Bloggtävling hos Johanna Grant

Postat den: 2012-06-30 @ 22:44:35 | Allmänt | Kommentarer (1)


Avanmäld

Postat den: 2012-06-30 @ 20:37:59 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (1)

Avanmäld inför imorgon.. soccan har trampat av sig hela sin sko och hela hoven är typ sönder.. så himla typiskt. Kom ut en tjej och hade vi fått tag på hovslagare hade det gått, men vi har ringt 8 st och INGEN svarar.
När man laddat för något och så blire inget.. Soccan verkar inte ha ont i varje fall, tur det.Bara lite stel. 
 
Hovslagaren kommer på måndag iaf.
 

För litet?

Postat den: 2012-06-30 @ 11:09:16 | Utrustning | Kommentarer (9)

Funderar på att ha mitt röda equiline schabrak till söndag på Soccan, dock är det i storlek ponny och hon har full.. testade det på henne igår och det funkade, men var på gränsen på vissa ställen.  Vill inte att det ska se för litet ut för mycket, då blir magen större än vad den är ;)
 
Tycker ni att man kan ha det eller är det alldeles för litet?
Dålig mobilbild.

Springer runt..

Postat den: 2012-06-29 @ 14:30:54 | Allmänt | Kommentarer (1)

och letar efter min Spooks kavaj! Ska ha den på söndag, och jag kan absolut inte hitta den! Letat precis överallt i ALLA garderober, lådor och precis överallt. Jag kan verkligen inte hitta den, som om den har gått upp i rök. Vart i all världen lägger man en kavaj?! 
Har lite smått panik..
 

Jobb,jobb och mer jobb

Postat den: 2012-06-29 @ 11:47:29 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår gick dagen snabbt, hann inte med någonting kändes det som. Jobbade från morgon till kväll, och vid 7 tiden red jag ut på Soccan och skit vad underbart det var! Hon var pigg och glad men inte stark. Var lite osäker och har varit sen älgen kom springande så hon blev lite rädd när det kom ett rådjur, men hon skötte sig bra ändå. Fick världens härligaste galopp på en stor åker, ;D
Red även Prinsen sen och han var himla seg... han går verkligen inte fram, helt sjukt vad seg man kan va,haha. Fick bli riktigt arg på honom en gång. Stina red Annabell och hon råkade ramla av för sadeln snurrade runt, woops!
 
Idag har Soccan och Annabell motionerats än så länge och det har gått bra. Soccan var lite småseg bara ;) Ska rida dressyr på Prinsen senare eller så får han vila. Beror på ifall jag ska jobba eller inte men troligtvis får han vila.
 
 

Köpa hjälm

Postat den: 2012-06-28 @ 10:50:35 | Utrustning | Kommentarer (6)

Jag skulle behöva en ny hjälm nu eftersom jag har ramlat av med min GPA hjälm rätt på huvudet 6-7 gånger och då känns det lite riskabelt att fortfarande rida med den alltid. Jag ska köpa en lättviktshjälm nu till sommaren, och sen till hösten ska jag köpa en ayr8 eller jw hjälm. 
 
Jag är ute efter en hjälm mellan priet 0-2000, gärna blå men svart funkar också. Har hittat några svarta men ingen blå. Är det någon som vet någon lättviktshjälm som är blå?
 
helst hade jag ju velat ha en ny blå GPA hjälm, men det är lite för mycket pengar.
 
 
 

Fin ponny

Postat den: 2012-06-27 @ 22:47:40 | Secret Star-Soccan | Kommentarer (2)

I morse hade jag dressyrträning för Lisa med Soccan. I början kändes det inte alls bra, hon var lite spänd och springig. Red mycket på volten och minskade och ökade både volt och tempo. Flyttade ut och in på volten. I galoppen kändes hon mycket finare och efter galoppen blev det också bättre i traven. Blev mycket travarbete i början och mer galopparbete i slutet. Gjorde en volt i galopp i varje hörn och balans på långsidorna. Hon blev lite springig i början, men när jag inte bromsade henne utan bara fortsatte så blev det mycket bättre.
 
Sen bytte vi galopp över bommar, i början gick det skit för hon var ganska trött. Men när jag kom på lite mer hur jag skulle göra gick det bra. Men jag är jättenöjd, för jag hade en superkänsla mot slutet, speciellt i galoppen.

Failfilm Matilda & Prinsen

Postat den: 2012-06-27 @ 08:09:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 

Kortfattat om dagen

Postat den: 2012-06-26 @ 17:30:40 | Allmänt | Kommentarer (4)

Började med att gå en promenad med Soccan, pigg och glad som vanligt. Inte lika glad över att bli fotograferad dock ..
 
Sen fick alla hästarna på sig täcken, var sjukt mycket flugor.
 
Våra gäster ville rida lite, mysigt! Soccan kom och hälsa på lite och myste.
 
Sen har jag varit hos tandläkaren också, sen har typ inget annat hänt och jag har bara tatt det lugnt. Nu ska jag äta fryst mango, mums! Senare ska jag ut och mocka och städa hela stallet. Ska putsa lite på både utrustning och ponnyer ;)

Kavaj eller tröja?

Postat den: 2012-06-26 @ 13:04:48 | Allmänt | Kommentarer (6)

I helgen ska jag ju ut och tävla med Soccan i floby. Lokal tävling, LD och LD+5. Var först anmäld till LD+5 och LC men ändrade mig sen eftersom det gick lite knas senaste gången. 
 
Outfiten är nästan bestämd, men jag har inte riktigt bestämt mig för än ifall jag ska ha min spooks kavaj eller en brun tröja. Vet inte om det blir för seriöst med kavaj?
 
 

Springande rengdag

Postat den: 2012-06-25 @ 21:06:44 | Filmer | Kommentarer (1)

Himla tråkig tag har det varit, som bara sprungit iväg. I morse red jag ut på Prinsen i skogen och hade lite mysigt. Är inte van vid hans ponny-mini-steg nu, haha! Men han var duktig iaf.
 
Soccan red jag i paddocken och det var minst sagt blött. Kunde aldrig riktigt gasa för det var lite halt, vågade inte riktigt. Men det kändes inge bra idag. Hon skötte sig väl, men jag vet inte riktigt vad jag gjorde. Känns som jag bara slarvar nu, måste börja RIDA. Måste bli mer följsam och massa annat. Men det får gå lite dåligt ibland, annars kan det ju aldrig gå bra. Sen har jag väl lite stora krav också kanske ;)
 
Småskuttade lite på slutet, typ 50 cm bara några språng för skoj skull. Ingen film på det eftersom minneskortet var fullt. 
 
Film från idag då, fulaste sitsen någonsin hade jag idag..
 
 

Sommarplaner

Postat den: 2012-06-25 @ 12:19:16 | Allmänt | Kommentarer (4)

Har massa massa planer inför sommaren, fast ifall jag känner mig själv så kommer ungefär noll bli gjort utav det. Men jag ska försöka ta tag i allt iaf. Känns toppenroligt att ha 3 hästar att rida hur länge det nu än varar och dessutom ska jag på ridläger sista veckan på sommarlovet i Götene. Tar med Soccan men är inte Prinsen kvar tar jag med både Annabell & Soccan.
Funderar även på att fixa till lite grejer i stallet, men det är så himla jobbigt, haha. Vill komma igång med att måla bommar och göra klart hinderstöd också. Sen har jag lite andra grejer som jag ska göra som jag inte kan skriva här ;)
 
Kommer fortsätta träna för Lisa en gång i veckan under sommaren också. Sen ska jag försöka ta mig ner till falsterbo i år hade jag tänkt. Men det får jag också se hur det blir med det, för det är lite tråkigt att bara gå med mamma och jag vet ingen annan som skulle vilja gå där som jag känner (syftar på mässan). Någon som vill? haha.
 
Men det blir nog bra, nu ska jag dra mig iväg till stallet.
 
 
 

Borta bra men hemma bäst..

Postat den: 2012-06-24 @ 22:58:49 | Allmänt | Kommentarer (2)

..och hemma bra men stallet bäst.
 
 
Uteritt idag. Jag på Soccan och Stina på Annabell. Var en himla händelserik uteritt idag. Började bra, ponnyn var precis sådär lagom pigg. Galopperade uppför en backe och det funkade super, sen efter en sväng och när vi ökade lite så kommer det en älg springandes ca 5 meter framför så jag var nära på att rida in i den. Soccan blev såklart chockad och tvärnitade och vände om. Lyckades få stopp på henne snabbt men hon var nervös länge tills jag hoppade av. När vi skrittat en bit hoppade jag upp igen och då var hon mer avslappnad. Först ville hon inte galoppera, men sen blev hon piggare och då gasade vi lite på en grusväg, men inte samma självförtroende men det förstår jag.
 
När vi sedan travade av på en åker så tvärnitade hon igen, och då var det en låda nere i marken som var svart, jjättelustigt.
 
Så det var en händelserik uteritt, men jag hoppas att Soccan glömmer det så tar vi nya tag. Imorgon blir det arbete i paddocken med bommar och lite hopptänk.

En liten uppdatering från mig

Postat den: 2012-06-23 @ 21:44:32 | Allmänt | Kommentarer (3)

Sitter och kollar fotboll just nu, har varit en lång men trevlig dag. Men längtar efter pollarna där hemmanio, alla ska ridas när jag kommer hem. De har ju fått vila i två dagar så dom är säkert lite pigga och busiga (säkerligen Annabell, hon kan seriöst inte vila...)
 
Imorgon ska jag och min morbror på hästens dag innan vi åker hem också, kul!
Hoppas alla haft en bra midsommar!

Blandat från igår på Soccan och Annabell

Postat den: 2012-06-22 @ 17:13:55 | Bilder | Kommentarer (14)


Tillbaka till startsidan