Stövlar eller chaps med skor?

Postat den: 2011-01-31 @ 21:35:30 | Allmänt | Kommentarer (2)

Vad har ni för åsikt om chaps med skor och ridstövlar? Vilket tycker ni är bäst? Jag tror det är en personlig smaksak. Själv tycker jag att ridstövlar självklart är snyggast. Just nu har jag inga sådär jätte bekväma ridstövlar och har aldrig haft så jag föredrar chaps med skor framför stövlar eftersom att chaps som passar ofta är väldigt sköna. Dem chapsen jag har nu sitter otroligt bra och passar min form så jag är jätte nöjd. Dem ända stövlarna jag har. Alltså mina tretorn comfort är också sköna men inte riktigt helt bekväma nere i just foten. När jag har växt klart ska jag satsa på någon riktigt skön och snygg ridstövel som jag kan ha länge. Men det är ju inte värt att köpa dyra saker nu riktigt. Men som sagt,  just nu föredrar jag chaps !

 

 

blev visst lite väl stor bild på stöveln men ens dator är ju som den är. Och stöveln på bilden. Den från mountain horse är otroligt snygg!


Stövlar eller chaps med skor?

Postat den: 2011-01-31 @ 21:35:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vad har ni för åsikt om chaps med skor och ridstövlar? Vilket tycker ni är bäst? Jag tror det är en personlig smaksak. Själv tycker jag att ridstövlar självklart är snyggast. Just nu har jag inga sådär jätte bekväma ridstövlar och har aldrig haft så jag föredrar chaps med skor framför stövlar eftersom att chaps som passar ofta är väldigt sköna. Dem chapsen jag har nu sitter otroligt bra och passar min form så jag är jätte nöjd. Dem ända stövlarna jag har. Alltså mina tretorn comfort är också sköna men inte riktigt helt bekväma nere i just foten. När jag har växt klart ska jag satsa på någon riktigt skön och snygg ridstövel som jag kan ha länge. Men det är ju inte värt att köpa dyra saker nu riktigt. Men som sagt,  just nu föredrar jag chaps !

 

 

blev visst lite väl stor bild på stöveln men ens dator är ju som den är. Och stöveln på bilden. Den från mountain horse är otroligt snygg!


Hemma tidigt! :D

Postat den: 2011-01-31 @ 16:11:45 | Allmänt | Kommentarer (3)

Hästarna bråkade jätte mycket när jag var i hagen. Dem sparkades som bara den.

Jag var tidigt hem för vi var på vattenverket idag och vi hann ändå inte hem till matten och eftersom endel bodde där vi var så slapp vi hela matten. Så vi slutade klockan 1 idag! Jätte bra enligt mig, hehe. Tur att man har en mamma som kan hämta en med. Vi åt mat direkt och sedan gick vi ut promenad med Niklas. För första gången på länge gick vi promenad åt andra hållet.. Jag har självklart ridit åt det håller då skogen är ditåt men inte gått promenad just. Jag hade en något tveksam häst men det gick riktigt riktigt bra ändå. När han stannade behövde jag bara ta tag i grimskaftet så gick han igen. När han såg snön blev det stopp men när vi sedan gick på igen och började närma oss det gick han rätt ut i snön. Vi tog lite trav men det blev ibland att han sprang före mig för han var ganska pigg och så passade han på att äta lite gräs i kanten. Vi travade inte så långt på vägen. Kanske 70 meter? Och sedan vände vi och travade en bit tillbaka. Inte hela vägen men typ hälften. Han ska ju alltid springa så fort den rackaren! När vi kom ut på vägen satt jag upp på honom så skrittade vi hem. Han var så duktig. Behövde knappt röra grimskaftet för att han skulle stanna eller svänga åt det håll jag ville. Han var så lyhörd. Även fast jag bara hade ett grimskaft i en hand så lydde han . Jag behövde bara dra grimskaftet försiktigt. Inte ens använda vikten. Samma var det när vi skulle gå snabbare eller efter vi hade stannat. Direkt var det. Superduktig ponni! Jag älskar dig killen <3


Bakat!

Postat den: 2011-01-30 @ 20:07:35 | Allmänt | Kommentarer (2)

Jag och Emelie har bakat muffins. Jätte gott var det!


Fotografering.

Postat den: 2011-01-30 @ 20:06:46 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag var Emelie ute och tog kort på mig & Niklas. Emelie blev inte riktigt nöjd men jag tyckte dem blev riktigt fina! Men jag är ju så dum så jag kan ju aldrig ta bort några bilder så det blir bildbomb idag igen.

Niklas var ganska trött och jag med, så inte den bästa energin. Menmen. Vi hittade en jätte fin plats nära hagen så vi fotade där. Toppen!

Men allvarligt, vilket är bäst. Bilder ni klickar på eller stora bilder? Det får bli klickbara igen i varje fall. Några stora .

Foto: jag . Min lilla ängel vid "ishavet".


Mockat!

Postat den: 2011-01-30 @ 14:47:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu har jag varit ute och mockat, Emelie har kommit också. Försökte tvätta mässingsspännena med bara vatten på tränsen men det gick inte. Någon som har tips om  man kan använda något medel?

 

Emelie har kommit nu med så vi ska nog gå promenad .


Ridhjälm eller ridväst?

Postat den: 2011-01-29 @ 18:09:14 | Allmänt | Kommentarer (5)

Jag har funderat på en sak, är ridhjälm eller ridväst viktigast? Jag tror man behöver ridhjälmen mest men vissa har börjat påstå att man inte ramlar på huvudet så ofta och behöver en bättre ridväst istället. Hur är det då med det?

Jag tror inte att ridvästen är det viktigaste. Den skyddar ryggen och nacken m.m. men den skyddar ju inte huvudet. Och det har ju börjat komma skydd till nacken på hjälmar med. Man måste ju vara riktigt rädd om huvudet. Ryggen kan man ju bli förlamad i men om man ramlar av på huvudet så kan man ju dö om det går för långt. När jag fick hjärnskakning så berättade dem att hjärnan verkligen skakade.

 

Jag skulle satsa på att köpa en lite dyrare hjälm. Ventilations hjälmar håller ju bara ett hårt fall sedan är dem bara att slänga eftersom skalen är borta då. Men som tex john whitaker hjälmen har ju flera skal och håller då några fler fall.

Och en ridväst kan man väl inte heller ha så länge som helst men det är väl inte samma sak som med hjälmar? Det tror jag i varje fall inte.

 

Hjälm                                        eller                               ridväst?


ojdå..

Postat den: 2011-01-29 @ 17:49:55 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hjälp! Upptäckte precis när jag scrollade ner i bloggen att jagtydligen lägger ut väldigt mycket bilder, hehe.

Blev visst mer än jag tänkt mig.

Men det får vara som det är nu =) här kommer ju ett bildlöst inlägg nu,hehe.


Puts,puts

Postat den: 2011-01-29 @ 17:47:29 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag var ute och putsade Niklas träns förut, rengjorde även alla bett jag hade. Då menar jag inte bara doppa dem i en vattenhink utan verkligen rengöra dem. Det tog sin lilla tid. Sedan putsade jag martingalen,hopplattan och några snokremmar. Imorgon ska jag putsa alla träns ( kanske sadlar ) och göra rent alla mässingsspännen på grimmorna och tränsen. Får se om jag hinner putsa selen med.

Blev lite fler foton på hästarna också.Innan jag putsade och så. Dem var ju så söta när dem åt upp lilla granen ;)

 

P.S. Hittade en bild här som jag glömde förut. <3

 

men här kommer bilderna nu :)

näst sista bilden är oerhört ljus, jag vet, men jag tycker den är fin ändå så jag tog med den :)

sedan kunde jag ju inte låta bli att ta kort efter putsningen heller, hehe.

 

 

slut på bilder, hehe. Blev mycket bilder idag!


Promenad med Niklas,syster & mamma

Postat den: 2011-01-29 @ 17:20:27 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ja , som rubriken säger. Idag när jag skulle ut på promenad med Niklas hakade Mamma & Agnes på och tog lite bilder! Jätteroligt. Niklas gick på bra som vanligt. Vi travade ganska mycket idag för han tyckte det var kul, höll på och gjorde skritt,trav,skritt,trav m.m. Medans vi väntade på att mamma & Agnes skulle komma ikapp på stod vi och myste en stund och det var verkligen mysigt, hehe. När dem kom så fick han lite godis också för att han vart så duktig och så gick vi hem igen. Jag hoppade upp på honom och red en bit på hemvägen. Men han har så illans dålig rygg just nu. Och han är så liten och har så lite hull. Han behöver nog både mer muskler och mer mat. Prinsen äter nog det mesta av hans mat när dem får mat i hagen både morgon och middag nu. Han kanske kan få lite mer mat på kvällen. När jag hade ridit en liten stund blev han mjukare och mjukare och det var ju bra.

 

Kommer en riktigt riktigt bildbomb nu! Och jag har ju en jättesnygg mössa med! Klicka på bilderna för att se i störra format.

 

 

 

vet att jag hade lite stolsits men hade inte precis ridkläder så det gick inte så bra xd

 

 

 

 


Sidmenyn

Postat den: 2011-01-28 @ 18:57:19 | | Kommentarer (18)

Ny omröstning uppe i sidmenyn! Kika på en och svara gärna! :)


Postat den: 2011-01-28 @ 14:30:41 | Allmänt | Kommentarer (7)

Varit ute precis och gett hästarna mat. Mamma fick åka och hämta mig från skolan idag eftersom jag blev sjuk. Har jätte ont i magen och huvudet. Men det är ju väldigt många fler som verkar ha det nu. Någon mer som har det?
Prinsen var lite halvgalen när jag kom med höet,han var verkligen hungrig. Fråga mig inte varför. Hoppas inte höet blåste iväg i morse. När jag kom med höet kastade han med huvudet som en galning och reste sig. Sedan bara vräkte han sig över höet ungefär.

Emelie & Ridning

Postat den: 2011-01-28 @ 10:22:16 | Allmänt | Kommentarer (2)

Kunde inte uppdatera igår för jag var hemma hos Emelie. Sedan så skulle ju vi till Lrk på kvällen och när jag kom hem så hann jag absolut inte gå in på datorn. Bara läxor som gällde då.

 

Men på lrk igår var det toppen! Jag skulle ha Pralin & Emelie Ida men vi fick byta eftersom jag hellre rider Ida och Emelie hellre rider Pralin. Fast jag gjorde iordning Pralin och så bytte vi precis när vi kom in.

Ida var jätte pigg och glad precis som vanligt. Gick lite trögt i början när jag inte höll igång men annars gick det bra! Det värsta var bara att jag hade ont i magen hela passet nästan. Det var ju hoppning idag så vi började med att hoppa ett litet hinder. Först blev jag nervös för att Negro sprang på så förra gången. Men det gick ju så bra för jag red ju Ida! Hon är helt underbar. Även om hon ruser eller vad som helst blir jag ALDRIG rädd. Jag vet inte varför jag blev så rädd för Negro. ELler att rida henne. Sedan skulle vi hoppa tre hinder på hela långsidan. Gick super första gången. Andra gången glömde jag skänkeln så det blev nästan stopp och ett klumpigt hopp, mitt fel. Vi kom från andra håller också. Alltså det högsta hindret först. Det är nästan bättre tycker jag. Har man klarat det första känns det som man klarar resten med. Inte för att man ska strunta i att tänka sig för och så men det känns bättre. Vi höjde lite och skulle hoppa två gånger. Det blev ett jätte hopp på sista hindret. Duktig hest! men andra gången kunde jag inte hoppa för jag hade så ont i magen. Så jag red men hoppade inte. Det var ju ändå sista gången bara.

 

JÄTTENÖJD!

 


Boktips !

Postat den: 2011-01-26 @ 20:37:22 | Allmänt | Kommentarer (1)

Ja, alla har väl läst Klara böckerna antar jag, men jag tog det som boktips eftersom jag älskar dem! Dem har sånt bra innehåll och väldigt lätta att förstå. Har läst allihopa och har alla förutom 3 st tror jag. Helt super! Har även sett filmen , den var ju inte alls som böckerna tycker jag. Men det är ju oftast så att böckerna är bättre.


RIDLÄGER 2011 !:DDDD

Postat den: 2011-01-26 @ 19:44:46 | Allmänt | Kommentarer (6)

 

Ridläger 2011 kommer att tillbringas med Malva bäst Lugner ! :D

 

ska ni på ridläger? vilket isåfall? :)


Tillbaka till startsidan