Film Annabell

Postat den: 2012-09-30 @ 18:34:42 | Filmer | Kommentarer (3)

 

Resultat Soccan LRK 30 sep

Postat den: 2012-09-30 @ 17:04:39 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (0)

Det var ju absolut inte meningen att jag skulle ha med Soccan idag eftersom jag tävlade henne igår, men det råkade bara bli så. Vet inte riktigt hur jag tänkte men aja ^^ Lika bra att passa på.
 
80 cm: Hon var hur pigg som helst på framridningen, galoppombytena satt perfekt och hon var jättefin. Framhoppningen var ju som jag tidigare skrev väldigt liten, så där tappade vi lite. Men hur fina språng som helst och det kändes bra. Inne på banan höll jag som vanligt in henne. Blir så arg på mig själv för att jag gör det. Jag vet inte varför? Speciellt i ridhus. Det känns som att det går snabbt fast det typ går i slow motion. Första hoppet blev lite failat ^^ men vi kom runt felfritt och det kändes bra även fast det gick segt då. Varför glömmer jag ALLTID att rida fram?
 
90 cm: Brydde mig inte om att ställa in henne mellan klasserna, dock var det 20 min paus. Hon var lite halvseg när jag red fram och kom inte riktigt igång. Men jag skrittade ut i skogen medans Alexandra gick med med Annabell och sen tog jag kort med trav och sen galopp direkt när jag kom in i ridhuset och checkade galoppombyten,gas och broms. Framhoppningen gick inte så bra, blev lite fail några gånger, jag var före henne liksom. Men inne på banan gick det lite bättre. Hade lite mer bjudning än klassen innan men är ändå lite irreterad på mig själv för att jag håller igen så. Skärpning Olivia. Men hon var duktig! Hoppade två dagar i rad men ändå lika glad, bästa ponnyn!
 
 
 

Resultat Annabell LRK 30 sep 2012

Postat den: 2012-09-30 @ 16:17:13 | Tävling | Kommentarer (0)

Hoppade clear round på Bellis idag! :D tog 60+70 istället för 70+80 för jag skulle hoppa Soccan i 80 sen så då blev det lite stressigt.
 
60 cm: På framridningen var hon fin men testade lite. Men hon jobbade på och gick bra. När vi skulle börja hoppa så blev det kaos. Hon blev jätteseg och jobbig. Hoppade konstiga språng och jag vet inte vad. Hon blir sån ibland när det är så lågt som det är, hon tar inte i och kämpar och skiter i det bara. Lite samma var det på banan, det gick inte speciellt fort och jag är lite missnöjd över rundan. Men vi kom felfritt runt i varje fall. Men segt gick det, och lite halvdåliga språng.
 
70 cm: Den här klassen var hon extremt pigg istället. Inte på banan kanske, men innan. På framhoppningen var hon väldigt fin och gick fram, galopperade på bra och hade bra grundgalopp. Kunde sätta ihop henne och korta galoppen och också länga och rida fram lite mer. Dock var framhoppningen lite så fick inte helt den gas jag ville ha. Inne på banan var hon fin, men hade önskat lite mer bjudning. Hon har varit pigg på träningarna nu så hon borde vara det nu också tycker jag. Men det flöt på bra, lite avståndsknas bara som i förra. Men som sagt så kämpar hon inte så mycket på dem här höjderna. Felfritt här med. Den här rundan var jag nöjd med, men nästa gång blir det 70,80 så hon kämpar lite mer och jag börjar komma till ridning.
 

Åker iväg med två sömniga hästar

Postat den: 2012-09-30 @ 07:56:03 | Allmänt | Kommentarer (1)


Film! :D

Postat den: 2012-09-29 @ 17:42:00 | Filmer | Kommentarer (3)

 

Resultat 29 sep Soccan

Postat den: 2012-09-29 @ 17:24:41 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (0)

Jag är jättenöjd över dagen överlag, ponnyn var glad och skötte sig jättebra men jag gjorde en stor miss i andra klassen.
 
LD+5 A:0+A:0: På framhoppningen var det lite sisådär, kom inte igång från början. Men sen hjälpte våran lagledare Malin till och då gick det lite bättre. Fick ett stopp men vi körde på ändå och då gick det bättre sen. Inne på banan var det typ bassäng, hade behövt flytväst istället för ridväst ^^ 
Gick lite småsegt, speciellt mot tvåan och andra hindret för det var en pöl där. Fick driva en massa och sådär, men hon hoppade i varje fall, alltid något. Men det kändes bra. Kunde inte rida på hur mycket som helst pga underlaget heller. Därför gjorde jag inga direkta svängar i omhoppningen heller. Men det kändes bra, vi hade roligt även fast det var lite småfult underlag och gick lite segt.
 
LC A:1a: Gick ut och galopperade på grusvägarna så att hon verkligen kom igång, och det tyckte hon var lajbans kul :D Blev lite längre uppvärmning än förra men å andra sidan hann jag komma igång då. På framhoppningen skötte hon sig jättebra. Hon tog chansen att hoppa om hon kom stort istället för att stanna, vågade lite mer. Hade himla bra tryck också och det kändes väldigt bra. På banan var det fortfarande lite halt men jag red på ändå. Kändes bra hela banan runt och vi hade bra flyt. MEN jag missade andra hindet,haha. Jag red bara förbi det tills laget ropade vart jag skulle. Glömde helt av vart tvåan var. Men så kan det vara. Men ponnyn skötte sig hur bra som helst och jag är ändå jättenöjd, kändes väldigt bra!
 
FILM KOMMER
 
 

Hemma!

Postat den: 2012-09-29 @ 16:18:31 | Allmänt | Kommentarer (0)

Kom hem för en timme sedan. Resultat kommer om några minuter, ska bara äta lite. Soccan skötte sig bra, men jag skötte mig mindre bra kan man väl säga som en kort sammanfattning ^^

Mums

Postat den: 2012-09-28 @ 16:38:39 | Allmänt | Kommentarer (4)

Har tjockat mig rejält idag.. Först gick vi till McDonald's på matrasten och efter skolan gick jag och Julia och åt kladdkaka och sedan milkshake,haha. 
Vi har börjat med en grej i bilden nu med som ska göras hemifrån,så i två veckor kommer vi sluta kl.10 på fredagar. Hur gött?

Soccan

Postat den: 2012-09-28 @ 13:12:00 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (0)


Fredag

Postat den: 2012-09-28 @ 09:47:42 | Allmänt | Kommentarer (0)

Åh vad skönt att veckan är slut och jag längtar till en fullspäckad helg med tävling både lördag söndag. Haft helt sjukt mycket i skolan den här veckan så jag har varit helt död och slängt mig på sängen så fort jag kunnat. Vi har haft 5 prov och 1 inlämning. Hur tänker människorna? Man får ju ingen fritid utan måste sitta och plugga hela dagarna. Nästa vecka är i varje fall lugnare, då har vi bara två prov så det är skönt. Ganska Chill idag med, dock 3 timmars rast snart. Sitter på spanska med musik i öronen, ingen lärare här, hehe ^^ passar på att läsa bloggar. 
 
När jag kommer hem ska Annabell ridas och klippas klart. Ska testa fullcheek bettet på henne idag. Rider ut och busar bara, och mycket galopp, kanske rider till stranden. Så fort jag är klar med henne ska jag fixa Soccan och hennes grejer tills imorgon. Ska tänka fram imorgon och verkligen tagga igång henne innan och värma upp kort. Kommer vi till omhoppning ska jag försöka göra lite svängar om det känts bra i grunden. Måste spara lite på henne i första klassen och rida kort så hon orkar nästa sen. Ponnyn ska knoppas ikväll med och så ska pannluggen fixas litegrann.
 
prinsen mår bra förövrigt men han ser sparkat mot mig och jagat dem andra i hagen extremt dem två senaste dagarna. Man får knappt röra honom :/ dålig period kanske?
 
filmen från resten av dressyren kommer förresten nästa vecka, mattan glömde det idag. Men bättre senslänga aldrig, har en drös med bilder också.
 
 

Lååååång väntan

Postat den: 2012-09-28 @ 07:05:08 | Allmänt | Kommentarer (4)

Har 33 starter före mig i första klassen imorgon, så det är ju inte så farligt. Har god tid på mig att fixa klart allt innan hon ska ut och kan äta lite och så. Men efter min start, då är det 75 starter till min nästa start. Alltså typ 3 timmar. Både jag och Soccan kommer nog tappa sugen litegrann,haha. Lite jobbigt att det är så många startande såhär på lagtävlingar. Men det är bara att bita ihop och köra så det ryker ändå.

Outfit 29 sep

Postat den: 2012-09-27 @ 21:45:00 | Outfit | Kommentarer (2)

Såhär ser jag och Soccan ut på lördag + en brun tröja men det hittade jag ingen bild på. + brun sadel, brunt träns, bruna veredus skydd, svart ridväst. I andra klassen har jag ju dock LRK schabraket och min kavaj, hehe.

Knäppa Annabell

Postat den: 2012-09-27 @ 20:07:03 | Tidigare hästar | Kommentarer (2)

Idag när jag skulle rida in på en väg så totalt vägrade hon att gå in där. La jag på skänkeln backade hon flera meter och la jag på spöet så sköt hon mig nästan ur sadeln. Tillslut hoppade jag av och skulle ta henne. Hon vägrar fortfarande gå så jag pillade lite med spöet. Då vänder hon sig om och sparkar mot mig, jag håller kvar i fram och då blir det väl tryck, så då började hon stegra sig gång på gång tills jag fick släppa henen och då for hon i all världens fart ändå hem. Några kilometers galopp på asfalt.. inte bra. Men hon skadade sig inte och alla skor satt kvar. Ringde till mamma och pappa och meddelade att hon var påväg hem.
 
Sen tog jag ut henne igen och red lite och då gick det bättre. Övertalade henne tillslut att gå in på vägen och sen var hon jättefin, men lite ofokuserad.
 
Har börjat klippa Bellis också lite. har dock inte bestämt mig om det blir hel eller halvklippning men lutar åt helklippning för hon blev så varm förra vintern när jag halvklippte. Ska klippa benen iaf.
 
 
 

Soccan 27 september

Postat den: 2012-09-27 @ 19:58:19 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (0)

Idag var Soccan PIGG. Blev mycket jobb i skritt och trav och hon var fin, förutom att hon skulle blega på en massa hästar när vi red förbi där,hehe. I galoppen lät jag henne dra på. Tänkte bakben bakben och fram. Hon var hur himla pigg och glad som helst så det var nästan så att jag inte fick stopp på henne när vägen tog slut. Hade tänkt göra lite galoppombyten i paddocken och rida lite där, men det var så blött där och åkrarna ska vi inte ens tala om.
 
Men mysigt med bustur även fast vi inte var ute så jättelänge. Efteråt så klippte jag det sista på henne, fast är fortfarande inte nöjd med huvudet men det får vara så nu.
Inte bild från idag.

Dagens aktivitet

Postat den: 2012-09-26 @ 20:27:51 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag har jag klippt ponnyerna som jag skrev. Hunnit klippa Prinsen och Soccan. Har bara Soccans ena ben kvar som jag tar imorgon. Annabell klipper jag imorgon eller på lördag, får se när det blir. Alltså blev det ingen ridning, det hanns inte med. Har precis duschat av allt hår.


Tillbaka till startsidan