Ändringar

Postat den: 2011-05-31 @ 21:14:58 | Allmänt | Kommentarer (4)

Pratade nyss med Lollo och det har blivit lite ändringar. Väldigt roliga ändringar! Jag skulle ju till henne med Annabell på torsdag och vara där tills fredag. På torsdagen skulle jag träna dressyr för Jenny och hon skulle hjälpa mig lite och på fredag skulle jag rida ut eller hoppa. Men det är ju utehoppning på söndag på LRK, och då kom ju vi på den tokiga idén att Lovisa kunde tävla Prinsen. Hon ska ju tävla Karsten också. Så dem ska vara med i clear round klassen, LD. Tror Prinsen kommer tycka det är jätte roligt. Det är ju trots allt bara 70 cm. Blir nog i varje fall superkul! Men till nästa sak också, eftersom hon inte ridit Prinsen så mycket. Kanske bara 4 gånger och bara hopptränat honom en gång i hoppgruppen så tar vi med både honom och Annabell på torsdag! Så får Lovisa rida honom lite innan. Om Jenny hinner ska jag träna för henne med Prinsen på torsdag också annars ska vi testa hoppa lite. Fredag blir det absolut uteritt för han är så pigg och go i ny miljö!!
Har dock enormt dåligt samvete för att Niklas får stå själv torsdag- fredag. Vet inte om han ska stå inne eller ute. Någon som har tips?
Mina tre älsklingar <3

Kingsland / john whitaker

Postat den: 2011-05-31 @ 20:20:58 | | Kommentarer (1)

Vilket märke tycker ni är bäst utav john whitaker och kingsland? Skriver lite kort om vad jag tycker:
John whitaker: Har mycket snygga schabrak, älskar deras ridbyxor och luvorna är också väldigt fina. Vad jag har uppfattat så har dom bra kvalitet och ganska rimligt pris på det mesta. Kläderna därimot är jag inte så förtjust i, vissa är väldigt snygga medans andra inte alls är snygga. Men stor hiss till JW för dom har mycket olika grejer m.m.
Kingsland: Ja, tröjorna och jackorna behöver man väl knappast säga någonting om? Dem är väldigt älskade (a). Nu säger jag inte att ALLA är det men många. Men det bästa är nog trots allt västarna som dom har. Schabraken gillar jag inte, dem flesta är tråkiga och ser lite slarviga ut. Gillar inte riktigt deras grejer till just hästarna.

Klockren ponny!

Postat den: 2011-05-31 @ 20:08:00 | | Kommentarer (0)

Jag fick åka hem från skolan idag, och Linnea skulle komma och rida men jag tänkte att hon kunde rida både hästarna då eftersom hon hade sin medryttardag. Men när hon kom runt 5 kände jag mig så pigg så jag följde med henne ut på Annabell. Dock var jag lite yr, mådde illa m.m. Redan i skritten kände jag att hon var pigg och glad till att rida. När vi närmade oss skogen så blev hon lite att hon tittade men det var nästan ingenting. Hon svarade direkt på traven och travade på jätte fint! Vi red ner till svalnäs och ju närmare vi kom dit ju fortare gick det typ kändes det som. Dem visste vart vi var på väg, det märktes tydligt för både Annabell och Prinsen älskar att vara där. Först när vi kom dit så red vi på en lång raksträckaoch travade. Båda hästarna fjantade sig lite men vi bara fortsatte. Sen red vi på den igen och i slutet galopperade vi en bit. Blev ett och annat glädjeskutt och sen stormade hon nästan in i en trädgård för hon ville fortsätta. Buse! Sen började vi klättra för det var därför vi gått dit och klättrade en bra stund. Hon var jätte duktig och när vi sedan travade iväg på en ny väg så längde både hästarna så himla gulligt på stegen och Prinsen kom långt långt före för när han väl länger så går det fort kan jag tala om! I skogen hittade vi sen ett litet hinder av grenar på typ 40 cm? Prinsen rev det nästan för han brydde sig inte och första gången var det samma sak med Annabell. Men andra gången gjorde hon världens hopp och landade i galopp, hon var superduktig! Nästa gång klev hon över och sedan bra hopp 2 gånger. Var skitkul! Inte hoppa kanske men asså, det blev ändå hopp för hon hoppade typ 60 cm över, söttjejen! Hela hemvägen gick fin fint och vi fick en superhärlig galopp. Gick över ett dike en gång med . Dock började hon krångla när jag väntade på Prinsen och Linnea så hon backade ut i åkern och så och så tog det en stund att få upp henne men annars var hon verkligen helt helt klockren och jag är inte mer än helnöjd! Sånna här dagar stärker mig verkligen att fortsätta kämpa.

Drömma kan man alltid

Postat den: 2011-05-31 @ 12:51:34 | Allmänt | Kommentarer (2)

Snälla, kan någon ge mig lite pengar typ?

Markträning med Prinsen

Postat den: 2011-05-30 @ 21:33:39 | Allmänt | Kommentarer (0)

Precis kommit in efter att ha varit ute med hästarna en stund. När Niklas stod i trädgården var Annabell och Prinsen så himla goa, dom kom hela tiden och ville följa efter en och så, så jag bestämde mig för att markträna lite grann med Prinsen. Jag hade honom i grimma och rep. Han var väldigt duktig. Han följde efter mig och travade när jag sa till honom att göra det. Stannade oftast när jag ville, haha. Backningen gick väl sådär i början men det blev bara bättre och bättre. Hoppade över ett hinder 3-4 gånger också. I slutet tränade jag lite på skrapa och försökte mig på yogan. Skrapa gick bättre och bättre hela tiden och yogan gjorde han rätt en gång tills han tröttnade, haha. Flyttade även fram och bakdel. Gick super att flytta bakdel men när vi skulle flytta framdel blev allting kaous, vet inte varför. M en suiper nöjd i varje fall!

Kass uteritt!

Postat den: 2011-05-30 @ 19:20:39 | Allmänt | Kommentarer (1)

Usch vad jag hatade uteritten idag. Tänker inte berätta så mycket om det bara att vi hade två rejält envisa, baggiga, starka och hungria c-ponnyer. Var helt omöjligt alltså! Det gick verkligen inte. Är bara så arg, irreterad men framförallt ledsen och beskviken. Prinsen har inte hållt på så på jätte länge så blev lite förvånad. Och annabell var bara för mycket. Jag började rida Annabell, men prinsen åt för mycket med malva och hon hade inga vantar så jag tog honom. Gick lite bättre men Annabell skulle också äta hela tiden och backade ut på åkrar och allt möjligt. Blir bara så trött när inget fungerar.
Emelie fotade så jag kan väl visa några trots allt .
Jag rider Prinsen:
Jag rider ANnabell:

Vad ska jag göra?

Postat den: 2011-05-30 @ 19:01:58 | Allmänt | Kommentarer (2)

Usch vad det här är svårt. Kan verkligen inte tänka klart, hur jag vill göra.

Beroende!

Postat den: 2011-05-29 @ 20:37:17 | Allmänt | Kommentarer (0)

Blir typ beroende av att titta på hästnet. Det är himla roligt faktiskt! Man kan inte riktigt slita sig från alla fina hästar. Fast vissa är väl inte JÄTTE fina och då blir man ganska nöjd med dem man faktiskt har. Fast det är jag ju ändå såklart. Skulle aldrig byta ut mina hästar mot någon annanxD
Fast visst blir man allt sugen? Brukar vara så för mig att när jag någon gång letar häst så hittar man nästan ingen, tills man hittar den vill säga(A) och när man inte söker häst så hittar man massor till bra pris ocjh allting!

Lilla söta Niklas

Postat den: 2011-05-29 @ 20:17:44 | Bilder | Kommentarer (0)

Igår kväll möttes jag utav världens sötaste blick, Niklas låg ner i sin hage i trädgården. Det var verkligen jätte gulligt och när vi kom fram så gnäggade han lite mjukt. Trodde jag skulle dö så söt han var! Satt en lång stund hos honom och tog av honom flughuvan också en liten stund. Han var jätte mysig och jag kunde göra vad som helst utan att han reste sig nästan. Förra sommaren fick man inte alls närma sig när han låg ner men han har verkligen börjat lita mer på mig nu, det märks hela tiden i all hantering. Och han har legat kvar många gånger nu men aldrig såhär länge! Blev jätte glad och han var så fruktansvärt go! Malva var ju med så hon fotade lite grann. Måste bara lägga upp några!

Nästa veckas planering

Postat den: 2011-05-28 @ 23:20:51 | Allmänt | Kommentarer (1)

Måndag: Skolan som vanligt, Malva hänger med mig hem och vi rider nog ut.
Tisdag: Linnea kommer och vi rider tillsammans
Onsdag: Ridning som vanligt, inget annat planerat.
Torsdag: Åker till Lovisa med Annabell på morgonen och kanske blir det dressyrträning för Jenny, eventuellt!
Fredag: Rider hemma hos Lollo först, sen åker jag hem.
Lördag: Åker bort med familjen och gör någonting.
Söndag: Kommer hem, eventuellt åker till utehoppningen på LRK.
Ser självklart mest fram emot måndag, torsdag och fredag! Annabell tycker nog det är roligt att åka bort någonstans! Får se på fredagen om jag kan få hoppa hos Lollo eller om jag ska rida ut istället, får prata med Lolllo! :D <3

28 maj- Uteritt med Annabell

Postat den: 2011-05-28 @ 21:28:00 | | Kommentarer (4)

Hon var jätte jobbig idag. Red lite på åkern, hon var väldigt pigg och det var positivt för hon var ganska glad och så trots att vi gick på en fyrkant. Hade tänkt hoppa diket men hon var lite för pigg ett tag för det. Det negativa var att hon hela tiden skulle äta gräs och när man fått upp hennes huvud så började hon trava iväg och där satt man med långa tyglar, kul! Hon var dessutom enormt envis om vart vi skulle gå. Men wow vilket fint och stort steg hon hade! Jätte fint verkligen. Malva satt upp lite och red också, hoppade diket först och det blev ett rejält hopp så malva hamnade på hennes rumpa, haha. Hon brukar ju inte hoppa SÅ stort över (A)
Men det gick bättre när hon hoppat några gånger.. Sen red jag igen och då var hon ännu värre med att äta gräs. Kom på det lilla diket en gång men hon klev bara över typ? XD Sen blev hon rädd för någonting och skuttade till. Då blev hon jätte tittig och skyggade för allt, hon var ju lite sån innan. Men travade en stund till på åkern och sen red vi hem. Så vi red väl i typ 50 minuter någonting sånt? Väldigt glad trots allt att hon var så pigg, men det kändes mer som stressig pigghet. Vi måste lära oss att lita på varandra.
P.S. Ignorera mina miner. HAr ingen aning om hur jag lyckades med dom? :O Dessutom lyckades jag få ett schabrak med urdålig passform och hur man än satte fast det så åkte det bak vid sadeln -.-
Nu kommer lite bilder på mig och Annabell också.
Hon är ju så söt! <3 Älskar sista bilden. Vi ska klara det här, vi MÅSTE klara det här.
Det är som mamma säger, när jag precis hade fått Prinsen, då var det exakt likadant. Jag vågade inte riktigt lita på honom och inte rida själv i skogen och bara tog det mest lugnt. Det gick väl en månad tills han började krångla på banan han också, han vägrade också att trava och verkligen att galoppera! Sen fick jag ju hjälp av klara och det mesta löste sig, vi jobbade på under hela sommaren. Så varför skulle vi inte kunna kämpa oss till något bra vi med?

Lamicell schabrak

Postat den: 2011-05-28 @ 21:26:44 | Utrustning | Kommentarer (0)

Hittade dem här lamicell schabraken, det är fickor vid märket typ. Lite praktiskt och ovanligt? Kul kul med en ny grej. Någon som vet vad dom kostar och vart man kan köpa dem? Inte för att jag planerat att köpa dom precis men. Fanns i många mina färger! Men fastnade nog trots allt för det gröna eller vad det är för färg. Vilken färg gillar du?

28 maj-Underbart ridpass med Prinsen

Postat den: 2011-05-28 @ 20:47:17 | | Kommentarer (3)

Seriöst alltså, Prinsen var verkligen verkligen helt amazing idag! Kanske vårt bästa "dressyr"pass hittils? Känns verkligen som att vi börjar hitta varandra bra nu. Han ville verkligen jobba och var fram och bra. Kanske inte såg så fantastiskt ut precis men det kändes helt fantastiskt vill jag lova och både mitt och Prinsens självförtroende ökade nog bra. Han verkade väldigt självbelåten. Han svarade över förväntan på galoppfattningarna. Dock var han lite som vanligt stel i vänster sida. Vet inte varför han alltid är det? Jobbade lite på halter också och ett tag så stannade han direkt från trav och började trava direkt därefter, underbara ponny alltså. Skriver inte mer nu, finns inte så mycket mer att skriva. Det enda är bara att han var superhärlig att rida och jag längtar tills nästa pass! Det som är bra med honom är också att när han jobbar så koncentrerar han sig så bra, och ibland uppfattar endel som att han tycker det är urtråkigt då. Men så är det verkligen inte. Jag vet vad han kan och när han tycker det är tråkigt står han bara still.  Måste dock verkligen träna på galoppen, sitsen, tyglarna och allt. MÅSTE MÅSTE MÅSTE! Lutar mig lätt framåt när jag galopperar på honom.Nu kommer en rejält stor stor bildbomb.
Dagens favoritbild:

racade lite :
Det var bilderna från Malvas nya Nikon kamera. Nu kommer även lite bilder från min kamera. Inte lika fina färger och sånt. :)

Annabells täcke

Postat den: 2011-05-28 @ 13:21:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Igår lyckades jag ängtligen få ut Annabells täcke och tog på henne det lite. Kändes dock helt plötsligt som att det inte passade. Det var lågt i bogen och förra gången uppfattade jag det som att det var högt i bogen eller typ lagom stort och allt men nu var det jätte stort. Tyckte jag det kändes som i varje fall?

Next!

Postat den: 2011-05-28 @ 12:20:24 | Allmänt | Kommentarer (1)

Malva kommer om några timmar nu, känner mig bättre och vill ha något att göra. Hade planerat att rida Prinsen i ridhagen. Tänkte träna mycket på övergångar, halter, ökningar m.m. Jag och Klara brukar ju göra övergångar mycket när hon är här och det verkar han tycka är roligt! Ska även jobba lite på volt och träna på det Klara och jag gjorde. Malva fotograferar såklart . Efter det: skogsuteritt med Annabell och Malva som fotograf. Ska hoppa över diket på åkern några gånger med. Så länge sedan jag hoppade henne nu. Blir ju bara småskutt men bättre än inget. Kanske hittar någon stock att dra fram i skogen också? Längtar tills hennes bansemester är slut och jag får hoppa där igen. Det är nog det enda jag ska göra när jag börjar där igen. En gång i veckan typ.
Blir eventuellt lastträning med både Annabell och Prinsen snart med. Önska mig lycka till! :D

Tillbaka till startsidan