Amanda-Soccan idag

Postat den: 2013-01-31 @ 20:24:28 | | Kommentarer (0)

TJEEEENA alla olivias läsare, detta är amanda aka medryttarN. Jag hjälper Olivia och rida hennes små ponnyer dådå, idag red jag Soccan, i skritten kändes hon framåt och glad, mjuk och fin i handen. I traven ville hon bara titta överallt, inget jag gjorde var längre intressant haha, galopperade lite i skogen och jag måste bara säga att det finns ingen mer underbar ponny att galoppera på än henne, så underbar!!! fina fina soccan :)

Sammanfattningsvis så var det en helt underbar skogstur, dock kom jag vilse haha, men soccan och jag hittade tillslut hem!


Choklad och frukt

Postat den: 2013-01-31 @ 18:50:58 | | Kommentarer (4)


Anmäld x 2

Postat den: 2013-01-31 @ 17:06:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Kikar runt på lite alla möjliga tävlingar nu, så taggad inför tävlingssäsongen! Kommer dock inte bli mycket tävlande i vår eftersom pappa jobbar såpass mycket, så det är mer sommaren/hösten vi kan åka iväg. Men lite kommer det bli ändå!
 
Än så länge har jag inget planerat med Annabell, men det kommer nog tillfälle till det med. Men det är Soccan som är nummer 1 liksom. 
-Anmälde mig först till Lidköpings (hemmaklubben) pay and jump den 17 februari. Anmäld till 90 & 1 m igen men precis som jag tänkte senaste gången så hoppar jag 90 cm två gånger om det inte funkar första rundan. 
-Andra tävlingen är veckan därpå, 23 februari. Då ska jag och ponnyn iväg till Tidaholm på årets första dressyrtävling. Vi kommer rida LB:1 & LA:1. Blir LA debuten men vi tar det inte superseriöst. Vi förlorar ju ingenting på det, är annat att gå upp i klasserna i hoppning tycker jag. 
 
 
 

Sommar nu, TACK!

Postat den: 2013-01-31 @ 14:35:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Tycker det är alldeles för tråkigt väder ute nu. Blaskigt och blött. Längtar mer än någonsin efter sommaren nu, och inte bara efter vädret. Så skönt med lov i 8 hela veckor och allt roligt man gör under tiden. Förra sommaren var absolut den bästa. Träffade mina allra bästavänner ofta, lärde känna Edith, jag hade världens underbaraste Soccan för första sommaren, Sara hälsade på, hästarna gick bra och allt var bara roligt.
 
Visst är det jobbigt när det är varmt ibland, men det har nog inte varit en gång jag dratt mig för att jag ska ut och rida under sommartid..
lite bilder från förra sommaren ^^ 
 
Edith och Socan.                                                                                                                                                      
 
        Soccan och Sara
 

Ridsugen?

Postat den: 2013-01-31 @ 12:28:35 | Allmänt | Kommentarer (3)

Har en liten Soccanponny här hemma som behöver ridas nu medans jag är sjuk. Någon som känner sig i behov av att ut och rida lite? Hon skulle behöva gå ett dressyrpass idag eller imorgon & även Annabell skulle behöva gå lite seriöst.
 
Någon som vill? 

Photoshop

Postat den: 2013-01-31 @ 11:05:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Sen min windows dator kraschade har jag inte haft photoshop förutom under en 30 dagars testperiod. Vi har haft en skiva vi fått med photoshop förut så har kunnat installera den överallt, men den funkar tyvärr inte till mac datorer..
 
Känner mig verkligen handikappad när jag inte kan redigera några bilder. iPhoto är väl ingen jätte hit direkt. Har bestämt mig för att köpa photoshop elements 11 så snart jag får pengar nu. Priset ligger på 925 kr. Känns inte idé att köpa något annat för vi får ändå CS6 om jag kommer in på media, om jag inte har fel. Hade elemets 3 i förra datorn så sämre är det nog inte. 
 

Vad har ni för program och redigerar era bilder i?

Hemma en dag till

Postat den: 2013-01-31 @ 08:00:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Fortfarande sjuk, åååhhh vad irriterande. Vill upp på hästryggen igen och sätta igång och träna nu. Så sugen på att komma igång ordentligt nu.. Har NO prov nästa vecka men har 0 motivation till det, går verkligen inte att plugga ibland och jag kan väl typ inget. 
 
Idag ska jag roa mig med att äta, äta & äta ungefär (så såg dagen ut igår). Om jag mår bättre ska jag ut och borsta Soccanponnyn och mysa lite. 
 

Film: hoppträning bella

Postat den: 2013-01-30 @ 18:55:00 | Filmer | Kommentarer (4)


Tygel problem

Postat den: 2013-01-30 @ 17:03:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Jag är rätt petig med tyglar och det där, men har aldrig tatt tag i det och köpt ett par riktigt bra. Jag har ett par lädertyglar som jag nästan alltid rider med i dressyren men ändå inte nöjd med dom.. 
 
Det jag är på jakt efter är ett par svarta lädertyglar utan stroppar och ganska smala. Har kollat runt överallt utan resultat. Ska kolla upp ifall det finns att specialbeställa någonstans men vet inte om det kommer bli väldigt dyrt då? Är inte så sugen på att lägga en massa pengar på ett par tyglar.. 
 
här är lädertyglarna från hööks som jag har nu. Kostar 149 kr. 
 
I hoppningen har jag gummityglar som jag fick med på tränset när vi köpte Soccan. Vill dock ha ett par nya till det också. Det är gummityglar och är rätt stela och hårda. Red utan handskar en gång och det var inte det skönaste. I hoppningen vill jag inte ha lädertyglar utan helst flätade och mjuka. Detta verkar vara ännu svårare att hitta. Finns antingen i mörk mörk brun eller svart. 
 
Jag kanske är petig men jag tycker tyglar är viktigt, det är ju det man håller i och då får det väl vara bekvämt. 
 

Jag älskar dig <3

Postat den: 2013-01-30 @ 15:06:00 | Bilder | Kommentarer (6)


Åh så gulligt!

Postat den: 2013-01-30 @ 13:05:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Var inne på min kompis blogg där hon hade skrivit ett inlägg där hon hittat ett USB med en häst. 
 
Kikade mig in på hemsidan och klickade upp lite fler bilder. Så himla gulligt, haha! Hade det varit för 2-3 år sedan hade jag tryckt hem det direkt och varit helt överglad, haha! Men nu föredrar jag nog trots allt lite neutralare. Skulle kännas lite roligt att ta med ett sånt här till skolan kanske?...
 
Finns HÄR för 35 dollar. Där kan man även hitta andra djur. Lite annorlunda?
 

Hoppträningen Bella

Postat den: 2013-01-30 @ 11:00:00 | Tidigare hästar | Kommentarer (1)

Igår var det riktigt roligt att sitta på den lilla ponnyn! Fin var hon och positiv till det mesta vi gjorde.  Red på en ny nosgrimma + nytt bett och hon om någon blir annorlunda när man byter nosgrimma, så det tog en stund att känna in lite hur hon var på den. Känslan var verkligen på topp och vi hade roligt. Lisa var nöjda med oss och tyckte det var super. Vi hade en bra grundgalopp mestadels och inget sölande. Kom lite nära på första hindret ibland, men så blir det ju alltid någon gång.  Hon vill ju gärna flyta ut ibland i svängarna, så då måste jag hålla ihop henne mer och svänga lite tidigare. 
 
det roligaste tyckte jag var att hon verkligen VILLE och FÖRSÖKTE. Ett plus på kanten var att lastningen både dit och hem gick lätt som en plätt. 
 

Sjuk

Postat den: 2013-01-30 @ 08:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Vaknade imorse utav att jag var snuvig, hade halsont, sprängande huvudvärk, ont i magen & helt slut i hela kroppen. Hoppas verkligen att det lägger sig snart så jag inte blir störtsjuk som jag blev förra gången.. Har knappt sovit något inatt och känner mig inte bra på något sätt. 
 
Amanda rider eventuellt idag, men ska prata med henne. Jag avstår nog så jag inte blir jättesjuk utan frisk så snabbt som möjligt istället. 
 
GALET GAMMAL BILD PÅ MIG OCH EMELIE, HAHA
 

Mot träning!

Postat den: 2013-01-29 @ 17:56:45 | | Kommentarer (3)

Annabell gick rätt in i transporten idag! Inga problem alls med det. Skönt! Får hoppas det håller till när vi ska åka hem också, det är då hon brukar krångla mest.


Ojdå...

Postat den: 2013-01-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Var visst lite väl snabb häromdagen, haha. Dessutom vägrar min dator ändra så det står rätt..
 

Tillbaka till startsidan