Halloj!

Postat den: 2012-10-31 @ 21:13:15 | Allmänt | Kommentarer (0)

Kom precis in från stallet och ska hoppa in i duschen. Ska iväg till Lollo om sådär en timme ungefär. Det blir filmmys med chips. Vi ska hoppa hennes ponny Karsten lite imorgon med, skoj! :D
 
Annabell gick bra idag, eller lite halvt. Men om man jämför med dem andra dagarna de senaste. I början trotsade hon rätt bra och ville inte riktigt gå fram. Men sen började jag klättra på svalnäs litegrann och då gick det bättre. Gjorde lte galoppfattningar mitt i backarna för hon var lite på ibland och vissa gånger så fick hon skritta uppför så att hon väntade men också var alert för mina hjälper. Tog något travvarv runt parkeringen då och då också så vi fick med alla gångarter ^^ Bråkade lite då men gav sig efter ett tag. Skrittade uppför backen några gånger i slutet med. Travade av henne hem genom skogen och gudars vad fin hon var! Hon slappnade av bra och hade med bakbenen. Så som det ska vara. Tog en kort galopp då med och hon var rätt fin då med, men spände sig lite.
 
Svettig ponny nummer två efteråt ;)
 

Soccan & Amanda

Postat den: 2012-10-31 @ 19:21:00 | Bilder | Kommentarer (2)

Hittade tre bilder på Amandas blogg på henne och Sockertopp. Amanda har ju ridit henne hela helgen när jag varit borta. Bilderna är från i söndags om jag inte har helt fel? Var tvungen att lägga upp dem här. Önskar jag också hade balans att rida barbacka, bara för att jag har så dålig balans..
 
Hoppas det var okej att jag la upp dem ^^

Soccan 31 oktober

Postat den: 2012-10-31 @ 15:56:00 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (0)

Konditionsträning med Soccan ute på grusvägarna idag. Tog en ca halvtimme att skritta dit jag skulle, men det är bra uppvärmning ändå. Men hon somnade några gånger på vägen, haha. Sen travade jag igång henne på en åker och sen började vi med intervallerna. Hon hade lagom framåtbjudning men var lite småstark när vi skulle stanna. Körde två vändor och efter det var hon dyngesur och vit på halsen, haha. Men sluta galoppera, det ville hon då inte. Hon stutsade efteråt trots att hon antagligen var hur trött som helst? Sen travade jag av henne i lite samlad form på asfalten och skrittade sedan resten. Hon skrittade så snabbt hon kunde, detsamma i traven. Positiv ponny? Ja.
 
Riktigt kul när hon har sån motivation som hon hade idag, tyckte allting var roligt. Bästaponnyn! <3

Film från hoppträningen.

Postat den: 2012-10-31 @ 14:29:21 | Filmer | Kommentarer (3)

Lunchpausar lite nu medan hästarna lunchar dem med! Varit ute och ridit Soccan, men det skriver jag mer om sen.
 
Här är filmen från igår. Klippte faktiskt bort dem dåliga delarna för jag skäms över det.. och det som är med är ju heller inte så vackert, men jag lägger upp det ändå.
INTE nöjd över min ridning på något sätt.
 

Upp och hoppa

Postat den: 2012-10-31 @ 11:00:46 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu ska jag ner och äta frukost och sen bär det ut till stallet. Blev lång sovmorgon idag, pappa tog ut hästarna.

Annabell ska få ta det lite lugnt idag tänkte jag så får hon jobba imorgon. Soccan ska galopperas på intervaller. Åker till Lollo senare ikväll och sover över där.


Hoppträning Annabell

Postat den: 2012-10-30 @ 22:23:12 | Tidigare hästar | Kommentarer (1)

Idag gick det inte som tänkt. Det var nästintill hemskt. På framridningen kändes hon inte ren i någon gångart och konstig, men det släppte något senare så det kanske bara var lite stelhet eller något. Men hon var verkligen inte med på noterna. Och något vi måste tärna på är att byta galopp, det förstör så sjukt mycket. Men hon var seg och hade ingen direkt bjudning till hinderna. Kändes konstig i galoppen och jag var lite för bekväm av mig och red aldrig på som jag skulle. Så det var mitt fel men ponnyn bjöd inte så mycket på sig hon heller.
 
Fick till en linje, och det var sista. Bra avslut iaf. Men ingen bra träning. Drar ett streck över och så tror jag att jag tar henne på nästa träning också som det ser ut nu. Men i och med förutsättningarna var det väl helt okej egentligen. Hon har gått kanske 2 pass i veckan nu och inte hoppat sen förra hoppträningen. Så så sätt var det väl okej. Men är ändå inte nöjd. Mycket beror på mig men mycket på henne också.

Mycket på inköpningslistan

Postat den: 2012-10-30 @ 13:43:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag har verkligen massor av nödvändiga saker jag måste köpa som jag inte gjort. Viktiga saker. Har bara lagt ner pengar på roliga saker, haha. Har inte betalt De NIro stövlarna än heller så det ska jag göra också. 
 
*Thermotäcke till Annabell behöver köpas.
*Ländtäcke till Soccan eftersom mitt är för litet.
*Magplatta till Soccan, varit sjukt svårt att hitta rätt färg.
*Broddar
*Träns till Annabell (hennes träns är lite för stort och väldigt slitet)
*Dressyrgjord till Annabell(Soccans är ganska lång på henne)

Ridoverall

Postat den: 2012-10-30 @ 11:07:00 | Utrustning | Kommentarer (5)

Nu när vintern så plötsligt kom så är det ju skönt med något varmt! Älskar att ta en kopp med varm choklad när man kommer in från stallet och sätta sig vid datorn fullt av filtar. Like it! 
 
Förra vintern fick jag en ridoverall utan mamma och pappa i julklapp. Den har suttit på hela förra vintern, och har börjat använda den nu också. Perfekt att trä på sig för att gå ut och mocka, släppa ut eller ta in hästarna på morgon/kväll men funkar också bra att rida i. Verkligen hur bekväm som helst och inget stel på något sätt. Rörlig och bra och riktigt varm och skön. Ett plus är ju att det är reflex, bodde i denna förra vintern ♥
 
Ett bra alternativ istället för en jacka och byxor, blir ju så kallt om benen även om man har underställ under byxorna!
Tycker kvaliteten verkar okej med, men har ju inte haft den hur mycket som helst. 
 
Finns att köpa på hooks,se för 1539 kr.
Har tittat lite på hööks regnrockar nu. Varje dressyrtävling och även många hopptävlingar har det spöregnat på.Det är jobbigt när allt blir blött och klibbigt, speciellt tröjor,jackor och byxor. Har sett flertalet som har den här regnrocken då och det verkar skönt och praktiskt. Inte så svårt att ta av och på och skyddar bra. Så jag funderar lite på den? Antingen köpa själv eller önska mig i julklapp. Får se får se.
 
Kostar 949 kr. Någon som har?

 


saknar!

Postat den: 2012-10-29 @ 16:29:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Saknar redan mina små pollar, men en dag kvar tills jag får se dem. Soccan ska verkligen få jobba i veckan nu, ridas igenom och bli mjuk. Mysa och rida dressyr. Ingen hoppning eller liknande. Blir lite mer seriöst på banan och i skogen ska vi slappna av men bara i skritt och trav lite lugnt. Så är planen. Nästa vecka ska detta blandas med bus och kul :D
 
Osmickrande bild från i somras, haha.

Grattis mamma

Postat den: 2012-10-29 @ 14:35:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag fyller min underbara mamma år. Grattis, jag älskar dig mamma! ♥ En utav andledningarna till att vi är i göteborg  helgen ;)
 

Anmäld!

Postat den: 2012-10-29 @ 11:33:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

LRK ska ha lokalhoppning den 2 december, så jag anmälde mig! Ska bli roligt att tävla lokalt på hemmaplan. Dem har inte haft förut på väldigt länge just för att inga har engagerat sig utan det har bara blivit upp till klubbnivå. Så det är roligt. Ska hoppa LD+5 och LC med Soccan. Känns dumt att gå upp på LB, även fast 85 känns väldigt lågt Funderade ett tag på att bara ta en klass, LC. Men jag ville hoppa två klasser kom jag fram till.
 
Det dröjer ju alltså ett tag innan vi ska ut igen. Men ska nog på klubbdressyren den 18:e. Men tråkigt att det inte blir några hopptävlingar, svårt att hinna med.

Bilder från förra veckan

Postat den: 2012-10-28 @ 20:32:00 | Bilder | Kommentarer (1)

Bilderna är väldigt dålig kvalitet på i och med att dem som vanligt är kopierade från dayviews. Sen fick jag beskära lite också för dem var tagna på långt håll. Men man ser vad det är och det är väl huvudsaken.
 
ingen stilridning här inte, haha. Tack Malva som fotat!
 
 

Shoppat!

Postat den: 2012-10-28 @ 20:21:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

Varit och shoppat i Göteborg idag, men ingen klänning till julbalen har hittats än. Får  ta det när jag och Matilda åker. Men har väl gjort av med runt tvåtusen idag ändå ;)
 
snart ska jag på bio, James Bond! Kommer bilder på allt jag köpt när jag är hemma. Förresten när jag stod ute och väntade på mamma och pappa så kom det fram två tjejeR som sa att dem läste min blogg, lite kul, haha ^^

Bäst!

Postat den: 2012-10-28 @ 14:02:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 
 

Hoppas

Postat den: 2012-10-28 @ 11:12:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Göteborg söndag till tisdag nu, hinner hem i lagom tid till hoppträningen. Ska försöka träffa Edith någon dag när vi är där. Hoppas verkligen vi hittar någon tid som passar, det var så sjukt längesedan jag träffade henne så det skulle vara toppenkul. Senaste gången var när hon följde med på tävlingen i ulricehamn och det känns som en evighet.
 
Längtar dundermycket till sommaren när dem kommer hit en hel månad. Bästa ridkompisen ;) Lika skrattglad som jag. 
Oseriös bild på oss, haha.

Tillbaka till startsidan