Påskdagen

Postat den: 2013-03-31 @ 21:45:36 | Allmänt | Kommentarer (2)

Valde att ta en riktigt lugn dag idag, så skönt! Gick upp tidigt för att hinna pyssla med Nico, och det var så mysigt så! Sen gick jag o la mig en stund igen och åt sen frukost.
 
När Nico o Klara red iväg så red jag med en bit på Soccan innan jag svängde ner på en annan väg. Körde lite galoppintervaller och det gick jättebra. Ena sträckan var det kort galopp och nästa gasade jag. Hon lyssnade bra både bakåt och framåt men det märks att hon är lite trött i musklerna nu när vi har kört igång, blev inte direkt mjukstart som jag tänkt. En stund efter vi lämnat Klara och Nico fick jag reda på nu i efterhand att Klara hade ramlat av och skadat fotleden, jobbigt.. så dom flyttar troligtvis på torsdag istället. 
 
Ikväll hade jag tänkt att rida ut på Bella men jag kom på att jag och Alma länge har pratat om att jag ska hjälpa henne när hon rider en gång, och även att hon ska få hoppa. Så vi gjorde det idag! Alma är så bra för säger jag något så gör hon det, och förstår vad jag menar. Annabell är tyvärr ingen lätt häst, och jag tycker att hon klarar henne bra. Eller det går att göra sakerna med henne även för en "dåligare" ryttare, men för att få det BRA så måste man vara lite mer rutinerad. Men det gick över förväntan första gången, fast det första som hände var att hon ramlade av. Jag hade lagt upp en bom innan hindret som hon skulle galoppera över men Annabell tog både bommen och hindret i samma språng, haha! Men sen flöt det på superbra, höjden slutade väl lite över metern i slutet. 
 

Hejdå Nico

Postat den: 2013-03-31 @ 18:00:00 | | Kommentarer (4)

Nu står det inte någon söt liten Nico därute i hagen längre. Idag har Nico åkt hem till Klara igen och imorgon flyttar dom upp till Stockholm tillsammans efter att han stått i nästan 2 månader här. Jag och Soccan följde med en bit när Klara red hem honom, och jag pysslade länge med honom tidigt imorse. 
 
Nico är verkligen speciell och jag kommer sakna honom väldigt mycket. Det har blivit en vana att ha tre hästar i hagen nu och jag har fäst mig så mycket vid honom. Jag hade bestämt innan att jag inte skulle göra det, för jag visste att jag inte skulle ha honom sålänge och jag vet hur jobbigt det blir efteråt ifall jag gör det. Men vem fäster sig inte vid en sån underbar varelse? Jag var fast redan första dagen. Tycker verkligen om honom, hela hans personlighet. Visst har vi haft våra små konflikter lite då och då, men aldrig har jag mött en häst som alltid är så glad och positiv till allting. Han gör en alltid glad och positiv och han är är en utav de goaste hästarna jag träffat.  Tårarna rinner nästan när jag tänker på att han aldrig kommer att komma tillbaka hit igen, men kanske att jag kan få komma och hälsa på honom och Klara uppe i Stockholm om jag har tur? ^^
Det blir allt bra tomt här i Lidköping utan dem två, men jag hoppas verkligen att dom får det toppenbra däruppe! Jag får vara glad för att jag har kunnat ha honom här dessa två månader och all glädje det har medfört. Finaste underbara bästa Nico. Kommer eka tomt i några dagar nu, minst sagt..
 
Kommer komma en hel drös med bilder på Nico någon dag som jag inte hunnit lägga upp än, så helt slut på "Nico inlägg" blir det inte. Men det 
 
 

Irriterande vid tävling

Postat den: 2013-03-31 @ 14:35:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Oftast är det bra och trevlig stämning på tävlingar, men det finns vissa saker som är så irriterande och som gör saker och ting mer komplicerat än det är. Här är några punkter som jag tycker är bra att tänka på när man är och tävlar, lite basic. 
 
*På framhoppningen funkar det inte att säga "hoppning räcke" med vanlig samtalston, ingen hör då. Det funkar heller inte då att bli sur på någon ifall den står ivägen. Ropa högt och tydligt hellre en gång för mycket så att alla hör och håller sig ivägen!
 
*Gå aldrig bakom hinderna över huvudtaget, det är lika bra att ha det som grundregel och hålla sig undan tycker jag. 
 
*Funktionärer på banan ska hålla sig ivägen, man ska inte behöva tveka för att en funktionär står ivägen. Samma ifall man tar in 2 ekipage i ridhuset, då får man hålla koll på vart den som rider är.
 
*Uppmuntra dem som blir placerade! Även ifall du kom 5:a eller inte blev placerad alls och inte vann klassen så tycker jag det är trevligt o bra att gratulera de placerade, trots att du själv känner dig besviken. Man vinner inget på att tjura ihop för att någon annan vann över en. 
 
*På ponnytävling får man egentligen inte höja och sänka hinderna på framhoppningen, och finns det ett litet hinder tycker jag inte heller att det är nödvändigt, speciellt inte när det är typ LD+5 klasser. Finns inget mer irriterande som när man nästan precis ska in på banan och vill ta ett sista språng och så är det någon som har sänkt ner hindret till typ 40 cm och håller på där ett bra tag. Isåfall tycker jag att man får sänka ner snabbt och sen direkt upp igen.

Tillbaka till startsidan