31/7-11-Hoppning på sur Bella

Postat den: 2011-07-31 @ 23:12:50 | | Kommentarer (6)

Värmde upp Bella på grusvägen. Hon började sura nästan direkt, kändes jätte jobbig och var allmänt sur. Hon har aldrig varit så sur utomhus förut. Blev riktigt förvånad faktiskt. Blev ju inte direkt bättre när jag kom in på banan. Vi kämpade jätte länge verkligen. Tillslut så tog vi ett spö bakom henne så att hon åtminstonde gick fram och att vi fick våran vilja igenom. Men så fort vi tog bort det så saktade hon av. Men det gick lite bättre i varje fall och vi började hoppa lite mer. Hoppade som mest 1 meter. Kändes inte ens som någon höjd på henne och hon var jätte duktig då! Men efter hindret så blev det såklart stopp. Hon lyckades stegra 4 gånger dessutom. Usch vad jag blev arg på henne.

Skulle vilja spola tillbaka tiden och bara rida i skogen istället för det känns som att verkligen allt är förstört nu. Hon litar ingenting på mig( vad jag känner iaf) och verkar inte tycka särskilt bra om mig heller. Hoppas inte hon blir sådär tittig i skogen igen. Men känns lite som att vi är tillbaka på ruta 1 ändå.. riktigt synd men nu ska jag jobba på och bara rida i skogen. Imorgon ska vi dock testa att ha lite gymkhana med båda hästarna på banan och se om hon tycker det är roligt. Men tycker hon inte det så går vi ifrån direkt.


31/7-11-Dressyr

Postat den: 2011-07-31 @ 19:03:53 | | Kommentarer (3)

Dressyr på Prinsen idag fick det bli. Kommer nog bli en hel del dressyr nu ett tag och självklart många uteritter som vanligt. Men alltså ingen hoppning eftersom vi fick uppfattningen av att han blev stel efter att han hoppat.

 

Chansade lite med att rida mitt på dagen. Var ju så himla varmt men jag hade tänkt att rida väldigt försiktigt och bara en kort stund. Men han förvånade mig med att vara ovanligt pigg och glad så jag red ett pass på 40 minuter. Tränade mest hela tiden på att göra små åttavolter och böja honom. Han var ju så himla stel. Men det gick bättre och bättre. I vänster sida gick det väl lite segt men i höger blev det helt okej i slutet. Han böjde sig bra och verkade avslappnad. Vänster släppte också lite grann men inte riktigt lika mycker som höger.

I galoppen så lät jag honom bara springa, vi racade typ hela tiden så det blev inget seriöst just då. Och som sagt så arbetade vi itne så mycket på formen utan just böjningen. Och det är väl det vi kommer göra nu ett tag. Men jag är nöjd. Han var inte så slö som jag förväntat mig och det var ju väldigt bra! Malva fotade lite småbilder. Dock skäms jag lite över min sits och skänkel. Första gången jag red i dem nya stövlarna också. Måste tänka på att trampa ner hälarna!!!!!


Malva kommer

Postat den: 2011-07-31 @ 10:38:03 | Allmänt | Kommentarer (2)

Malva kommer om några timmar. Ska rida dressyr på Prinsen och träna på det som Klara sa att jag skulle böja honom mycket och sådär. Får se hur det går. Malva kanske fotar men jag vet inte riktigt. Annabell ska hoppas hade jag tänkt om det inte är för varmt, då får det bli ikväll. Samma med Prinsen.

Tillbaka till startsidan