För lång för sin ponny

Postat den: 2012-11-30 @ 13:14:00 | Allmänt | Kommentarer (7)

Jag har funderat mycket kring det där med att bli för lång för sin ponny. Varför är det en sån stor grej egentligen? Man blir lite för lång och vips har man tvåtusen stycken som säger till en att sälja sin ponny för att man är för stor ungefär. 
 
Tycker det har blivit lite väl överdrivet nu ett tag. Vissa personer som inte är alls för långa för sina hästar får kommentarer både på nätet och live om att dem är för långa. Hur roligt är det att höra? Finns många exempel på folk som "anses" vara för långa men rider hästen klockrent utan att hästen har ont av det. Jag tror inte hästen har så ont av att man är lång så länge man har bra balans och kanske inte väger så mycket. Klart om jag skulle rida Annabell och vara 170 cm lång att jag inte skulle ha kvar henne och tävla. Men när det bara är att man är lite för lång?
 
Min kompis har alltid fått mycket kommentarer om att hon är för stor för ponnyer och annat. Hon har blivit i princip förbjuden att rida vissa ponnyer på ridskolor som hon inte alls egentligen är för stor för. Detta är bara konstigt tycker jag. Se till hur hästen känner och inte bara utseéndet. Men visst är det många som ÄR för långa också, men inte ALLA.
 
Om vi tar som exempel. När jag var på tävlingen i söndags med Annabell var det en som kom fram och sa att jag var lite för lång. Nämner dock inga namn. Har fått in ett antal kommentarer under en period nu också här på bloggen att jag börjar bli för lång. Raderar dem direkt för det är bara bullshit rent ut sagt. Okej att jag kanske är lite lång, men hon kan inte ha någon mindre ryttare. Jag väger inte så jättemycket heller så hon klarar det utan problem och så länge jag är i balans. SÅ lång är jag faktiskt inte på henne och jag kommer kunna rida henne ett bra tag till hoppas jag. Bella är ingen lätt häst, och när jag hade kortare ben kom jag helt enkelt inte åt henne och hon behöver någon lite större, men inte FÖR stor för det klarar hon inte. Man får hitta mellanläget. Men sluta komma med dumma kommentarer till alla att dem är för långa, jag tror att man själv vet bäst när man börjar bli för lång. 
Men självklart finns det också åt andra hållet att man själv inte inser att man faktiskt är för lång för sin ponny, eller rättare sagt, vill inte inse det. 

Kommentarer

Postat av: Linda

Håller med dig!!!

Tycker dessutom att det är hemskt att det har blivit vanligt att en tjej som är 12 år "normallång" ska gå över till stoooor häst, inte då heller en häst på 155, utan nej en 170+ häst! Det är sjukt och farligt!

Svar: Ja precis. Det är inte riktigt rimligt alltid :/
Olivia Gustavsson

2012-11-30 @ 16:30:19
Postat av: Clara

Herregud! Du är jätteliten och inte alls lång, verkligen inte för Bella!!

Svar: Tydligen tycker vissa det ;)
Olivia Gustavsson

2012-11-30 @ 18:51:00
Postat av: Lena

Men herregud, om du är för lång på din ponny ,vad är då Ludger Beerbaum på sina hästar?

Svar: Haha ja typ så ;)
Olivia Gustavsson

2012-11-30 @ 18:58:59
Postat av: Moa

Du är inte för lång på Bella, verkligen inte!
Jag är 175 cm lång och rider ponny, dock ganska smal, men endå!
Håller med dig, HATAR när folk säger att man är för lång :(

Svar: det är bara så onödigt att säga sånt tycker jag!
Olivia Gustavsson

2012-11-30 @ 19:30:43
Postat av: Saga

Håller med! Du är verkligen inte för lång för Bella! Man känner bäst själv när man är för lång. Jag har själv varit med om att det på tävling kom fram en och sa att jag var för lång och ville köpa min ponny!
Under tiden man rider sin ponny "växer man i den" och lär sig rida den bättre, om du förstår. Man kan inte se lika liten ut på ponny som man gör på häst. Jag tycker iallafall att det känns bättre att rida en ponny som man är lagom på än kanske en stor häst. Lite lång kommentar men ville bara förklara att bry dig inte om vad vissa säger, man känner bäst själv. ;)

2012-11-30 @ 19:58:41
URL: http://skimmelteam.blogg.se
Postat av: Lena

Har gått hysteri i det här "för lång", tävlar själv stor häst, ser alldeles för många tjejer som skaffat rent på tok för stora hästar!! Tyvärr inte många som klarar av att manövrera sina elefanter!!!

Svar: Ja, det blir att de inte klarar av dem istället.
Olivia Gustavsson

2012-12-01 @ 12:22:48
Postat av: Paulina

Varför tycker folk att du är för lång på Bella? Jag tycker att det ser perfekt ut, haha! Fattar inte hur folk orkar hålla på och bry sig. Spara onödiga kommentarer till de som är 180 långa, tjocka och rider D-ponny! Sjukt löjligt.

2012-12-01 @ 19:18:43
URL: http://paulinajennebratt.webblogg.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan