Uteritt på ponnyerna

Postat den: 2013-06-30 @ 21:46:52 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag har ju länge känt att Annabell har varit ojämn och halt, men jag tänkte att Sara kunde få testa att rida henne för det blir gärna att jag bara tänker på att hon är halt och så kanske hon inte alls är det egentligen. 
 
Vi red ut i skogen på Annabell och Prinsen, lite lugnt såklart eftersom hon har stått länge nu. Men jag såg inte att hon var halt och Sara kände inget direkt sådär, hon var pigg och glad hela tiden! Prinsen tuffade på lite snällt bakom, han är så mysig!
Men pappa ska ringa Husaby imorgon så att vi kan åka in och kolla henne ändå, känns skönt att veta att det inte är något ifall fallet så skulle vara. Kan ju också vara så att hon glömmer smärtan när hon tycker det är roligt, som idag när vi red ut. Men jag får hoppas på det bästa, bara hon blir bra!
 
Nu ikväll har vi grillat god fläskfilé som vi köpte igår. Blir till att hålla oss vakna länge idag, fotbollen börjar 24.00 ;)
 
Bella och Sara
 
 
 
 

Resultat Färgelanda 30/6-13

Postat den: 2013-06-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

LC:1: Kände direkt på framridningen att hon fortfarande var lite sådär halvkonstig precis som igår, men efter en stund uppvärmning så blev det bättre! Hon gick fram lite mer till bettet och lyssnade för skänkeln. Galoppen gick hon fram i när jag red som jag skulle och det mesta var bra. 
Inne på banan kändes det som att hon dog, men vi körde på endå. Var lite småmissar här och var och inte jättebra överlag, men ändå nöjd för hon var fin stundtals. Galoppen gick lite långsamt om man jämför med framridningen, men men. Brukar alltid gå lite långsammare väl inne på banan och jag spänner mig så lätt. 
 
Fick 65,7% och en andra placering. 
 
LB:1: Den här "rundan" gick inte alls lika bra. Fick inte alls fram henne i galoppen och blev därför ett avbrott. Tror allt vi behöver ta en träning för Rebecca snart, galoppen var så mycket bättre när jag red för henne i våras för det var den vi framförallt fokuserade på. Men det är så svårt att rida henne när hon blir seg för hon tar inte skänkeln och det känns som att jag rider som en idiot men när jag kollar på filmen så syns det ingenting alls, haha. Kändes i varje fall inte så bra men skit samma, då vet vi vad vi ska träna ännu mer på. Fast lite svårt är det för så seg är hon varken hemma eller på framridningen. 
Traven var helt okej och skritten var lite sisådär. Får se det som en träning och inte tänka på att det är tävling, bättre kan vi ;)
Fick 59,6%. Kändes bra att få såpass lågt än om jag hade fått högt, när det inte kändes bra. Höll med domaren om det hon skrev också så det var bra .
 
 

Inköp på Skara igår

Postat den: 2013-06-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Fick med mig mycket fint hem, mer än jag tänkt :D
Det blev: 
 
*Martingal från Glen Gordon till Soccan. Letat efter en i rätt färg länge och så hittade jag en som var samma som hennes träns, norpade åt mig den direkt såklart ;)
 
*Svarta sporremmar, lite behövligt då mina nästan är hål i lädret.  
 
*Gräsbrodd
 
*Svarta tyglar, dösköna!
 
*Svart HV polo piké, jättefin :D
 
*Svarta animo ridbyxor. Detta om något var faktiskt behövligt, har just nu ett par animo som jag använder och så mina blåa jw men mina blå  är så slitna så jag vet inte vad, väldigt fula är dom.
 
Nöjd med köpen och jag ångrar inget utav dem. Till och med mamma tyckte det var ganska okej, hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill rida bella nuuu

Postat den: 2013-06-30 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Annabell har varit halt i nästan 6 veckor nu, eller jag minns inte ens när jag senast red ett normalt ridpass på henne. Det är så tråkigt att hon blev halt för vi började komma igång lite mer, åkte på våra två första lokaltävlingar tillsammans och började bli mer säkra i hoppningen. Dressyren började också bli bättre och på banan hade hon nästan slutat bitcha helt. Hade tävlingar planerade under våren och sommaren, men det blev det inget av. 
Jag blir så glad av att sitta på henne när hon busar runt och tar allt som det kommer. 
 
Just nu är hon verkligen jättetjock eftersom jag inte kunnat motionera henne. Alla som varit här har trott att hon har varit dräktig eller något. Nästa vecka ska jag och pappa åka in med henne till veterinären, han har äntligen tid nu. Jag har ingen aning om vad det kan vara, men jag hoppas att dom hittar felet. Vi ska bestämma ikväll vilken dag vi ska åka in med henne. Har bestämt att vi åker till Husaby hästklinik istället för Skara också, det var så himla bra där förra gången när vi var inne med Niklas och jag har bara hört gott om dem efter det också. 
 
Blir så sugen på att rida henne så jag spricker.... tur att Prinsen kom hem nu så att jag åtmistone har någon mer att rida än Soccan. Nu på sommarlovet behöver man ha lite att göra för att inte bli alltför slö. 
 
busefina tokhästen på våran lokaldebut i våras. Ingen vidare snygg runda men jag har aldrig ridit en så rolig runda!! Även fast hon blev lite mot ibland så kändes det som att hon tyckte det var väldigt kul. 
 
 
 
 
 
 

Kan jag få sova lite till?

Postat den: 2013-06-30 @ 06:05:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Är så van att sova länge nu på dagarna så det känns inte så skönt att gå upp tidigt.. En annan dressyrtävling fick jag gå upp vid 4 och nu behöver jag bara gå upp vid 6 så det är rätt bra ändå, men tycker jag kan få klaga lite ändå..
Vi ska gå ut och ge ponnyerna frukost nu och sen ska vi själva få i oss något innan vi ska tillbaka till stallet och göra den sista putsen på lilla Sockertoppen. 
 
Mina starter var ändrade så vi fick en halvtimmes sovmorgon. Min första start skulle ha varit vid 10.01 och den andra vid 11.22 men nu är dem flyttade till 10.27 och 11.48. Var dock två strykningar i både LC och LB så i LB är det en mindre placerad, buhu :( 
Hoppas på att det inte blir lika dåligt väder som det var igår, då spöregnade det. Banorna blir så äckligt blöta och så blir det lite svårt att fotografera och så. 
 
 

Fixat och klart

Postat den: 2013-06-29 @ 21:29:30 | | Kommentarer (0)

Känns som vi hunnit med mycket idag, vi har inte suttit still en enda sekund i varje fall! Gick upp vid 10, åt frukost och styrde mot skara hästsport. Fick med mig lite grejer hem både jag och Sara, visar vad jag köpte imorgon!

När vi kom hem red vi dressyr på Soccan. Först Sara och sen jag. Hon var inte roligt som hon brukade idag tycker jag inte.. Hon tog inte riktigt skänkeln och gick inte helt fram till bettet samtidigt som hon var lite stark och ville inte släppa. Får hoppas att det är bättre imorgon och är det inte det så får vi göra det bästa utav saken och göra så gott som vi kan.

Red Prinsen sen och mötte Edith så vi red ihop. Jätteroligt var det och Prinsen pinnade på så gott han kunde och orkade efter Amico. Känns som att han vill fram och tycker det är roligt, men han orkar inte riktigt.

Nu ikväll har Sara knoppat soccan och fixat med henne medans jag har städat transporten och grejat med lite annat.


Vilken kavaj?

Postat den: 2013-06-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (10)

Har lite svårt att bestämma mig för vilken kavaj jag ska använda på dressyrtävlingen i Färgelanda på söndag. 
Ingen stor grej egentligen men jag gör det alltid till en så stor grej med att jag inte kan bestämma hjälm, schabrak eller kavaj. Hopplöst det där!
 
1. Svart kavaj från hööks. 
 
 
2. Blå Spooks kavaj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min katt

Postat den: 2013-06-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Visste ni att jag har en katt? Hon heter Sally och är svart förutom magen där hon är vit. Hon är ganska rädd av sig och lite försiktig så hon håller sig undan rätt mycket, men hon är nästan alltid här framme vid huset och ligger o solar sig. Hon är utekatt helt eftersom det inte funkade att ha henne inne då hon drog in råttor hela tiden, bajsade överallt trots att vi hade låda och annat. Det funkade att ha henne inne helt, men inte en blandning av det. Så då får hon gå ute, och det är det hon verkar trivas bäst med. 
 
Lite knasig är hon också, hon ska alltid ligga och rulla runt på plattorna och i gräset och hon blir ju hur smutsig som helst. Men det passar ju bra att hon är som Annabell, då behöver inte Annabell känna sig så knasig ;)
Vi hade Sally´s bror "Simba" förut också, men han har tyvärr sprungit bort och vi vet inte vart han är i dagsläget, om han ens lever. Det var flera år sedan nu. 
 
 
 
 
 
 

Antagen

Postat den: 2013-06-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår fick vi antagningsbeskeden från gymnasiet. Om jag var nervös? JA! 
 
Jag valde från början 1.Estetik och media. 2. Ekonomiprogrammet 3. SRG. 
Men jag kände bara att det var helt fel. Det kändes verkligen inte bra och sen kollade jag närmare på vilka kurser det var på estet och det var konsthistoria, drama m.m. och sånt som jag absolut inte vill läsa. Kollade upp kurserna på ekonomi istället och blev mer intresserad av det istället. Jag har egentligen alltid velat gå ekonomi, men sen blev det att jag låste mig fast vid estet när jag väl hade valt det. 
Men andra valet blev alltså som på bilden nedan. Och jag kom in! Jätteroligt verkligen, tror jag kommer trivas bra där. 
Det var inriktning ekonomi eller juridik men jag valde juridik. Dock väljer man egentligen inte inriktning förrän i 2:an så jag kan fundera på det lite mer om jag vill det. 
 
Känns väldigt rätt nu, och jag är taggad för att börja på gymnasiet!
 
 
 
 

Hästarna igår

Postat den: 2013-06-29 @ 06:15:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vi började med Prinsen igår. Var så längesedan jag red honom nu.. Men först så friserade vi honom i nästan 2 timmar, ryckte manen, klippte öron, hovskägg, kronränder m.m. Eller ja, Sara gjorde ;)
Sen red vi, Sara började och sen satt jag upp en stund efter det. Han var rätt stel och seg, inte riktigt igång. Men jag får kondisträna lite så kommer det nog bli bättre. Det behövs lite muskler och kondition helt enkelt. Tycker ändå att han var duktig och försökte, det var ju inte så att han tjurade ihop  eller så utan mer att han inte gick fram helt. Vissa stunder släppte han rätt bra men sen orkade han inte riktigt hela tiden. 
 
 
Soccan blev det också ett dressyrpass på, Sara började rida igen och jag red efter precis som på Prinsen. Jag har ju inte ridit dressyr sedan i måndags och bara busridit sen dess, så det var väl lite sådär halvbra med vissa saker. Hon lyssnade inte helt i övergångarna och i galoppen så sköt hon ut rumpan lite. Men vi får fixa till det tills söndag, hehe. Kändes ändå helt okej bra, men jag red inte så bra som jag ville. Blev lite tjurig på mig själv, hehe. 
Får försöka bättra mig när vi rider idag istället, imorgon är det ju tävling! Är riktigt taggad :D
 
sara och soccan
 
 
 
 
 

Inne

Postat den: 2013-06-28 @ 22:00:01 | | Kommentarer (0)

Båda pollarna ridna, nu ska vi äta lite och sen lägga över bilderna ^^ underbart roligt att sitta på lilla prinsen igen


Världens finaste och blötaste ponny

Postat den: 2013-06-28 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (9)

 

Film Soccan hoppning

Postat den: 2013-06-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Ja, man kan ju ha delade åsikter om vad som är snygg ridning och inte ;) haha
 
 

Film påväg

Postat den: 2013-06-28 @ 14:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

håller på och fixar filmen från i onsdags, den kommer alldeles strax!

Soccans schema

Postat den: 2013-06-28 @ 11:20:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

På söndag är det dressyrtävling så nu fredag, lördag innan blir det dressyr för hela slanten med Soccan. 
 
Nästa vecka blir något lugnare, då är det hopptävling istället. 
 
Måndag : Uteritt på Soccan och Prinsen. Är Sara kvar så tar vi varsin ponny, annars rider jag x 2. 
 
Tisdag: Dressyr med lite bommar eller markarbete eller vila, inte betämt än.
 
Onsdag: Det jag inte gjorde dagen innan.
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Hopptävling och regional debut!!!
 

Tillbaka till startsidan