FILM!

Postat den: 2012-01-25 @ 22:36:53 | Filmer | Kommentarer (6)

Förstår ni nu vad ni menar att jag måste sitta tillbaka efter hinderna? Och inte komma så högt upp i hoppet och verkligen sitta ner och vänta på henne. Ibland blir hon väldigt lång i galoppen också och när jag svänger MÅSTE jag tänka på att hålla i ytter också så att hon inte bara böjer halsen.


Kommentarer

Postat av: Erika

du är duktig :)

2012-01-26 @ 10:07:03
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Anneli Johansson

sv: Tack, gillar den jätte mycke!

2012-01-26 @ 15:00:22
URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: matilda

Tycker det ser bra ut jag! :)

Sv: Tack så mycket c:

2012-01-26 @ 17:52:38
URL: http://skogsrusset.blogg.se/
Postat av: matilda

Sv: Nja inte så värst, knapps sovit något inatt xD Själv då? :)

2012-01-26 @ 17:54:35
URL: http://skogsrusset.blogg.se/
Postat av: Yvonne Johansson

När jag lärde mig hoppa som ung så fick vi stå upp i lätt sits när vi anred hindren. Nu för tiden sitter man ner mer. När man tittar på världscupen så får man se många olika ridstilar, men om man tittar på tyskarna och engelsmännen speciellt så står dom upp mer i fältsits. Men sedan får man anpassa sig till hästen också. Många hästar vill inte ha så mycket hjälp utan då behöver man inte störa hästen så mycket utan då behöver man bara sitta i lätt sits. När du svänger så tryck med yttre skänkeln samtidigt som du vrider överkroppen åt det håll du ska svänga. Vid en snabbare sväng så lägg till yttre handen mot mankammen så tygeln lägger sig imot yttre sidan av halsen samtidigt som du tar ett ledande tygeltag och tryck med yttre skänkel vid sadelgjorden. Flytta fram inre skänkel något så du öppnar dörren för hästen, åt det håll du ska svänga åt. Prova och se hur känslig hon är för dessa hjälper :) Det var länge sedan jag hoppade men Jag och Mallen var bra på att göra snabba västernsvängar. Det ser annars jättefint ut när ni hoppar, men jag hade nog hoppat mer i lätt sits, som man gör över kavaletti. Jag har en gammal "hoppbok" med en känd hoppryttare från 70 talet. På den tiden var det lätt sits som gällde. Obs! Man ser att hon gärna vill krumbukta i mellan hindren. Hoppa inte för mycket så hon inte vill hoppa till slut. Lagom är bäst. Ha det gott.

2012-01-26 @ 19:39:11
URL: http://ymj.bloggplatsen.se
Postat av: Yvonne Johansson

Obs! Jag har hoppat mycket förr och jag minns hur jag och Mallens mamma Figgy flög över hindren inne på unghästträningen :) Min stil är lite fältritt liknade minns jag. Försök va med mer över hindren och trampa ner i stigbyglarna mer för då får du bättre balans. Bara några tipps mer :) Jag var fodervärd på en travhäst i två år när jag var 15. Jag byggde ett hinder för att se hur högt han kunde

hoppa. Jag fick över honom 1,30 som var max höjden för hur högt jag kunde höja hindret. Obs! Din lärare vet nog bäst så det här är bara lite tipps som du kan testa om du vill. :)

2012-01-26 @ 19:50:53
URL: http://ymj.bloggplatsen.se
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan