Valborg

Postat den: 2013-04-30 @ 21:25:31 | Allmänt | Kommentarer (0)

Lägger mig tidigt för imorgon är det tävling. Annabell står knoppad och fin i stallet nu och redo för imorgon. Jag har gjort iordning goda baguetter som jag ska ha med imorgon istället för pastasallad, mums! Gott med lite variation. Men nu ska jag göra mig klar och sen lägga mig i sängen för att spela candy crusch och sen blir det väl att sova. Kommer aldrig kunna somna såhär tidigt ;)
 
Soccan har fått sin näst sista behandling idag, berättar mer imorgonkväll. 
 

Outfit imorgon

Postat den: 2013-04-30 @ 18:09:32 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu var outfiten klappad och klar tillslut. Fast jag kanske ändrar imorgon, jag vet inte. Jag har alltid svårt med detta, men jag är kanske nöjd nu. Och så får jag ta hopplattan imorgon, jag vågar inte hoppa utan när jag har gräsbrodd. 
 
Det blir alltså detta + svart ridväst, vita animo byxor, svart dyon träns med silverknäppen och svarta benskydd. 
Lamicellet är faktiskt jättefint att ha utomhus tycker jag, jag hade det förra året på min och Soccans första tävling tillsammans. Synd att Bella inte kan ha de gröna bootsen bara, de hade varit pricken över i:et, men det funkar nästan lika bra med svarta oxå. 
 

Schabrak funderingar

Postat den: 2013-04-30 @ 15:23:19 | | Kommentarer (2)

Står och klurar lite på vad Annabell ska ha för schabrak och utrustning imorgon. Testade precis det orangea schockemöhlet men det passade inte riktigt.

Funderar på om jag ska ha det vita lamicellet med grön kant. Det är lite färg på det och matchar gräsbanan ;) är hon fin i det?


Nu ska garderoben städas

Postat den: 2013-04-30 @ 14:36:23 | | Kommentarer (0)

/ Olivia


Bilder från i lördags

Postat den: 2013-04-30 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hon var ju som jag redan sagt inte direkt samarbetsvillig och i början var hon rejält spänd. Kanske inte syns på alla bilder, men det kändes hemskt. Gäller dock att fortfarande vara supermjuk i handen och knappt ta i henne ifall hon är som hon är just nu, för skulle man ta tag i henne skulle det bara bli tusen gånger värre.
 
Men det är bara att kämpa på, det är vår och det är fler hästar än Bella som har dålig period just nu, snart blir det förhoppningsvis bra igen.
De flesta bilderna är i vänster varv, men det är helt enkelt för att jag mest red i vänster varv för det har hon lättast för och då ville jag få igenom den sidan först. 
 

Kort dag

Postat den: 2013-04-30 @ 07:02:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Lite bättre humör idag än igårkväll, haha. Börjar 8 - slutar 12. Kort dag och det är skönt! Vi skulle egentligen haft frilufsdag idag och tagit oss runt milspåret men eftersom vi missat 4-5 tekniklektioner då våran lärare är sjukskriven så fick vi erbjudande om att ha teknik idag eftersom dem hade lyckats fixa en vikare. Så det blir nog toppenbra, då kommer vi ikapp igen! Skulle gjort nationellt prov för jag skulle ha missat det igår också, men jag hann dit. 
 
När jag kommer hem ska jag ta det lugnt hela dagen, jag har faktiskt 0 på schemat och det är verkligen skönt, inte förrän Alma kommer runt 6-7 då ska ju ponnyn göras fin inför imorgon såklart. Knoppas och all utrustning ska bli fixad. Är mindre taggad än vad jag var förra gången, men det har ju minst sagt sina anledningar. Bitch bella ;)
 

Ponny tillsalu

Postat den: 2013-04-29 @ 20:05:32 | Allmänt | Kommentarer (3)

Seriöst, snart säljer jag Annabell. Jag hatar att rida henne och vill aldrig mer sitta på henne. Nej men seriöst, det känns nästan lite så nu... Hon är verkligen hemsk och idag var det värre än de andra dagarna. Det funkar aldrig och jag ska nog sluta skriva här nu innan jag häver ut mig något dumt för jag är på galet dåligt humör.
 
Hejdå, hörs imorgon istället. 

Jag har ett problem

Postat den: 2013-04-29 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Annabell har alltid varit jättetjurig när jag ridit med magplattan, varför vet jag inte. Hon har alltid varit sådär att hon inte riktigt velat gå fram och nä, det har helt enkelt bara inte funkat. Har försökt rida med den nu så att hon vänjer sig med det hon inte gillar. Men nu idag såg jag att hon hade fått massa skrav från hela magplattan sen jag red igår, eller det har antagligen kommit mer och mer för varje gång jag använt den. Förstår ändå inte riktigt för hon brukar inte så lätt få skav men nu har hon skav från träns, sadelgjord och allt verkligen. 
 
Känns lite hopplöst att jag måste ha magplatta på onsdag då, men jag tror inte jag vågar hoppa utan den när jag har gräsbrodd på. Så ja, det blir rätt mycket problem här nu. Vet inte riktigt hur jag ska göra.
 
Skulle behöva en sån här, men det har jag varken pengar eller tid till att köpa tills onsdag. 
 
 
 

Annabell i dagarna

Postat den: 2013-04-29 @ 14:54:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Bella har varit rent ut sagt hemsk att rida nu i helgen. I lördags var Amanda här och skulle fotografera lite när vi red på åkern och det brukar gå bra när jag rider där. Men nej, det gick verkligen inte alls. Hon var helt låst i sidorna och stenhård i munnen, släppte aldrig utan bara stretade stretade och gick som en giraff. Efter länge länge så släppte hon lite mer i vänster, men minsta lilla så blev hon sådär konstig igen. Högervarvet var lika dåligt hela tiden, inget funkade. 
 
Försökte att verkligen rida som jag skulle och testade att släppa henne och låta henne gå som hon ville och att vara lite hårdare, men inget funkade. 
 
 
Sen igår så red jag ut, och jag tänkte att jag verkligen skulle ta det från början och rida igenom henne ordentligt. Blev dåligt redan från början. I första traven i skogen hoppade det fram ett rådjur mitt i vägen så hon blev spänd som en fiolsträng och var det långt efter. Kämpade på länge men utan resultat. Gick ut på åkern precis som igår och jobbade henne i skritten i säkert minst 30 min och hon släppte knappt något ändå. Jag blev så sjukt besviken bara och ville ge upp allting, för verkligen ingenting funkade. Testade också att ha högt tempo och sen ta ner henen till lugnare tempo, men vad jag än försökte med så kändes det nästan bara värre och värre och i höger var det verkligen som hålla i ett rep som satt fast i en sten. Nej usch, det var bara hemskt.. 
 
Hon har varit sån här länge nu att hon inte vill släppa och hon är jättespänd när jag rider, slappnar aldrig av. Jag kan inte svara på vad det beror på riktigt, för annars är hon en sån ponny som släpper rätt snabbt och alltid är mjuk i munnen. Men nu är det KAOS och jag får panik, vet inte hur jag ska gå tillväga. 
 
 
 

Veckan

Postat den: 2013-04-29 @ 11:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Hemma vid 4, uteritt på Annabell, mycket galopp och ha bra tempo. 
 
Tisdag: Hemma vid 4, Annabell vilar och all utrustning ska putsas och grejer ska läggas fram. 
 
Onsdag: Hopptävling med Annabell i Herrljunga. 
 
Torsdag: Hemma vid halv 3, Annabell ska skrittas ut. 
 
Fredag: Matteprov på morgonen och kommer hem vid halv 3, ska då rida dressyr på Annabell.
 
Lördag: Uteritt på Annabell, sen kommer troligtvis Matilda och sover över. 
 
Söndag: Matilda är väl här en stund antar jag, och sen ska jag rida Bellis. 
 
 

Tandläkaren

Postat den: 2013-04-29 @ 07:28:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Alla ska göra nationella prov i engelska nu på morgonen,men jag missar det och ska istället till tandregleringen. Åh vill inte dit för jag vill inte missa de nationella proven. Eftersom jag missar dem så får jag göra det på tisdagen istället och då hade skolan lagt in en hel dag med teknik som vi skulle tagit igen eftersom så många lektioner gått bort så nu lär jag inte få något bra betyg i teknik heller. Men väntat på den här tiden länge så vi kunde inte ändra den. Så är det bara!
 
När jag kommer hem så ska jag rida Annabell lite snabbt innan jag skyndar mig in för att plugga och sen någon gång på kvällen kommer väl veterinären igen som vanligt. Ev att hon skulle kolla eller raspa Annabells tänder idag, vi får se hur det ser ut. INte kollat hennes tänder på hur länge som helst så det kan vara bra när hon ändå är här. Så kanske blir det både jag och Bella som får åka på tandläkarbesök, busigt ;)
 

Varmt

Postat den: 2013-04-28 @ 21:02:17 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det har varit så skönt väder hela dagen och jag har gjort precis som jag tänkte, bara tagit det lugnt hela dagen. 
Tog lite sovmorgon idag så hästarna kom ut lite senare än vanligt, men ändå så låg dem o vilade när jag kom och såg nyvakna ut, perfekt för mig haha! 
 
Efter att jag mockat och spånat boxarna så tog jag in Annabell och tog en liten uteritt, skriver mer om det imorgon. Sen satte jag mig framför världscupen i hoppning, det är alltid så sjukt spännande och roligt att se alla duktiga ryttare och dösnygga hästar! Varit där två år irad men inte detta året, och det är ju såklart mycket mer stämning att vara där, men funkar rätt bra att sitta hemma i soffan och kolla oxå. 
 
Är förövrigt sjukt glad för min bästavän Matilda´s skull. Hon vann 3:e priset på GHS som var lotterihästen Highway. Så roligt för henne verkligen!! :D Glöm inte våran blogg, equuestri.blogg.se.
 
 
 
 
 

Gårdagens outfit

Postat den: 2013-04-28 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Vi båda ser retarded ut på bilden, haha..
 

Schabrak - Antarés
Lindor - Schockemöhle (med gräsfläckar)
Stigbyglar - JIN
Träns - Dyón
 
Hjälm - GPA
Tröja -?
Ridbyxor - Animo
Ridstövlar - De Niro
 
 

Känns så tråkigt

Postat den: 2013-04-28 @ 15:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Alla drar igång med hopptävlandet nu och är ute på fina utebanor med sina ponnyer o hästar. Jag älskar verkligen utomhus säsongen, jag gillar verkligen inte att hoppa inomhus egentligen för det känns så trångt och litet. 
 
Jag har avanmält mig från de två tävlingar som var planerade i vår nu, och det känns såklart jättetråkigt.. Det är inget att göra åt för Soccan måste bli frisk men usch vad jag är tävlingssugen.. Får hoppas att det finns mycket utehoppningar i sommar också, för stora grus och gräsbanor tänker jag bara inte missar, det är där vi är som bäst och kan köra på. Det har aldrig gått jättebra utomhus, men det är för att jag inte vågat lite på henne då, men nu gör jag det. 
 
Som ett litet plåster på såren får jag i varje fall tävla Annabelll i Herrljunga på onsdag på deras megastora gräsbana, LYCKA!!
 
Film från sista tävlingen innan hon började magra av, vi hade verkligen jätteroligt även fast det inte alls såg så snyggt ut. Tävlade endel efteråt också men då började hon bli smal. 
 
 

Annabell i nya tränset

Postat den: 2013-04-28 @ 11:30:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Provade Dyón tränset på henne igår, kunde inte vänta att se hur hon såg ut i det ju ;) 
 
Jag tycker hon blev jättefin i det! Det är så små snygga detaljer och så älskar jag knäppena, nu blir det enkelt för mig att byta bett som jag gör hela tiden. Brukar oftast byta bett mellan klasserna på båda ponnyerna, eller jag gör det ibland, och då är det jobbigt att dra upp dom hela tiden men nu är det bara att knäppa av. Lädret är lite hårt, men skit samma, det är snyggt och sitter bra. Kanske mjuknar lite efter ett tag?  FÅr jag säga det själv så tycker jag denna modellen är nästan den snyggaste, Bella passar nog bäst i denna modellen iaf! Det som isåfall är lite snyggare är det från samma kollektion men med "vanlig" nosgrimma. Valde ju mellan det och detta, Soccan hade nog varit snyggare i det jag inte köpte. Men nu var ju tränset till Annabell.
 
Och ja, bettet är sjukt smutsigt men det var rent innan jag red men sen käkade hon lite gräs innan jag började rida ;)
 
 
 

Tillbaka till startsidan