GOTT NYTT ÅR! :D

Postat den: 2011-12-31 @ 16:55:50 | Allmänt | Kommentarer (4)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA! :D

Här kommer filmen!

Postat den: 2011-12-31 @ 16:15:29 | Filmer | Kommentarer (3)


Uteritt med lite hoppning och en avbockning på köpet

Postat den: 2011-12-31 @ 15:39:53 | | Kommentarer (3)

Var en underbar uteritt idag! Hästarna var glada och vi red en väg ner till sandvik. Vi hittade en liten omväg där vi kunde hoppa över som två galoppbommar och Bella tog jättestora skutt över, gulligt!
Sen hittade vi ännu en liten stock som var som en galoppbom, typ 10 cm hög haha. Vi hoppade den några gånger för hästarna hoppade över även fast det var VÄLDIGT lågt ^^
Lite senare hittade vi lite tjockare stockar och två stolar att lägga upp på. Så dem hoppade vi också över några gånger. Amanda filmade tre gånger på den lägre höjden, typ 50 cm eller något xd. Sen lade vi upp lite till för det gick så d et blev typ 70 cm. Hoppade några gånger, kom fel en gång och sen när vi skulle hoppa en sista gång drar hon iväg(trodde det var något bakom oss typ en älg eller något), hoppar hindret i världens fart och sen efter hindret saktar hon in och gör världens bockningar . Fanns inte en chans att sitta kvar, bara flög. Landade på huvudet så först trodde jag att det hade gått rätt illa faktiskt. Men var bara yr en liten stund och sen gick det över.
Dock har jag skitont i ryggen nu och känner mig lite yr igen. Men det ska nog gå över. Efter hon slängde av mig hopapde vi iaf två gånger till på en liten lägre höjd så att hon förstod att det inte var acceptabelt.
Förresten, är det någon som vill se filmen?

Stallet next!

Postat den: 2011-12-31 @ 12:05:44 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu blir det stallet. Jag och Amanda ska rida ut, wwiie!!

 

Hon har varit i sälen så vi har inte kunnat rida, så det ska bli roligt!


Bilder: Lisa & Prinsen

Postat den: 2011-12-30 @ 20:18:54 | Bilder | Kommentarer (2)

 

Nu kommer det en bildbomb på Lisa & Prinsen sen i onsdags. Vissa bilder är ganska suddiga men vi hade inte tid att ställa in kameran och dessutom var det tidigt på morgonen så det var inte så ljust än.


Lollo idag!

Postat den: 2011-12-30 @ 09:42:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag kommer Lollo hit! Dundermysigt kommer det bli, vi ska ut och rida och lite sånt.
Bloggar om ridpasset senare!

Bilder från träningshoppningen

Postat den: 2011-12-29 @ 20:02:39 | Bilder | Kommentarer (1)

Tack för bilderna Jonna!


Påverkan

Postat den: 2011-12-29 @ 18:18:42 | | Kommentarer (5)

Många säger ju att man påverkas utav vänner och så, och när Malva sa det här häromdagen så kom jag att tänka på att det nog faktiskt är ganska sant att man påverkas utav vänner.

 

(Ett litet ps bara, det här är inte riktat på något vis med att det är dumt om man inte har märkesgrejer eller något och när jag visar dem "förra" bilderna så menar jag inte att det var fult. Det är inte det jag menar, absolut inte. Menar bara på hur man påverkas av kompisar. Finns ju inget rätt och fel och man har ju det man trivs i. Men ändå påverkas man nog väldigt mycket. Men jag skulle aldrig påverkas så jag tog på mig något som jag tyckte var obekvämt eller inte gillade. DÄR går det för långt. )

 

Innan jag tex lärde känna Mattan och Lollo så såg jag ut ungefär såhär:

(osella älskling <3)

Förut visste jag knappt att sån utrustning som tretorn, jw, kingsland och sånt knappt existerade, haha. Men när jag lärde känna mattan och lollo började jag gilla märkesutrustningen mer och mer och det blev tillslut så som det är nu, haha. Alltså MÄRKESNÖRD blev jag.. xd

Förra sommaren lärde jag känna Malva på ridlägret i tibro, då var det ungefär samma sak som för mig att hon tyckte det var urlöjligt att jag ville ha märke. Då hade hon den här utrustningen:

Nu har vi känt varandra i ett år och nu gillar hon märke precis lika mycket som jag gör, haha.

Som sagt, så tror jag man påverkas mycket utav sina vänner.

Det här är ju faktiskt ett litet bevis på det? ;) Längtar faktiskt tillbaka lite till innan jag hade märkesutrustning och innan man brydde sig om hur det såg ut när man red eller om man inte reed tillräckligt mycket. Allt var bara roligt och absolut ingen press. Nu säger jag inte att jag tycker det är jobbigt att rida hela tiden. Men alla som har egna hästar vet att det inte alltid är så roligt att gå ut o rida en mörk höstdag.


Dressyr

Postat den: 2011-12-29 @ 17:41:10 | | Kommentarer (0)

Hade tänkt att hoppa men det var så regnigt och jobbigt så jag sket  det och red lite dressyr istället!! Efter vi hade skrittat fram var han stel dem första 5 minuterna, men sen släppte han. Tyvärr så fotade Matilda bara när han var så himla stel dem första minuterna för sen frös hon så mycket så hon gick in och mockade. Men när han väl släppte så kändes han faktiskt jättebra! Gjorde några ökningar och det gick super. KÄnde att han gick fram för skänkeln hela tiden och väntade på vad man skulle be honom om härnäst.

 

Så det kändes super iaf! Matilda red honom lite i slutet också.

 

Mattan och Prinsen! :)


Ingen träningshoppning

Postat den: 2011-12-29 @ 16:59:47 | Allmänt | Kommentarer (0)

Det blev tyvärr ingen träningshoppning idag. Det blåste fruktansvärt mycket så vi vågade faktiskt inte köra med transporten. Vi ville inte riskera att den välte. Det hade kanske gått men vi ville inte ta risken och riskera. Vi tog helt enkelt säkertheten i första hand! :)

 

Dock åkte vi lite senare och tittade på tråningshoppningen.


Dressyrträning; Prinsen

Postat den: 2011-12-28 @ 23:03:50 | | Kommentarer (8)

I morse hade jag dressyrträning för Lisa med Prinsen! Eftersom vi håller på och sanda paddocken så fick vi rida på en åker ungefär 5 minuter från oss.
När hon hade ridit honom en stund så red jag honom efteråt. Var ju lite lättare efter det för Lisa visste ju lite mer hur han var och kunde då hjälpa mig alltmer! Han kändes mycket mjukare än han brukade efter att hon hade ridit honom och jag fick jätte många bra tips med hur jag kunde göra för att få ett bättre tempo och att han fick energi i bakbenen.
Lisa & Prinsen :)
Jag & Prinsen :)

Film: Träningshoppning

Postat den: 2011-12-28 @ 20:16:38 | Filmer | Kommentarer (8)


Resultat: träningshoppning

Postat den: 2011-12-28 @ 20:11:37 | Tävling | Kommentarer (1)

Tog ganska lång tid så Bella fick stå i trnasporten ganska länge och vänta, det passade visst inte damen.
När vi tog ut henne sprang hon bara runt och larvade sig så vi fick nästna inte på sadeln, haha. Sen när jag hoppade upp och hade skrittat några meter började hon bocka på stället och försökte resa sig på bakbenen, backa ner i dikena och dra iväg. HOn var verkligen jätte jobbig då men lugnade sig när vi kom in på framridningen. Som valigt började jag rida fram alldeles förtidigt så det blev massor av väntetid igen och hon var som VANLIGT uttråkad och typ trött när vi väl skulle hoppa. VARFÖR KAN JAG ALDRIG FÖRSÖKA TA RÄTT TID? XD
Första rundan: Första hindret kändes bra, men på nästan alla andra så kändes det att hon tvekade lite. Speciellt mot hindret som var mot läktaren. Hon blir ofta osäker på lrk och dessutom har vi inte hoppat färgade bommar så mycket utan mer enfärgade. Hon har nog itne hoppat färgade på jag vet inte vad, så det var nog därför hon var lite osäker. Sen blev allt så himla stressigt och rörigt. Så känslan på den här rundan var inte direkt bra men helt okej kan man väl säga. Blev iaf felfritt men tycker ändå itne det gick så bra eftersom jag går lite på känslan ^^
Andra rundan: Kändes lite bättre men blev som på förra rundan lite fel galopper och avsaktningar. Men hon var inte alls lika osäker på hinderna. Eller jo visst vissa var det men mycket bättre iaf! Näst sista hindret blev helfailat, haha. Men det kändes lite bättre iaf och inte helt kass. Är iaf nöjd med den sista rundan, helt okej. Har ju trots allt bara hoppat henne en gång innan och kan ju inte begära vad som helst även fast det bara är 70 cm.
FILM KOMMER OM NÅGRA MINUTER!

Åker snart!

Postat den: 2011-12-28 @ 12:53:47 | Allmänt | Kommentarer (9)

Åker snart iväg på träningshoppning med Bellis, får se hur det går! Hon var iaf jätte lättlastad idag och verkade på ganska så bra humör. Inte helt topp men helt okej. Funkar nog bra iaf! :)
hejdå!

Beslutsångest

Postat den: 2011-12-27 @ 21:53:13 | Allmänt | Kommentarer (13)

På torsdag ska jag vara med på en träningshoppning på lrk med karaktärshinder. Ska även vara med på Bellis imorgon då jag ska hoppa 70/70 på bomhinder.

 

Men då på torsdagen ska jag hoppa en klass på Prinsen och jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken höjd jag ska hoppa om jag ska hoppa 70 cm eller 80 cm, har typ beslutsångest verkligen!!

 


Tillbaka till startsidan