Annabell i dagarna

Postat den: 2013-04-29 @ 14:54:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Bella har varit rent ut sagt hemsk att rida nu i helgen. I lördags var Amanda här och skulle fotografera lite när vi red på åkern och det brukar gå bra när jag rider där. Men nej, det gick verkligen inte alls. Hon var helt låst i sidorna och stenhård i munnen, släppte aldrig utan bara stretade stretade och gick som en giraff. Efter länge länge så släppte hon lite mer i vänster, men minsta lilla så blev hon sådär konstig igen. Högervarvet var lika dåligt hela tiden, inget funkade. 
 
Försökte att verkligen rida som jag skulle och testade att släppa henne och låta henne gå som hon ville och att vara lite hårdare, men inget funkade. 
 
 
Sen igår så red jag ut, och jag tänkte att jag verkligen skulle ta det från början och rida igenom henne ordentligt. Blev dåligt redan från början. I första traven i skogen hoppade det fram ett rådjur mitt i vägen så hon blev spänd som en fiolsträng och var det långt efter. Kämpade på länge men utan resultat. Gick ut på åkern precis som igår och jobbade henne i skritten i säkert minst 30 min och hon släppte knappt något ändå. Jag blev så sjukt besviken bara och ville ge upp allting, för verkligen ingenting funkade. Testade också att ha högt tempo och sen ta ner henen till lugnare tempo, men vad jag än försökte med så kändes det nästan bara värre och värre och i höger var det verkligen som hålla i ett rep som satt fast i en sten. Nej usch, det var bara hemskt.. 
 
Hon har varit sån här länge nu att hon inte vill släppa och hon är jättespänd när jag rider, slappnar aldrig av. Jag kan inte svara på vad det beror på riktigt, för annars är hon en sån ponny som släpper rätt snabbt och alltid är mjuk i munnen. Men nu är det KAOS och jag får panik, vet inte hur jag ska gå tillväga. 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Erika Pettersson

Hum.. :/
Min första tanke är har hon någon låsning någon stannas som gör att hon går i mot och inte vill för att de exempelvis gör ont eller så.

Kanske är en liten öm punkt som stör henne. :/

2013-04-29 @ 17:08:06
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Therese

Hon kanske är skadad på nåt ställe och har ont och därför så vill hon inte jobba för att det gör ont.. för hon brukar ju vara mjuk och så men jag vet inte..

Svar: Ja jag har också funderat på det.. men samtidigt så vill hon ju hoppa, men hon kanske glömmer att det gör ont när hon tycker det är roligt..
Olivia Gustavsson

2013-04-30 @ 17:06:29
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan