Resultat Skövde 31 augusti 2013

Postat den: 2013-08-31 @ 20:10:32 | Allmänt | Kommentarer (5)

Det gick helt okej idag faktiskt! Bättring sen förra gången helt klart.
 
LC:2: Hon var riktigt fin på framridningen! länge sedan hon gick fram så bra och var så mjuk, så jag är riktigt nöjd över det och bara det var ett stort pluspoäng över dagen såklart. 
Inne på banan tappade jag lite koncentration, men det gick helt ok. Jag ville verkligen inte bli hård i handen och då blev det att jag nästan inte höll i henne något alls och då kom hon aldrig riktigt ihop sig helt enkelt, så jag hade kunnat fixa till det bättre faktiskt! Ett avbrott i galoppen blev det också men det skyller jag på mig för jag slutade driva då. Kan ju säga att jag tycker att LC:2 var ett väldigt roligt program att rida i varje fall, hoppas det finns på fler tävlingar i höst. 
 
Men jag tycker vi gjorde så gott vi kunde den här rundan. Som Anna sa så kommer det ta tid efter allt hennes kropp har fått vara utsatt för nu, och musklerna är inte särskilt bra än. Så vi tävlar för att träna och komma igång igen. 
63,57% fick vi. Domare var Jan Holm.
 
 
LB:1: Här på framridningen så var det riktigt kaos. Hon var spänd och ville inte riktigt släppa, gick inte fram alls. Bad pappa att hämta MAtilda som var på plats så att hon kunde hjälpa mig lite. Slappnar alltid av när hon är med, så det blev lite bättre ganska snabbt. Tack Mattan!! Sen inne på banan tycker jag nästan det gick lite bättre än inne på framridningen faktiskt, ovanligt?? Nej men framridningen var ju itne så bra heller, haha.. Men jag fokuserade mycket framåt hela tiden. I galoppen så bara släppte jag ALLT och lät henne galoppera på. Hon hade ju ingen koll på sina ben och jag sket i formen, men för en gång skull ville jag känna att det gick att få fram henne, och då fick det se ut hur det ville. Kändes som att hon var positiv och glad och det var riktigt skönt. Nöjd var hon efteråt också och verkade tycka det var roligt. Det är så det ska kännas! Domaren skrev att jag skulle rida lugnare, haha jag förstår henne. I ena ökningen trodde Soccan att det var hoppning så hon bytte galopp och sen blev avbrottet helfail så jag fick en 4a... Så kan det gå när man tränar på att tävla ;) Dör vad fult det var.. Nej men jag är nöjd med känslan, det var träning idag inte tävling. 
 
63,8 fick vi i den här klassen, domare Carina Andersson.
 
 
Sammanfattningsvis så är jag nöjd över dagen. Helt klart förbättring om man jämför med senaste tävlingen. Jag har insett att jag måste sluta jämföra med resutlaten vi fick förra hösten och i vintras, hennes kropp har gått igenom väldigt mycket mer efter det. Masken tog faktistk väldigt mycket på henne...Hon har varit trött sen dess. Men nu är den borta och vi är snart tillbaka. I vinter ska vi sopa banorna, precis som förra hösten/vintern ;)
 
 
 

Massor av spån

Postat den: 2013-08-31 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

 

Planera dressyrpasset

Postat den: 2013-08-31 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag tycker det lätt blir att man rider runt runt, lägger någon volt lite här och där och aldrig kommer någonstans när man rider dressyr. Hoppar man brukar man oftast ha ett upplägg, och rider man ut så rider man ju en väg och det blir ny miljo och sådär.
 
Men i dressyren blir man, i varje fall jag, lätt fast med att bara rulla på en volt eller rida runt runt. Någon som känner igen sig? Ibland är det självklart behövligt att ligga och rulla på en volt, men en bra grej tycker jag är att planera 3 olika moment att göra under dressyrpasset.

Först får man tänka ut vad man behöver träna på. Framåtbjudningen, övergångar, halter, förflyttningar eller det kan vara vad som helst. Då kan man välja ut tre grundövningar som man ska rida under ridpasset och fokuserar framförallt på dom. Man måste ju inte ha exakt tre, bara det blir lite variation och man inte ligger på samma övning bara för att man har kommit på en ;)
 
Jag brukar ha alla möjliga övningar bereoden på vad jag behöver träna på. En övning som jag tycker är väldigt bra som är ganska vanlig är att lägga 3-5 volter på varje långsida i galopp. Mellan volterna kan man passa på att göra lite övergångar från galopp också, och då tränar man samtidigt fattningar! Ska visa en övning någon dag som vi gjorde på träningen igår med som jag tyckte var väldigt bra :D
Mina grund "regler" när jag tänker ut mina tre övningar inför ridpasset.
 
*Inte mindre än 3 olika grejer, bra med variation
*Hitta övningar som passar det som man behöver träna på, inte rida en övning bara för att det verkar vara en rolig övning utan den måste ha något syfte.
*Få med alla gångarter i någon övning
 

Idag får det bli en träning

Postat den: 2013-08-31 @ 10:10:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Mina starttider är 10:48 i LC:2 och 12:38 i LB:1. Lagom långt emellan och bra tider, blev inte jättetidigt att gå upp imorse. Var dock nära på att avanmäla mig ett tag för jag ville verkligen bara sova sova sova. Men insåg att jag nog skulle ångra mig när jag väl kom dit ;)
 
Vi är framme på tävlingen nu i vilket fall som helst och ska strax lasta ur Soccan. Idag ska jag inte tänka att det är tävling, utan det är en träning. Behöver jag göra en halt, då kommer jag oxå göra det. 
Min syster Agnes följer med, så jag får försöka hålla mig på gott humör så hon vill följa med fler gånger, hihi.
 
 
 

Outfit idag

Postat den: 2013-08-31 @ 06:10:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Såhär kommer jag och Soccan se ut idag! Bestämde mig tillslut för att vara lite guldiga ;) Har haft samma outfit annars så ofta nu. Tror dock att jag tar den andra outfiten i LB:n bara för att variera lite. Gillar att ha olika helt enkelt, mycket roligare!! 
Till detta blir det svart hjälm också.
 
 

Äntligen hemma

Postat den: 2013-08-30 @ 21:17:22 | Allmänt | Kommentarer (2)

Dagen har gått i ett verkligen, suttit still i max 1 minut typ. Så fort jag kom hem från skolan var det iväg ut till stallet för att fixa allt inför träningen, sen träningen och hem direkt för att knoppa och greja.
 
Berättar mer om träningen imorgon, men det gick helt okej!! Har lite film skulle jag tro, om det inte var alltför mörkt (blev någon knas på inställningen på kameran)
Knoppade på 10 ,minuter när jag kom hem, rekord. Fina blev dom ju inte riktigt, men det är svårt att göra något vettigt med hennes avkliade man ändå.
 
 

Macbook pro!

Postat den: 2013-08-30 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

Nu har vi äntligen äntligen äntligen fått våra datorer! Sist på skolan var vi, men nu har vi dom tillslut. Bara för att vi hade den där lärakänna dagen igår så kunde vi inte få dom då som vi skulle, utan fick dom idag. 
 
Precis när jag skulle skynda mig tilll bussen så insåg jag att jag hade glömt min mobil på skåpet dessutom, så Agnes fick springa in och kolla om den låg kvar. Det gjorde den som tur var!
 
Nu kan jag greja lite med bloggen på rasterna och så oxå :D
 
 

Träning med Juniortoppen!

Postat den: 2013-08-30 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Nu börjar snart första träningen med juniortoppen, idag ska vi bara rida dressyr eftersom Anna vill se oss från marken första gången. Sen kommer det väl bli lite mer hoppning de andra gångerna tror jag.
 
Får hoppas att Soccan sköter sig, hon har ju som sagt varit lite knackig ett tag nu. Men det är nog bra att det är träning på bortaplan dagen innan tävling för då kan jag rida igenom det idag och då blir det lite lättare imorgon.
Tror det kommer bli en härligt bra grupp iaf!!
 
Bild i oskärpa, menmen. Jag på Soccan, Bianca på Valentina och Sanna på Braveheart.
 
 
 
 

Guld vs Silver

Postat den: 2013-08-30 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (10)

Funderar lite på outfit inför imorgon. Antingen guld, eller silver. Svårt att bestämma mig! Jag har alltid ridit med outfiten med silver och svart och det trivs jag verkligen i. Men kanske skulle vara roligt med något nytt? Dock vill jag väldigt gärna ha sprenger stigbyglarna så kanske kan jag ta bara schabraket och pannabandet. Det är ju silver på stövlarna så då spelar det ingen roll om det är lite silver på stigbyglarna heller. 

Dom ser ut exakt som på bilderna, bara att pannbandet är 4 rader istället och schabraket i silveroutfiten så är det ett anna scarpati med svart kant.. Kavaj får jag se om det blir den svarta eller den blåa.
 
 

Fortfarande mätt

Postat den: 2013-08-30 @ 06:13:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

Alltså vet ni hur mycket vi åt igår på dagen med klassen eller?? Jag känner mig fortfarande mätt över det. Åt macka, hamburgare, tacos OCH tårtorna som vi hade tävling med. Min grupp gjorde den med hallon och noblesse runt som är på bilden nedan. Smakade bara på våran och den med kiwi på för dom andra verkade lite skumma ;)
Mådde riktigt illa efter all mat. Utöver all mat så spelade vi minigolf, gjorde lekar och lite annat.
 
Åkte till Lidens sen för att vänta tills pappa hade slutat jobba så att jag kunde åka med honom hem, och då fick jag glass och macka när jag redan var proppmätt.. Fast glassen gick ner ändå.
 
När jag kom hem red jag Soccan, tog gummisnodden en stund idag oxå. Hon kändes inte riktigt lika bra som i förrgår, men bättre än tidigare när hon väl släpper! Just nu jobbar vi mycket på att hon ska komma ner ordentligt i formen och komma ihop mer, det senaste har det blivit att hon vill gå framför lod istället för bakom som hon annars brukar försöka göra, och därav blir hon stark och inte lika mjuk. Men vi jobbar på det! Just nu kommer det inte några direkta framgångar, utan vi försöker bara jobba oss tillbaka där vi var förut.
 
 
 
 

Vad tycker du om min blogg?

Postat den: 2013-08-29 @ 21:02:00 | Allmänt | Kommentarer (12)

Har lite frågor till er som ni väldigt gärna får svara på.:D Vill såklart att ni ska tycka att min blogg är så rolig och intressant som möjligt. 
Spelar ingen roll om det är positivt eller negativt, kommentera vad ni tycker!
 
1. Hur tycker ni updateringen är? Bra/dålig?
 
2. Har inläggen bra variation och är intressanta eller är det något jag skulle kunna ändra på?
 
3. Är det något som ni vill se mindre eller mer av här?
 
4. Är designen/headern fin eller bör jag byta ut den snart?
 
5. Vilken stämning tycker ni det är på bloggen just nu? Positiv, tråkig...?

Blä

Postat den: 2013-08-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (4)

Alltså sånt här får bara inte visas upp.. Jag skulle spy om jag varit där. Hoppas verkligen att dom gögr något åt det!
 
 
 

Nya hagen

Postat den: 2013-08-29 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (5)

Hästarna stormtrivs i nya hagen, märker på dom att dom är gladare och snäppet piggare. Var nog väldigt trist att gå i den där minihagen när dom avmaskades.. Jag har faktiskt släppt ihop Annabell med dom också, för hon vantrivdes verkligen ensam i den lilla fyrkanten. 
Hagen är jättemysig, dock svårt att visa det i bild.
 
 

Klippning

Postat den: 2013-08-29 @ 11:13:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Hösten är på G, och då är det dags för klippning! Nu är det ganska lång tid kvar till klippning eftersom sommaren är lång, men klart man börjar fundera på det ändå. Prinsen har fått världens fluffpäls men han kommer jag inte att klippa för jag vet inte om han blir såld och blir han inte det har vi inget annat val än att ha honom ute i vinter och då är det bra om han har sin päls. Tror han klarar sig rätt bra där ute, vi har ju vindskydd och sånt. Skulle det bli världens snöstorm får vi flytta honom akut över natten någonstans.
 
Men över till klippningen. Annabell är också osäker om jag klipper men blir hon friskförklarad så gör jag självklart det! Hon får också ganska tjock päls så det blir jobbigt för henne. 
Soccan klipps som vanligt.
 
Jag har tänkt mig helklippning på båda hästarna! Att inte klippa benen är inte så snyggt, mycket fräschare att klippa av allting tycker jag och bara spara en liten del på ryggen. Så så blir klippningen för båda två.. Hoppas att inte Soccan blir grå iår som hon blev vid andra klippningen.
 
Såhär ska jag klippa, fast spara lite mer på ryggen. bild lånad från google
 
 
 
 

Dags att börja plugga?

Postat den: 2013-08-29 @ 06:39:00 | Allmänt | Kommentarer (9)

Jag kom på mig själv med att inte ens ha kollat igenom LC:2 programmet.. Jag ska rida det på lördag och imorgon är det träning med juniortoppen och enda dagen jag har möjlighet att rida igenom det är alltså idag, så nu får jag verkkligen se till att lära mig det i huvudet så att jag kan rida det ikväll! I värsta fall får jag väl rida bara LB:1. Det värsta jag vet är om jag inte är 100% säker på ett program, vill verkligen vara stensäker på det.
 
Men det verkar inte vara så svårt. Precis som alla andra program har det en ordning, och det verkar riktigt roligt att rida oxå!
 
 

Tillbaka till startsidan