Fula!

Postat den: 2011-10-31 @ 19:04:08 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag behöver ett par nya vinterskor att ha i stallet och jag ska köpa dem här från hööks, tycker faktiskt dem är väldigt fula, haha ^^men ha rinte hittat några andra ..

Dressyr

Postat den: 2011-10-31 @ 17:59:30 | | Kommentarer (3)

Prinsen: Red dressyr på Prinsen idag för Lisa. Han kändes inte lika bra som förra gången, alltså i torsdags men det kändes ändå skapligt bra. Men han var väldigt jobbig i början. Tränade mycket på halter igen och började lite med skänkelvikning med. I slutet kändes han lite bättre iaf men inte helt bra. Men vi får helt enkelt fortsätta att jobba på!
Han var ganska seg också men det blev också lite bättre. Tog några språng i trav och galopp med. Färst typ 3 språng med travbommar innan och sen galoppbommar innan. Film kommer evemtuellt senare.
väldigt fint hopp där olivia..
Bella: Redut en sväng på henne på asfalten/gruset i ca 20 min barbacka. Hon var jätte mysig och kändes väldigt lugn hela tiden även fast hon var själv. I traven kändes hon lite spänd i början också men det släppte senare. När v kom tillbaka lösgalopperade vi henne men det var så halt så vi longerade henne lite. Men sen hoppade jag upp istället och red ungefär 20 minuter igen och då kändes hon väldigt avslappnad ooch så. Vi red absolut inte något seriöst direkt och min sits var sämst,  Men hon kändes bra och hon bråkade inte på banan och det är ett stort PLUS!

Tuff häst!

Postat den: 2011-10-31 @ 15:26:00 | Filmer | Kommentarer (2)

Riktigt cool och härligt fin häst asså!

Planer för idag

Postat den: 2011-10-31 @ 11:56:23 | Allmänt | Kommentarer (2)

Klockan halv 2 kommer världens bästa Lollo hit! :D Och senare klockan 2 så kommer Lisa hit och då ska jag ha dressyträning med Prinsen. Ska övertala Lollo att hon faktiskt måste fota lite grann..
Ikväll ska jag och Lollo baka med har vi bestämt och åka till Osella. Var jätte längesedan jag var där. Annabell får nog bara bli lite longerad och galoppera av sig i ridhagen om jag inte rider ut en stund.
Så en toppenbra dag alltså! :D

Tre Nikkebilder <3

Postat den: 2011-10-30 @ 20:28:58 | Bilder | Kommentarer (3)


Fleur

Postat den: 2011-10-30 @ 19:12:05 | Filmer | Kommentarer (2)

Tänkte berätta lite mer om provridningen. Provred ju alltså en maxad c-ponny som står på götene ridklubb. Dem säljer henne eftersom hon inte riktigt passar på ridskolan. Hon hade lite stort steg i traven så det kändes väldigt annorlunda och så var hon ju väldigt pigg emot mina hästar. Men hon kändes väldigt bra ändå, kände mig trygg på henne från första början även fast hon var  pigg. Hon var grymt rolig att rida verkligen, helt underbar!! I hoppningen var hon väldigt stark och drog  men det gick helt okej  ändå. Hon hoppade av lite med ett halvt språng innan varje hinder men Lisa sa att hon inte hoppade av så tidigt för hon var lite rädd att man skulle dra henne i munnen ifall man inte hängde med men att det mest handlade om att hon skulle få självförtroende för ryttaren.
Hon var jätte mysig inne i stallet också, blev lite kär (A)

Provridning

Postat den: 2011-10-30 @ 15:30:44 | Allmänt | Kommentarer (1)

Varit och provridit en häst idag på götene ridklubb, Fleur heter hon. Jättesöt och fin ponny! Skriver mer sen.

Lille Prinsen..

Postat den: 2011-10-29 @ 23:01:29 | Allmänt | Kommentarer (1)

Tänkte bara skriva lite kortfattat om Prinsens ovanor för ett tag sedan..en sak upprepades även idag.

Förut när jag skulle ta in Annabell så smet Prinsen ut brevid. Fick snabbt ta in Annabell i stallet och sedan gå efter honom. Tog fast honom med grimskaftet men han slet sig. Jag var INTE så glad just då. Han sprang iväg och åt men stannade på gårdsplanen. Jag satte upp en tråd så att han inte ksulle ut på vägen för jag är alltid så rädd för det. Men jag lyckades sätta fast kedjan under hakan på honom innan han drog iväg så lyckades hålla honom kvar. Skällde faktiskt lite på honom för att han sliter är inte bra, han gjorde det så varje dag i säkert två månader ett tag och det var farligt med vägen och bilarna. Så han fick sig faktiskt en liten utskällning. Brukar inte direkt skälla ut honom men det här är en sak som jag verkligen måste vara stenhård på och sätta stopp direkt på. Vill inte ha tillbaka den perioden.
Märkte i början att han blev lite förvånad för jag brukar inte bli arg. Men det kändes som att han blev mycket mer lugn och sansad. Han har blivit det mer och mer nu och jag tror att det beror på att han VILL ha en ganska hård ledare egentligen. Han vill veta sin plats annars blir han osäker. Han vill göra rätt, och därför vill jag hjälpa honom att göra rätt genom att säga nej när han gör fel. För han vill veta när han gör fel. Han blir gladare när man säger till honom, och samtidigt så upprepas det inte. Det är ju även viktigt med honom att berömma honom när han gör rätt. Men han måste få veta sin plats. Annars blir han jätte förvirrad. Han vet inte vart han ska, han vet inte vad jag vill. I början när jag hade honom så var han väldigt förvirrad för varje gång han gjorde något blev jag bara ledsen och besviken och började gråta. Inte konstigt att han fortsatte slita sig, knöka in mig i väggen och bitas och försöka sparkas. Han visste ju inte att det var fel eftersom jag inte gjorde någonting åt det. Jag bara gick därifrån och han fattade ju såklart ingenting. Och ibland om han gjorde någonting skojade jag bara till det och det blev ju inte bättre av det för det blev bara ännu värre nästa gång. Nu när jag har satt honom på plats EN gång och han vet att NEJ, DET DÄR ÄR INTE OKEJ! Ja, då tar han det och känns GLAD över att jag sa till honom. Så jag tror med honom att det är viktigt att  vara vänlig mot honom. Men när han gör fel så kan jag bara inte låta det gå utan jag måste sätta ett ganska rejält stopp. Jag känner honom ändå så väl nu så jag vet hur han fungerar. Jag har testat många alternativ. Skita i vad han gör, låta honom vila länge, bli ledsen, skoja till det och tillslut som sagt vara hård. Att skita i vad han gjorde blev ju såklart inte bättre för han gjorde det ju inte för att få uppmärksamhet som jag trodde först, låta honom vila gjorde honom bara ännu surare men varför skulle det hjälpa? Var mer för att jag var rädd för honom ett tag. Och att bli ledsen som jag hela tiden blev, då fick han bara som han ville och blev osäker som jag tidigare skrev. Det är sån förändring i hans humör som när jag har börjat säga nej till att han naffsar, bits eller försöker rusa iväg när jag leder honom. Han är så mycket gladare och vi båda respekterar varandra och det känns även mer som att vi sammarbetar i ridningen som när det fungerar på marken. Förra året i ridnignen fick jag tex knappt över honom åp ett hinder osm låg på 40 cm utan att han stannade eller rev. Tillslut fick jag hjälp av KLara men han hoppade inte mer än 75 cm även fast han kunde och han var omöjlig att rida ut på eftersom han bara skulle äta äta. Kunde knappt hoppa upp innan han började äta och sen var det verkligen kört. Gickinte att rida honom. Verkligen grymt stor skillnad nu när vi lärt känna varandra. Känns så himla skönt att det funkar nu med min lilla STARKA Prinskorv.
Blev ganska lång text, haha ^^

Malvis♥

Postat den: 2011-10-29 @ 20:30:29 | Allmänt | Kommentarer (2)

Imorgon kommer goa underbara Malvis, vi ska rida ut på båda hästarna, göra en hemlis och så ska vi försöka hiinna fota söta lilla NIkke.
Måste bjuda en bild på Malvis och Prinsen som jag tog från henne.. så gulliga <3

Underbara!

Postat den: 2011-10-29 @ 19:23:31 | | Kommentarer (2)

Mina ponnyer är verkligen BÄST!
Red ut på Prinsen förut och han var jättemjuk och fin. Han har känts jättebra efter att Lisa var här och tränade. Blir träning med honom på måndag också och så en träning med Annabell på torsdag. Tar med Prinsen till lrk på fredag med. Men i varje fall så red jag ute på lite åkrar men skrittade mest på asfalten. Han var framåt och glad hela tiden. Jobbade med lite halter och det gick bättre och bättre. Han har nästan aldrig känts så fin när jag ridit ute för han svarade verkligen jättebra på både förhållningar och skänkeln. Skänkelvikning och fram och bakdelsvändning gick skit men det gör det alltid i skogen, haha.

Red ut med Annabell lite senare också men det var nästan kolsvart då. I början var hon galen, bockade i skritten och höll på. Men sen lugnade hon sig och jag började trava, hon kändes lite seg men inte ojämn eller konstig i benet eller så. Sen var hon lite stressad hela tiden eftersom det var mörkt och jag tror det luktar mycket älg eftre älgjakten och alllt det också men det gick bra och hon kändes ganska fin hela tiden ändå!

Rea på täcken!

Postat den: 2011-10-29 @ 11:33:05 | Tips | Kommentarer (3)

Den här helgen har cheval ridsport 15% rea på alla täcken eftersom dem firar 1-års jubileum!
Trodde ärligt talat att dem hade haft det längre än ett år men det fick jag reda på nu att så var det inte!
Men passa på att fynda täcken nu då! :D
Utav dem på bilden är helt klart rambo och eskadron täckena snyggast!
Har ingen tanke på att köpa dem direkt för dem är så hemskt dyra som precis alla andra täcken, men det är väl inte fel att drömma och önska lite?

Schema!

Postat den: 2011-10-28 @ 19:48:14 | Allmänt | Kommentarer (0)

Lördag: Rida ut på ANnabell, skritt & trav. Prinsen ska jag rida ut på eller ha markarbete/dressyr.
Söndag: Rida ut på båda hästarna, malva kommer! :D
Måndag: Dressyträning för Lisa med Annabell eller Prinsen, beror på. Den andra rider jag nog ut på.
Tisdag: Eventuellt clear round med Prinsen, Annabell får vila.
Onsdag: Rider ut med Amanda. Börja galoppera Annabell.
Torsdag: Dressyrträning, tar den jag inte tog på måndagen. Den andra rider jag ut på eller longerar.
Fredag: Lrk med PRinsen eller Annabell, har inte bestämt mig men tror det blir Annabell. Prinsen vilar isf.
Lördag: Borta, Amanda & Wilma rider PRinsen, annabell måste tyvärr stå.
Söndag: Borta, tyvärr står båda hästarna.

HÖSTLOV!

Postat den: 2011-10-28 @ 19:42:12 | Allmänt | Kommentarer (1)

ÄNtligen äntligen så är edt höstlov. Så himla gött med en vecka ledigt. Ska lägga ner mycket tid på hästarna nu, speciellt lilla NIklas. <3

LRK-Onatopp

Postat den: 2011-10-28 @ 19:29:59 | | Kommentarer (0)

KUnde inte ha Prinsen idag på lrk eftersom pappa var för trött för att köra och våran transport är inte klar så vi hade ingen transport. Jättetråkigt eftersom vi skulle hoppa bana men så är det ibland. Tyvärr fick jag Ona. Sofia ville att jag skulle få en liten utmaning. Hon är en ganska ung fjording och väldigt framtung och tung att rida. Kändes jättelustigt att rida henne med hennes steg. Kommer kännas så skönt att rida Annabell imorgon! Blev inte så bra en gång för hon kändes jättejobbig. Det var inte för att jag blev rädd alls, jag sätter bara sån press på mig när jag rider hela tiden. Speciellt när jag rider ridskolehäst eller när någon tittar på mig. ALDRIG när jag rider Annabell eller Prinsen skulle jag bryta ihop seriöst. Men jag får verkligen prestationsångest. Pratade lite med Sofia och så och vi fortsatte. Gick helt okej men hon lyfter aldrig på benen. Hon försökte smita undan mycket med och så men tillslut gick det helt oej iaf. Men jättetråkigt att jaginte kunde ha Bella eller Prinsen.

Båda Prinsen & ANnabell fick stå, kom precis hem så jag ha rinte hunnit rida dem.

Varma♥

Postat den: 2011-10-27 @ 18:38:05 | | Kommentarer (5)

Jag ska få en ridoverall utav mamma från hööks men kan inte bestämma mig för vilken jag vill ha. Finns ju två olika att välja mellan. Vill ju såklart ha en som är skapligt snygg iaf. Ingen är ju direkt snygg men, you name it. Dem verkar ju vara ganska så lika varma också. Men kan verkligen inte bestämma mig... HELP MEE!

1.

Varm och skön ridoverall. Helskodd med mockaimitation. Reglerbara hängslen i resår. Avtagbar huva med dragsko. Fem fickor med dragkedja varav en under knappslå. Benslut med dold resår, resårhälla och kardborreslejf. Reflexpiping längs ärmar och ben. Dragkedja för ventilation under ärm. Beninnerlängd ca. 86 cm i stl. S och ca 68 cm i cent. 140.
100% nylon, foder 100% polyester.

  • Vind- och vattenavvisande med andasfunktion.
  • Tvätt 40º.
  • Finns HÄR


2.

Fluorescerande tyg så du syns bra i mörkret. Helskodd med mockaimitation. Dold dragkedja som går upp i kragen, knappslå. Hängslen i resår. Reglerbar, avtagbar huva med dragsko. Fem fickor med dragkedja varav en under knappslå. Innerficka med dragkedja. Reglerbart bälte, hällor med reflex bak. Benslut med dold resår, resårhälla och kardborreslejf. Genomgående dragkedja längs sidorna på ben under kardborreslå. Reflexpiping längs ärmar och ben. Dragkedja för ventilation under ärm. Fluorescerande tyg utmed ben, ärmar, krage och huva. Beninnerlängd ca 86 cm i stl S och ca 68 cm i cent. 140.
100% nylon. Foder: 100% polyester.

  • Vind- och vattenavvisande med andasfunktion.
  • Tvätt 40º.
  • Finns HÄR


Tillbaka till startsidan