Gott nytt år!!

Postat den: 2012-12-31 @ 17:57:55 | | Kommentarer (2)

Ska strax åka iväg och plocka upp Lollo och sen hem till Matilda. Det sista av 2012 med bästisar, och början av 2012 med bästisar. Kan det bli mycket bättre? Ska äta kebab och pommes, haha.

Kommer antagligen inte updatera mer ikväll, men imorgon ska jag försöka updatera, när jag vaknar vill säga.
Kommer inlägg om mål inför 2013 och annat. Ska fortsätta med årsresumén också ^^

GOTT NYTT ÅR!!!!


ser lite sådär lagom trött ut, hahaSoccan sista dagen 2012

Postat den: 2012-12-31 @ 17:37:45 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag strök den andra planen jag hade idag eftersom paddocken hade så bra underlag idag, trodde jag. Så jag tog dressyrsadeln men det var nog inte så jättebra alternativ eftersom hela paddocken stod i vatten. Men men, vi körde på i varje fall. Gick verkligen inte bra och jag var nära på att ge upp flera gånger. Blev irriterad och hon gick inte fram.
 
Tillslut gjorde jag halt, tänkte igenom hur jag ville att det skulle kännas och hur jag skulle rida. Satte mig ordentligt i sadeln och började rida. Red med säte istället för hand som det blev lite innan och tänkte fram fram till bettet hela tiden. Och vilken skillnad! Hon fick med sig bakbenen, fick en fin rund form och kändes bara hur bra som helst. Red som Lisa och Matilda tjatar på mig om hela tiden. När det kändes riktigt bra avslutade jag och travade av i låg form. Riktigt nöjd över det sista! Måste väcke både mig och henne lite ibland tror jag minsann. 
 
 

Årsresumé 2012 del 1

Postat den: 2012-12-31 @ 15:13:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Januari: 
 
I början av året så började jag och Annabell med en clear round som gick bra! Lite senare flög jag in på en hoppträning i väggen och vi tappade lite självförtroende. Gick dåligt på en senare clear round och inget kändes riktigt bra. Hon tjurade även en hel del på banan och kändes ostabil att rida. Tränade fortfarande i hoppning för Jesper och i dressyr för Lisa. 
 
Vägde även mellan att sälja Prinsen eller inte och han var i fin form i dressyren. Fleur blev även såld den månaden vilket även det var en jobbig sak.
Paddocken blev i princip klar under januari, det var toppenskönt!
 
Prinsen 
 
Februari: 

Annabell och jag fortsatte i samma dåliga spår och jag funderade på att sluta träna för Jesper, kändes inte som att det passade oss. Självförtroendet var rätt lågt och jag hade ingen lust att fortsätta jobba.
 
Prinsen fortsatte bli finare och finare och under en träning hade vi ett riktigt bra pass. 
 
I slutet av månaden var det efterlängtade göteborg horse show. Åkte dit med Malva och gjorde av med en hel del pengar, lite för mycket
 lite utav grejerna. 
Mars: 
 
Lisa och jag började med lite markträning med Annabell för att få bättre koll på henne. Startade en clear round runda som gick helt okej. 
 
Prinsen hände inget speciellt med men tankarna om försäljning fanns där. Även han var med på clear rounden med mig. Det gick inte fort men vi kom runt!
Var på praktik senare i Götene en vecka och fick träffa Fleur, helt underbart. Red c-ponnyn Champis två gånger under veckan som var på igångsättning, så söt ponny ! För första gången på extremt länge hälsade jag på min förra foderponny Osella, väckte mycket känslor och tankar. 
 
Fleur
 
April: 
 

Annabell blev bättre och bättre i ridningen efter mer hjälp av Lisa. Var på tömkörningskurs med henne sedan och det tyckte hon var väldigt roligt.
 Prinsen började jag hoppa lite mer och dressyren gick fram och tillbaka. Hälsade på Osella igen och hon mådde bra, finaste finaste. Har inte hälsat på henne sen dess..
jobbade och hjälpte även pappa en hel del.
 
fyllde år 21 april och på min födelsedag var vi och provred en ponny i Kalmar och dagen efter, kan det ha varit Soccan kanske? Haha. Bestämde oss några dagar senare för henne och hon skulle besiktigas senare.
 
osella
 
 
 
 
 
 

Vad är detta för väder?

Postat den: 2012-12-31 @ 13:09:39 | | Kommentarer (0)

Snön ska smälta av sol, inte regn. Klart slut.


Sånt där som är onödigt att veta om mig.

Postat den: 2012-12-31 @ 12:26:00 | Allmänt | Kommentarer (2)

* Jag äter choklad konstant, love it! Fick 4 chokladkakor & en hel påse nötcreme i julklapp. 
 
* Är jag bara hemma en dag så kan jag gå i nattlinne hela dagen. Ska jag rida så drar jag bara på mig min overall över (nu på vintern) 
 
* När jag provred Annabell så grät jag för det gick så dåligt, och dagen vi hade henne på prov så var jag livrädd men vi köpte henne ändå. 
 

* Jag är nästan alltid hungrig, det kan mina kära vänner intyga. 
 
* Det är jättepetig när det gäller att linda mina ponnyers ben, kan ta lång tid vill jag lova. Men ändå blir det aldrig särskilt bra. Har svårt för att låta någon annan linda för jag tror det ska bli så hemskt fel. 
 

* Jag hade massor av filmer från när jag provred Soccan, men hade bråttom med att kunna filma min kompis häst en gång och trodde att jag hade filmerna i datorn och raderade dem, efteråt visade det sig att de inte var i datorn. SURT...
 
* Har ofta beslutsångest. Kan ta låååång tid att bestämma vilket schabrak jag ska använda även om det bara är jag där och jag ska rida i skogen. 
 
 

Fortfarande 2012

Postat den: 2012-12-31 @ 09:50:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Allra sista dagen för 2012. Har varit ett bra år med blandade saker som hänt. 
 
Idag ska båda hästarna ridas lugnt i skogen. Soccan ska gå ett lite kortare pass medans Annabell ska få gå ett lite längre. Med Annabell tar jag dressyrsadeln och rider en stund på åkern i lång och låg form. 
 
Ikväll åker jag till Matilda som jag skrev igår, vi ska dygna, haha. 
 
 
 

Söndag kväll

Postat den: 2012-12-30 @ 19:54:07 | Allmänt | Kommentarer (4)

Känns som att klockan är 1 på natten eller något, är helt slut i kroppen. Skulle somna om jag la mig nu, på riktigt! 
Har hunnit med mycket idag och det känns bra, även fast det inte varit det mest vettiga. 
 
En tredjegång blev det Disneyfim till kvällen och idag stod Oliver och gänget på "schemat", haha. Ska snart sätta på en film till och se på tills mamma och pappa kommer hem. 
 

Småhoppning

Postat den: 2012-12-30 @ 15:31:00 | Tidigare hästar | Kommentarer (3)

Idag gav vi oss in i skogen! Var smält mycket så det var jättebra. La fram lite hinder i skogen på typ 20 cm, hahaha. Man får passa på när det går tycker jag allt! Hade tre hinder på streck. 

Annabell var jättepigg och glad. Var flera veckor sedan vi hoppade till och med bara småhinder. Hon bockade bara en gång idag med så det var bra, bättre att hon lägger energi på det vi ska göra även fast det är roligt det med ibland. Var rätt hård i munnen hela tiden och ville inte riktigt slappna av, men jag får rida igenom henne imorgon istället. Hon brukar bli lite stark på remontnosgrimma också.

 Soccan var riktigt pigg hon med, studsade på stället, så söt! Ville fram fram hela tiden! Matilda bara skrattade åt henne. 


Snyggt från Kingsland, gammalt som nytt

Postat den: 2012-12-30 @ 14:05:00 | Allmänt | Kommentarer (2)Black and white

Postat den: 2012-12-30 @ 12:18:00 | Bilder | Kommentarer (2)


Näst sista dagen 2012

Postat den: 2012-12-30 @ 09:58:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Om någon timme så kommer Matilda hit! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men det finns alltid något att göra. Om det inte är lika halt ute idag vilket det inte verkade vara när jag tog ut hästarna så kanske vi tar oss en kort ridtur, det får vi bestämma när hon kommer. Det är så tråkigt att snöslungan ska rikta in mot hagen så att all snö kommer där, och inte ut på pappas åker där det faktiskt inte gör något att det är fullt av snö. Det är knappt så att jag kan gå i snön där.  Haha på tal om snöslungan så undrade Annabell varför det ko flygande snö häromdagen och gick fram till vägen när den kom. Sen fick hon ALL snö över sig och blev livrädd. Dumma ponny asså...! ;)
 
Jag ska ju dessutom till Matilda på måndag! Vi ska fira nyår hemma hos henne tillsammans med Lollo. Bästisar <3 Kommer nog väga ett antal kilo mer på tisdag, men det problemet får vi ta då, haha. 
 
EXTREMT GAMLA BILDER
 

Filmmys

Postat den: 2012-12-29 @ 22:51:10 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har suttit i nattlinne hela dagen, haha. Har verkligen inte orkat göra någonting nu när jag inte kUnde rida. Var ute och mockade lite snabbt förut och tog in hästarna men då drog jag bara på overallen över. Ska snart gå och lägga mig tror jag, i tid för en gång skull, för jag är så sjukt trött.
 
jag fortsätter dessutom med Disney filmerna, haha. Idag var det Bambi. Tycker det är mysigt att kolla på massa barndomsfilmer när man ändå inte orkar kolla på något vettigt. Jag och mamma fixade lite popcorn med. Vet inte hur lyckad dom blev egentligen men dom var ätbara!!
 
 

KEP hjälm

Postat den: 2012-12-29 @ 18:55:00 | Allmänt | Kommentarer (6)

På en blogg för ett tag sedan så såg jag en hjälm tjejen hade skrivit om, som jag tyckte var så fruktansvärt ful. Tyckte och tycker att det var den fulaste hjälmen som skådats. Hjämen jag talar om är KEP hjälmen. Skulle inte köpa en sån om jag så blev tvingad. (Vet dock inte hur den ser ut i verkligheten men på bild är den i varje fall ful och då utgår jag från det)
 
Men vem vet, jag kanske ändrar mig? För några år sedan totaldissade jag GPA hjälmarna och nu står jag här med två stycken, haha. Detta är MIN åsikt. Sen är ju inte bara utseéndet viktigt, utan hur säker den är. Men man vill ju ha en snygg för det ändå ;)
 

Update: hade visst inte riktigt delad åsikt om det här med att den var så ful
 

Film från igår!

Postat den: 2012-12-29 @ 17:02:00 | Filmer | Kommentarer (4)

Här är den. Har för en gång skull tagit med i princip alla klipp. Sista hoppet i filmen ligger hindret på 120. 
 
 

Uteritten med Agnes

Postat den: 2012-12-29 @ 15:16:32 | Allmänt | Kommentarer (0)

I torsdags red ju jag ut med min syster Agnes för första gången på ...? Ett bra tag iaf. Hon började rida Soccan och det gick jättebra! Hon kan även fast hon inte tror det och det var längesedan. Jag red Annabell och hon var rätt jobbig faktiskt. Stretade mycket och ville inte alls. När vi skulle rida tillbaka hem sedan så bytte vi ponny. Gasade lite med Soccan på åkern och det gick lite väl fort, haha. 
 
Hon var fin annars, mjuk i munnen och lyhörd. DOck var det svårt i skogen med all is och snö. Hoppas Agnes vill fortsätta rida någon mer gång!
 
 

Tillbaka till startsidan