Resultat Skövde 31 augusti 2013

Postat den: 2013-08-31 @ 20:10:32 | Allmänt | Kommentarer (5)

Det gick helt okej idag faktiskt! Bättring sen förra gången helt klart.
 
LC:2: Hon var riktigt fin på framridningen! länge sedan hon gick fram så bra och var så mjuk, så jag är riktigt nöjd över det och bara det var ett stort pluspoäng över dagen såklart. 
Inne på banan tappade jag lite koncentration, men det gick helt ok. Jag ville verkligen inte bli hård i handen och då blev det att jag nästan inte höll i henne något alls och då kom hon aldrig riktigt ihop sig helt enkelt, så jag hade kunnat fixa till det bättre faktiskt! Ett avbrott i galoppen blev det också men det skyller jag på mig för jag slutade driva då. Kan ju säga att jag tycker att LC:2 var ett väldigt roligt program att rida i varje fall, hoppas det finns på fler tävlingar i höst. 
 
Men jag tycker vi gjorde så gott vi kunde den här rundan. Som Anna sa så kommer det ta tid efter allt hennes kropp har fått vara utsatt för nu, och musklerna är inte särskilt bra än. Så vi tävlar för att träna och komma igång igen. 
63,57% fick vi. Domare var Jan Holm.
 
 
LB:1: Här på framridningen så var det riktigt kaos. Hon var spänd och ville inte riktigt släppa, gick inte fram alls. Bad pappa att hämta MAtilda som var på plats så att hon kunde hjälpa mig lite. Slappnar alltid av när hon är med, så det blev lite bättre ganska snabbt. Tack Mattan!! Sen inne på banan tycker jag nästan det gick lite bättre än inne på framridningen faktiskt, ovanligt?? Nej men framridningen var ju itne så bra heller, haha.. Men jag fokuserade mycket framåt hela tiden. I galoppen så bara släppte jag ALLT och lät henne galoppera på. Hon hade ju ingen koll på sina ben och jag sket i formen, men för en gång skull ville jag känna att det gick att få fram henne, och då fick det se ut hur det ville. Kändes som att hon var positiv och glad och det var riktigt skönt. Nöjd var hon efteråt också och verkade tycka det var roligt. Det är så det ska kännas! Domaren skrev att jag skulle rida lugnare, haha jag förstår henne. I ena ökningen trodde Soccan att det var hoppning så hon bytte galopp och sen blev avbrottet helfail så jag fick en 4a... Så kan det gå när man tränar på att tävla ;) Dör vad fult det var.. Nej men jag är nöjd med känslan, det var träning idag inte tävling. 
 
63,8 fick vi i den här klassen, domare Carina Andersson.
 
 
Sammanfattningsvis så är jag nöjd över dagen. Helt klart förbättring om man jämför med senaste tävlingen. Jag har insett att jag måste sluta jämföra med resutlaten vi fick förra hösten och i vintras, hennes kropp har gått igenom väldigt mycket mer efter det. Masken tog faktistk väldigt mycket på henne...Hon har varit trött sen dess. Men nu är den borta och vi är snart tillbaka. I vinter ska vi sopa banorna, precis som förra hösten/vintern ;)
 
 
 

Massor av spån

Postat den: 2013-08-31 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

 

Planera dressyrpasset

Postat den: 2013-08-31 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag tycker det lätt blir att man rider runt runt, lägger någon volt lite här och där och aldrig kommer någonstans när man rider dressyr. Hoppar man brukar man oftast ha ett upplägg, och rider man ut så rider man ju en väg och det blir ny miljo och sådär.
 
Men i dressyren blir man, i varje fall jag, lätt fast med att bara rulla på en volt eller rida runt runt. Någon som känner igen sig? Ibland är det självklart behövligt att ligga och rulla på en volt, men en bra grej tycker jag är att planera 3 olika moment att göra under dressyrpasset.

Först får man tänka ut vad man behöver träna på. Framåtbjudningen, övergångar, halter, förflyttningar eller det kan vara vad som helst. Då kan man välja ut tre grundövningar som man ska rida under ridpasset och fokuserar framförallt på dom. Man måste ju inte ha exakt tre, bara det blir lite variation och man inte ligger på samma övning bara för att man har kommit på en ;)
 
Jag brukar ha alla möjliga övningar bereoden på vad jag behöver träna på. En övning som jag tycker är väldigt bra som är ganska vanlig är att lägga 3-5 volter på varje långsida i galopp. Mellan volterna kan man passa på att göra lite övergångar från galopp också, och då tränar man samtidigt fattningar! Ska visa en övning någon dag som vi gjorde på träningen igår med som jag tyckte var väldigt bra :D
Mina grund "regler" när jag tänker ut mina tre övningar inför ridpasset.
 
*Inte mindre än 3 olika grejer, bra med variation
*Hitta övningar som passar det som man behöver träna på, inte rida en övning bara för att det verkar vara en rolig övning utan den måste ha något syfte.
*Få med alla gångarter i någon övning
 

Tillbaka till startsidan