Skriver imorgon..

Postat den: 2011-08-31 @ 22:01:18 | Allmänt | Kommentarer (1)

Skriver om ridpasset imorgon för jag hinner inte det nu. Jag hoppade annabell lite iaf, eller ja typ markarbete. Hur det gick får ni inte veta nu ^^ prinsen fick en vilodag.

 

godnatt!

 


Bloggtävling avslutad!

Postat den: 2011-08-31 @ 22:00:23 | | Kommentarer (1)

Nu är bloggtävlingen avslutad! Vinnaren kommer upp imorgon.30/8-11-Rolig uteritt

Postat den: 2011-08-30 @ 21:29:56 | | Kommentarer (1)

Red med Linnea idag igen, haha. Hon kommer ofta och rider Prinsen, jag vet ^^ men tycker det är superbra eftersom jag inte hinner rida båda hästarna alltid och mycket roligare att ha någon att prata med och Annabell blir så avslappnad när Prinsen är med.

Vi red lite ner mot lilla svalnäs. Eller vi var inte där men vägen dit liksom. Vi tänkte undersöka lite nya vägar! Vi hittade en väg med en jätte läskig stuga och sen hittade vi till våran glädje ett jätte långt dike med vatten i. Vi hoppade över där lite och Annabell tog SSSSÅÅÅHHHÄÄÄÄÄRRRR stora språng typ.. Prinsen var lite feg i början och ville inte riktigt, men sen så hoppade han ett par gånger och var jätte duktig. Dock var jag nära på att flyga av Bella typ varenda gång.. hon hoppade fint och lungt ett tag och så helt plötsligt världen hopp, suck.. thihi^^

Prinsen såg jätte fin ut dessutom, han såg avslapppnad ut och Linnea fick till en riktigt fin låg form där han verkligen jobbade och det såg så harmoniskt ut. Tror han börjar slappna av mer och mer i ridningen. Han är ingen jhäst känns det som som går att jobba på banan på samma sätt utan han behöver verkligen slappna av för att kunna jobba. Och slappna av ganska mycket.

Men jag är jätte nöjd över idag också. Hon bockade ju såklart några gånger för att hon tyckte det var roligt och typ kastade sig 2 gånger när hon blev lotsasrädd som vanligt typ, men hon bara busar den där lilla filuren! Hon kändes väldigt fin och pigg och det är huvudsaken. Framåt och glad. Det är så jag vill ha henne och det var hon verkligen idag.

They coming soon!

Postat den: 2011-08-30 @ 21:23:10 | Allmänt | Kommentarer (1)

För ett tag sedan lovade ju jag bilder på Mozarella och Osella, ohc ni ska få dem! Men Amanda har inte hunnit skicka alla än. Men det kommer. Jag lovar ;)
Bjuder på två stycken, dock är det bilder från dayviewes som hon la upp och jag kopierade så inte världens bästa kvalitet. Var dessutom hos Osella i fredags och hon hade bytt hage precis. Hon var dock inte riktigt på humör för att gosa men jag skulle ju ändå bara dit för att hälsa lite kort på henne efter skolan för mer hann jag inte. Ska eventuellt åka dit imorgon och greja där lite mer, men bara kanske!

Tyvärr väldigt dåligt schema.. hoppas på förbättring!

Postat den: 2011-08-30 @ 21:04:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag vet att det inte blir någon bloggning förrän på kvällen, och det blir ju oftast bara 1-2 inlägg nästan. Men det beror på att jag är väldigt trött efter skolan. På morgonen hinner jag inte blogga, sen har jag fått ett väldigt dåligt schema.

Våran tidigaste dag är halv 3 och då kommer jag hem 3 om mamma kan hämta mig och kan hon inte det kommer jag hem 4. Och alla andra dagar kommer jag hem 4. När jag kommer hem så är jag som jag sa jätte trött och sticker ut och rider direkt och fixar allt i stallet, sen läxor och sen datorn och sen gå och lägga sig. Och jag har inte så mycket tid över för datorn. Kanske skulle jag kunna göra några tidinställda på helgerna att ha på veckorna?


Men idag pratade vi lite på en lektion med en lärare och kanske ska onsdags sovmorgonen( som jag ändå inte kan utnyttja) åka bort och att vi flyttar sista mattelektionen på torsdagar dit istället. Så istället för halv tre så slutar vi tio över ett. Hade verkligen varit toppenbra. Vi går bara 4 timmar den dagen isåfall eftersom vi har sovmorgon då också och börjar tio över nio. Lyxigt? ^^

bloggtävlingar

Postat den: 2011-08-30 @ 20:47:17 | | Kommentarer (0)


KORT tråkig dag

Postat den: 2011-08-29 @ 19:44:34 | Allmänt | Kommentarer (0)

Är ju inte direkt långtråkig dag för den har gått snabbt men fortfarande tråkig. Båda hästarna har vilat, jag har värk i hela kroppen och jätte ont i huvudet så kan ändå inte gå ut och greja med Niklas, dessutom så har jag sett på film nu och tiden har bara sprungit iväg. Skolan var som vanligt jätte jobbig ( förutom rasterna, fast även dem är lite jobbiga när dem är så långa).

 

Imorgon taggar vi ( eller inte) för en ny dag. Nåja, då kommer Linnea och rider med mig iaf! !


Läderputs

Postat den: 2011-08-29 @ 19:41:21 | Utrustning | Kommentarer (2)

Vad brukar ni putsa era lädergrejer med? Såsom träns, sadel, hopplatta, nosgrimmor och alla andra lädersaker?

 

Finns ju hur mycket som helst med olika medel för det. Jag har provat ganska många. I början så hade jag en universal cream från börjes. Kostar 50 kr och finns att köpa här: http://webshop.borjes-tingsryd.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&wts.ACTION=loginguest&$GUEST=SE&p=H

Jag tyckte den var bra då, men sen började jag använda spray ett tag och tyckte det var mycket lättare att putsa med. Kanske är det inte lika bra för lädret som universal creamen men det var så lätt att bara dra på. Det andra kändes så kladdigt och jobbigt. Jag menar då alltså ett belvoir spray. Den har jag använt väldigt länge. Den skyddar ju som sagt inte lika bra men det går bara så himla snabbt, haha. Finns att köpa här tex: http://www.charlies.nu/hast/ladervard/sadel-balsam-steg-2-spray-cdm.html

Sen testade jag vanlig sadeltvål tillsammans med vatten. Tyckte det gav bra resultat men desto jobbigare att göra iordning och putsa med. Blir lätt kladdigt också. Så då föredrar jag sprayen faktiskt och att putsa lite oftare istället. Med sadeltvålen blev det också så svårt att få bort det. Blev så himla mycket skum också. Finns att köpa här: http://webshop.borjes-tingsryd.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&wts.ACTION=loginguest&$GUEST=SE&p=H

Och nu precis har jag börjat med ännu ett nytt medel som jag fått utav pappas jobbarkompis för ett tag sedan. Fick lite grejer utav henne då. Det här heter Fiebing Care 4-Way Leather Conditioner. Jag har aldrig hittat något så bra medel förut som det här. Det rengör verkligen bra och är definitivt det bästa jag haft när det gäller att skydda lädret. Det är bara att hälla ut på en svamp och så gnugga in i lädret. Dock kan ljust läder bli mörkare så på mina ljusa lädergrejer har jag någonting annat. Men toppenbra att ha på typ svart läder! Kommer säkerligen använda det här medlet ett bra tag framöver. Tror det finns i sprayform också. Jag vet inte vart hon hade köpt det men har sett det i många butiker och tror det t.o.m finns på granngården!

Så grymt stort tips till det här sista medlet!

Vad använder ni förövrigt för medel till erat läder? Hur ofta smörjer ni? Och HUR smörjer ni?

 


28/8-11-Äventyrlig uteritt!

Postat den: 2011-08-28 @ 21:21:44 | | Kommentarer (5)

Som vanligt så var Linnea här och red, haha. Började galoppera lite med den nya sadeln idag också och det kändes riktigt bra. Först red vi en kort runda i skogen som kanske tog 10 minuter eller någonting sådant och sen så red vi in på en utav dem vanligare vägarna och red där lite. När vi var på en väg som lutar lite uppåt så skulle vi travtävla lite grann, men sen började Annabell galoppera så jag lät henne galoppera på. Vi var typ 5 meter efter Prinsen & Linnea och på bara någon sekund i galopp så var vi framför dem, haha. Hon verkligen stormade förbi. Men lät henne inte springa alldeles för fort för hon börjar ju bocka ibland då ^^ Men hon verkade tycka det var riktigt kul att få galoppera igen. Sen red vi vidare. Vi hade tänkt ta rundan runt sandvik men sen så bara dök det upp en stig brevid ett hus. Jättemärkligt var det verkligen. Och det var helt underbart fint i skogen verkligen. Kändes som att komma in i narnia nästan faktiskt. Sen kom vi till ett litet vattendrag och stigen fortsatte på andra sidan. Så vi var tvugna att försöka ta oss över. Det var bara ca 0,5-1 meter vatten så kunde ju hoppa över. Men vi kollade självklart hur djupt de tvar innan ifall hästarna inte skulle ha hoppat. Det var typ bara 20 cm så det var ju ingen fara. Först gick vi över med Annabell och hon hoppade över direkt. Men Prinsen tog lång tid att få över. Tog säkert nästan 20 minuter för oss att få över honom. Vi fick hjälpas åt båda två. Och han var inte bara dum utan han såg så osäker och ynklig ut. Men det gick bättre när iv pratade mycket med honom och sånt. Och när han hade kommit över så var han så himla stolt och hela han strålade verkligen utav glädje. Tror detta var väldigt bra för hans självförtroende och han såg mycket piggare ut efteråt. Vi fortsatte i skogen och kom sen ut på en jättelång grusväg. Vi red jätte lång och tillslut kom vi till en lång gräsväg och därefter tog det stopp vid en kohage. Vi rede tillbaka en bit och red ut på en stubbåker sen och fick se en annan grusväg. Så vi red in på den. Vi följde den ganska länge och sen kom vi ut vid massor utav kossor och lite senare en asfaltsväg. Vi såg även en kyrka som var ungefär 2 km bort. VI skrittade på asfaltet en stund och tillslut fick vi se en skylt där det stod DEGEBERG. Så då fick vi veta vart vi hade tagit vägen, haha. Sen red vi tillbaka hem och hästarna var fortfarande väldigt pigga. Galopperna var verkligen helt otroliga. Hon var så glad hela tiden och allting var verkligen roligt. Vi fick in i skogen en stund med och där fanns det 3 stockar att hoppa över. Annabell tog jätte stora språng över. I slutet red vi utan stigbyglar en stund också, lite balansträning xD hon blir lite småskumpig i galoppen eftersom hon gärna blir väldigt väldigt pigg ute i skogen och bara stutsar av iver men det gick helt okej.

 

När vi kom tillbacka till bäcken så hoppade båda hästarna över direkt så det var skönt. Sen red vi på den vägen vi skulle ha ridit på igen eftersom den ledde hem. Vi galoppera lite då också för dem hade så mycket energi kvar även fast vi hade ridit i 2,5 timme redan. Och ANnabell satte igång och racade igen och försökte bocka 3 gånger lilla busan!

 

Ingen utav dem var särskilt trötta efteråt heller men nu ikväll var dem ganska trötta. Vi red sammanlagt i 3 timmar så det blev lite utav en långritt typ!

 

Efteråt pratade jag även med pappa och jag fick reda på att kyrkan vi sett var rackeby kyrka och vi hade ridit sammanlagt ungefär 3 mil. Blev sammanlagt det alltså. Eftersom vi irrade runt lite i skogen också där borta. Och i dem 3 milen räknar vi inte med dem andra rundorna.

 

FÖRLÅT FÖR LÅNG TEXT, LITE JOBBIGT ATT LÄSA KANSKE? XD


Klippt manen!

Postat den: 2011-08-28 @ 13:15:00 | Allmänt | Kommentarer (8)

När Klara var här så hjälpte hon mig att klippa manen på Annabell för jag vill helst ha den kort nu, tycker hon är snyggast i det.

 

Före:

Efter:

 

Vilket tycker ni är snyggast?


26+27/8-11-Ridpassen

Postat den: 2011-08-27 @ 23:09:09 | | Kommentarer (3)

Är verkligen jätte sugen på att blogga så bara måste blogga om ridpassen i fredags och igår, det  har gått så himla bra!


26/8-11-Prinsen,konditionsträning- Jag konditionstränade Prinsen i galopp. Märks att han fått bättre kondition nu men körde inte längre än jag brukade ändå. Ville nte anstränga honom alltför mycket. Men han var riktigt duktig. Han fick mycket beröm under tiden vi konditionstränade och när hejade på honom och så så kände man riktigt hur han blev gladare och verkligen ansträngde sig för att hålla igång. Jätteroligt var det. Tror hans självförtroende smått börjar komma tillbaka.


27/8-11-Uteritt- Linnea var här och red med mig. Vi red vägen ner vid hindens rev och sen vidare lite längre ner i skogen. Var riktigt länge sedan vi red där nere i skogen nu. Vi tog en skritt och trav tur och höll på mycket med övergångar hela tiden. Hon lyssnade riktigt bra tycker jag! Prinsen såg också ut att lyssna väldigt bra när Linnea red honom. Speciellt på att göra halt och hon tyckte att han kändes väldigt mjuk i munnen och han såg väldigt sammarbetsvillig ut! Sen så "travtävlade" vi lite grann och dem ökade verkligen till max! Prinsen längde stegen precis som han gjorde första gången jag red med Carro och Annabell försökte också verkligen länga och det kändes som att sitta på en travare, haha. Dem fick skritta en stund efter det för vi travade ganska snabbt i 2-3 kilometer så dem tyckte det var lite jobbigt. Men efter en kort skritt var dem lika pigga igen. Linnea sa att hon tyckte det var den bästa turen någonsin på Prinsen och det var ju roligt! :D


Kort bloggpaus!

Postat den: 2011-08-26 @ 17:29:55 | Allmänt | Kommentarer (0)

Tar en bloggpaus tills på söndag. Känner att jag verkligen behöver det.

Någon som vet?

Postat den: 2011-08-25 @ 19:27:08 | Allmänt | Kommentarer (2)

Är det någon som vet vart man kan köpa dem här benskydden och vad dem isåfall kostar?

Behöver ett par nya skydd till Annabell men har inte hittat några än, men tycker dem här är grymt snygga men säkert svindyra..


25/8-11-Uteritt

Postat den: 2011-08-25 @ 19:17:09 | | Kommentarer (0)

Jag & Ellen red ut. Annabell kändes väldigt konstig idag faktiskt. Inte alls så glad och pigg som vanligt. Men hon var i varje fall helt okey ändå. Vi red vägen vid svaläns igen, har börjat rida den ofta nu, haha. Men det kändes verkligen konstigt. Kanske har jag inte riktigt vant mig med den nya sadeln men allting kändes bara så ojämt hela tiden och ostadigt. Råkade galoppera lite också, glömde helt av den nya sadeln men hoppas det inte gjorde så mycket.

 

Vet inte riktigt hur jag ska  göra heller för jag ska testa att hoppa Annabell imorgon i ridhagen för att se hur hon är eftersom jag kanske ska vara med på en clear round på söndag. Så om det går bra imorgon så är jag med och går det inte bra så skiter jag i det. Men vet inte om jag kan hoppa i den nya sadeln än..


Snart rida!

Postat den: 2011-08-25 @ 15:49:02 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ska alldeles strax ut och rida, väntar bara på att Ellen ska komma. Vi tar en uteritt, såklart.

 

Tråkigt att jag bara får trava med Annabells nya sadel dock :(


Tillbaka till startsidan