad Bella eller Bellis till vardag och här i bloggen. Annabell köpte jag utav en verksamhet i mars 2011. 
 
Annabell är en väldigt personlig ponny och vet vad hon vill, en bestämd dam med självförtroende.. Hon har bestämde åsikter om det mesta och inte alltid samma åsikter som mig. Har hon bestämt sig för något, då är det svårt att ändra på det. Men för det mesta brukar hon vara väldigt snäll o go och när man väl får henne på sin sida så går hon in för det till 100% istället. När Annabell kom till mig så kunde hon inte speciellt mycket och var lite uttråkad efter att ha gått på ridskola, men ju längre tid det har gått har det blivit bättre även fast det tagit sin lilla tid och vi kämpar fortfarande på med vissa problem. Jag har hittils aldrig haft en tråkig dag i Annabells närvaro, hon är rätt rolig med sina knäppa idéer som hon får för sig! Förutom att hon kan tjura ihop ibland så är hon en väldigt glad ponny med mycket energi. 
 
Än så länge har jag och Annabell endast tävlat LC hoppning på lokalnivå och LB dressyr på klubbnivå, men jag har heller inte lagt så mycket tid på att tävla henne och nu har jag bara fokuserat på att hon ska bli van att vara på en tävlingsplats med många hästar då hon lätt stressar upp sig. Men mer hoppas jag att det ska bli! På träningar har hon hoppat kanon nu, banor upp till 110 och löshoppat upp till 135 cm. 
 Just nu är det lite osäkert hur länge jag kommer ha kvar henne för jag vet inte riktigt vad jag själv vill, men vi får se hur det blir helt enkelt, framtiden får avgöra det. 
 
För tillfället är hon dock mystiskt halt och promeneras endast. 
 

Namnskylt

Postat den: 2013-05-31 @ 11:30:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Namnskylten jag beställde på GHS är nu uppspikad på Soccans boxdörr i stallet! Det var svårt att veta hur jag skulle sätta den för jag fick ju liksom sätta plaketterna runt den typ och då blev det lite trixigt. 
 
Blev inte så snyggt, men det får se ut så sålänge så får jag ändra det om jag kommer på något bättre sätt att sätta upp det på. Dock ska jag fixa så att plaketterna inte ser så snea ut, det ser lite tokigt ut. 
 
 
 
 

Godmorgon härlig fredag

Postat den: 2013-05-31 @ 06:06:57 | Allmänt | Kommentarer (3)

Vaknar upp med härligt fågerkvitter och skinande sol, perfekt start på dagen! Tar banan, jordgubb och fryst mango till frukost precis som till kvällsmat igår. Det är så fruktansvärt gott istället för en torr macka. 
 
 
Soccan ska ut o galopperas idag, intervaller i galopp. Skrittar först en halvtimme, galopptränar och sen skrittar av en halvtimme. Det är perfekt för det tar nästan exakt en halvtimme att skritta bort till grusvägen och det är bra med lång framskrittning så hon verkligen kommer igång och efteråt är det ju också jätteviktigt! Jag har blivit alldeles för slarvig med det de senaste, men idag blir det bra!
 
Näst sista riktiga skoldagen på högstadiet dessutom, ojoj....

Sista torsdagen

Postat den: 2013-05-30 @ 20:51:29 | Allmänt | Kommentarer (2)

Gråter lite inombords.. Sista riktiga torsdags skoldagen. Hade två redovisningar som gick jättebra men nu ä det snart slut. Kommer sakna mina kompisar i klassen så sjukt mycket, som det ser ut nu kommer jag inte gå i samma klass som någon utav dem på gymnasiet. I början trivdes jag inte alls i min klass, men nu det sista året har vi blivit mycket närmare vänner och det känns hemskt att vi inte ska gå i samma klass längre. Man är så hemma i skolan oxå med alla lärare, platser och allt. Usch, jag tycker inte alls det ska bli kul med sommarlov och att det snart är slut, kan man inte stoppa upp tiden lite?
 
Emelie följde med mig hem idag och så såg vi på film, fikade och hade det jättemysigt bara. Bästis ♥ 
När hon åkte hem gick jag ut för att ta en promenad med båda pollarna och mocka boxarna, nu ska jag äta lite goda jordgubbar och en banan med smält choklad. Mums på det! 
 
Älsklingen i hagen idag, hon är så söt min fina ponny!
Dock fruktansvärd kvalitet på bilden..
 
 

Sockertopp

Postat den: 2013-05-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (5)


Hjälp!!!

Postat den: 2013-05-30 @ 14:55:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Behöver lite hjälp med att hitta bett nu!
 
Jag har just nu ett tredelat med fasta ringar men det är bara 14 mm och väldigt små ringar. Jag skulle vilja ha ett bett som är tjockare och med större ringar men eftersom Soccan som jag ska ha bettet till, har 10,5-11,5 i bettstorlek så verkar det helt omöjligt? Jag tittade på varenda ställ med bett och när jag hittat rätt så fanns dom bara i 12,5 och uppåt. Kollat runt på hur många hemsidor också känns det som, och jag kollade på skara hästsport också. Ger snart upp på jakt efter det.. 
 
Är det någon som möjligtvis vet vart man kan köpa ett tredelat bett med stora fasta ringar och bredare än 14 mm med längden 10,5 eller 11,5? Tror även jag ska testa ett rakt med lösa ringar istället för fasta. 

Detta har jag nu, rätt litet..
 

Favoritbild

Postat den: 2013-05-30 @ 11:09:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Matilda klickade en jättefin bild på mig och Soccan i lördags när vi värmde upp innan vi skulle hoppa. Vet inte varför jag tycker om den egentligen för Soccan ser ju inte direkt jätteglad ut, hon går inte sådär jättestiligt kanske och min min är absolut inte den snyggaste. Men den är fin ändå på något sätt tycker jag!
 
Tycker Soccan passar sjukt bra i rött med, det är verkligen en utav mina favoritfärger på henne! Tänk om jag hade haft så mycket färger på mina skolkläder som jag har när jag hoppar och på mina schabrak, då skulle mina klasskompisar bli förvånade haha! Svart och vitt var det va?
 
Men visst är den fin? :D Mer bilder kommer ikväll.
 
 
 

Blir ingen rubrik idag

Postat den: 2013-05-30 @ 06:15:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Precis som i tisdags så är det lektion på lektion idag, men slutar 14.00 så det är tack och lov inte heldag ändå!!
 

Stallfri dag blir det väl nästan, jag ska bara promenera båda hästarna, annars ska ju båda vila från ridningen så det blir rätt lugnt. Ska försöka ta mig ut o springa när jag kommer hem oxå, var ju duktig och gjorde det igår! Dock tror jag nästan att vi skulle göra det på idrotten i skolan, så smartare att göra det då kanske.. Eventuellt tar jag en fika med någon på stan också, det var så längesedan. 
 
Hoppas på fint väder sen också, det brukar bli bättre på eftermiddagarna men nu på morgonen har det ju inte varit så fint..
 
 

Skön känsla

Postat den: 2013-05-29 @ 20:59:24 | Allmänt | Kommentarer (3)

 
Skön känsla när man kommer in och har gjort precis allt man har tänkt och kommer in tidigare än vad man trodde. 
 
Känns som jag har gjort hur mycket som helst idag, men egentligen är det ju inte så jättemycket. Gick ju först i skolan och sen hämtade mamma mig vid 2 och då handlade vi, kom hem 3. Sen åt jag middag snabbt och fixade NO:n som var klar runt 5 och då gick jag ut o sprang några kilometer, mockade, red Soccan och promenerade Annabell, kom in klockan 8. Känner att jag var ganska effektiv ändå ^^
 
Soccan var ingen förbättring med idag, får panik på det, men det kan såklart inte gå bra och det är perioder då det känns bättre eller sämre. Känner inte riktigt igen henne för hon är livrädd för allting och när jag rider ute på vägen stannar hon upp och vägrar gå och fryser fast, och det hände idag när vi skrittat 10 meter.. Dom som känner Soccan vet nog att hon verkligen inte är sån annars, utan istället en trygg och snäll häst för det mesta. Sen i paddocken gjorde hon samma sak en gång, vi travade och då bara tvärnitade hon och började stirra på något. Hon var verkligen hur spänd som helst och jag förstår inte alltså.. Hon har varit så avslappnad och fin ett tag nu och så nu helt plötsligt är hon hur spänd som helst och jättenervös av sig?
 
Gick ut ur paddocken för det kändes inte som det gav något och gick till en grusväg där hon aldrig varit tittig och till och med där tittade hon lite, men det gick ändå och då galopperade jag i rätt snabbt tempo några sträckor fram och tillbaka. Sen travade jag av henne och då var hon betydligt finare!
 
Så jag funderar på om det kan vara så att hon helt enkelt har för mycket energi? Eller så är det att hon inte riktigt orkar bära sig än så då strejkar hon lite banan. Jag har ingen aning, jag får väl testa mig fram lite. Men hon känns ungefär så som när jag inte ridit så mycket, så det kanske är lite bådadelar. 
 
 
 

Tack Julia!

Postat den: 2013-05-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Såg att jag hade blivit veckans blogg på Julias fina blogg (julialundgren.horseworld.se). Blev jätteglad, tack :D Det var igår men jag hann aldrig kolla några bloggar igår så jag såg det inte förrän nu. 
Måste erkänna att jag är galet kär i hennes ponny, så fin!
 

Ändrad ridning

Postat den: 2013-05-29 @ 14:50:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har ändrat planerna för Soccans ridning helt den här veckan, kände att det behövdes lite. Bäst att anpassa efter hur hon känns från vecka till vecka såklart. Såhär kommer hennes vecka istället att se ut av det som är kvar : 
 
Onsdag - Dressyr
 
Torsdag - Vila
 
Fredag - Konditionsträning, ut o galoppera på grusvägar. 
 
Lördag - Skritta
 
Söndag - Dressyr. 
 
Hon har ju gått uteritt måndag och dressyr tisdag men hon har ju krånglat hur mycket som helst och jag tror helt enkelt det är att när hon fått ta det lugnt länge nu så är hon inte riktigt vaken och igång, hon måste komma igång. Kör lite varannandag nu, ena dagen lite lugnt och andra dagen lite hårdare men tisdag onsdag nu då fick hon ju gå två dagar dressyr i rad och jag kommer försöka kräva lite mer av henne idag, så att jag verkligen kommer dit jag vill, nog med sölande!! Nu kör vi igång igen, Soccan får längta till sommaren då ska hon få en eller två veckors vila ;) Nu är det jobb som gäller.  Hoppas på att boka in en dressyrträning snart med, det brukar hjälpa väldigt bra när det känns som det gör nu. 
 
 
 
 

Hejdå älskling

Postat den: 2013-05-29 @ 11:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Förde över allt innehåll i iPaden igår och raderade allting, loggade ut från mitt konto o låste upp den. Haha seriöst jag kommer gråta när vi när som helst snart ska lämna in dom, blir väl om någon halvtimme eller något. Det är inte lätt att lämna sin bästavän som varit med under hela 9:an <3
 
Känns ju himla roligt att jag kommer att få betala 400 kr dessutom eftersom jag slarvat bort stället till skalet -.-
 

Sovmorgon

Postat den: 2013-05-29 @ 07:08:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Börjar 09.50 idag, mamma kör in mig för Agnes började 11 och då skulle dom gå på stan en timme, det passade ju perfekt! Idag är den hemska dagen, lämna in iPads första lektionen. Men ett plus är att vi slipper halva NO lektionen ;) Sen har vi bara två lektioner kvar och så åker jag hem med 2 bussen. Ska bära 35 balar hö när jag kommer hem, kommer dö!!! Min handled också dessutom. Känner att jag överansträngt den lite nu i veckan, men värst är det att skriva. 
 
Sen blir det dressyrpass för Soccan och promenad för Annabell. Hann aldrig med Annabell igår, så får göra det idag istället. Hinner jag ska jag även ut o springa en stund, men det prioriterar jag sist för jag har en del kvar på NO:n också. 
 
 

Sommaren är påväg

Postat den: 2013-05-28 @ 21:03:58 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag har det nog varit årets hittils varmaste dag! Trodde jag skulle koka ihjäl i slutet av skoldagen med alla varma kläder jag hade på mig, men förmiddagen var istället riktigt kall. 
 
När jag kom hem la jag mig o vilade i solstolen på balkongen i någon timme. Det var så varmt och skönt och jag var galet trött, längesedan jag hade så lite energi i kroppen. Somnade nästan och brände mig typ på halsen, haha. Sen åt vi middag som förövrigt var riktigt god, innan Agnes hjälpte mig med min NO inlämning, hade lite svårt att förstå vissa grejer så då är det superbra att ha en syster som kan hjälpa till, tack Agnes! :D
 
Sen mockade jag och red. Soccan var lika konstig idag som igår. Fick inte igenom henne och vi var som två fiender mot varandra och jag blev så sjukt arg och irriterad.. Inget funkade verkligen. Galoppen var dock helt okej, men hon vill skjuta ut rumpan så mycket hela tiden och nej hon lyssnar inte alls så bra som jag vill. Men så går det när man har ridskor, , inga lindor, är äckligt svetti, glömt ta på ponnyn flugspray  och är hur trött som helst.
 
Imorgon blir det dressyrstövlarna på, mina lite längre sporrar så att jag kan komma åt henne så jag slipper tjata hela tiden och så ska vi rida seriöst och jag ska rida tills jag kommer dit jag vill och därmed basta! Spelar ingen roll om det tar 2 timmar, bara jag känner att hon släpper och att vi kan vara lite kompisar efteråt. Nu är det ju varmt o så, men jag tar det på kvällen så underlättar det lite. 
 

Tillbaka till startsidan