Planera dressyrpasset

Postat den: 2013-08-31 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag tycker det lätt blir att man rider runt runt, lägger någon volt lite här och där och aldrig kommer någonstans när man rider dressyr. Hoppar man brukar man oftast ha ett upplägg, och rider man ut så rider man ju en väg och det blir ny miljo och sådär.
 
Men i dressyren blir man, i varje fall jag, lätt fast med att bara rulla på en volt eller rida runt runt. Någon som känner igen sig? Ibland är det självklart behövligt att ligga och rulla på en volt, men en bra grej tycker jag är att planera 3 olika moment att göra under dressyrpasset.

Först får man tänka ut vad man behöver träna på. Framåtbjudningen, övergångar, halter, förflyttningar eller det kan vara vad som helst. Då kan man välja ut tre grundövningar som man ska rida under ridpasset och fokuserar framförallt på dom. Man måste ju inte ha exakt tre, bara det blir lite variation och man inte ligger på samma övning bara för att man har kommit på en ;)
 
Jag brukar ha alla möjliga övningar bereoden på vad jag behöver träna på. En övning som jag tycker är väldigt bra som är ganska vanlig är att lägga 3-5 volter på varje långsida i galopp. Mellan volterna kan man passa på att göra lite övergångar från galopp också, och då tränar man samtidigt fattningar! Ska visa en övning någon dag som vi gjorde på träningen igår med som jag tyckte var väldigt bra :D
Mina grund "regler" när jag tänker ut mina tre övningar inför ridpasset.
 
*Inte mindre än 3 olika grejer, bra med variation
*Hitta övningar som passar det som man behöver träna på, inte rida en övning bara för att det verkar vara en rolig övning utan den måste ha något syfte.
*Få med alla gångarter i någon övning
 

Kommentarer

Postat av: Madde

Alla har en svårare/svagare sida när man rider vilken är din och Soccans? :)

Svar: menar du höger eller vänster sida på hästen eller vad menar du?^^
Olivia Gustavsson

2013-08-31 @ 15:54:17
Postat av: Hanna

Vore kul med lite exempel på övningar, dressyr är inte min starkaste sida så suger åt mig all inspiration jag kan hitta :) Fin blogg förövrigt!

2013-09-02 @ 20:42:07
URL: http://gaerdner.blogg.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan