Så vackra..

Postat den: 2012-05-31 @ 20:54:11 | | Kommentarer (6)

Så vackra jag och Prinsen var för två år sedan, riktigt smickrande ^^


Outfit; Lokal hoppning

Postat den: 2012-05-31 @ 11:22:23 | Outfit | Kommentarer (5)

Såhär ska jag och Soccan se ut på söndag! :D Jag är sämst på att plocka ihop outfit´s, så det får bli som det blir.

Har inte riktigt bestämt mig om stigbyglar än. Antingen ska jag ha svarta composti eller guldiga JIN. Vet inte om det kanske är snyggast med composti, mer stilrent? ^^

 

Men å andra sidan så har jag bett i mässing och mässingsdetaljer på tränset.. svårt val det här! Blir ju både silver och guld.. det här blir inte bra :( men vi får hitta på något snyggare nästa gång! Hade varit bra ifall jag hade en annan hjälm och det guldiga swarovski pannbandet som inte kommit än(kommer i juli -.-)


Soccan 30 maj

Postat den: 2012-05-30 @ 18:15:37 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (0)

Hade en riktigt fin ponny idag! Skulle egentligen ridit i skogen med Amanda men Prinsen fick så ont av pollen så vi gick till paddocken istället. Var ju

 

Red ju barbacka, och jag har världens sämsta balans, men hon var jätteskön att sitta på så det var bra. Red dressyr istället för ut alltså, men skrittade ju fram i skogen. Hade henne först i en liten högre form och mot slutet jobbade jag henne i en lång och låg form. Hon var himla fin och avslappnad idag faktiskt! Gjorde även lite öppna och sluta, framdelsvändning, skänkelvikning och så. Funkade riktigt bra. Hon lyssnade bra för skänkeln och var mjuk och reglerbar, trampade på bra med bak.

 

Galoppen funkade bättre än förväntat. Hon har ju velat gena andra dagar, men idag gick hon bra ut i hörnen och lyssnade. Kändes som att hon jobbade och försökte koncentrera sig. Var nog skönt att slippa sadeln dessutom  ;)


Köpa eller inte köpa?

Postat den: 2012-05-30 @ 12:37:14 | Utrustning | Kommentarer (4)

Jag har LÄNGE länge funderat på att köpa en ny ridväst. Min är faktiskt himla liten nu och den känns så klumpig. Har verkligen växt ur den nu och den är varken skön eller snygg tycker jag. Så jag funderar innerligt på att åka till Skara imorgon och köpa en racesafe väst. Visst att jag inte kommer ha en enda krona kvar sen eftersom jag har EXAKT de pengar som den kostar(köpt lite för mycket nu ett tag) men jag tycker ändå att det är det jag behöver nu.

Mamma tycker att jag ska vänta, men samtidigt, varför vänta egentligen? Man kommer ju alltid få betala lika mycket så det spelar ju ingen roll. Vare sig jag vill eller inte så måste jag köpa en väst.

 

Såhär ser min väst ut nu, LITE liten ibak ? ;)

 

 


Skav

Postat den: 2012-05-29 @ 20:58:32 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (3)

Varit en riktigt slapp dag idag. Men har varit sjukt trött.

 

Hade träning med Soccan nu ikväll, lite hoppning körde vi. När jag sadlade henne märkte jag ett jättestort skavsår som blödde där sadelgjorden satt igår, inte konstigt att hon var ovillig igår då! Satte på luddet detta ridpasset och smörjde efteråt, resten får jag köra barbacka den här veckan fram till tävlingen och så tar jag luddet på tävlingen också.

¨

Men för att komma till ridpasset. Var ute och taggade henne lite i skogen först, och då var det fart. Red på vanligt tredelat så hade lite svårt att få stopp på henne ett tag, haha. Sen gick vi in på banan när Lisa kom. Började med att göra olika mycket galoppsprång på bommar. Först 4 galoppsprång, 5,6,4,6 och sådär. Gick bra! Sen tränade vi lite svängar också. Hon hade inte riktigt någon energi idag heller precis som igår, men jag tror faktiskt att det är skavet från sadelgjorden. Det måste gjort ont. . Men känns ändå inte helt okej med hoppningen, hon har inget direkt sug och vill inte riktigt fram. Vet faktiskt inte varför, hon verkar inte riktigt tycka det är roligt, inte förra gången  vi hoppade heller och då hade hon inget skav. Red ju inte så mycket framåt då, men ändå :/ . Men vi får se hur det går på tävlingen, och antingen är det skavet eller så har hon bara inte lust med att hoppa just nu, jag har inte svaret.

 

Hon har känt lite halvseg ganska mycket nu, reagerar inte så bra på skänkeln och sådär..


haha, svettig oborstad ponny på bilden ;)


Soccan blandat

Postat den: 2012-05-29 @ 14:24:34 | Bilder | Kommentarer (6)


Kärlek♥

Postat den: 2012-05-28 @ 22:39:18 | Utrustning | Kommentarer (3)

Det finns ingen som vill ge mig alla färger? (a)

 

 


Dålig dag

Postat den: 2012-05-28 @ 22:35:30 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (0)

Idag var det ingen bra dag för varken mig eller Soccan. Hon är brunstig, så hon ville absolut inte gå ifrån kompisarna från början. Lyssnade inget för skänkeln och kändes stum. Red med Carro och hon var fruktansvärt seg och kändes lite tung. Försökte upp med huvudet men det gick inge bra. Kanske behöver variera lite från pelhamet nu, har ridit ut med det mycket nu. Kanske kan testa kimblewick eller något sånt. Sen har jag inte ridit dressyr på ganska många dagar heller.

 

Imorgon ska jag ha lite hopptänk på träningen med Lisa i varje fall, galoppombyte och vändningar och så. Hoppa lite i slutet och jag ska rida på vanligt bett.

 

Haft en riktigt jobbig dag hela dagen, varit sjukt trött. Så ska väl inte klaga på min söta ponny ^^


Irriterad

Postat den: 2012-05-28 @ 15:51:57 | Allmänt | Kommentarer (0)

Missade bussen..skit..får vänta på rececentrum..


Planer för idag

Postat den: 2012-05-28 @ 09:12:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Lång skoldag idag, sitter och trökar på lektion just nu. När jag kommer hem ska jag mocka hagen, putsa sadlar och sådär. Putsade Soccan och Annabells sadlar idag, så idag får det bli Prinsens. Runt sju ikväll ska jag ut på uteritt med Carro med min underbart fina Sockertopp.topp.

 

Efteråt ska jag greja massor i stallet, göra iordning hovarna och borsta rejält. Bara ha massa mysigt!

 

När det blir fint väder får man helt plötsligt massor av krafter till att göra allt möjligt, kan vi inte bara få sommarlov? Så himla plågsamt att sitta inne i en skolsal när man ser solen utanför.


Anmäld!

Postat den: 2012-05-27 @ 17:46:40 | Tävling | Kommentarer (6)

Nu är jag och Soccan anmälda till våran första tävling!

Tävlingen kommer att bli den 3 juni, alltså om exakt en vecka. Det blir en lokal LD+5 (85 cm) A:0 A:0 på Grästorps Ridklubb ca en halvtimme från oss. Matilda följer med och hjälper till, det är ju hennes hemmaklubb så hon känner till allting. Blir min lokaldebut dessutom!

Jag ska försöka hinna med att hoppa något enstaka språng mer innan tävlingen, får väl bli på tisdag eller något. Mitt mål är att bara ha roligt och gasa. Vi kör på så gått det går. Antingen så går det dåligt eller så går det bra. Det märker vi,haha.

 

Har inte riktigt bestämt outfit än, men det blir det vita lamicell schabraket med grön kant har jag bestämt, resten får vi se!


Pälsglans

Postat den: 2012-05-27 @ 15:34:00 | Allmänt | Kommentarer (3)

Jag har helt slut på mitt pälsglans insåg jag igår = panik! Jag har ett kvar, men det känns himla dåligt. Jag har testat lite olika pälsglans fram och tillbaka. Jag hade ett från sjöbogården som jag tyckte var riktigt bra. Men jag funderar trots allt på att prova något nytt nu. Jag har använt K9´s pälsglans litegrann, men inte varit helt nöjd med det, blir inte alls samma sak.

 

Till man och svans har jag använt lincoln, det har varit superbra!

 

Men riktigt svårt att hitta bra pälsglans tycker jag. Är det någon som har något extra bra tips? Tänkte prova lite olika, Soccan får bli försökskanin isåfall :D Funderar på att prova foxfire, den verkar bra.Postat den: 2012-05-27 @ 11:30:00 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (2)

Varit ute med Annabell och Soccan och gasat i skogen, härligt härligt. Mina ponnyer är helt klart dem bästa.

Prinsen kommer att få vila idag, han är nog trött efter den långa resan igår och galoppen. Supermysig har han varit hela morgonen i varje fall och han verkar trivas med att ha kommit hem.

 


Spooks kavajen

Postat den: 2012-05-27 @ 09:37:00 | Utrustning | Kommentarer (3)

Lite bilder på Spooks kavajen + anna scarpati tävlingstoppen. Dock ska tävlingstoppen sys in i halsen, den är lite stor. Men kavajen är verkligen himla snygg och dessutom skön. :D Tävlingstoppen är lite stor, men jag har inte växt klart helt och hållet så jag ville inte köpa en alltför liten. Men bara vi får in den lite så tror jag att den också kommer att sitta tip top bra!

 

Funderar dock på att köpa en svart kavaj till hoppningen eftersom jag har svart väst och så, men det får inte bli än.


Barbackatur och galopp

Postat den: 2012-05-26 @ 21:49:49 | Tidigare hästar | Kommentarer (1)

Härlig barbackatur med Annabell idag, sjukt pigg ponny jag satt på. Dessutom hade jag tagit pälsglans innan precis där jag skulle sitta vilket visade sig inte vara så smart, klok som jag är. Himla rolig var hon idag, den ponnyn verkar ha humor, haha. Galopp uppför  backen var det bästa som finns som vanligt och även att slänga sin ryttare fram till öronen ;) Underbart i varje fall.  tog avskrittningen runt runt i trädgården!

Sen blev det galopp med Sockertopp och Prinsen. Jag på Soccan och Matilda på Prinsen. Blev konditionsträning med pigga och glada hästar. Körde lite samlad galopp och gasade sedan på och så tog jag tillbaka lite, gasade...

Prinsen hängde med jättebra hela tiden och var himla glad. Jag och Soccan behövde bara vänta in honom en gång. Galopperade i lång och låg form i slutet i lite saktare galopp innan vi travade av på två pigga och svettiga ponnyer. Min ponny Soccis är underbar!

 


Tillbaka till startsidan