Pralin.

Postat den: 2011-03-31 @ 22:25:53 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag red Pralin på Lrk idag. Gick skapligt bra. Han är ju nästan maxad d-ponny så han kändes väldigt väldigt stor att rida. Och det var hoppning. Vi gjorde ett par övningar som var väldigt nyttiga. I en övning var det ett oxer och första gången tog han ett jätte språng över och efteråt skakade han på huvudet lite och drog , fast det märktes knappt. Han var jätte duktig resten av lektionen sen så det var glömt sen. Kul att hoppa honom. Var superlänge sedan. Säkert 2 år sedan sist? Minns när han var min favvis. Då var jag mindre och nu när jag är större tycker jag han tar väldigt stora steg, haha.

Gick självklart och pratade med Ida en stund också. Hon fick lite gott av mig med.

 

Fodrade Szaman älskling och Ida älskling. Dem bästa! :D


31/3-11- Uteritt och barbackapass.

Postat den: 2011-03-31 @ 22:23:02 | Allmänt | Kommentarer (0)

Niklas & Annabell : Linnea kom som vanligt varje torsdag hit och red Nikke. Jag red med och tog Bella. Hon var verkligen super pigg och taggad. Vi ahde ingen aning om vart  vi skulle rida för vi vågade knappt rida i skogen för älgarna men vi travade fram och tillbaka på en grusväg 2 gånger och sedan gick vi in i skogen ändå. Vi stötte inte på någon älg och allting gick super duper bra hela tiden. Vi tog en galopp på slutet och då blev hon jätte pigg. Hon ville bara springa mer och mer och mer! Jättesöt var hon!

 

Prinsen: Tog ett barbacka pass på Prinsen. Sista barbackapasset. Jätte tråkigt men sant. Han var iaf jätte duktig och positiv. Väldigt pigg och glad. Han trampade på super och hade riktigt fin form ett tag. Dock var inte min sits den bästa men hans rygg var väldigt hård och jag har inte ridit barbacka på länge . Men jag fick ju bra träning. Galoppen gick inte särskilt fort men han stannade inte förrän jag stannade honom. Supernöjd över min kille idag. Han har blivit så redig!


30/3-11- Dressyr och hoppning.

Postat den: 2011-03-30 @ 22:46:33 | | Kommentarer (0)

Jag hoppade Prinsen idag. Vet att han hoppade ganska hårt igår men eftersom det här var enda gången jag kunde hoppa honom innan han åkte så tog jag chansen. Och han verkar inte ha något emot det. Han var väldigt positiv och glad hela tiden. Galoppen gick också väldigt bra. Hoppen blev skapligt bra. Börjar hänga med lite mer i hans språng nu också. Matilda fotade några underbart fina bilder tycker jag. I slutet började han riva lite men sedan fick jag två bra hopp och sedan la vi av. Men han var verkligen  superhärlig idag, framåt och glad. Inte varit så pigg på länge. Skönt att jag kunde hoppa honom lite innan han åkte och få bilder. Tack så jätte mycket Matilda! Han är så fin min lilla ponnny. Under sommaren 2011 kommer jag äga 3 ponnyer, haha. Kommer kännas jätte konstigt att någon annan har honom som sin egna ponny typ och får göra nästan vad som helst men jag tror han kommer få det super hos dem. Vi vet lite vem familjen är och dem rider alltid ut i grupp i sällskap med föräldrar och sånt så han får ju ingen flängridning eller något. Dessutom ska han kanske tävla gota om han är i bra form då. Hoppas dem får det bra med honom!

 

Annabell red jag någon form av dressyr på. Hon var inte så pigg och inte så villig att gå i form. Men i slutet släppte det mer och mer hela tiden. Man kan ju inte begära för mycket av oss än eftersom jag inte riktigt ridit n mig på henne än och hittat knapparna. Men det kommer ju. Vi lär ju känna varandra mer och mer för varje dag som går. Galoppen gick också väldigt bra idag. Har en liten film som jag lägger upp någon annan dag, hinner inte just nu. Men lite bilder tog mattan med som jag kan lägga upp nu!

 


Tidig morgon.

Postat den: 2011-03-30 @ 06:50:56 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag & Lollo har precis fixat klart allting med hästarna eftersom hon sov över här :D. Jag är supertrött även fast vi la oss ganska tidigt igår för att vara oss vill säga. Nu väntar vi på att pappa ska köra oss till bussen klockan sju. Kommer säkert halvt somna på lektionerna idag men sen kommer ju Matilda hem med mig och ska fota mig och Prinsen så jag får väl stå ut med det.

29/3-11- Hoppträning.

Postat den: 2011-03-29 @ 21:16:54 | Allmänt | Kommentarer (0)

Kom precis in nu. Vi har varit på hoppträning, lämnat Prinsen, mockat och tatt in hästarna. Hoppningen gick jätte bra. Prinsen  var jätte duktig och skötte sig bra. Dem hoppade runt 70 cm. I början hade Lollo lite svårt att hänga med i sprången, hon har aldrig hoppat honom. Men det gick bättre och bättre hela tiden. I slutet blev han lite trött så han vägrade typ en gång. Men det gjorde inte så mycket. Haha, alla undrade varför Lovisa kom med Prinsen xD

Var inte så lätt att ta kort så jag filmade mest bara. Men det blev inte så mycket av det heller. Men har en film iaf. Och några bilder som inte blev så jätte bra. Fast dem är i filmen också ;)

 

 


Hoppträning..

Postat den: 2011-03-29 @ 17:05:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu är Prinsen lastad och snart åker Lovisa iväg med Prinsen till ridhuset och hopptränar. Lastningen gick läskigt lätt faktiskt, han gick nästan in direkt och var väldigt snäll när han väl var inne också. Med bara liiiiite stort flecccetäcke XD Jag följer självklart med och fotograferar och kanske blir det lite film också?. Hoppas det går bra, prinsen verkar vara på bra humör idag så det ska nog inte vara några problem. Film och bilder kommer senare ikväll om jag hinner. Annabell och Niklas får vila idag för jag kommer nog inte hem så tidigt ?

 

Prinsen och Matilda, Jag och Niklas, Lovisa & Annabell.


Hästnet.

Postat den: 2011-03-28 @ 21:12:57 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vad tycker ni om hästnet?

Jag tycker hästnet är jätte bra. När jag skulle köpa en ny häst la jag in en annons på köpes och det var jätte enkelt. Det var på så sätt som jag hittade Prinsen. Hittade även Annabell på hästnet. Tycker det är bra eftersom man får reda lätt på vart dem bor, telefon nummer och lätt att mejla. Det är heller ingen komplicerad sida och man vet vart man ska klicka och så. Jag har använt mig av hästnet jätte många gånger. Även bra när man ska sälja/köpa utrustning. Det finns ju dock inte så mycket säkerhet med utrustningen om man skickar men det är ju en annan sak. Det enda jag inte riktigt har fattat med hästnet än är hur man lägger in videoklipp och hur man lägger in fler bilder än en bild. Någon som vill förklara det för mig om någon vet hur man gör det?

 

Hiss till deras tuffa gula/gröna färger också. Lätt att se på och inte så jobbigt att se på färgerna. Ett stort plus. Inte så många som heller har sånna grejer som tillexempel foderhästar,sommarbete, stallplats m.m.


Szaman & Lovisa.

Postat den: 2011-03-28 @ 20:48:26 | Allmänt | Kommentarer (1)

Hittade några väldigt söta bilder på Szaman och Lovisa från en utehoppning typ 2010.

Ni är så söta ihop. Som gjorda för varandra. Önskar för din skull att du kunde få rida honom igen. Ni var dem bästa och jag älskar er. <3 Det borde vara ni föralltid .


28/3-11- Skogsritt och ridhagen.

Postat den: 2011-03-28 @ 20:21:59 | Allmänt | Kommentarer (1)

Maja på Niklas, Malva på Prinsen och jag på Annabell.

 

Vi hade tänkt rida en ganska lång runda i skogen. Vi såg även osella på vägen dit. Carin ledde ut henne. Undra vad hon hade gjort med henne? Aja, men det blev ingen runda i skogen. För när vi kom in där så ser jag att det står två älgar jätte nära oss. Och en är en tjur liksom! Så vi bara går där lungt och sakta ifrån, haha. Annabell såg dem nog för hon blev lite nervös men hon rusade inte iväg. Vi red en annan väg istället. Det var toppen. Fast Niklas halkade efter väldigt mycket. Han var trött idag. Prinsen var väldigt pigg! Annabell var lite lagom också. Och till den bästa grejen, i slutet bara bestämde jag mig för att jag skulle våga och då tog jag några galoppsprång ! :D det gick faktiskt jätte bra. Hon bockade inte eller något . Sen red vi i ridhagen en stund. Annabell var verkligen superfin och väldigt pigg. Inte alls så sur som hon var igår. Tog några korta galopper där med och det gick bra. Hon bockade en gång bara. Nu är jag ännu mer galet kär i henne! Skrittade lite på Nikke sötnos också + lite ridning på Prinsen.

Galopp med Annabell. Saknar mina chaps!

Hon är så fin!

Niklas.<3

Ursäkta min sits på sista bilden :) Prinsen söt<3


Förtidig födelsedagspresent.

Postat den: 2011-03-27 @ 20:59:39 | Allmänt | Kommentarer (2)

Igår fick jag en förtidig födelsedags present. Fyller ju år 21 april. Jag blev jätte glad! Det var en kingsland tjocktröja i flecce. Den är jätte skön och har gått runt med den hela dagen idag! Tack så hemsk mycket. Älskar den.


Planer planer..

Postat den: 2011-03-27 @ 19:42:58 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag och Lollo har pratat lite och hon frågade mig om hon kunde få ha Annabell på sin hoppträning på tisdag eftersom både hennes ponnyer är skadade. Vi sa nej eftersom hon knappt varit här i 3 veckor och fortfarande inte riktigt kommit till ro. Men sedan kom jag på en idé att hon kunde ju ta med Prinsen! Han behöver ju ändå ut och hoppa lite och röra på sig. Så nu är det bestämt och dem kommer hit ca halv fem på tisdag. Tror han kommer tycka det är riktigt roligt faktiskt. Hoppas det går bra!


27/3-11-Underbara häst!!!!-ar

Postat den: 2011-03-27 @ 19:38:55 | Allmänt | Kommentarer (1)

Efter lunchen skulle jag ut och rida Prinsen. Och då ser jag hur mycket snö som faller från himlen och ner på marken. Usch! Riktigt stora flingor också. Men jag gick ut och red ändå. En väldigt snöig ridtur ska jag säga. Men det hindrade inte oss! Har inte haft en sån mysig ridtur med Prinsen på jätte länge. Det gick väl inte så fort precis men han var glad, och det är det viktigaste. Vi red ner en bit på en väg och skrittade och travade. Han var verkligen jätte fin! Fast när vi kom ner för en backe så lät träden konstigt och ett var nära på att ramla. Så jag vände istället. Galopp på ppförsbacken blev det. Han var jätte pigg, jag med haha! Vi kom till ett litet vattendrag typ eller vad man ska kalla det för och det tog Prinsen ett stort gulligt språng över. Travade ett varv runt åkern när jag kom ut ur skogen, sen gick jag in igen och gick vägen baklänges än den jag gått förut. Fast jag red ju inte en runda somsagt. Även där fick jag en superhärlig galopp. Fast jag fick blunda för jag fick snö i ögonen. Men jag litade på min fina lilla ponny!   HELNÖJD MED  SKOGSTUREN!

 

Tog in Annabell och borstade direkt efteråt. Hon  var jätte stressad och visste inte riktigt vart hon själv var. Tror hon blev lite nervös av snöstormen. Hon är en liten och söt flicka! Inne i stallet lugnade hon dock ner sig lite grann. Tills hon såg sally, haha. (min katt). Men då tog jag upp sally och så fick annabell nosa på henne. Det verkar funka (Y)


Nej!

Postat den: 2011-03-27 @ 15:43:13 | Allmänt | Kommentarer (2)

SVT Sports Jan Svanlund död

En av SVT-sportens klassiska profiler Jan Svanlund har gått bort efter en kort tids sjukdom.


"Svanis" kom till SVT på vårvintern 1966 och har varit företaget trogen sedan dess. TV-sporten blev hans arena och här har han gjort allt. Redigerare, producent, reporter, kommentator, programledare. Inget område var honom främmande även om motor och hästsport blev profilområden. Ronnie Peterson, Björn Borg, Ingemar Stenmark och Malin Bayard är några av de stora som intervjuats och skildrats av "Svanis". Hösten 2006 gick Janne i pension.

Fast bara i teorin. Till allas vår glädje fortsatte "Svanis" att jobba - inte minst med den ridsport han älskade. På söndag skulle han egentligen ha kommenterat världscupsavslutningen. Det blev tyvärr inte så.

-Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport.

På SVT:s Facebook har under dagen hyllningar till Jan Svanlund stadigt trillat in. Det här är några axplock:

Känns så overkligt att förlora någon man växt upp med. Vi kommer alltid att minnas dig Janne! Vila i frid!

Hörde just att Jan Svanlund är död. Min barndoms sportnyhetsuppläsare i den röda kavajen :-(. Tack för allt, Jan!

Hörde att Jan Svanlund gått bort. Oerhört tråkigt. Han var fantastisk!

Fy vad tråkigt att läsa. Aldrig träffat Jan personligen men som sportkommentator var varje sändning han refererade en älskvärd stund för oss idrottsälskare. Tänker i denna stund på Jans anhöriga samt arbetskollegor på svt sport:-(

Tråkigt att läsa om att en av era medarbetare på SVT gått bort. Jan har på ett eller annat sätt alltid funnits med när det varit sport. Men han kommer ändå att finnas med när vi ser på er på SVT. Tack för allt Jan.

Jag minns honom bäst från Lilla Sportspegeln där han tillsammans med Jacob Hård, Artur Ringart och Jane Björck Jensen bland andra, levererade ett lysande Lilla Sportspegeln.

Jan Svanlund blev 69 år.

 

Här finns texten.

 

bild lånad från google.

 

 


Sur häst.

Postat den: 2011-03-27 @ 12:59:43 | Allmänt | Kommentarer (1)

Jag och Lovisa bestämde oss för att hoppa Annabell och Niklas. Men först vid halv nio steg vi upp och hämtade Prinsen, mockade hans box, tog ut våra hästar och mockade dem två boxarna med. Skönt att ha det gjort. Men över till hoppningen. Annabell var jätte sur. Så fort man la till skänkeln så strök hon öronen bakåt och höjde huvudet. Hon har aldrig betett sig så. När jag skulle galoppera så vägrade hon att göra det. Det gick verkligen bara inte. Det var knappt lönt att försöka. Men jag tog några skutt i trav och det gick skapligt bra. Fast på ett kryss på typ 20 cm xD. Men jag tog Nikke och Lovisa Annabell. Hon fick igång henne lite bättre än jag. Men jag fattar ändå inte varför hon var så seg och sur. Tillslut höjde vi och jag hoppade 75 med Niklas. Han var så duktig! Fast en gång rev han och då blev han lite skraj för att hoppa så han sprang på sidan, men sen fick vi till ett bra hopp och då slutade vi. Vi höjde bara lite till efteråt så att Lollo kunde hoppa.

Sen var det att skynda sig in innan hennes mamma kom , haha.

bild på lille söta nikke <3

26/3-11- Strandritt + bildbomb.

Postat den: 2011-03-26 @ 21:40:40 | Bilder | Kommentarer (8)

Idag var vi ute och red till svalnäs.På vägen dit var det ett dike. Nikke var jätte snäll och Prinsen med. Fast annabell tog världens skutt och sedan när vi skulle hoppa igen så vägrade hon hela tiden. Så Lovisa fick leda över henne och hon hoppade nästan in i henne. Sen gick vi in i skogen.  Niklas var inte så jätte pigg i skogen. Först red vi upp och ner för lite backar en stund och det gick jätte bra i både skritt,trav och galopp. Vi gjorde det medans vi väntade på mamma. Sedan tog vi en galopp på stranden. Då piggnade han till lite. Vi väntade 40 minuter på mamma och sedan kom hon. Hon hade glömt av det, haha. Allting gick super hela tiden, fast Annabell bockade väldigt mycket. SÖTAN!
Vi tog även några uppställningsbilder som blev jätte fina tycker jag. Dessutom fick vi jätte fina bilder när vi travade och galopperade på stranden också. Satt upp på Annabell en stund senare också och även Prinsen. Tog en galopp på Prinsen. Annabell skrittade jag bara lite på. Snart SKA jag galoppera på henne. Jag måste övervinna min rädsla. Det är väl inte så himla farligt? Aja, kanske kan testa imorgon? Då är ju Lollo med :D För hon ska sova här. Matilda har åkt hem nu. Ajaa, tillbaka till ridningen. När vi nästan precis skulle gå hem så kom det en man medans mamma stod och fotade oss. Då började han också fotografera oss och så. Sedan frågade han om vi kunde galoppera lite så atthan kunde ta mer bilder. Det gjorde vi självklart. Han berättade att han själv var intresserad av hästar och hade fotat hästar på kinnekulle. Han lovade också att skicka bilderna. Vi fick se en utav bilderna, en uppställningsbild. Och den var superfin! Han var jätte duktig. Så någon dag kanske bilderna dyker upp här om vi får ? :)

nu kommer bilderna mamma tog
.


Tillbaka till startsidan