Hejdå 2013

Postat den: 2013-12-31 @ 23:59:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag är så taggad inför ett nytt år, det går inte att beskriva! 2013 har varit ett utav de sämsta åren någonsin på många sätt, men även ett utav det bästa. Jag skulle dock aldrig någonsin vilja ha tillbaka det här året. Så mycket motgångar, besvikelser och annat. 
 
Både jag och mamma har sagt, att 2014 känns som att det kommer bli ett bra år. Det känns som att det kommer bli ett speciellt år fyllt med glädje, det hoppas jag verkligen. Jag tänker starta 2014 med en bra inställning och en tro på att det blir bra. Mitt nya motto inför det nya året är "Det omöjliga kan bli möjligt om du bara tror på det."
Det har hänt många gånger, och kommer hända igen. Promise. 
Att jag får starta det nya året med mina tre bästavänner och andra glada personer gör det inte sämre. 
 
Välkommen 2014. 
 

Långärmad tävlingströja

Postat den: 2013-12-31 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

När tävlingarna drar igång redan i februari och inte tar slut förrän i december, då är det oftast väldigt kallt ha en kavaj och en tunn tävlingstop under. Man spänner sig, och ridningen blir för den sakens skull sämre. Ofta blir man varm när man rider, men det blir ändå såpass kallt när man går mellan t.ex. framridning och tävlingsbana att man skulle behöva ha något mer på sig. 
 
Jag funderar på att skaffa en långärmad tävlingströja. Det blir såklart inte jätte stor skillnad, men lite varmare. 
Hittade en tröja från Kingsland för 549 kr, och även fast den är i funktionsmaterial såg den ut att vara lite tjockare än min tävlingstop från Anna Scarpati. 
 
 
 
 

Årsresume 2013 del 1

Postat den: 2013-12-31 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Januari: Både Annabell och Soccan gick väldigt bra i dressyren, det kändes som att det mesta rullade på. Jag var dock sjuk en hel del så därav fick min medryttare Amanda rida mycket. 
Hopptränade varje vecka för Lisa och varierade mellan Annabell och Soccan men började sedan träna för Johan Lundh med Soccan. 
I slutet på januari gjorde jag årets första start med Soccan som var en pay and jump i Skara där vi var nollor i 90 och jag utgick i 1 m då hon var väldigt osäker eftersom vi kraschat på framridningen. 
 
 
Februari: Fortsatte träna för Johan i hoppning med Soccan, hopptränade med Annabell för Lisa och dressyrtränade för Rebecca. Kändes som en perfekt kombination! Det mesta rullade på som det skulle och jag och Soccan var ute på två tävlingar. Först en pay and jump där vi hoppade 90 och 1m. 8 fel i 90 och 4 fel i 1 m och jag var riktigt nöjd efter sista klassen. I slutet på månaden var vi i Tidaholm och gjord årets första dressyrstart där vi vann på 69,665% i LB:n och fick 62,8% i våran LA debut. 
 
Dessutom fick jag hem Nico, då stod jag med 3 hästar. Jag red honom i princip lika mycket som mina hästar och det var riktigt roligt att lära känna en ny häst. 
Snö hade vi fullt av i februari också!
 
 
Mars: Hade några jätte bra och några jätte dåliga träningar med Soccan, hon började även tappa mycket hull och muskler. Men tävlingarna började den här månaden dra gång på allvar. 
Var på en klubbdressyr med Soccan där vi vann LC:n och det var kaos i LB:n. Någon vecka senare var jag på clear round med Annabell där vi hoppade 70&80 cm felfritt. 
Veckan därefter var jag på en lokaltävling med båda ponnyerna. I LD+5 var jag och Soccan precis utanför placering och i LC:n ramlade jag av då hon stannade på ett hinder, hon var konstig hela rundan. 
Annabell gjorde den dagen sin lokaldebut och skötte sig exemplariskt!
 
Nico åkte hem sista dagen av mars, det var sorgligt.. Han var så mysig den där lilla hästen ♥
 
 
 

Veckan

Postat den: 2013-12-31 @ 11:25:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Uteritt på Annabell, promenad med Soccan. 
 
Tisdag: Dressyr på Annabell. Natasja kommer och sen ska jag till Kajsa o fira nyår. 
 
Onsdag: Uteritt på Annabell, promenad med Soccan. 
 
Torsdag: Provridning med Annabell, promenad med Soccan. 
 
Fredag: Annabell vilar, promenad med Soccan. 
 
Lördag: Uteritt på Annabell, promenad med Soccan. 
 
Söndag: Provridning med Annabell. 
 
Såhär ska veckan se ut är tanken, men jag lyckas aldrig hålla planeringen. 
Den här veckan är en sån vecka då jag riktigt känner att jag kommer vara helt slut och riktigt trött, bra start på 2014 känner jag.. 
Men jag ska ändå försöka greja så mycket som möjligt med det jag orkar, tanken är att jag ska börja träna lite igen också för jag behöver träningen utanför ridningen för att orka rida. 
 
 

Godmorgon alla glada morgonpigga människor!!

Postat den: 2013-12-31 @ 06:28:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag är jag sådär sprudlande glad och har en bra känsla i magen. Helst hade jag velat springa 5 mil för jag känner mig så fruktansvärt pigg. Jag vet inte varför, och jag tycker inte det är någon idé att ta reda på det heller. 
Bara så härligt att vakna upp såhär på morgonen och känna så. 
 
Jag ska ut nu för att promenera Soccan, ge henne massage och bara mysa. Skämma bort henne med godis oxå kanske ;)
Senare kommer Natasja, världens bästa. Hon ska vara med när jag rider Annabell och jag hoppas på att få lite fina bilder på oss. Kanske dröjer det inte många dagar kvar tills jag bara har en ponny, men det vet jag inte ännu. 
 
När stallet är klart ska jag hoppa in i duschen och sen kommer Lollo & Matilda. Då åker vi direkt hem till Kajsa där vi ska fira nyår. Jag vet inte riktigt vilka dom är som kommer dit också, men det blir nog kul! Nyår är en utav de viktigaste dagarna på året, det känns som att börja om. Ta nya tag inför det nya året. Det är väl underbart? :D
 
 

Trökväder

Postat den: 2013-12-30 @ 20:08:12 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vad har jag gjort idag egentligen? Ingenting, suttit o slöat typ. 
Helt slut av att inte ha gjort något alls, märkligt. 
 
Jag red ut en stund på Annabell under eftermiddagen, och hon skötte sig helt okej. Hon ville inte riktigt lyssna hela tiden och ville själv gärna bestämma vilket tempo vi skulle ha, men jag lyckades övertala henne efter en stund. På slutet slappnade hon av och blev ganska fin, men inte fullt så bra som jag vill ha det och som hon annars är. 
 
När det blivit lite mörkare kom Annie hit och då gick vi en promenad med Soccan som skötte sig väldigt bra idag. Hon har varit lite småjobbig det senaste men idag gick hon bara snällt brevid. 
Resten av kvällen har spenderats framför tven för att se på hoppning och nu ska jag se på en film med mamma och pappa. Måste även försöka lägga mig i relativt god tid, mycket att göra imorgon på kort tid. 
 
 

#hästhoppning

Postat den: 2013-12-30 @ 18:48:23 | Allmänt | Kommentarer (1)
Ren transport

Postat den: 2013-12-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Våran transport är relativt ny, men för några dagar sedan såg de jätte gammal ut. Den var helt galet smutsig eftersom vi har kört hästar utan att tvätta väggar ordentligt efteråt och nu det sista körde vi ett stort last hö i den vilket gjorde att hela golvet och allting blev fullt av hö och äckligt. 
 
Tog tag i det och drog in slangen i transporten när mellanväggarna och allt ändå var borta, skurade väggarna och gjorde rent ordentligt. Det var hö ända upp i taket, haha.  Tillslut blev den riktigt fin och nu luktar den nästan ny, underbart! Ska ta för vana i framtiden att rengöra den såfort den blir smutsig så jag slipper ta allting på en gång. Mycket fräschare så också. 
 
Före/efter
 
 
Före
Efter
 
 
 
 
 

2013 och 2014

Postat den: 2013-12-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Bra med 2013:
 
- Börjat gymnasiet, det har verkligen varit jätte roligt. 
- Tagit tag i skolan ordentligt.
- Annabell har blivit mycket finare. 
- Bloggen har växt
- Umgåtts med rätt kompisar och dom jag trivs tillsammans med. 
 
Dåligt med 2013:

- Båda ponnyerna har varit skadade i omgångar. 
- Jag har varit extremt trött.
- Jag har känt mig väldigt stressad hela tiden. 
- Ingen snö 
- Inga vidare resultat på tävlingar, varit som en bergodalbana. 
 
Förväntningar på 2014: 
 
- Hitta min drömponny. 
- Hitta ett bra hem till Annabell.
- Bloggen växer mer. 
- Fortsätta kämpa i skolan och få bra betyg. 
- SNÖ.
- Friska ponnyer
 

Omplanerat nyår

Postat den: 2013-12-30 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Under nyår skulle jag vara med Matilda, Lollo och ev Natasja. Nu frågade dock Kajsa om vi ville komma till henne istället och det tackade vi alla fyra ja till! Det var tre eller fyra till som skulle komma så vi blir typ 9 st. Det blir roligt! Har inte riktigt koll på vilka som kommer, men det blir nog roligt. Vi sover över där också, får se vad som hittas på. 
 
Förra året var jag och Lollo hemma hos Matilda, det var riktigt mysigt. Det här nyåret blir nog lika bra det. 
Bara för det så tycker jag att alla borde kika in på Kajsas superfina blogg: 
kajsaatobiasson.blogg.se
 
 
 
 

Näst sista dagen 2013

Postat den: 2013-12-30 @ 08:32:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det blev ännu en sovmorgon idag, tack pappa för att du gav hästarna mat!
 
Jag känner mig riktigt trött idag och av den anledningen ska jag inte hitta på så mycket. Kroppen säger ifrån när den inte orkar mer, och då är det så och man får ta det lite lugnt. Jag ska ut och rida Annabell i skogen senare i eftermiddag tänkte jag, träna mycket avsaktningar från galopp då hon gärna blir lite ofokuserad när det blir lite för roligt. Vet inte hur hon kommer kännas eftersom vi hade provridning i lördags och sen promenerades hon bara igår, tror hon kommer vara rätt pigg. Men det är gillas! Pigga och glada hästar ska det vara. 
 
Jag måste verkligen ta tag i hela min hästgarderob och mitt rum, det är kaos. Nu när stallet är nystädat och fint så är det dags att få det lite fint här inne också. Då blir mamma glad ;)
 
 
 

Hästdag

Postat den: 2013-12-29 @ 21:22:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har det varit häst, häst och än en gång häst. Provridit två fina dressyrponnyer!
 
Det var väldigt roligt att äntligen rida lite ordentlig dressyr, men jag kände mig rätt ringrostig. Båda var som sagt väldigt fina, men jag hade lite svårt att rida ihop dom och formen blev lite väl lång ibland. Vet att jag har lite problem med det på många hästar men jag blir så irriterad på mig själv. Ser allt på filmen i efterhand precis vad jag gör för fel. Men tanken är väl att provrida båda igen, och fler ponnyer också. Det är dock en utav dom som jag är lite mer intresserad av. 
Den första hade jag jätte svårt att sitta ner på för den hade jätte stort steg, haha. Den andra var lite lättare men svårare på annat sätt. Mer tänker jag inte berätta i respekt mot ägaren även fast jag gärna hade gjort det och visat både bilder och film för er. Tycker man ska hålla sånt för sig själv och inte lägga ut filmer o sånt om man inte frågat ägaren såklart. 
 
När vi kom hem så tog jag in mina små fina ponnyer och nu sitter jag och myser lite framför tven. Ska snart ta lite käk. 
 
 
 
 

Onödigt om mig

Postat den: 2013-12-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

* Jag älskar kallrökt lax, kan äta flera skivor på en gång. Det är dessutom nästan det enda jag gillar på hela julbordet. 
 
* Filmer som inte är sorgliga, är dåliga. Punkt. 
 
* Jag har extremt dåligt tålamod
 
* Jag har alltid haft mat-perioder. Ett tag dricker jag bara smoothie, ett tag bara fil med frukt och ett annat tag vill jag bara ha pizza osv. Just nu är jag inne i en kallrökt lax period, haha. Helst till frukost, middag och kvällsmat. 
 
* Jag växlar humör väldigt snabbt (ser det som en brist). 
 
* När jag hade 20 schabrak sa jag att jag inte skulle köpa fler, några månader senare står jag här med 51 st..
 
* Min låt på alarmet när jag vaknar är fur elise. 
 
* Jag heter egentligen gustafsson i efternamn, men säger och skriver alltid gustavsson. 
 
 
 
 
 

Effekt leather balm

Postat den: 2013-12-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Om ni vill ha ett grymt tips på läderbalsam, då ska ni kolla hit!
 
I julklapp fick jag effekt leather balm. Mamma hade köpt det i en skoaffär och jag hade inte så jätte stora förväntningar på det inför användningen. Men jag blev positivt överraskad! Det var otroligt bra när jag använde det och lädret blev som man ville ha det. Läste även lite på nätet om det och balsamet ska rengöra, putsa och impregnera - allt i samma. 
 
200 g kostar ca 150 kr vilket jag inte tycker är alls farligt. Finns även i mindre förpackningar. Värt att testa om ni inte har hittat något bra att smörja med än!
 
 
 
 

Pikeur candela

Postat den: 2013-12-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag köpte ett par svarta pikeur prisca i fredags på Skara Hästsport. Tanken var att köpa ett par pikeur candela men de fanns inte inne i rätt storlek så jag ska istället beställa från internet. 
 
Frågan är bara vilken färg jag ska ha? Jag velar fram och tillbaka mellan olika färger, och jag vet inte riktigt vad färgerna heter heller.. Jag vill ha ett par som är snygga och dressyriga. Modellen är ju redan klar. Jag vill ha candela då de har tre knappar vilket är sjukt snyggt och hög midja vilket är väldigt skönt. Modellen är verkligen helt perfekt! Färg är alltid svårt att bestämma. 
 
Här är färgerna jag väljer mellan: 
btw, någon som vet vad färgen heter? (funderar på om 1:an och 2:an är samma fast bara i olika ljus?)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till startsidan