Snygg matchning!

Postat den: 2011-09-30 @ 22:18:41 | Utrustning | Kommentarer (3)

Tycker dem nya schockemöhle grejerna är jätte snygga! Är jätte snygg matchning. Ge mig pengar, någon? Och tillåtelse för att köpa det av mamma, haha xD kanske kan köpa det på gbg horseshow om det finns kvar då.. fast bara schabraket isf tror jag.


Dagens ridpass & bildbomb!

Postat den: 2011-09-30 @ 21:47:49 | | Kommentarer (3)

HoppningLRK med Bella idag. Hon kändes väldigt bra när vi red fram. Vet inte hur det såg ut men hon kändes lyhörd och pigg och glad. När vi började hoppa blev hon som galen. När jag fattade galopp så bockade hon som en galning och stutsade så jag var nära på att flyga av, haha. Hon drog dessutom jätte mycket och jag kunde inte hålla henne. Hon var verkligen pigg! Det gick bättre och bättre men hon var väldigt pigg hela tiden. Men tycker det är positivt! Måste bara samla henne lite, haha. Carro var med och fotade dessutom så bilder och eventuellt film kommer om några dagar. Har inte fått dem än. Får några imorgon. Men gick ganska bra.
söta bella <3
Jag red Niklas lite idag med. Har skrittat honom några dagar. Han var väldigt pigg och glad idag faktiskt men i slutet ville han mest hem, haha. Men han var väldigt rolig och verkade tycka det var roligt. Malva fotobombade och jag är förälskad i dem. VI red med union jack schabraket och han är verkligen ubersöt i det! :D  Han drog verkligen jätte mycket och ville galoppera och rejsa och allt. Han var lite väl pigg ibland xD Här kommer bilderna.

Skulle ha kommit hem..

Postat den: 2011-09-30 @ 13:22:04 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag skulle Prinsen ha kommit hem från Felicia efter en hel träningssommar. Synd att han blev allergisk där uppe men ändå roligt att jag fick ha honom nu den här sommaren.
Men istället för att välkommna Prinsen hem idag så har jag varit ute och klättrat med honom i skogen .Han var grymt seg faktiskt. Inte just i backarna men annars var han det. Så jag klättrade bara en väldigt kort stund.Vi gick dessutom omkull i början, han halkade till. LÄSKIGT! Tror det är mycket att pälsen är tjock nu med som han är lite slö. Hoppas Klara kan komma och klippa honom på lördag!
Bild från när jag var och hälsade på Prinsen hos FElicia.

Ponnysanning avslöjad!

Postat den: 2011-09-29 @ 21:11:27 | Allmänt | Kommentarer (1)

Ponnysanning har ju avslöjat sig nu vilket jag faktiskt tycker var lite tråkigt. Kommer ju inte bli lika roligt att följa nu när man vet vilka det är. Kommer nog inte bli riktigt samma skvaller heller. Men det roliga är att jag känner en utav dem som driver ponnysanning, haha. Vem hade kunnat tro det? INTE JAG!

Transport!

Postat den: 2011-09-29 @ 20:29:23 | Allmänt | Kommentarer (0)

Den här transporten ska vi eventuellt åka och titta på på söndag! Dock tar det 4 timmar dit.. KUL!!!

Love you

Postat den: 2011-09-29 @ 20:18:44 | Allmänt | Kommentarer (0)


Dagens ridpass idag och igår.

Postat den: 2011-09-29 @ 18:25:53 | | Kommentarer (0)

Tränade med Annabell för Lisa idag. På banan var hon jättesur så vi gick ut på stubbåkern istället. Vi jobbade på volt och jobbade mest med att hon självklart skulle fram och att han skulle få en lång och låg form. I slutet tränade vi oxå på framdelsvändning. Är verkligen skitdålig på det men det ska nog gå snart, haha. Varken jag eller Annabell är så bra på det ;) Vi höll på i en timme ungefär. I galoppen stod jag dock upp och bara lät henne springa just för att hon verkligen skulle fram då. Hon försökte ju springa hem en gång med men fick sätta henne på plats med skänkeln. Lisa kommer att komma varje torsdag framöver och det är ju jätteroligt! Om det inte kommer några hinder för mig eller henne vill säga. Men jätteroligt!


Prinsen red jag också lite på volt. Jag var ganska trött när jag red honom och lite småirreterad så gick väl inte jättebra men jag är nöjd ändå. Vet inte varför men han var ofattbart stel. Och då menar jag verkligen STENSTEL! Eller inte när man svängde och så men när man skulle böja eller jobba honom. Helt omöjligt kändes det som. Men tror det är att han får lite dålig framåtbjudning på banan. För han är ju oftast fin i skogen .Men idag tycker jag han var riktigt framåt ändå! Körde mycket intensiv galopp så han blev snabbt trött. Men det är väl bra att han blir lite trött, haha ? ;) Tränade även lite på delar ur LC:1 programmet. Det gick bra förutom galoppen. Han var så himla trött i slutet när jag gjorde det. Och jag tränade bara på att rida vägarna då alltså.
Igår: måste bara berätta om igår för hästarna var så roliga! Jag började rida Prinsen och Kajsa Bella. Han var jätte pigg och glad och verkligen lyssnade på skänkeln framåt. Fattade galopp direkt och var verkligen fin! Sen red jag Annabell och hon var också jättepigg och glad. Superroligt var det. Var bara tvungen att berätta, haha.

Tyvärr bloggpaus

Postat den: 2011-09-26 @ 20:05:43 | Allmänt | Kommentarer (3)

Måste verkligen ta tag i skolan och hästarna nu tills torsdag så blir en kort bloggpaus tills torsdag. Kommer tvinga mig själv att inte skriva inlägg. Behöver nog verkligen det.

Dagens ridpass:

Postat den: 2011-09-26 @ 19:41:04 | | Kommentarer (0)

Igår: Konditionstränade Annabell efter vi kommit hem. Hon stannade på mitten och backade ner i diket så det blev ju en paus för henne där. Det är ju hennes nya lilla trick när hon inte vill mer. Men hon stegrade inte i varje fall. Jag gjorde lite mer så att jag tog tyglarna och lutade mig bakåt och tryckte på. Hon gav sig då. Funkade nästa gång hon gjorde så igen! Hon var rejält svettig efteråt men hon kändes ändå inte alls så trött. Hon verkar aldrig bli så trött så hon inte orkar gå, haha.
Idag: Idag blev det en skritt och trav tur i en halvtimme. Det första som hände när vi kom till skogen var att det kom en älg så vi fick ta en annan väg. Men det gick bra mest hela tiden. Hon var ganska pigg hela tiden och verkade tycka det var skoj. Hon tjuvade lite med att galoppera en gång och då lät jag henne göra det. Då blev hon såklart jätte glad^^ Prinsen var nog också ganska pigg för Linnea tror jag. Han verkar uppmuntrad sen igår!

Filmen!

Postat den: 2011-09-26 @ 15:24:00 | Filmer | Kommentarer (0)

Är tyvärr väldigt suddig och brusig film, men man kan väl säga att mammas filmkamera har börjat att göra lite tvärt emot?;) vet att de tär lite tråkig musik men har inte så många låtar på datorn och dem andra HATAR jag xd

Dyón chaps

Postat den: 2011-09-26 @ 10:20:00 | Utrustning | Kommentarer (1)

Jag vill ha dem här chapsen! Jag har förälskat mig lite i dem och jag  tror att dem är minst lika snygga i verkligheten. Kan dem inte kosta bara typ 1900 kr billigare? Så kunde ju jag köpa dem.. Tycker det är väldigt mycket pengar med 1999 kr för ett par chaps. Väldigt mycket för mycket enligt mig. Jag skulle aldrig i hela livet köpa ett par chaps för det priset. Men visst är dem snygga?
Finns här:http://www.chevalridsport.se/sv/ridstovlar/chaps/forbestall-exel-minichaps-croco-fran-dyon.html
Såhär står det om dem på cheval:
Minichaps i snygg design med Hunting top i Croco-imitation, broderad Dyon logga och i supermjukt skinn med elasticitet och dragkedja bak.
Ger ett mycket elegant "ridstövel-utseende" utan veck, sitter mycket tight runt ankeln för att ge ordentligt stöd. Kräver därför skor som är släta baktill (utan dragkedja eller tryckknapp bak).


Finns i 13 olika standardstorlekar och skulle du ändå inte hitta en storlek som passar så går de även att måttbeställa eller måttändra.Jag&Prinsen

Postat den: 2011-09-25 @ 20:06:23 | Bilder | Kommentarer (0)

60 cm

70 cm:

Resultat

Postat den: 2011-09-25 @ 17:31:38 | Tävling | Kommentarer (4)

60 cm: Hade fått igång honom ganska bra på framhoppningen och framridningen men inte riktigt så jättebra. Men väl inne så fick jag igång honom riktigt bra. Han lyssnade super. 1:an kändes helt klart bäst. 2:an, 3:an och 4:A , 4:B  och 5:an kändes också väldigt bra! han var framåt och så. 4:an var en kombination. Fick se till att verkligen få upp huvudet på honom där. När vi kom mot 6:an så blev jag lite nervös, jag vet faktiskt inte varför. Sen var det bara tre hinder kvar. Var sammanlagt 9 hinder och inte svår bana. Vi blev iaf felfria! Tror det var mycket tack vare alla övergångar att jag verkligen fick fram honom.

70: Han var lite tröttare, men han kändes ändå mer framåt och hoppade mycket mycket bättre här. Han kämpade verkligen. I mitten så var jag nästan rädd att han inte skulle orka men det gjorde han och allt kändes toppenbra! Dem hade ju även lagt till en grind, vattenmatta och något annat(vet inte riktigt vad det var). Men han är ju inte tittig alls och skötte sig superbra! Felfri där med.

Hemma!

Postat den: 2011-09-25 @ 14:10:35 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu har ajg kommit hem efter clear rounden. Resultat och bilder + film kommer att komma senare.

Dagen

Postat den: 2011-09-24 @ 22:00:43 | Allmänt | Kommentarer (2)

I morse hade jag enormt tråkigt innan Mattan kom men direkt när hon hade kommit så gick vi ut och tömkörde Annabell. Vi tömkörde först lite på asfalten och sedan lite på åkern. Honv erakde gilla det! Men det gick inte så bra på åkern för jag har ju nästan aldrig tömkört så det är ju väldigt nytt för mig. Så hon blev lite stirrig och så men vi körde båda skritt och trav. Tömkörde väl i en halvtimme. Dock jobbade jag henne inte eller någonting för just nu försöker jag bara hålla ordning på alla grejer, haha. Blev ju inte direkt bättre av att så fort jag hade sträckta tömmar så ryckte hon dem ur handen på mig den lilla busan!

Sen red vi Prinsen i skogen. Han var väldigt seg och stel i början men när jag hade gjort mycket övergångar och böjt honom så  blev han mjuk och lite piggare. Red fram och tillbaka lite på en väg i skogen och sen red vi tillbaka. Han var ganska seg i galoppen hela tiden men han stod ju igår så han är nog piggare imorgon skulle jag tro! Får bara tänka imorgon att han ska fram fram fram hela tiden och även tänka mycket på att böja honom innan så att han inte blir stel. Ska även göra mycket övergångar imorgon. Kommer nog att gå bra tillslut hoppas jag!
Vi har även tvättat rent hela transporten utanpå för den var så himla skitig och så har vi spolat rampen och lite inuti sen igår. Så nu är den ganska ren och fin. Vi bärde även in alla grejer i bilden. Så nu är klockan ställd på 06.20. Men blir ju inte så tidigt. Blir ju nästan sovmorgon för i vanliga fall går jag ju upp 05.45-06.20 när det är skola. Så 5 minuter iaf :D

Tillbaka till startsidan