Smakprov!

Postat den: 2011-06-30 @ 22:43:45 | Bilder | Kommentarer (1)

Här kommer ett litet smakprov från fotograferingen. En bild på varje häst. Var riktigt svårt att välja ut!

 


Malva i tretorn

Postat den: 2011-06-30 @ 20:27:44 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vad tror ni? Tror ni att lilla Malva skulle passa i ett par tretorn stövlar? Klippte dit mina stövlar på en bild på henne och Herman, blev inte så bra, gjorde det jätte snabbt och var lite olika ljus men man ser lite iaf. Jag tror det skulle passa ganska bra (A) hon har testat mina en gång, eller hon tar dem så fort hon får tillfälle xD och jag tycker det är riktigt snyggt på henne!

/o

 

 


Gamlare film

Postat den: 2011-06-30 @ 19:53:58 | Filmer | Kommentarer (1)

Hittade en film om Niklas  som jag gjorde i vintras tror jag, visst skäms man lite, haha. Beskrivningen och allt.. xD

Aja, men tänkte bara säga att det finns många gamla bilder i den här filmen och även lite småfilmer. Så titta gärna på den, tänkte lägga in massa gamla bilder men eftersom jag hittade den här så kan ni lika gärna titta på den.

Har precis gjort en ny kategori som heter filmer också, dock så känner jag inte för att leta rätt på massor av filmer och lägga dem i den kategorin utan jag börjar lägga filmerna i den kategorin från och med nu.


Fråga!

Postat den: 2011-06-30 @ 19:49:23 | | Kommentarer (0)

Vad använder ni för sorts nosgrimma?


Free web polls

Olika systemkameror

Postat den: 2011-06-30 @ 19:44:42 | | Kommentarer (1)

Igår när jag red Annabell så hade vi 3 systemkameror med oss. Mamma har en liten gamlare modell än vad vi har(eller inte gammal men lite gamlare iaf),  Malvas är nyast. Malva har en Nikon D3000, jag har en Canon EOS 500D och mamma har en Canon EOS 450D. Andledningen till att vi fotade med mammas var att den kom "hem" från lagningen igår och vi ville testa den eftersom jag fotade mycket med den innan jag fick min. Och jag själv tycker det blir väldigt fina bilder med den, eller det tyckte jag då iaf! Så jag ville självklart testa om dem blev lika fina nu. Och jag tycker verkligen mammas blev bäst. Självklart beror det lite på inställningen men har alltid tyckt att mammas kamera tar bättre bilder oavsett inställningen. Min glömde vi att ta kort med så vi filmade istället, det är den enda kameran som har filmning i sig ( en liten andledning till att jag köpte den). Men den tar ungefär som Malvas fast inte lika fint kanske.. Ni har väl sett alla bilder jag lagt ut som kommer från min kamera antar jag? :)

 

Malvas kamera:

Det här är ju Malvas kamera, det blir nästan aldrig suddiga bilder med den och väldigt skarpa och fina bilder. Vi fotade till exempel Osella med den idag. Den kostar ca 6500 kr tror jag och med extra objektiv 8500 kr. Men malva köpte ju inte extra objektiv och hon köpte den när det var 50%rea. Så hon fick den väldigt billigt!  Här är en bild från igår:

Mammas kamera:

Och det här var mammas kamera, det är ganska stor skillnad. Båda blev ju fina men i det här fallet tycker jag mammas kamera gjorde en bättre bild. Det beror ju lite på vad man vill ha för bild men det blev så otroligt fint just nu tyckte både jag och Malva. Ganska stor skillnad.Dem som vi tar med mammas kamera blir lite mer gammaldags liknande och det gillar jag, dem blir så mysiga! Kanske kan visa några gamla bilder från den kameran någon gång. Tyvärr vill mamma inte låna ut sin kamera mer så det blir inga fler bilder från den iaf ^^ hade gärna köpt en ifall jag hade pengar men den finns inte ens att köpa längre vad jag vet. Men när hon köpte den tror jag den kostade något på 7000-8000 kr.

Olivias kamera:

Och här var ju min, som sagt, vi filmade ju bara med den men kan lägga upp en gammal bild från ett annat tillfälle. Dock var det lite regnigt den dagen men hittade ingen annan på min dator just nu. Min kamera kostade någonting runt 8000 kr, fick spara länge, haha.

 

 


Bilder;Mozarella & Osella

Postat den: 2011-06-30 @ 19:21:37 | Bilder | Kommentarer (0)

Jätte mysiga var både Osella & Mozarella idag. Dem kom fram direkt och Mozarella var som vanligt inte alls blyg. Hann inte vara där så länge men borstade igenom henne lite snabbt och så fick hon en morot och tåv knäckebröd ^^ Malva bildbombade som vanligt. Hoppas det inte blir tråkigt med för mycket bilder, men jag älskar bilder!

 

Blev många bilder på mig och Osella och vissa är ju ganska lika varandra ^^ men hon är så himla söt så bara måste visa dem.♥

 


30/6-11-Busuteritt!

Postat den: 2011-06-30 @ 18:00:08 | | Kommentarer (1)

Jag och Malva gav oss ut på en busuteritt idag med! Precis som i förrgår. Jag red Prinsen igen. Han var väldigt seg i början och det blev ännu värre när vi precis kom in i skogen, vi hängde inte alls med Annabell och Malva, Annabell hade överskottsenergi idag igen och trippade på tårna såklart. Men efter en stund började han piggna till och då gick det väldigt bra förutom att han ville äta hela tiden och springa med mulen i marken, men det är ju en annan sak ,haha. Vi red några konstiga vägar och så red vi ut på en äng. Jag stannade och väntade tills Annabell var lite längre framför så att jag kunde galoppera. Gjorde även så på några vägar igen sen när jag skulle galoppera. Galoppen kändes han väldigt tung i, men det var nog pga värmen. Sen red vi samma väg som förra gången. Dem var inte lika pigga eftersom vi ridit lite innan med. Men vi travade på och Annabell smyggalopperade 2 gånger, busen! Sen busade jag och Malva lite med hästarna och Malva låtsades att hon var en radio xD Vi testade även att galoppera med Annabell en gång efter Prinsen eftersom hon skulle dra annars och bocka. Hon försökte bara bocka en gång och det gick riktigt bra. Nöjda var vi alla 4a! :D


Flugspray

Postat den: 2011-06-30 @ 00:07:02 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag har haft lite problem med flugspray och sånt där, mitt hjälper verkligen ingen ingenting. Det har ju gått i tester vilka som är bäst och då har mitt legat ganska högt upp men jag gillar det verkligen inte. Vet inte riktigt vad jag ska köpa, finns ju så många olika och alla har ju sina egna " egenskaper". Jag hade ett som var från börjes, det var typ horsewise eller någonting.  Jag har hört mycket om att effolsprayet är bra och även ultrashield. Någon som har erfarenhet utan dessa? Kom gärna med tips på vad ni tycker är bra!

 

 

 


29/6-11-Misslyckat ridpass

Postat den: 2011-06-29 @ 23:52:14 | | Kommentarer (1)

Hade tänkt rida dressyr på Prinsen men det var inte att tänka på! Började med pullarträns och tvådelade bettet, han blev skitstum och brydde sig inte någonting om bettet. Och han irreterade sig på pullartränset hela hela tiden. Så jag bytte träns lite snabbt. Då gick det lite bättre men det var massor med mygg och grejs så han höll på och kasta upp huvudet hela tiden, så han var omöjlig att jobba ett tag. Gick en liten stund men fick honom inte helt lösgjord. Han var dessutom väldigt seg och ställde sig för att klia hela tiden. Försökte träna på det jag gjorde med Jenny och det gick faktiskt ganska bra, men galopp blev bara flängig och han var omöjlig att kontrollera. Tillslut tyckte jag synd om ho´nom så jag slutade rida. Men det var typ dags nästan för jag hade ridit i 50 minuter ^^


Diss!

Postat den: 2011-06-29 @ 23:45:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

Diss till alla sommarens insekter som håller på och irriterar hästarna. Bromsar, blinningar, getingar, flugor, mygg,knott och allt möjligt. Ibland är det nästan  helt omöjligt att rida ju. Tycker så himla synd om hästarna. Det är ju hur många som helst. Fick 8 myggbett idag, kul! Jag verkar vara en sån som myggorna gillar, har redan fått 30 st. Förra sommaren hade jag 53 och hela jag var typ prickig.  Verkligen HATAR dem.

29/6-11-Markarbete med Annabell

Postat den: 2011-06-29 @ 23:43:13 | | Kommentarer (0)

Idag var det markarbete med Annabell, skrittade fram och travade lite utanför paddocken för att vi skulle komma igång lite utan att behöva bråka. När jag kom in försökte jag börja trava direkt, hon bråkade en stund men travade sedan på. Började med bommarna och det direkt för att hon skulle glömma att vara sur. Gick ganska bra. Testade att skritta och sedan börja trava och hon surade en liten stund och höll på men när hon hela tiden travade så var hon ganska glad och hade öronen framåt. Hon verkar tycka det var roligt att trava över bommar och sånt där. Hade ett litet småhopp som hon typ kunde kliva över på 20 cm ungefär. Får ju inte hoppa än. Testade även galoppera för hon kändes så bra i benen, men blev bara 3 språng för hon ville börja bocka, haha. Andra galoppen blev hon lite seg i men lite längre. Ett halvt varv ungefär. Var bara på banan i 10 min, så att hon inte skulle tröttna. Sen travade jag och skrittade ute en stund igen. Men jag är faktiskt ganska nöjd. Min lilla söta fis unge :)

Red med ljusrosa outfit typ, haha, men det syns typ inte på bilderna^^ Vet även att jag rider med långa tyglar, men hon blir lite piggare då! :)

Dem första bilderna är från min och malvas kamera och även den sista, men dem andra som är lite annan kvalitet på är från mammas kamera och dem blev jätte snygga typ, cool färg och så. Lite mer gammaldags, mamma har ju ganska gammal kamera.

Visst är sista bilden söt?

 

På hemvägen så var det några som sköt fotboll i en trädgård också, och då ville hon inte gå fram för hon ryckte till så fort dem sköt. Men när vi gick förbi fick jag klappa och prata med henne hela tiden. Jag bara: dem skjuter inte bollen lilla gumman, den kommer inte på dig! , och så skjuter dem just då och hon tar några hopp fram. Stackars liten! Men hon lugnade sig väldigt snabbt vilket var bra, hon börjar nog trots att lita lite mer på mig nu.

 


Gästbloggning

Postat den: 2011-06-29 @ 11:24:54 | Allmänt | Kommentarer (1)

Har gästbloggat hos Lovisa och Mattan eftersom dem är på björneröd. Så kolla gärna in det :
http://ponnytavling.blogg.se/2011/june/gastbloggare-1.html#comment

Den första bilden som är med på Nikke kan vi väl räkna som ett smakprov på en bildbomb från footograferingen som kommer snart? :)

Herman & Bob

Postat den: 2011-06-29 @ 11:23:06 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår red jag och Malva Herman och Bob, jag red herman i början. Båda hästarna var typ skraja hela tiden och när vi ksulle in i skogen vägrade dem. Det gick inte. Dem rörde sig inte ur fläcken och verkade inte ens märka när man skänklade. Vi travade tillbaka för vi tänkte att det kanskevar en älg där eller någonting. Då red vi in på en annan grusväg och där var dem också konstiga. Dem tittade överallt och höll på. Sen gick vi mot några hus och när det körde ut en helt vanlig bil så nästan kastade sig Bob och ställde sig bredbent och var vettskrämd. Vi förstod ingenting! Herman brukade ju iaf vara väldigt lugn ute. Men vi fick rida hem för det gick verkligen inte. Bob typ drog hela tiden och när det kom en bilsom skramlade lite konstigt fick båda hästarna damp typ och började trippa på snedden så vi fick hoppa av, då lugnade dem sig lite mer. Vet inte varför, vi var ju inte stressade när vi red direkt?

Red i paddocken då. Jag red Bob. Han var väldigt seg men efter ett tag piggnade han till och jag travade runt några varv. Men sen blev det stopp. Han ställde sig och försökte kissa flera gånger men det gick typ inte? LIte jobbigt för honom.. Sen råkade han sparka mig med (Y) han skulle sparka bort flugor på magen och då träffade han mig xD satt upp på herman och travade lite med, det gick bra. Men konstigt att hästarna var så konstiga?

Ändrad planering för Prinsen!

Postat den: 2011-06-28 @ 15:43:14 | Allmänt | Kommentarer (3)

Prinsen:

Måndag: Uteritt i skritt,trav och galopp.

Tisdag: Hoppning+ eventuellt barbackatur senare.

Onsdag: Promenad

Torsdag:Klättring

Fredag:Dressyr

Lördag:Konditionsträning

Söndag: Markarbete

 

Prinsen:

Måndag: Löshoppning

Tisdag: Uteritt i skogen

Onsdag: Dressyr

Torsdag:Klättring i skogen

Fredag:Markarbete

Lördag:Konditionsträning

Söndag: Uteritt med Carro

 

Fick ändra prinsens planering lite för den här veckan. Ibland blir det ju som sagt ändringar! Men det kan även komma fler ändringar igen denna vecka, haha ^^


Magic brush

Postat den: 2011-06-28 @ 15:29:21 | | Kommentarer (0)

Man har ju hört mycket om "magic brush"borstarna att dem ska vara så bra. Är väldigt många som har testat dem och det har blivit många hissar på olika hästbloggar. Är väldigt nyfiken på att faktiskt testa om det stämmer eller inte. Just nu såg jag att hööks precis hade fått in dem på sin internetbutik. Där kostar dem 169 kr. Finns ju på på lite fler ställen också. Men såhär står det på hööks hemsida:


Bortset med 3 "mjuka" piggporstar. En till hovarna, en till benen och en till pälsen. Tar effektivt bort smuts och är perfekt för hästar som fäller. Fungerar även utmärkt vid schamponering. När borsten blir smutsigt tvättas den enkelt i tvättmaskinen.

Läste också på någon blogg att hästen tyckte den var behaglig och att borsten tog bort dem mest intorkade kissfläckarna och dammet som ibland kan vara svårt att få bort. Så ja, skulle vara roligt att testa! Självklart kommer jag att skriva när jag testat dem isåfall. Dessutom så är det bara att köra dem i tvättmaskinen.

Här kan man beställa dem direkt från tyskland: http://www.magicbrush-online.com/index.php/MagicBrush/Pferdeb%C3%BCrsten-Set/flypage.tpl.html

och här kan man beställa dem fårn hööks: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=700301&deptid=102&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Tillbaka till startsidan