Film: Prinsen

Postat den: 2012-03-31 @ 22:57:16 | Filmer | Kommentarer (3)

Länge sedan jag la upp film på Prinsen nu. Det här var ju någon eller om det var några veckor sedan. 2 veckor sedan kanske? Observera att det här var ett utav våra dåligare pass och han var grymt seg och trött, jag med och jag orkade inte rida seriöst direkt. Vet att han inte går korrekt och fram så bra. Men här är filmen iaf!

Lång vecka men äntligen lov

Postat den: 2012-03-31 @ 21:54:07 | Allmänt | Kommentarer (1)

Den här veckan har gått så sakta. NO provet gick inte direkt bra men spanskan gick nog helt okej tror jag. Har träningsvärk i rygg och axlar efter jobbet men så blir det! Longerade och marktränade Annabell i torsdags. Först longerade jag ju då och hon var JÄTTEDUKTIG, sen marktränade jag lite men mest att hon skulle följa, inkallningar och sånt. Har börjat med lite inkallningar i trav och galopp vilket går väldigt bra. Hon har mer respekt nu så hon springer inte över mig utan stannar någon eller några meter ifrån istället och väntar tills hon får komma fram. Det är bra! Lekte lite också men då blev hon lite för lekfull och började ställa sig på bakbenen och rusa iväg, haha. Hon är så söt!!
Idag red jag och Matilda en kort tur också med båda hästarna och hon kändes pigg först men sen var hon lite kostig. Ingen direkt bjudning och hon spände sig väldigt mycket. Men så kan det vara ibland! Imorgon blir det lugn uteritt och på måndag dressyrträning för hennes del. Blir nog toppenbra. ;)

Dåligt samvete

Postat den: 2012-03-28 @ 17:17:37 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag hinner inte rida någonting den här veckan, typ inte blogga heller. I måndags blev det ingen ridning för jag var med Amanda. Inte igår heller för då hade jag konfa. Hann dock gå en promenad med Bella fast bara på 10 min :( hon var SKITpigg och taktade hela tiden. Idag har jag massor av läxor så hinner inte idag heller, imorgon ska jag jobba men KANSKE hinner promenera henne lite, som tur är rider amanda prinsen, fredag jobb och på lördag kan jag rida. Men känns så himla dumt och jag får så dåligt samvete för mina söta små pollar, hinner knappt sköta om dem den här veckan!!!

Namnskylt

Postat den: 2012-03-27 @ 19:40:40 | Allmänt | Kommentarer (3)

Fått namnskylten som jag beställde nu. Blev dock ett litet fel på hennes pappa. Ska stå Dondolos  men det står Dondolas. Men det gör väl inte så mycket? ;)

 

Ska beställa en graverad när jag får pengar, det är ju ÄNNU finare! Den här är ju typ i... plast? Men den är helt okej fin ändå.


Götene idag igen!

Postat den: 2012-03-26 @ 13:20:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Idag är det Götene idag igen. Ska hänga med Amanda på hennes ridlektion och när jag kommer hem runt 9 på kvällen ska båda hästarna promeneras. Men ska bli kul att följa med igen för det var längesedan nu.

Jag och söta Champis & jag och finaste Fleur igår! Var ju tvungen att hälsa på dem två små sötnosarna ;)

 

 

 

 


Trött tjej!

Postat den: 2012-03-25 @ 21:10:20 | Allmänt | Kommentarer (0)

Somnade förut, har sovit i tre timmar. Höll på och pluggade och var så trött så gick och la mig och skulle vila typ 5 minuter. Inte bra det här, MÅSTE ju plugga! Nu ska jag nog sova igen, tro det eller ej. Redan faktiskt.

Våffelhoppning i Götene

Postat den: 2012-03-25 @ 15:50:27 | Tävling | Kommentarer (2)

Idag var det våffelhoppning i Götene!

Skulle hoppa 60 på Prinsen och 60,80 på Annabell men Bella var lite trött så jag strök mig från 80 istället, var själv ganska trött.

 

Prinsen 60 cm: FIck verkligen aldrig igång honom på framridningen och han hade jätteont av pollen där. Allting blev typ helt jättedåligt och han orkade verkligen inte gå fram och då blev det att jag red dåligt. Hoppade gjorde han men inget vidare. Kände redan när jag satt upp att han var helt slut typ. Så han blev ju typ död inne på banan och jag blev jättetrött för jag fick driva så och jag kände mig verkligen sjukt dålig för jag kan inte rida när han blir så seg.. Men jag blev felfri ändå med lite kämpande, men fort gick det inte, haha ;) FÖrsökte byta galopp några gånger men gick inte riktigt så vi struntade i det, han klarade det ju i fel galopp med. Men nästa gång måste vi tänka mer på det!!

Annabell 60 cm Sen var det Annabells tur. Hon var lite småtrött och grinig eftersom pappa fått gå med henne i typ 1 timme för vi tog ut dem samtidigt, stackarn! Men på framridningen var hon ändå väldigt duktig! Framhoppningen gick helt okej. Hoppade två gånger på räcket och två på oxern. Hon blev lite stark en gång men där hoppade hon annars väldigt bra! Väl inne på banan blev hon lite segare och hoppade inte lika bra. Samlade henne inte heller tillräckligt så hon var lite sådär som hon kan bli då och jag glömde av att byta galopp på henne och allting så blev några språng i fel galopp. Nästa gång ska jag i varje fall vara mer focuserad än vad jag var idag. Men jag är nöjd med Annabell även fast de titne var klockrent. Hon blir ju lite "tråkig" på dem lägre höjderna och hoppar desto bättre på dem högre.

 

Även fast det inte gått så jättebra när jag hoppat clear round med Bella någon gång så tror jag att hon kan bli riktigt fin eftersom hon har tekniken och det är bara vägarna och det är mer jag som måste jobba på hur jag ska rida henne. Glömmer allting Lisa har sagt när jag "tävlar" och nästa gång ska jag verkligen försöka tänka på det och rida mer fram.

Var lite roligt för alla fick olika färger på rosetter! Vissa fick blågula, rosa, blåvita och en fick en gul! Lite roligt att det var olika. Jag fick en blåvit till Prinsen och en rosa till Bella! Antagligen hade dem inte tillräckligt många av varje.  Kommer kanske film sen ifall jag vågar lägga ut den, är ju ganska fult alltså..

 


Radion i Götene

Postat den: 2012-03-25 @ 10:10:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Helt glömt av att berätta att när vi var på praktik i Götene så kom radion dit, haha. Dem ska ju bygga ett nytt ridhus så det var lite om det.
Tog även bild men jag ville inte vara med, hatar att bli fotograferad. Men Matilda var med! :D Hon som intervjuade var livrädd för hästar, lite roligt..
Här är bilden :


Påväg till Götene..

Postat den: 2012-03-25 @ 08:15:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu sitter vi påväg till Götene och har båda hästarna ibak, önska mig lycka till! ;)

Utomhusdag

Postat den: 2012-03-24 @ 21:02:35 | | Kommentarer (1)

Blev en utomhus dag idag! Gick upp vid 06.00 (duktiga jag, jag som är morgontrött, haha) och hjälpte pappa med lite grejer. Vid 12 var jag klar med det så tog en kort tur på Bella men inte så jättelång tur. Tränade lite halter och att hon skulle gå fram.Prinsen var jättemysig idag! Han var pigg och glad. Började med att göra skritt-trav-halt och sådär så att han blev lite uppmärksam och han brukar bli lite piggare av det också! Sen gjorde jag lite förflyttningar på vägen och han blev faktiskt väldigt mjuk av det. Hela ridpasset flöt på väldigt bra i varje fall! Red förbi vindkraftvärk eller jag red inte direkt brevid men nästan och dem var man ju tvungna och stå och titta lite på! :)

Var duktig och mockade hagen också och la fram allt tills imorgon, haha :)

Klarade det!

Postat den: 2012-03-23 @ 20:51:34 | Allmänt | Kommentarer (2)

Fick reda på mitt gröne kortet prov. Klarade det, yes! :)
Ska dock lämna in lite papper och sånt och sen ska vi rätta proven tillsammans också. Sen var det avklarat också. Skönt!!!

Härliga dagar!

Postat den: 2012-03-23 @ 20:32:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Varit sjukt varmt och skönt torsdag fredag nu! Igår orkade jag rida lite på eftermiddagen, var piggare då! Hade hoppträning med Annabell för Lisa. I början var hon jättejobbig men vi kämpade på och sen blev hon piggare. Gjorde lite olika övningar och tränade på att rama in henne, svängar och lite så. Jag är nöjd! Fast jag kunde ha ridit bättre.
Sen red jag dressyr på Prinsen. Filmade lite (satte den på en pall och så). Först filmade den bara 5 sek och då trodde jag att jag filmade jättelänge och då var han verkligen jättefin. Sen filmade jag en gång till och samma sak. Sen gick det inte alls så bra. Han var trött, hängig och ja, och SJÄLVKLART filmar den jättelänge då.:S
Men han kändes inte riktigt bra under hela passet. Väldigt trött, stel och allmänt hängig alltså. Var väl värmen kanske, och så var det lite för lite jobb i skritt. Han behöver verkligen jobba igenom i skritten först och jag gjorde inte riktigt det igår. Galoppen var ju katastrof. Gick ju i snigelfart verkligen. Men jag fick honom aldrig riktigt mjuk och reglerbar som han är vissa dagar och då får han lite mer bjudning. Men vi tar nya tag!
Idag hade jag och Amanda en underbar ridtur i varje fall. Annabell var jättepigg och glad så det var roligt.

Min prinsessa

Postat den: 2012-03-21 @ 22:31:44 | Allmänt | Kommentarer (2)

Imorgon ska jag träna med Bella för Lisa här hemma, kändes som att det var längesedan.. Blir hoppning, kanske lite dressyr också. Om jag är frisk vill säga.

 

Världens fulaste bild, fin outfit och allt..


Felsatt grimma

Postat den: 2012-03-21 @ 16:38:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Pappa kan inte riktigt sätta på grimmor som ni ser, haha. Han har ALLTID satt dem såhär med knäppet, har ingen aning om varför. Mina kompisar undrar alltid eller ja, ofta, varför hästarna måste ha grimmor på sig under natten när pappa ska ta ut dem morgonen därpå. Och här är en liten detalj, och finns fler detaljer då och då så som att dem är ut och in och så ;)

 


Startlistor för söndag

Postat den: 2012-03-21 @ 14:35:58 | Tävling | Kommentarer (1)

Nu hade startlistorna kommit ut inför clear rounden på söndag! Sandra följer med mig på söndag och hjälper till, toppenbra! Tar alltså med båda hästarna om allt går som jag tänkt.

 

60 cm på Prinsen & 60,80 på Bella.

Startar på Prinsen först som 10 start i 60 cm och sedan på Bella som 18 start av 20. Undrar LITE hur jag ska hinna rida och hoppa fram Annabell på 7 starter? Men det kanske tar den tiden? Någon får väl leda runt Annabell medans jag rider Prinsen iaf! Antar att vi får ta ut dem samtidigt ändå eftersom vi bara blir tre stycken på två hästar och pappa kan ju inte sådär jätte mycket. I 80 cm startar jag som 8:a, blir nog bra!

 

Har inga som alls förväntningar med Prinsen även fast det bara är 60 cm. Han har ju inte så bra kondition, har hoppat honom en gång förra veckan och innan det var det 2 månader. Så gör det bara för skoj skull.


Tillbaka till startsidan